eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.538
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Da li može neko nešto reći o prodaji na ebayu, iskustva i tako, znači zanima me uglavnom onaj dio koilki postotak ide ebayu od cijene prodanog predmeta?

samo nemojte pisat ne isplati ti se ništa iz hrvatske prodavat, znači ovaj prvi dio me zanima.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Ivoo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako da promjenim broj mobitela u Ebay profilu?

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj ovako:

My eBay > Account > Addresses > Change > Primary Telephone

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. |||||||||| Internet zarada 0.02 $ per click ▲▲▲ http://bux.ratovi.net/?r=ficocod5 ▲▲▲
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Fićo_CoD 5 kaže...

Probaj ovako:

My eBay > Account > Addresses > Change > Primary Telephone

E to kralju, promjenio sam sada cu vidjeti oce na paketu biti novi broj. {#}

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

I kakva je procedura s carinom ako mi predmet zavrsi tamo morat cu ga otici podignut negdje ili ce mi postar donjet a ja cu njemu platit carinu?

Ovisi, prije u Osiijeku si morao njima donjeti ispis transakcije, i ako oni procijene da ti naplate, pare odmah daš i odmah dobiješ paket. Mogo si i faxirati ali bi ti pošta donjela pa bi morao platiti extra 20kn. E sad kod nas više ne možeš tako, nego ti ako njima doneseš oni ti neće ništa reći a poštar će naplatiti dakle ako je procijena da ide i PDV i carina, onda proračun ide ovako:

Cijena + Shiping + 23% + 10% + 20kn + 9.50kn(dojava o carini) + 20kn bakša (što poštar sam uzme jer misli da si pun para pa da bi mu ionako iovako dao - tipično lokalno za ovu državu)

{#}

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
16 godina
neaktivan

Ljudi, koliko bi me mogli oderat za 47 funti plaćenu Hilfiger majicu (39GBP + 8GBP shipping)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 1:44 (mesomeone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PDV (23%) i carinu (10%).

Ali lako moguće da prođe bez toga, na obleku mi do sad nisu naplaćivali jer su paketi mali pa ih vjerojatno ne otvaraju. Jednom su mi otvorili hlače i zvali me da dođem, ali ništa nisam trebao platiti.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan

Koliko otprilike treba item-u da dođe iz Malazije? 2 tjedna?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne baš dva tjedna prije tri i pol.
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Naručio sam jedan parfem iz Londona (preko eBay-a), prošlo je mjesec dana i item još nije došao. Kontaktirao sam prodavača i i rekao je da će poslati zamjenu i da pričekam tjedan-dva da item dođe. Pitanje je sad... Ako opet ne dođe tada neću moći otvoriti case i tražiti povrat novca? Parfem sa poštarinom dođe 300 kn, prijatelj mi je rekao da ga u Hr baš i nema za kupiti i da li je to možda problem jer ga carina možda ne želi pustiti?

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
17 godina

Otvori case prije nego prodje 45 dana i reci prodavacu da si ga otvorio cisto da budes siguran da se nece sve skupa izjalovit.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja

1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Dobio bi poziv da ti je na carini, otvori case pa neka stoji otvoren dok ne dode.
Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

hahaha tnakir opet si promijenio avatara XD...zašto gay flag ?

Danny nemoj se ljutiti, ovo je vrlo kratki OFT :)

1 0 hvala 0
17 godina
pbandov kaže...

Jer podrzavam nasu homoseksualnu bracu i sestre.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
pbandov kaže...

Jer podrzavam nasu homoseksualnu bracu i sestre.

tako treba, liberalnost! Nešto što je gotovo ne moguće naći na balkanu.

17 godina

ovak nije mi doso jedan item i pise da se mogu javit u onaj centar do 03.08 sad me zanima dal da odma kontaktiram sellera il otvorim case il da pricekam do petka

Marilyn Manson
14 godina
neaktivan
Kontaktiraj ga ako se problem ne rješi otvori case prije tog datuma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ciao svima !

Dobila sam napokon paket iz GB-a, a uz to ebay otvorio jučer case za onu kupnju o kojoj sam bila pisala i Shelby mi je savjetovao da ignoriram upozorenja i da će biti ok....Ja sam sellerici napisala da sam dobila paket, da sam zadovoljna proizvodom i uz to je zamolila da mi pošalje "cancel case" za taj isti item (tu duplu kupnju, već sam je prije bila molila za to i lijepo se ispričala), međutim, nema odgovora... a moram joj ostaviti feedback ?!..ne znam što da radim dalje ?..sve mi djeluje pomalo neozibljno; ok, ja sam zeznula stvar pri kupnji, ali ipak sam kupila jedan proizvod, odmah uredno platila...MOže savjet ? Lijepi pozdrav {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ne odgovara nakon kolko?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lady72 kaže...

Ciao svima !

Dobila sam napokon paket iz GB-a, a uz to ebay otvorio jučer case za onu kupnju o kojoj sam bila pisala i Shelby mi je savjetovao da ignoriram upozorenja i da će biti ok....Ja sam sellerici napisala da sam dobila paket, da sam zadovoljna proizvodom i uz to je zamolila da mi pošalje "cancel case" za taj isti item (tu duplu kupnju, već sam je prije bila molila za to i lijepo se ispričala), međutim, nema odgovora... a moram joj ostaviti feedback ?!..ne znam što da radim dalje ?..sve mi djeluje pomalo neozibljno; ok, ja sam zeznula stvar pri kupnji, ali ipak sam kupila jedan proizvod, odmah uredno platila...MOže savjet ? Lijepi pozdrav  {#}

Ako je ebay otvorio case onda vidi sto tamo pise,pa javi.Ebay inace jako pazi na kupce, pa mislim da bi sve trebalo biti ok.

I'll see you on the dark side of the moon
14 godina
neaktivan
Dobila sam bila por da je seller "out of office" do 19.07, kad sam joj bila poslala por. u vezi pošiljke, u medjuvremenu sam dobila paketić i otvoren case hahahah.. 25.-tog sam joj poslala por. da sam dobila proizvod i da sam jako zadovoljna i zamolila je za ovaj otvoren slučaj...da se ne ponavljam, već sam joj bila pisala za to, čim sam naručila i platila, međutim, ona kao da ne "vidi" tu narudžbu i čudi se, da ne zna na što mislim '!? Moram joj ostaviti feedback i sigurno bih opet kupila taj proizvod...Unaprijed hvala na savjetima :))

Payment must be sent immediately
Hi Ivana,

We have opened an unpaid item case for ?NEW 2011? St Tropez BRONZING MOUSSE 240ml Step 3.

If payment isn't received by Jul-29-11, the seller may withdraw from the contract and you would no longer be entitled to receive this item. Additionally, an unpaid item may be recorded on your account, which could lead to your account being suspended.

If you've already paid and think payment should have been received by now, please contact eBay Customer Support.

?NEW 2011? St Tropez BRONZING MOUSSE 240ml Step 3
Item # : 270725763718
End time: Jun-23-11 03:01:14 PDT
Seller: thetanbar
Case opened: Monday, Jul 25, 2011 03:02:07 PDT

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
PDV (23%) i carinu (10%).

Ali lako moguće da prođe bez toga, na obleku mi do sad nisu naplaćivali jer su paketi mali pa ih vjerojatno ne otvaraju. Jednom su mi otvorili hlače i zvali me da dođem, ali ništa nisam trebao platiti.

bilo bi super da prođe bez carine. nego jel mislite da bi bilo dobro reći selleru da digne cijenu sa majice jer ima na slici cijena naljepljena po kojoj ju je on kupio (60GBP)? I jeli bolje reć da šalje sa paypal računom unutra ili da ga ne šalje, nego da stavi na paket da je to gift od 15GBP. Ja sam novi na ebayu pa se baš ne razumijem, a sve što želim je da se ne dogofi da majicu platim skuplje nego što bi ju kod nas platio. U nas je cijena 789kn

17 godina
miki1981 kaže...
R4zOR229 kaže...

http://cgi.ebay.com/Loaded-Fat-Strat-Pickguard-Black-w-Green-fits-Fender-/380343327185?pt=Guitar_Accessories&hash=item588e3a99d1

zanima me kolke su sanse da ovo preskoci carinu cito sam nes da se ovi itemi sa vecim shippingom cesce znaju proc bez carine.

Veći ili manji shipping podrazumijeva veći ili manji oaket, ali i bržu il isporiju dostavu.

Čim je sporiji (jeftiniji ) način slanja pošiljke i čim je paket manji to imaš više šanse da prođe bez carine.

Čim je paket veći, ili čim je poštarina ekspresnija to ima više šanse da zaustave i otvore paket.

Naravno free sjipping ne znači najsporiji i najjeftiniji hsipping, samo znači da je shipping već u cijeni, a može biti svakakav, obično i piše.

EDIT: ovaj paket bi gotovo sigurno biu ozaustavljen i carinjen/opporezovan.

evo doslo mi je za nekih 5 dana i nije uopce carinjeno

Marilyn Manson
15 godina
R4zOR229 kaže...

evo doslo mi je za nekih 5 dana i nije uopce carinjeno

Super, imaš sreće.

14 godina
neaktivan
Savjet u svezi ovog gore, anyone ? :)

0 0 hvala 0
15 godina
Lady72 kaže...
Savjet u svezi ovog gore, anyone ? :)

Pa logika nalaže da ih kontaktiraš i objasniš im situaciju i eventualno pošalješ prepisku komunikacije između tebe i sellera

14 godina
neaktivan
Shelby mi je bio savjetovao da ignoriram, da je on imao isto takav slučaj i da je bilo sve ok..
Ja sam nova na ebay-u i lijepo pitam za savjet neovisno o onom što mi logika nalaže, npr. da ne srljam MIki !
A što sa feedbackom...žena propala u zemlju...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lady72 kaže...
Shelby mi je bio savjetovao da ignoriram, da je on imao isto takav slučaj i da je bilo sve ok..
Ja sam nova na ebay-u i lijepo pitam za savjet neovisno o onom što mi logika nalaže, npr. da ne srljam MIki !

Moras odgovoriti na poruku koju si dobila od eBay-a, nemoj cekati da istekne rok.Covjek ti je dao savjet u najboljoj namjeri prema svom iskustvu.

I'll see you on the dark side of the moon
15 godina
Lady72 kaže...

On je imao SLIČAN slučaj, nikako nije mogao imati isti, jer je seller bio drugi.

Ljudi morate shvatiti da su transakcije na PayPalu, eBayu itd zakonski obvezujuće. Znači nema šale, nema ignoriranja, nema rekao mi Pero ovako ili onako...

Svatko od nas ovdje može iznijeti svoje mišljenje ili svoje iskustvo, ali ti nisi on, i tvoj seller nije isti kao i njegov seller, a sve i da je opet moće drukčije odreagirati.

I naravno neće njemu eBay poslati račun ili neće on imati prijavu zbog neplaćanja pa da ga selleri izbjegavaju itd itd.

Ono što ti eBay pošalje vezano uz takve stvari to moraš shvatit daleko ozbiljnije nego da ti porezna pošalje da imaš dug, jer kod eBaya ak ose ne javiš nema još 6 mjeseci čekanja, pa opomena pa ovo pa ono, pa nakon 10 godina neš uplatiš, odmah se stvari riješavaju.

Moj savjet je da to shvatiš ozbiljno i napraviš kako sam predložio.

Ili...probleme koje imaš sa eBayom pokušaj riješiti sa nama, možda je netk oovdje u upravi eBaya pa će ti moć pomoć...

Nije mi namjera biti bezobrazan, ali puno ljudi se mora malo uozbiljit kod takvih stvari, kao da ne shvaćaju da je to jednako stvarno, čak i stvarnije od plaćanja u dućanu, od nepoštivanja ugovora itd.

14 godina
neaktivan
Jooj Miki, pa čemu ljutnja, čemu taj nervozan "ton", apsolutno je jasno da čovjek nije kupio kod istog sellera, isti proizvod..jel' ti to mjerkaš kako je i što tko rekao.. ok, imao je SLIČAN slučaj..Čekaj, ili je ovo forum pod muškim patronatom !?
Inače, ja sam jako ozbiljna i odgovorna osoba, i to što se desilo pokušavam riješiti, ako ćeš pomoći, pomozi...
kako dalje ?! u resolution centru prijavim ovu situaciju kao što ?!, tražila sam...nadjem stavku "imate otvoren slučaj..neplaćanje..", ali ne nudi mi opciju da se referiram na nju?!
A feedback !?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice