eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.546
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori
dooma kaže...

već je davno poslano :/ pa tko će sad to čekati....

Pa sve ti je pisalo kolko putuje i ostalo.

16 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
dooma kaže...

Pa sve ti je pisalo kolko putuje i ostalo.

Ne piše ništa pod shipping evo pogledaj http://www.ebay.com/itm/KYNAR-WIRE-Green-Xbox-360-Wii-PS3-Wrapping-Modding-5M-/170670990411?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1180986933946804781%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D2%26

***Ako sam ti ikako pomogao samo pritisni HVALA!***
17 godina
dooma kaže...

Možeš to očekivati već i ovaj tjedan. Vjerojatno niste gledali, ali item je iz Velike Britanije, tak da, može uskoro doći, ako već putuje 10 dana

16 godina
neaktivan
denix kaže...
dooma kaže...

Možeš to očekivati već i ovaj tjedan. Vjerojatno niste gledali, ali item je iz Velike Britanije, tak da, može uskoro doći, ako već putuje 10 dana

ajde jedan pozitivan komentar, hvala :D

13 godina
neaktivan

Pozdrav, zelim kupiti nesto preko interneta, i stranica prima Visu, Mastercard, Paypal itd, znaci sve koje nemam. Nemam uopce karticu. Sad me zanima koje su najjeftinije opcije kartica da uzmem za placanje, znaci minimalno novca za uclanjenje, za clanarinu, za ovo za ono, koju karticu da uzmem a da mi banka naplati najmanje? Slabo se razumijem pa trazim savjet. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 1:11 (lapy21).
17 godina
moderator
lapy21 kaže...

Pozdrav, zelim kupiti nesto preko interneta, i stranica prima Visu, Mastercard, Paypal itd, znaci sve koje nemam. Nemam uopce karticu. Sad me zanima koje su najjeftinije opcije kartica da uzmem za placanje, znaci minimalno novca za uclanjenje, za clanarinu, za ovo za ono, koju karticu da uzmem a da mi banka naplati najmanje? Slabo se razumijem pa trazim savjet. Hvala

Kriva tema. O stvarima vezanim uz plaćanje raspravlja se u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

eo narucio sam nesto sa ebaya, i sada mi je doslo pismo od carine da im faxiram racun :O

sta treba to?

i dali im mogu poslati na email?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ToMisLaW kaže...

eo narucio sam nesto sa ebaya, i sada mi je doslo pismo od carine da im faxiram racun :O

sta treba to?

Ako ne želiš da se paket vrati pošiljatelju, onda treba.

ToMisLaW kaže...
i dali im mogu poslati na email?

Nazovi ih i traži ih e-mail adresu.

14 godina
neaktivan

Ovako, narucio bi cca 50 satova s ebaya, svaki je 5 dolara. Zanima me oce li bit nekih problema na carini zbog kolicine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Neće biti problema osim što ćeš morat platiti carinu i PDV.

15 godina
neaktivan
Da ali sta im to trebam poslati?
17 godina
moderator
ToMisLaW kaže...
Da ali sta im to trebam poslati?

Trebat ćeš im poslati račun, kad ga zatraže od tebe (dobit ćeš pismo od lokalne carinske ispostave na kućnu adresu kad paket stigne na carinu).

17 godina
moderator
bradonja_85 kaže...

I troškove špedicije (oko 150 kuna) - ne znam koji bi carinik povjerovao da je to za osobnu uporabu njega i njegove obitelji.

15 godina

neki dan mi je stigla trenirka za 200 kn i nikakva carina nist...prije toga mobitel za 250l kn opet nista....sat za 190 kn nista...zar me se carina tolko boji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

neki dan mi je stigla trenirka za 200 kn i nikakva carina nist...prije toga mobitel za 250l kn opet nista....sat za 190 kn nista...zar me se carina tolko boji?

Naplatit će se oni kad te jednom opale.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
14 godina
neaktivan

Mene za svaku glupost zovu na carinu nekidan me zovu da im dam racun za wlan karticu za laptop koja kosta 10$.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
A di mogu dobiti taj racun???
15 godina

Primo si ga na mail od paypala-a kad si platio item.

14 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...
A di mogu dobiti taj racun???

Isprintas s paypal-a.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
bradonja_85 kaže...

I troškove špedicije (oko 150 kuna) - ne znam koji bi carinik povjerovao da je to za osobnu uporabu njega i njegove obitelji.

a kolko bi se komada moglo tolerirat bez tih gluposti?

17 godina
moderator
maraac kaže...
mbaksa kaže...
bradonja_85 kaže...

a kolko bi se komada moglo tolerirat bez tih gluposti?

Ovisi o procjeni carinika. Ako ga uvjeriš da treba tebi i tvojoj obitelji pet satova za osobnu uporabu, onda je to pet. Ako ga uvjeriš da vam treba 10, onda je deset. Ako ga ne uvjeriš da je naručena količina robe za osobnu uporabu, plaćaš troškove špedicije.

14 godina
neaktivan

cek kako to ide, to kad dođe do njega, one mene zove ili sto? gdje da ga uvjerim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
maraac kaže...

cek kako to ide, to kad dođe do njega, one mene zove ili sto? gdje da ga uvjerim?

Napišeš mu ljubavno pismo, LOL. Pa jasno je da mu u takvim slučajevima nećeš faksirati ili mailati račun, nego ćeš osobno nositi račun u carinsku ispostavu (tipično u lokalnoj pošti) i dogovoriti se oko carinjenja i preuzimanja robe.

14 godina
neaktivan

cijena recimo 10 satova bi bila oko 300 kn, i jel ima ikakve sanse da prođem bez pdv-a i carine, tj dal da kazem prodavacu da nesto drugo napise ili sto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
maraac kaže...

cijena recimo 10 satova bi bila oko 300 kn, i jel ima ikakve sanse da prođem bez pdv-a i carine, tj dal da kazem prodavacu da nesto drugo napise ili sto?

Zar zbilja očekuješ da ti kažem neka navedeš prodavača na kršenje zakona?!

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-pitanja-odgovori/29179.aspx?page=204&jumpto=3058349&sort=asc&view=flat

16 godina
neaktivan
kako da kontaktiram sellera na ebayu, evo tražim već pola sata i nikako da skužim
14 godina
neaktivan

Odes na njegov profil i lijevo imas gumb contact seller.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pise contact member i kad to kliknem ima par gumbova i kad kliknem neki od njih ništa se ne dogodi
17 godina
maraac kaže...

Možeš li ikome logički objasniti zašto ti treba toliko satova, tko bi ti povjerovao da koštaju 300 kn (i zašto baš 300 kn), kome bi prodao priču da su za osobnu upotrebu i gdje još vidiš da je taj posao carine glupost?

Konkretno, carina nas baš štiti od takvih kao ti.

14 godina
neaktivan

Gle ovako, jedan sat kosta 30 kn. Ja bi uzeo oko 10 i to je onda 300. ja bi htio da mi na tih 10 satova ne nabiju carinu i pdv. Ne naravno da satovi nisu za moju uporabu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice