eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.371.910
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
jocommb kaže...

jel ima opcija da naredim da mi izlistava samo stvari koje salju u hrvatsku.....  koda je prije bilo a sad i ak ima ja sam mutav materemi....  zivcira me sta mi izbacuje a svaki drugi nesalje u hr..... 

Jesi odabrao sortiranje Price+Shipping (lowest first)? Kad se to odabere, ove koji ne šalju u Hrvatsku obično (ili često?) stavi na kraj liste. Osim toga, mislim da nema nikakve druge opcije.

Nekad davno mislim da je postojala dodatna opcija za prikaz samo onih koji šalju u Hrvatsku, ali koliko vidim toga više nema.

15 godina
odjavljen
eBay - pitanja i odgovori

Koliko se ja sjećam bila je opcija sa lijeve strane za filtriranje po lokaciji, i to relativno nedavno. Možda se krivo sjećam, nisam siguran.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, bila je opcija "Only show items available to:" ali je više nema, a ostavili su "Only show items located in:" opciju

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 12:03 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ma ima i sad kad ides na advanced search tamo mozes odabrat da pokazuje sam za hr al kretenski je sta nemos naredit trazilicu i da spremis postavke za svoj account a ne da se svaki put moras zajebavat prvo s postavkama da nes nades....poslacu im mail mozda mi uslise molitvu da vrate na staro jer njima nikaku ulogu neigra jer se nemozes zeznit i narucit nesta sta nesalju u hr.....al je glupo da moras kliknit na item pa da ti pokaze da salju...
nevjerujem vise nikom odkad sam sam sebe uvatio u lazi
17 godina

Ovako narucio sam ovaj zeleni sat i doso mi je u drugoj boji sto i nije neki problem. Ali idiot mi je poslo sat sa ice watch logom i imo sam hebene srece sta ovi na carini nisu otvarali jel bi dobio ogromnu kaznu. Sad nzn sta da trazim mislio sam mu spicit negativni feedback al nisam vise siguran.

You got to lose to know how to win
17 godina
moderator
jocommb kaže...
ma ima i sad kad ides na advanced search tamo mozes odabrat da pokazuje sam za hr

Možeš objasniti gdje točno? Gledam po advanced searchu i ne vidim ništa takvo.

17 godina

Nigdje nema toga vise neznam zas su idioti to makli prije jedno pola godine kad sam zadnji puta to koristio bilo je. Stvarno mi nije jasno zasto bi makli to.

15 godina
neaktivan

Nema u Advanced pored search bara, tu sam ja i korisitio opciju "Only available to"

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...
jocommb kaže...
ma ima i sad kad ides na advanced search tamo mozes odabrat da pokazuje sam za hr

Možeš objasniti gdje točno? Gledam po advanced searchu i ne vidim ništa takvo.

advanced search / items in stores (lijevo) / location /  from  odaberes  koi ebay / i avable to i tu sam hr naso...  valdaje to to kolko ja mislim.... 

17 godina
moderator
jocommb kaže...

advanced search / items in stores (lijevo) / location /  from  odaberes  koi ebay / i avable to i tu sam hr naso...  valdaje to to kolko ja mislim.... 

Izgleda da to jedino (još) tu i postoji. Možda su zaboravili ukloniti. {#} Sad ne znam što to znači - ako neki prodavač nema svoj "store", hoće li se njegovi proizvodi pojavljivati u popisu? eBay ko da nam baš pokušava otežati kupovanje...

15 godina

Izgleda da to jedino (još) tu i postoji. Možda su zaboravili ukloniti. {#} Sad ne znam što to znači - ako neki prodavač nema svoj "store", hoće li se njegovi proizvodi pojavljivati u popisu? eBay ko da nam baš pokušava otežati kupovanje...

a neznam.... mozda oni tretiraju svaki racun ko store dok se pretrazuje.....

11 godina
neaktivan

Ja planiram uzeti neki CPU sa ebay cijena mu je 280kn(50$) sto znaci da cu morati platiti 25% pdv,a to na kraju ispadne 350kn.Mene zanima dali ja placam PDV odmah postaru ili ja moram ici negdje da to platim?

0 0 hvala 0
17 godina

Doci ce ti poziv sa carine da im racun posaljes, to im posljes oni obracunaju carinu i ti to postaru platis kad dode.

17 godina
moderator
ISB1 kaže...

Ja planiram uzeti neki CPU sa ebay cijena mu je 280kn(50$) sto znaci da cu morati platiti 25% pdv,a to na kraju ispadne 350kn.Mene zanima dali ja placam PDV odmah postaru ili ja moram ici negdje da to platim?

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

11 godina
neaktivan

Znaci trebao bih očekivati da ce me sve skupa izaći 350-380kn?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ISB1 kaže...

Znaci trebao bih očekivati da ce me sve skupa izaći 350-380kn?

370-380.

15 godina
neaktivan

Danas stigao komad carbon folije kojeg sam naručio prije 4 mjeseca i na njemu štembilj od Bolivie od 28.11.2013. pomiješali države (Bolivia - Bosnia) :D

Sada kontaktirati sellera da mu posaljem pare :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 11:36 (Haker_x).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Hello svima, a ponajviše ebay trejderima.

Odlučio sam se i ja krenuti u ove kupovne vode ebaya i prolistao sam nekoliko stranica ove teme kao i FAQ ali i dalje nisam naišao na neke odgovore koji me zanimaju.

1. S obzirom da ne bi htio koristiti svoju pravu karticu da li se na ebayu može plačak i preko onih poklon kartica kao što ima npr pbz??? Pretpostavljam da se može, no što se događa ukoliko meni ne dođe naručena roba i nema druge nego tražit povrat novca, a na takvu poklon karticu ne mogu ići uplate??? Što se tada događa?

2. Ne kužim taj freeshipping, npr našao sam nekoliko itema sa cijenom od 1$ i uz to piše free shipping to croatia. Kako je moguće da je npr plastični sat platim 6kn i oni ga za taj iznos još i pošalju besplatno kod nas??? Ili je to neka caka koju ja ne kužim??

3. Da li je bolje koristiti ebay.de ili samo klasični ebay.com, tj da li na ebay.de su samo stvari koje su iz Njemačke i na koju nejde carina ili je to samo ebay na njemačkom jeziku???

4. Ako naručim sat iz Njemačke da li plačam porez i carinu s obzirom da smo u eu??? Ako je iz Hong Konga vrlo vjerovatno ću platiti right??

5. Funkcionira li i dalje ono "GIFT" na paketu pa da se izbjegne carina???

Hvala vam unaprijed na odgovorima.

Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
odjavljen

Slabo si čitao. Sva pitanja su odgovorena.

1. RTFM.

2. Ništa nije besplatno, pa ni free shipping.

3. Piše ti u FAQ sve.

4. Opet, FAQ.

5. Ne. Nisu carinici glupi. I da, piše u FAQ.

TD, za svaki slučaj.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Slabo si čitao. Sva pitanja su odgovorena.

1. RTFM.

2. Ništa nije besplatno, pa ni free shipping.

3. Piše ti u FAQ sve.

4. Opet, FAQ.

5. Ne. Nisu carinici glupi. I da, piše u FAQ.

TD, za svaki slučaj.

1. Da pročitam manual? Čitam na pbzu o poklon karticama i nigdje ne piše ništa o paypalu, a niti znam odg čak ako je moguće kako vratiti lovu pošto te kartice ne mogu primat uplatu.

2. I to sam vidio na FAQ i pročitao da ni to nije besplatno jer je free shipping uručunat u cijenu..ali kako je moguće da uz proizvod vrijedi 1$ :(

3.4.5. Ajmo reć da sada znam.

I ono sry na ovim pitanjima ali tema ima 300 i nešto stranica pa ni search baš ne pomaže.

17 godina
moderator
Doctor Freak kaže...
1. Da pročitam manual? Čitam na pbzu o poklon karticama i nigdje ne piše ništa o paypalu

AFAIK takve se kartice ne mogu koristiti putem PayPala, jer nije riječ o deviznim karticama. Inače za pitanja vezana uz PayPal imaš povezanu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

Nije mi inače baš jasna tvoja bojazan za korištenje kreditne ili visa electron kartice na PayPalu, kad je cijeli smisao postojanja PayPala taj da te kao kupca ili prodavača zaštiti tako da NIGDJE gdje kupuješ ne ostavljaš podatke sa svoje kreditne kartice, koji bi se eventualno mogli zloupotrijebiti.

Doctor Freak kaže...
2. I to sam vidio na FAQ i pročitao da ni to nije besplatno jer je free shipping uručunat u cijenu..ali kako je moguće da uz proizvod vrijedi 1$ :(

Kao prvo, precjenjuješ cijenu proizvoda. Kao drugo, precjenjuješ cijenu dostave iz Kine.

Doctor Freak kaže...
I ono sry na ovim pitanjima ali tema ima 300 i nešto stranica pa ni search baš ne pomaže.

Samo je trebalo FAQ pročitati s razumijevanjem (izuzev pitanja o poklon karticama, jer one nisu spomenute u FAQ-u). {#}

12 godina
neaktivan
Bog ekipa , evo zanimaju me i vasa iskustva za narudjbe preko EBaya. Ja online narucujem vec nekoliko godina , nikada skupe stvari i sve u skladu sa carinskim propisima RH i onim starim i ovim novim , roba od dolara do 20-30 dolara.
U zadnjih 6 mjeseci roba iz Kine mi vise uopce ne stize , a to je roba koja nema nikakve orginale i ostalo , uglavnom elektronske komponente , dok iz Hong Konga dodje svaki paket od 5-6 narucenih i to nakon 2-3mjeseca. Ljudi sa EBaya mi vracaju novce i govore da imaju probleme sa Hrvatskom Carinom , ne jedan nego skoro svi.
Probao sam narucivati iz EU , takodjer od 4 paketa , 1 stigne , i za to mu treba mjesec dana- iako to sluzbeno ne podlijeze carinskoj kontroli.
Ne znam da li je ovo trenutacna situacija , ali ovo vec traje 5-6 mjeseci, paketi nestaju ljudima koji su ih poslali i sa trackingom i bez , i cijela prica zavrsava ne na posti nego na carini i tamo im se gubi svaki trag.
Bojim se da ce nas puno zemalja bannovati za isporuke Hrvatskoj ako se gospoda ovako nastave ponasati.

brix mo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brixmo kaže...
Bog ekipa , evo zanimaju me i vasa iskustva za narudjbe preko EBaya. Ja online narucujem vec nekoliko godina , nikada skupe stvari i sve u skladu sa carinskim propisima RH i onim starim i ovim novim , roba od dolara do 20-30 dolara.
U zadnjih 6 mjeseci roba iz Kine mi vise uopce ne stize , a to je roba koja nema nikakve orginale i ostalo , uglavnom elektronske komponente , dok iz Hong Konga dodje svaki paket od 5-6 narucenih i to nakon 2-3mjeseca. Ljudi sa EBaya mi vracaju novce i govore da imaju probleme sa Hrvatskom Carinom , ne jedan nego skoro svi.
Probao sam narucivati iz EU , takodjer od 4 paketa , 1 stigne , i za to mu treba mjesec dana- iako to sluzbeno ne podlijeze carinskoj kontroli.
Ne znam da li je ovo trenutacna situacija , ali ovo vec traje 5-6 mjeseci, paketi nestaju ljudima koji su ih poslali i sa trackingom i bez , i cijela prica zavrsava ne na posti nego na carini i tamo im se gubi svaki trag.
Bojim se da ce nas puno zemalja bannovati za isporuke Hrvatskoj ako se gospoda ovako nastave ponasati.

Meni osobno samo jednom nije stigao paket iz hong Konga, i tada su ga reshippali i stigao je. 

nije stvar u carini, prije će biti do sellera, pazi kome vjeruješ. I ne zaboravi da roba s istoka stiže jako dugo, nekad po 6-7 tjedana treba čekati.

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
12 godina
neaktivan
Ne govorim bez veze , narucujem iz Kine vec 5 godina , a iz Hong Konga i 6-7godina , i uvijek od provjerenih , ili sa najmanje 20.000-30.000 rating ...Ali sad mi je pocela ne stizati i roba iz EU , posto sam mislio da ce ona lakse i brze stici.
brix mo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brixmo kaže...
Ne govorim bez veze , narucujem iz Kine vec 5 godina , a iz Hong Konga i 6-7godina , i uvijek od provjerenih , ili sa najmanje 20.000-30.000 rating ...Ali sad mi je pocela ne stizati i roba iz EU , posto sam mislio da ce ona lakse i brze stici.

Jedino što mi pada na pamet jest da provjeriš u lokalnoj pošti (da nisu slučajno tamo zadržani paketi) ili u carinskom uredu (iako sumnjam, budući si rekao da ti ne stižu paketi niti iz EU-a). Probaj naručiti jedan paket na drugu adresu npr. kod prijatelja da utvrdiš je li stvar u tvojoj pošti.

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
12 godina
neaktivan
Pa to cu morati izgleda napraviti , ali cisto sumnjam da je do poste .... Posto je nekoliko paketa nestalo sa dostavnim brojem na kojima je zadnje pisalo custom pending....Zbog toga sam i prestao narucivati iz Kine iz Hong Konga , ne samo da ne stizu , nego i ako stignu kasne po mjesec i pol - dva ....Prosle godine niti jedanom paket iz Hong Konga nije trebalo vise od 20 dana iz Kine max.mjesec dana.
brix mo

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Čak i uzimajući u obzir probleme s carinom od stupanja u EU, tvoj slučaj izgleda kao iznimka. Vjerujem da će mnogi ovdje potvrditi da im se paketi ne gube (osim iznimno), nego da su samo počeli kasniti. I ja mogu reći da mi se paketi nisu zagubili, ali recimo jedan paket s 3 LED žarulje putovao je do mene punih tri mjeseca ako se dobro sjećam. Već sam se i oprostio od njega.

Možeš navesti zadnje statuse ovih paketa za koje si imao tracking broj? (napisao si tu "custom pending" - ne sjećam se da sam ikad vidio takav status na ips.posta.hr - jesi možda mislio na "Retention reason : Invoice missing"?).

16 godina

Ista stvar ti je i kod mene 5-6 itema nije doslo, no svaki koji sam narucio sa trackingom je dosao bez iznimke.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

kod mene  4 itema  nisu došla...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Trebalo bi utvrditi što je zajedničko vama ili tim paketima koji nisu stigli.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice