eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.390.949
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
CroVandal kaže...

Meni su DANAS poslali tek a pise shpis  in 2 to 4 days! Na to sam mislio a kad posalju dode kroz 2tjedna.

Aha...to je drugo...a kad si uplatio? I jel piše 2 to 4 days after payment confirmed and cleared? ili Samo after 2-4 days?

15 godina
miki1981 kaže...
CroVandal kaže...

Meni su DANAS poslali tek a pise shpis  in 2 to 4 days! Na to sam mislio a kad posalju dode kroz 2tjedna.

Aha...to je drugo...a kad si uplatio? I jel piše 2 to 4 days after payment confirmed and cleared? ili Samo after 2-4 days?

Pise samo typically ships in 2 to 4 days.

Tu je caka sigurno! :-)

My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
CROifer kaže...

Nakon 30 dana povrat para,tako ja radim...

Ti si seljak. Meni su znale stvari putovati preko 45 dana, ali sam se dogovorio sa senderom da cu otvorit claim cisto reda radi, ali da cu pricekat jos par dana iako su mi neki odmah nudili refund i slicno.

O di bi dosao da cekam...Meni 99 % stvari dolazi unutar 30 dana za ostalo dobijem novac nazad...

15 godina
CroVandal kaže...
miki1981 kaže...
CroVandal kaže...

Hehem to ti onda ne znači baš ništa...osim da možeš očekvat da će ti najvjerojatnije poslat unutar 2-4 dana, ali ima i slučajeva kada neće...kao ovaj tvoj trenutni.

15 godina
miki1981 kaže...
CroVandal kaže...
miki1981 kaže...
CroVandal kaže...

Hehem to ti onda ne znači baš ništa...osim da možeš očekvat da će ti najvjerojatnije poslat unutar 2-4 dana, ali ima i slučajeva kada neće...kao ovaj tvoj trenutni.

da znam ali mi je stranica predobra ima na sve free shiping i nikad mi se nije desilo da nesto nedode!

15 godina
CroVandal kaže...

da znam ali mi je stranica predobra ima na sve free shiping i nikad mi se nije desilo da nesto nedode!

Nema ni razloga, nit ja imam išta kontra njih, samo ti odgovaram na ono što si pitao/pisao o shippingu. Ja šta ne nadjem na ebay-u tržim na DX-u...a oko shippinga se baš nikad ne uzrujavam, stizale su mi stvari i za 3 dana, ali i za 53 dana...medjutim nikad nekih neriješivih problema nije bilo.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Meni stigo audio convertor za xbox 360 vga za 18 dana iz hong konga još čekam vga kabel iz kine.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

meni je sad iz kine dosta toga kasnilo i to preko mjesec dana, bio sam se javio seleru i reko evo, nema ga, ali sam ipak rekao da ču još malo pričekati, mislim ipak je to daleka pošta, i onda i tad nije došlo, pa ja reko ništ, ako nedođe u ponedjeljak, vi meni dajte refund, pa ako ipak dođe, ja vam vratim.I šala prava, baš dođe u ponedjeljak, i ne samo taj paket (kablovi), nego i 3 druga koje sam čekao.Pa reko et, malo strpljenja i nema problema.

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 23:54 (pbandov).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pročitala sam više-manje sve postove ovdje, ali nigdje nisam naišla na sljedeću informaciju...

znam da za robu do 160 kn se ne plaća carina, nego samo porez, ali me zanima što je sa sunčanim naočalama,

radi se o tome da sam kupila sunčane naočale online za 100 kn (ali s potpisom Armani, znam da je to falsifikat, ali nema veze),

i pretpostavila sam da se za to ne plaća carina, kad mi sad kolega na poslu kaže da je to luksuzna roba i da se na luksuznu robu

računa posebna carina i da ne vrijede isti propisi kao za ostalu robu...

Ukratko molim da mi kažete da li za luksuznu robu (sunčane naočale, nakit,  Guess satove itd) isto vrijedi pravilo da ako su do 160 kn

da se ne plaća carina??? Živim u malom gradu tako da sam sigurna da će mi gledati što je u paketu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ako ti otkriju da je falsifikat (znaci ako budu otvarali i gledali cijenu i LiLa...)... neces nikada ni dobiti...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina

ako platis paypalom dobit ces racun na mail mislim da je taj racun dovoljan dokaz da nesto nekosta vise!

17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Ako ti otkriju da je falsifikat (znaci ako budu otvarali i gledali cijenu i LiLa...)... neces nikada ni dobiti...

Tako je, falsifikate nesmijes uvozit u zemlju. Mozda ti i kaznu opale ako im zena sinoc nije dala pa su lose volje :)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
tnakir kaže...

Tako je, falsifikate nesmijes uvozit u zemlju. Mozda ti i kaznu opale ako im zena sinoc nije dala pa su lose volje :)

nisam ovo znao! ja narucivao cijelo cudo za sebe i frendove! lol

17 godina
neaktivan
Da... evo gledam sada, kazne su prilično rigorozne...

A iako ima male šanse da te otkriju... ako te jednom otkriju platit ćeš toliko kazne da ces pozaliti...
14 godina
neaktivan

što ti znači neću nikada ni dobiti?  ne piše na naočalama da su falsifikat, samo kažem da sam realna da znam da one nisu orginal, pa ne mogu dobiti orginal za te pare,

ali prema slikama na netu su vjerna kopija orginala i kutija se dobi s njima i sve... uglavnom možeš mi reći ako znaš da li pravilo 160 kn vrijedi i za luksuznu robu i u kojem propisu to piše?

14 godina
neaktivan

uostalom ne znam ja da li je falsifikat, pretpostavljam da jest

17 godina
neaktivan
Ako budu otvarali i vidjeli armani, prvo cete zvati i da im pokazes racun... ako pokazes da je 100 kn, napravit ce malo bolju procjenu, skuziti da je falsifikat, poslati tebi lijepo globu ili sudski poziv...

Ali kazem... male sanse...
14 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovoru, jedino niste mi još odgovorili da li ću platiti carinu za te naočale od 100 kn, ili i za luksuznu robu do 160 kn se ne računa carina?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nećeš platiti carinu.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
14 godina
protjeran
Evo da krenem polako sa pričom…
Registrirao sam se na e bay-u i peypal-u i sve normalno kupovao dok jednoga dana nisam ušao na svoj akaun ti vido da je račun blokiran(samo ebay al ne i peypal) malo sam prčkao pošto nisam maher sa engleskim a pošto sam početnik Internet kupovine…uglavnom sam par stvari kupio(naravno nisu mi poslali jer nisam platio neg sam stisao bay now al nisam imao para na kartici) i ono zaboravim na tu stvar uplatim novce i kupim nešto drugo…međutim tih se par stvari nataložilo sada mi blokirali akaunt .
Sada gledam šta da radim te zaostatke što sam „kupio“ nemogu ponovo platiti jel je određeni vremenski rok prošao a i valjda to se više neprodajne…račun stoji blokiran.
Moje je pitanje: Pošto mi je taj račun blokiran jel ja mogu ponovo izvaditi PBZ visu(staru karticu koju sam prije kupovao eliminirati) otvoriti novi račun na svoje ime i adresu na pey palu i ebayu (naravno sa drugom šifrom, mailom, korisničkim imenom)
Frend mi kaže da je ebay i peypal ista firma sam druga kuća pa da kada dajem svoje podatke(ime prezime adresu) znaju da sam „problematičan“ pa odbiju i tu karticu….?!
Oprostite na loše objašnjenome tekstu al…novi sam u tome pa….A i zajeb je slučajan….
Hvala na bilo kakvom savjetu i razumijevanju…..

Marko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ako budu otvarali i vidjeli armani, prvo cete zvati i da im pokazes racun... ako pokazes da je 100 kn, napravit ce malo bolju procjenu, skuziti da je falsifikat, poslati tebi lijepo globu ili sudski poziv...

Ali kazem... male sanse...

a zasto bi njoj naplatili kaznu, odakle je ona mogla znati da nisu prave, ne pise u oglasu....

15 godina
jura1200 kaže...

a zasto bi njoj naplatili kaznu, odakle je ona mogla znati da nisu prave, ne pise u oglasu....

Kaznu joj neče naplatit, u to sam poprilično siguran.

Evo jedan sličan primjer, za koji osobno znam.

Kolega naručio 6 pari naočala (''RayBan''). Da, 6 pari!! I sad, em što je upao carinik koji je očito odlučio zahebavat pošto poto, em je još i 6 komada (odma sumnja na neki šverc). E sad, stvari su išle ovako.

Kolegi je na carini rečeno, ili da plati carinu po cijeni kod nas (za ''RayBan''), ili da robu vrati nazad odakle je došla (a to nije došlo u obzir),ili će zvat službenog zastupnika za RayBan iz ZG-a, koji će procjenit originalnost robe. Ako se dokaže da nije original, oni je uništavaju.

Međutim stvari su se riješile nekako preko veze. E sad, ja osobno mislim da ona neče imat nekakve probleme s obzirom da se radi o jednom komadu robe.

Ali o nekakvoj kazni nema govora.

15 godina
neaktivan

e jel ti taj kolega iz osijeka? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jura1200 kaže...

e jel ti taj kolega iz osijeka? :D

Ne!! Prijatelj je iz istog mjesta odakle i ja.

16 godina
odjavljen
Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina

Ne znam!! Ja sam samo prepričao iskustvo svog prijatelja.

15 godina
Pa kad se nije snasao mogao je reci za sat da je njegov iz hrvatske nemogu dokazati da nije a za lazni iphone kako ga je kupio kao poklon i da je igracka! Nekuzim kako su mu sat skinuli sa ruke?
17 godina
CroVandal kaže...
Pa kad se nije snasao mogao je reci za sat da je njegov iz hrvatske nemogu dokazati da nije a za lazni iphone kako ga je kupio kao poklon i da je igracka! Nekuzim kako su mu sat skinuli sa ruke?

Valjda moras prijavit vrijednije stvari kada izlazis iz zemlja da te nebi hebali kad ulazis u zemlju. Jer bi tako mogao lijepo svercati.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina

Kako se meni lijepo nasmijao carinik na Plesu kad sam izlazio iz RH s laptopom i fotićem.

Nema on pojma o ikakvoj prijavi :0)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gotovo nikad te ne zahebavaju kad unosis laptop (unio sam dva iz austrije u vlaku, plus još sam tamo tax free kupovao) ili bilo sto drugo, ali DOK JE JEDAN ili manja količina i ako ne izgledaš sumnjivo...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice