eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.365.269
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Ja sam jučer slučajno naletio na staru Konicu SLR za 10$, 0 bidova, a 50 min do kraja aukcije. Nije baš da sam ga htio kupiti, ali su mi bile zanimljive shipping informacije pri dnu: Shipping to Croatia 4x$ (ne sjećam se, mislim da je bio USPS, a cijena 40 i nešto).

Vidio sam to na par stvari, recimo prodaju ih ispod cijene (nevezano za ovu kameru), a shipping im je nenormalan, i tada im je ukupni iznos (cijena artikla+shipping) jednak ili premašuje konkurenciju. Da li oni tako zarađuju preko ogromnog shipping troška ili?

12 godina
popsa kaže...
domeklija kaže...
BloOm3R! kaže...

Dajte mi linkajte neki povoljan tablet od 60 do 80 dolara,btw. jel se isplati uzimat to preko ebaya?

http://www.ebay.com/itm/7-Newsmy-NewPad-T3-Android-4-0-Capacitive-Tablet-PC-1-2GHz-Cortex-A8-8GB-WiFi-/170881386259?pt=US_Tablets&hash=item27c9530713 

Ja sam uzeo ovaj (nije još stigao) e sad jel se isplati i jel možda prevara ne znam, nadam se da nije.  Daju se "izbidat" 65-90 $.

Ja sam jednog takvog izbidala za 48$ al tip ne šalje za Hr,a to mi je prvi put pa nisam znala da se ne možeš dogovorit da ti pošalje,kontaktirala sam ga preko maila i  napisao da šalje samo u US...a ispod ovog ti piše MAY NOT SHIP TO CROATIA ili si dogovorio da ti ga ipak pošalju?...ili nisi dao pravi link..na većini tih Newsmy piše Free shiping...

Je, krivi je link, to je bio samo primjer, ovaj se prodaje a moj je bio na bidanju, "pobijedio" sam sa 71 $.

14 godina
domeklija kaže...
popsa kaže...
domeklija kaže...
BloOm3R! kaže...

Dajte mi linkajte neki povoljan tablet od 60 do 80 dolara,btw. jel se isplati uzimat to preko ebaya?

http://www.ebay.com/itm/7-Newsmy-NewPad-T3-Android-4-0-Capacitive-Tablet-PC-1-2GHz-Cortex-A8-8GB-WiFi-/170881386259?pt=US_Tablets&hash=item27c9530713 

Ja sam uzeo ovaj (nije još stigao) e sad jel se isplati i jel možda prevara ne znam, nadam se da nije.  Daju se "izbidat" 65-90 $.

Ja sam jednog takvog izbidala za 48$ al tip ne šalje za Hr,a to mi je prvi put pa nisam znala da se ne možeš dogovorit da ti pošalje,kontaktirala sam ga preko maila i  napisao da šalje samo u US...a ispod ovog ti piše MAY NOT SHIP TO CROATIA ili si dogovorio da ti ga ipak pošalju?...ili nisi dao pravi link..na većini tih Newsmy piše Free shiping...

Je, krivi je link, to je bio samo primjer, ovaj se prodaje a moj je bio na bidanju, "pobijedio" sam sa 71 $.

A ovo,jaci mi netreba? http://www.ebay.com/itm/7-Android-4-0-Tablet-PC-5-Point-Capacitive-A13-1-2GHz-Camera-WIFI-4GB-white-/230875462840?pt=US_Tablets&hash=item35c13ffcb8

dafuq! =)
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Nešto mi nije jasno, molim pomoć!!! Prije 4 dana naručim stvar iz Kine, neznajući da im je sad nova godina, uredno platim, jave mi na mail da se ispričavaju bla bla zbog nove godine te da će mi se seller javiti 10.2. i da će mi tad biti šipana pošiljka. ok........... MEĐUTIM,, sad ponovo otvorim mail i vidim nova poruka od JUČER-pošiljka poslana. bez tracking broja!! Jeli to sad neka prevara??   

0 0 hvala 0
13 godina

Ako sutra bidam za neki item i aukcija završi preksutra dal ima neki rok za plaćanje? Dal mogu platit tjedan dva kasnije?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Za svaki item ti piše rok plaćanja... Obično 2 dana.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
neaktivan

Mislim da je više od dva dana jer sam ja izbidala neki mob prije 2 tj...a to  mi je bilo prvi put i uopće nisam mislila da ću ga dobit za 200$ i na kraju skužim da ne šalju za Hr,uglavnom,pisalo  mi je rok za platit do 10.2 inače ga tip povlači, rješila sam s njim preko mejla da ga neću platit kad ga ne šalje, al eto samo da kažem da je rok više od 2 dana...

17 godina
neaktivan

Inače je rok 2 dana, ali možeš se dogovoriti u većini puta sa sellerom, pa ljudi smo. Ako ga ti ne platiš, on ga ponudi 2. najvećem bidderu i/ili ga relista.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 13:04 (AlienWare1).
12 godina
neaktivan

Kakvo plaćanje je Bill me later?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
popsa kaže...

Doslovno prevedi i znat ćeš, dakle, kasnije plaćaš, odnosno na rate ili sve u komadu. Da bi dobio "kreditni rejting" moraš kupovati nekoliko puta i plaćati na vrijeme, ako kasniš plaćaš i zakasninu.

Više detalja o tome ovdje (ne znam da li vrijedi samo za US i još neke sigurne države ili za sve)

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
17 godina
moderator
xhopeon kaže...
popsa kaže...

Doslovno prevedi i znat ćeš, dakle, kasnije plaćaš, odnosno na rate ili sve u komadu.

Nešto slično kao revolving kod kreditnih kartica. Uglavnom, ne isplati se zbog jako visoke kamate, ak nemaš love bolje se strpjeti koji mjesec ili kod nas dignuti kratkoročni kredit.

12 godina
neaktivan

zna li netko kako naprvait eBay Protetcion?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kako misliš napravit? To je opcija koja štiti kupca i prodavača od prevare.

Vjerojatno misliš kako otvorit case ali čemu? Di je zapelo?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje, da li ako mi predmet nije stigao i ako mi prodavač kaže da ga je ponovo poslao, moram kontaktirati resolution centar da je on kao ponovo posalo item jer ako mi istekne 45 dana o naručenog  predmeta neću više moći dobiti pare nazad?

16 godina
crash11 kaže...

Imam jedno pitanje, da li ako mi predmet nije stigao i ako mi prodavač kaže da ga je ponovo poslao, moram kontaktirati resolution centar da je on kao ponovo posalo item jer ako mi istekne 45 dana o naručenog  predmeta neću više moći dobiti pare nazad?

Meni se to desilo s baterijom za laptop, na kraju je stigla nakon 3 mjeseca. To mi je bio prvi naručeni predmet pa još nisam znao što i kako pa nisam ni otvarao case igrajući na povjerenje. Iako sam mislio da sam se zeznuo, na kraju je dobro sve ispalo. Ali je moglo biti i drugačije :)

Preporučio bih ti da otvoriš case i napišeš da je predmet u postupku rješavanja.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
moderator
crash11 kaže...

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

12 godina
neaktivan

Je li moguće preko ebay-a prodavati iz Hrvatske? Htio bih prodati League of Legends account, znači netrebam ništa slat nikome samo lozinku šaljem kupcu.
Pokušao sam napravit oglas, ali u završnom koraku me traži da upišem broj mobitela kako bi mi oni poslali 4-znamekasti PIN. Kad upišem broj mobitela ništa mi ne dolazi. Da li se to može nekako riješiti ?

Evo screenshot

edit: Imam i paypal account. Preko paypala bi mi trebala doći uplata ako sam dobro shvatio

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 17:47 (v1ru5).

0 0 hvala 0
14 godina
v1ru5 kaže...

Je li moguće preko ebay-a prodavati iz Hrvatske? Htio bih prodati League of Legends account, znači netrebam ništa slat nikome samo lozinku šaljem kupcu.
Pokušao sam napravit oglas, ali u završnom koraku me traži da upišem broj mobitela kako bi mi oni poslali 4-znamekasti PIN. Kad upišem broj mobitela ništa mi ne dolazi. Da li se to može nekako riješiti ?

Evo screenshot

edit: Imam i paypal account. Preko paypala bi mi trebala doći uplata ako sam dobro shvatio

broj ti mroa ovako izgledati 38591123456 znaci stavis 385 i dodas svoj broj vez prve nule

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
12 godina
neaktivan

Upisao sam tako svoj broj i išao na "text me now" i opet ništa, čekam otprilike 1h.

17 godina

Jesi probao da ispred 385 upises 00? Dvije nule su inace znak za + gdje se on nemoze upisati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

makniti ce ti listing je ne dozvoljavaju prodaju accounta,proba san ja vec, makli mi u roku sat vremena

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav!

Sigurno je odgovoreno milijun puta, ali ne mogu pronaći, pa se nadam da mi možete pomoći :)

Planiram si uzeti LG Nexus 4 s ebaya, dosad nisam imao problema s IT opremom čak ni iznad 160kn. Ali prvi put do sad naručujem nešto preko recimo 2000kn. 

Jel ima netko iskustva s tim mobitelima? Jel ide PDV na to? Carina?

Tnx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pazi da ti radi na europskoj mreži, tj. ako je iz SAD-a neće ti raditi na našoj gsm.

Carina vrlo često voli otvoriti pakete koji nisu iz Kine i koštati će te +25% cijene ako otvore.

Npr. košta 2000kn-> moraš platiti 500kn.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan

Pozdrav može pomoč narucil sam pc download igricu preko amazone i

sad nez kaj me traži pogledajte sliku

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako se ne varam promjenio je cijenu taj lik :)
Price revision.. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to sad čeka naplatu ili kaj nebudu mi uzeli novce ?

13 godina
neaktivan

A nisam siguran.. Na ebayu piše da je čovjek promjenio cijenu prije kupovine (znači dok je samo u košarici), kasnije kad kupiš cijena je takva kakva je i lik ti mora poslat ili vratit novce :)

Za amazon nisam siguran, al mislim da je isti princip kao i ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a neznam kaj da sad onda radim čekam ili mogu kak zblokirat to 
jel bi kupil negde drugdje onda ? 

13 godina
neaktivan

Da li netko zna mozda da li se moze naruciti ovaj laser sa ebay-a?Mislim ima li nekih zabrana ili slicno? http://www.ebay.com/itm/Newest-5mW-532nm-Green-Beam-Laser-Pointer-Pen-Gift-/150660072003?pt=US_Laser_Pointers&hash=item23140a4243  Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Loco30 kaže...

Da li netko zna mozda da li se moze naruciti ovaj laser sa ebay-a?Mislim ima li nekih zabrana ili slicno? http://www.ebay.com/itm/Newest-5mW-532nm-Green-Beam-Laser-Pointer-Pen-Gift-/150660072003?pt=US_Laser_Pointers&hash=item23140a4243  Hvala!

Za neke lasere treba imati dozvolu, ne znam da li za ovaj treba

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice