Da li može neko nešto reći o prodaji na ebayu, iskustva i tako, znači zanima me uglavnom onaj dio koilki postotak ide ebayu od cijene prodanog predmeta?
samo nemojte pisat ne isplati ti se ništa iz hrvatske prodavat, znači ovaj prvi dio me zanima.
Da li može neko nešto reći o prodaji na ebayu, iskustva i tako, znači zanima me uglavnom onaj dio koilki postotak ide ebayu od cijene prodanog predmeta?
samo nemojte pisat ne isplati ti se ništa iz hrvatske prodavat, znači ovaj prvi dio me zanima.
Kako da promjenim broj mobitela u Ebay profilu?
Probaj ovako:
My eBay > Account > Addresses > Change > Primary Telephone
Probaj ovako:
My eBay > Account > Addresses > Change > Primary Telephone
E to kralju, promjenio sam sada cu vidjeti oce na paketu biti novi broj.
I kakva je procedura s carinom ako mi predmet zavrsi tamo morat cu ga otici podignut negdje ili ce mi postar donjet a ja cu njemu platit carinu?
Ovisi, prije u Osiijeku si morao njima donjeti ispis transakcije, i ako oni procijene da ti naplate, pare odmah daš i odmah dobiješ paket. Mogo si i faxirati ali bi ti pošta donjela pa bi morao platiti extra 20kn. E sad kod nas više ne možeš tako, nego ti ako njima doneseš oni ti neće ništa reći a poštar će naplatiti dakle ako je procijena da ide i PDV i carina, onda proračun ide ovako:
Cijena + Shiping + 23% + 10% + 20kn + 9.50kn(dojava o carini) + 20kn bakša (što poštar sam uzme jer misli da si pun para pa da bi mu ionako iovako dao - tipično lokalno za ovu državu)
Ljudi, koliko bi me mogli oderat za 47 funti plaćenu Hilfiger majicu (39GBP + 8GBP shipping)
Koliko otprilike treba item-u da dođe iz Malazije? 2 tjedna?
Pozdrav svima! Naručio sam jedan parfem iz Londona (preko eBay-a), prošlo je mjesec dana i item još nije došao. Kontaktirao sam prodavača i i rekao je da će poslati zamjenu i da pričekam tjedan-dva da item dođe. Pitanje je sad... Ako opet ne dođe tada neću moći otvoriti case i tražiti povrat novca? Parfem sa poštarinom dođe 300 kn, prijatelj mi je rekao da ga u Hr baš i nema za kupiti i da li je to možda problem jer ga carina možda ne želi pustiti?
Otvori case prije nego prodje 45 dana i reci prodavacu da si ga otvorio cisto da budes siguran da se nece sve skupa izjalovit.
hahaha tnakir opet si promijenio avatara XD...zašto gay flag ?
Danny nemoj se ljutiti, ovo je vrlo kratki OFT :)
Jer podrzavam nasu homoseksualnu bracu i sestre.
Jer podrzavam nasu homoseksualnu bracu i sestre.
tako treba, liberalnost! Nešto što je gotovo ne moguće naći na balkanu.
ovak nije mi doso jedan item i pise da se mogu javit u onaj centar do 03.08 sad me zanima dal da odma kontaktiram sellera il otvorim case il da pricekam do petka
Ciao svima !
Dobila sam napokon paket iz GB-a, a uz to ebay otvorio jučer case za onu kupnju o kojoj sam bila pisala i Shelby mi je savjetovao da ignoriram upozorenja i da će biti ok....Ja sam sellerici napisala da sam dobila paket, da sam zadovoljna proizvodom i uz to je zamolila da mi pošalje "cancel case" za taj isti item (tu duplu kupnju, već sam je prije bila molila za to i lijepo se ispričala), međutim, nema odgovora... a moram joj ostaviti feedback ?!..ne znam što da radim dalje ?..sve mi djeluje pomalo neozibljno; ok, ja sam zeznula stvar pri kupnji, ali ipak sam kupila jedan proizvod, odmah uredno platila...MOže savjet ? Lijepi pozdrav
Ciao svima !
Dobila sam napokon paket iz GB-a, a uz to ebay otvorio jučer case za onu kupnju o kojoj sam bila pisala i Shelby mi je savjetovao da ignoriram upozorenja i da će biti ok....Ja sam sellerici napisala da sam dobila paket, da sam zadovoljna proizvodom i uz to je zamolila da mi pošalje "cancel case" za taj isti item (tu duplu kupnju, već sam je prije bila molila za to i lijepo se ispričala), međutim, nema odgovora... a moram joj ostaviti feedback ?!..ne znam što da radim dalje ?..sve mi djeluje pomalo neozibljno; ok, ja sam zeznula stvar pri kupnji, ali ipak sam kupila jedan proizvod, odmah uredno platila...MOže savjet ? Lijepi pozdrav
Ako je ebay otvorio case onda vidi sto tamo pise,pa javi.Ebay inace jako pazi na kupce, pa mislim da bi sve trebalo biti ok.
bilo bi super da prođe bez carine. nego jel mislite da bi bilo dobro reći selleru da digne cijenu sa majice jer ima na slici cijena naljepljena po kojoj ju je on kupio (60GBP)? I jeli bolje reć da šalje sa paypal računom unutra ili da ga ne šalje, nego da stavi na paket da je to gift od 15GBP. Ja sam novi na ebayu pa se baš ne razumijem, a sve što želim je da se ne dogofi da majicu platim skuplje nego što bi ju kod nas platio. U nas je cijena 789kn
http://cgi.ebay.com/Loaded-Fat-Strat-Pickguard-Black-w-Green-fits-Fender-/380343327185?pt=Guitar_Accessories&hash=item588e3a99d1
zanima me kolke su sanse da ovo preskoci carinu cito sam nes da se ovi itemi sa vecim shippingom cesce znaju proc bez carine.
Veći ili manji shipping podrazumijeva veći ili manji oaket, ali i bržu il isporiju dostavu.
Čim je sporiji (jeftiniji ) način slanja pošiljke i čim je paket manji to imaš više šanse da prođe bez carine.
Čim je paket veći, ili čim je poštarina ekspresnija to ima više šanse da zaustave i otvore paket.
Naravno free sjipping ne znači najsporiji i najjeftiniji hsipping, samo znači da je shipping već u cijeni, a može biti svakakav, obično i piše.
EDIT: ovaj paket bi gotovo sigurno biu ozaustavljen i carinjen/opporezovan.
evo doslo mi je za nekih 5 dana i nije uopce carinjeno
evo doslo mi je za nekih 5 dana i nije uopce carinjeno
Super, imaš sreće.
Pa logika nalaže da ih kontaktiraš i objasniš im situaciju i eventualno pošalješ prepisku komunikacije između tebe i sellera
Moras odgovoriti na poruku koju si dobila od eBay-a, nemoj cekati da istekne rok.Covjek ti je dao savjet u najboljoj namjeri prema svom iskustvu.
On je imao SLIČAN slučaj, nikako nije mogao imati isti, jer je seller bio drugi.
Ljudi morate shvatiti da su transakcije na PayPalu, eBayu itd zakonski obvezujuće. Znači nema šale, nema ignoriranja, nema rekao mi Pero ovako ili onako...
Svatko od nas ovdje može iznijeti svoje mišljenje ili svoje iskustvo, ali ti nisi on, i tvoj seller nije isti kao i njegov seller, a sve i da je opet moće drukčije odreagirati.
I naravno neće njemu eBay poslati račun ili neće on imati prijavu zbog neplaćanja pa da ga selleri izbjegavaju itd itd.
Ono što ti eBay pošalje vezano uz takve stvari to moraš shvatit daleko ozbiljnije nego da ti porezna pošalje da imaš dug, jer kod eBaya ak ose ne javiš nema još 6 mjeseci čekanja, pa opomena pa ovo pa ono, pa nakon 10 godina neš uplatiš, odmah se stvari riješavaju.
Moj savjet je da to shvatiš ozbiljno i napraviš kako sam predložio.
Ili...probleme koje imaš sa eBayom pokušaj riješiti sa nama, možda je netk oovdje u upravi eBaya pa će ti moć pomoć...
Nije mi namjera biti bezobrazan, ali puno ljudi se mora malo uozbiljit kod takvih stvari, kao da ne shvaćaju da je to jednako stvarno, čak i stvarnije od plaćanja u dućanu, od nepoštivanja ugovora itd.