eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.465
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
R4zOR229 kaže...

imam 86 dolara na racunu itemi dodu 75 s time da sam probo kupit i samo jeftiniji koji dode 13 jel moguce da mi jos transakcija nije prosla uplaceno u banci prije 2h,al mislim da bi onda druga poruka bila

Koja banka? Koja valuta je uplaćena, koja valuta se plaća?

17 godina

banka je PBZ imam devizni racun u dolarima i placam u dolarima na ebayu,kartica je visa electron

Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 19:09 (R4zOR229).
15 godina
R4zOR229 kaže...

banka je PBZ imam devizni racun u dolarima i placam u dolarima na ebayu,kartica je visa electron

OK, i znači uplatio si baš u dolarima? Sam oprovjeravam jer kod PBZ-a na kartici možeš imat nekoliko valuta, mislim 9 različitih u isto vrijeme, ali ako ti je ona kojom plaćaš, tj ona valuta koju si odabrao na PayPalu na nuli onda ti neće automatski prebacit iz jedne u drugu, nego moraš sam preko online mjenjačnice.

17 godina

ja sam kune uplacivo al mi odma u dolare prebaci pise na racunu da su dolari uplaceni tak da bi sve trebalo bit sve ok,jel to do banke nesto ili do paypala jel bi ja ljudima moro platit a nemogu...

Marilyn Manson
15 godina
R4zOR229 kaže...

ja sam kune uplacivo al mi odma u dolare prebaci pise na racunu da su dolari uplaceni tak da bi sve trebalo bit sve ok,jel to do banke nesto ili do paypala jel bi ja ljudima moro platit a nemogu...

Da li si već koristio PayPal sa tom karticom? Da li kad ideš na netbanking imaš samo tu jednu valutu (USD) ili imaš pod istim brojem računa još neku valutu?

Koja ti je defaultna valuta na PayPalu? Koju si valutu izabrao kada si otvarao PayPal?

17 godina

da kupovo sam prije s time vec bez problema netbanking nemam pa nzn kao sto sam reko devizni racun je u dolarima,ne sjecam se da sam prilikom otvaranja paypla biro valutu ako jesam najverovatnije je to bio dolar.$0.00 USD mi pise na accontu onda znaci da je valjda u dolarima

Marilyn Manson
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 19:53 (R4zOR229).
15 godina
R4zOR229 kaže...

da kupovo sam prije s time vec bez problema netbanking nemam pa nzn kao sto sam reko devizni racun je u dolarima,ne sjecam se da sam prilikom otvaranja paypla biro valutu ako jesam najverovatnije je to bio dolar.$0.00 USD mi pise na accontu onda znaci da je valjda u dolarima

Ako je sve to tak oonda jednostavno izgleda još nije sjelo, što mi je malo neobično jer obično sjeda trenutno. Ali čuo jesam od nekoliko ljudi da su imali ovakva čekanja od kad bi uplatili na šalteru pa dok bi mogli koristiti novce. Tako da pokušaj ujutro i ako i onda ne radi onda trk do banke. I eto ti odmah i dobre prilike da uzmeš netbanking.

17 godina

sta mislis zbog ovog kaj mi pise 0.00 kolko me sjecanje sluzi uvijek mi je pisalo 0.00 a novci su bili na kartici ne na paypal racunu.Inace kaj se netbankinga tice sumnjam da mi treba jel nije moja kartica nego od starog a on mi je to izvadio iskljucivo za ovo inace nema racun u pbz-u.

Marilyn Manson
15 godina
R4zOR229 kaže...

sta mislis zbog ovog kaj mi pise 0.00 kolko me sjecanje sluzi uvijek mi je pisalo 0.00 a novci su bili na kartici ne na paypal racunu.Inace kaj se netbankinga tice sumnjam da mi treba jel nije moja kartica nego od starog a on mi je to izvadio iskljucivo za ovo inace nema racun u pbz-u.

Uvijek će i pisat 0.00 na PayPalu, dok god ti ne sjednu neki novci od nekoga direkt na tvoj paypal.

Mislim da još nije sjelo zbog jednostavnog razloga što ne vidim neki drugi razlog da ne radi.

Netbanking je dobar baš zbog toga, sad bi se logirao i vidio točno koliko imaš čega i na kojem računu. Odmah. A nebi morao čekati do sutra, pa eventualno još i ići do banke. Odmah bi znao.

Ali ako imaš samo taj devizni, onda ti osim toga da imaš uvid i nema neke druge koristi. Istina.

Kako misliš INAČE nema račun u PBZ, pa mora imati barem taj devizni od kojeg je kartica...

17 godina

pa no mislio sam da ima samo taj inace ima u zagrebackoj racune pa kazem da nije potrebno za nekavo placanje rezija racuna itd

Marilyn Manson
17 godina

Evo da nastavim s onim svojim sad mi nije javio error proslo ali dobio sad na mail

Sorry, your recent PayPal payment did not go through. As a result, the item(s) below have not received payment.

Please return to eBay to resubmit your payment again.
evo probo jos jednom opet error sad vise stvarno nz sta je

Marilyn Manson
15 godina
R4zOR229 kaže...

Evo da nastavim s onim svojim sad mi nije javio error proslo ali dobio sad na mail

Sorry, your recent PayPal payment did not go through. As a result, the item(s) below have not received payment.

Please return to eBay to resubmit your payment again.
evo probo jos jednom opet error sad vise stvarno nz sta je

Trebao si čekat do sutra. Sad sutra fino u banku da vidiš kakva je situacija sa uplatom.

17 godina

kartica mi je bila blokirana od strane banke sada je odblokirane ali i dalje se javlja error i kaze sluzbenica tamo da je zadnji pokusaj bio u 10h to je valjda ono jucer ali meni i sada javlja isti error makar je kartica odblokirana

Marilyn Manson
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

kartica mi je bila blokirana od strane banke sada je odblokirane ali i dalje se javlja error i kaze sluzbenica tamo da je zadnji pokusaj bio u 10h to je valjda ono jucer ali meni i sada javlja isti error makar je kartica odblokirana

kako ti je bila blokirana? da li ti je bila blokirana jer si unio 3 kriva PINa ili je bila definirana kao "stolen" ili "lost" card?

Ako je 3 kriva PIN-a onda ti se to odblokira tek nakon ponoći, ako je ovo drugo onda ti odmah mora biti odblokirana.

CARPE DIEM
17 godina

pa rekli su da su blokirali zato sto su mislili da neko zloupotrebljava karticu i rekla je da je kartica odblokirana i opet mi javlja taj blesavi error

Marilyn Manson
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

pa rekli su da su blokirali zato sto su mislili da neko zloupotrebljava karticu i rekla je da je kartica odblokirana i opet mi javlja taj blesavi error

Ok, onda je vjerovatno kartica bila označena kao "stole" dakle taj blesavi error ti ne bi trebao biti zbog kartice

Jesi pokušao kontaktirati help support od paypal-a?

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_help-ext&eloc=0&loc=636&source_page=p/ema/index-outside&flow=

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 17:27 (simeparanoja).
17 godina

pa mislim da je bio zbog toga zato sto nije mogla transkacija proc jer je kartica bila blokirana, moze pomoc oko ovog supporta ne vidim nigdje neku opciju za poslat im mail il nes a po forumima nisam nigdje vidio nekakvo rijesenje,naso sam samo tipa kojem je banka isto blokirala karticu zbog iste stvari ko i meni i kasnije kad su odblokirali sve mu je normalno radilo

Marilyn Manson
17 godina

Ovako postoji item koji sam prije narucio al nisam mogo platit pa sam se sa sellrom dogovorio i ponistio je narudzbu i sad me zanima dali ja mogu platit taj item da mi ga posalje ili samo da odem i drugi kupit(ima taj item u vecim kolicinama)

Marilyn Manson
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ovako postoji item koji sam prije narucio al nisam mogo platit pa sam se sa sellrom dogovorio i ponistio je narudzbu i sad me zanima dali ja mogu platit taj item da mi ga posalje ili samo da odem i drugi kupit(ima taj item u vecim kolicinama)

ako si cancelira prvi onda uzmi drugi

jesi rijesija problem sa karticom? sta je bilo?

CARPE DIEM
17 godina

jesam nzn sada do cega je bilo jer je kartica bila odblokirana u petak oko 17h a meni je i dalje javljalo error zadnji neuspjeli pokusaj je bio oko 2h ujutro u subotu i onda mi je u 11h proslo s time da sam u petak poslao mail paypalu u danas dobio odgovor da su mi napravili renew accounta il tak nes ne sjecam se dobro.Tako da bi moglo bit da je to bilo potrebno napravit nakon odblokiravanja kartice a mozda je postojo neki vremenski period da se to odblokira od strane banke makar je ova kaj tamo radi rekla da je kartica odblokirana i da bi odma trebaka radit

Marilyn Manson
14 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

http://cgi.ebay.com/XFX-Radeon-HD-6870-Dual-Fan-900MHz-1GB-4-2GHz-GDDR5-NEW-/220813746349?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item33698660ad

Narucio bi ovu karticu sa ebay-a ,koliko bi me izasla postarina ,carina i koliko bi bila konacna cijena?

Da li na ovom forumu postoje osobe koje se bave narudbama sa ebaya a uzimaju sebi proviziju posto je meni to sve prekomplicirano?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

http://cgi.ebay.com/XFX-Radeon-HD-6870-Dual-Fan-900MHz-1GB-4-2GHz-GDDR5-NEW-/220813746349?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item33698660ad

Narucio bi ovu karticu sa ebay-a ,koliko bi me izasla postarina ,carina i koliko bi bila konacna cijena?

Da li na ovom forumu postoje osobe koje se bave narudbama sa ebaya a uzimaju sebi proviziju posto je meni to sve prekomplicirano?

ovo ti je aukcija i ne shippaju ti u hr

CARPE DIEM
16 godina
neaktivan
bole_vk kaže...

Za US ti je 25 $ postarine a i ovi ionako ne dostavljaju u HR. A i ovo je aukcija pa ce sigurno biti i vecih cijena..  meni dolazi od prijatelja rodbina u 9. mj iz Kanade (iako nije jos sigurno) pa ti javim ako budem u mogucnosti {#} 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. |||||||||| Internet zarada http://bux.ratovi.net/?r=ficocod5
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 18:33 (Fićo_CoD 5).
14 godina
protjeran
Moze javi ,bio bih ti zahvalan,a i dao bi i tebi proviziju !

Ma predobro to zvucalo da bi bilo istinito ,haha...
17 godina

http://cgi.ebay.com/Loaded-Fat-Strat-Pickguard-Black-w-Green-fits-Fender-/380343327185?pt=Guitar_Accessories&hash=item588e3a99d1

zanima me kolke su sanse da ovo preskoci carinu cito sam nes da se ovi itemi sa vecim shippingom cesce znaju proc bez carine.

Marilyn Manson
15 godina
R4zOR229 kaže...

http://cgi.ebay.com/Loaded-Fat-Strat-Pickguard-Black-w-Green-fits-Fender-/380343327185?pt=Guitar_Accessories&hash=item588e3a99d1

zanima me kolke su sanse da ovo preskoci carinu cito sam nes da se ovi itemi sa vecim shippingom cesce znaju proc bez carine.

Veći ili manji shipping podrazumijeva veći ili manji oaket, ali i bržu il isporiju dostavu.

Čim je sporiji (jeftiniji ) način slanja pošiljke i čim je paket manji to imaš više šanse da prođe bez carine.

Čim je paket veći, ili čim je poštarina ekspresnija to ima više šanse da zaustave i otvore paket.

Naravno free sjipping ne znači najsporiji i najjeftiniji hsipping, samo znači da je shipping već u cijeni, a može biti svakakav, obično i piše.

EDIT: ovaj paket bi gotovo sigurno biu ozaustavljen i carinjen/opporezovan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 19:08 (miki1981).
17 godina

jel mogu ja kako sellera trazit da mi napise manju cijenu npr 20$ i free shipping(item je vec kupljen al ga nije jos poslo)

Marilyn Manson
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

jel mogu ja kako sellera trazit da mi napise manju cijenu npr 20$ i free shipping(item je vec kupljen al ga nije jos poslo)

pa pošalji mu poruku

imas opciju "contact seller"

CARPE DIEM
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

E ekipa koliko se placa nameta ako se narucuje sat izvana? 

Mislio sam si neki gshock kupit a vidim da je vani jeftiniji nego kod nas pa me zanima sta se placa i koliko :)

Da li tu vridi ono do 1000kn ili ne? 

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

E ekipa koliko se placa nameta ako se narucuje sat izvana? 

Mislio sam si neki gshock kupit a vidim da je vani jeftiniji nego kod nas pa me zanima sta se placa i koliko :)

Da li tu vridi ono do 1000kn ili ne? 

Ako ide poštom onda je do 160 kn a ne do 1000kn, plačaš carinu i porez ( ako se ne varam može te zadesiti neko dodatno davanje kao luksuz ).

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice