eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.463
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: eBay - pitanja i odgovori
Danny_HR kaže...
Može, pitanje je kako ćeš primiti novac jer na hrvatski PayPal account ne možeš. Ali zato možeš na Moneybookers ili nešto slično.

Znaći nemogu :/ Jel može njemačka prodat?

Toliko sam očajan da moram u potpis stavit oglas da prodajem fotoaparat... http://www.bug.hr/forum/topic/fotoaparati-kamere-tv-hi-fi/prodaja-sony-dsc-650-hitno/72240.aspx
17 godina
Daniman123 kaže...
Danny_HR kaže...
Može, pitanje je kako ćeš primiti novac jer na hrvatski PayPal account ne možeš. Ali zato možeš na Moneybookers ili nešto slično.

Znaći nemogu :/ Jel može njemačka prodat?

svejedno ti je gdje prodaješ. Bitno ti je jedino na koji način se izvršava plačanje

15 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

novi sam na paypalu pa imam pitanje..

novac se salje samo upisivanjem email adrese(covjeka kojem se salje) i iznosa koji se salje??

moze samo potvrda ili ispravak...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domagojRI kaže...

novi sam na paypalu pa imam pitanje..

novac se salje samo upisivanjem email adrese(covjeka kojem se salje) i iznosa koji se salje??

moze samo potvrda ili ispravak...

Da, samo upisivanjem e-mail adrese.

P.S. Ovo nije PayPal tema.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Da, samo upisivanjem e-mail adrese.

P.S. Ovo nije PayPal tema.

boze..kriva tema..tek sam sad skuzio...

pardon..

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 23:02 (domagojRI).
15 godina
Daniman123 kaže...

Može li se iz RH prodati fotoaparat na ebayu?

Round and round and round we it goes

where it stops nobody knows....

Ja mislim da je Danny_HR bot.

EDIT: uf bio sam pospan, gle mi englesku gramatiku, ko da sam kinez sam to napisao...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 10:03 (miki1981).
17 godina
neaktivan
Jedino moguce objasnjenje ;)
:)
15 godina
neaktivan

pozdrav ljudi,

htio sam si prvi put kupiti nesto sa e-bay prije par dana ali sam nakon tek klikanja skuzio da ne zelim tu zastitu sa mob jer je plasticna, ja sam htio gumenu. lijepo sam poslao trgovcu e-mail i objasnio sitauciju i rekao sta u biti zelim, a on mi je odgovorio da trenutno nema taj item. ipak su mi od e-bay-a dosle dvije obavijesti, pa sad ne znam sta mi je ciniti. da ne duljim slike obavijesti su ispod.

hvala.

Sta radi Chuck Norris u prokljucaloj vodi? -Ladi jaja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hrabri zec kaže...
pa sad ne znam sta mi je ciniti. da ne duljim slike obavijesti su ispod.

hvala.

Koliko sam shvatio, ti bi odustao od te kupovine?? U tom slučaju, morat češ poslat mail prodavaču. Dakle, probaj nešto izmuljat, ali pristojno i korektno (zamolit ga), s ciljem da ne možeš kupit navedeno. Ako ga uspiješ uvjerit, onda on preko ebay-a otkazuje tu transakciju. Nakon toga tebi će doć mail sa ebaya itd. Ja sam u svim navratima odustajanja od kupovine uspio. Naravno, ima i zaista nepoštenih prodavača, ali se nadam da ovaj tvoj nije jedan od njih Namigiva.

17 godina
neaktivan
Obvezao si se na kupnju, tako da ako te prodavač ne oslobodi toga dužan si platiti inače dobiješ negativan feedback.

Osim po dogovoru sa prodavačem tu nema povoljne solucije za tebe.
Ovisiš o njegovoj dobroj volji.
17 godina
neaktivan

A i skupa je

15 godina
neaktivan

moja greska, valjda ce pristati na to da cekam drugu, inace jos skuplju.. trenutno zivim bogu iza nogu i lakse mi je platiti vise nego da gnjavim prijatelje po gradovima za takvu stvar. imaju i svojih obveza. hvala lijepo.

Sta radi Chuck Norris u prokljucaloj vodi? -Ladi jaja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
iz SAD-a mi je trebalo punih 10 dana, free shipping da dodje...

A sada mi ne dolaze vec evo 30 dana one sluske sto sam za mario_vk narucio...

mislim da cu za 5 dana lupiti case... prodavac vec 2 dana nije odgovorio...

Meni je kad godje free shipping uvijek trebalo par dana više nego kad nije free ship.

A inače ovo za više od 30 dana, dosta puta je znalo biti i tako, ali samo iz HK i sličnih destinacija, nikad iz eu ili usa.

Jep, ako ti ne odgovori seller korz nekih 5 radinh dana od kad si poslao upit onda možeš slobodno otvorit case, pogotovo ako je rok blizu, samo uviejk budi korektan i pošalji i njemu obavijest da zna da si pokrenuo zbog njrgovog neodgovaranja i zbog približavanja roka za case

Znam da sam malo pogrijesila temu, no vidim da svi kupujete na ebayu te i na drugim mjestima.

Ja bih si narucila neke sitne stvarcice iz kine, konkretno 1 sat koji ce me stajati cak 6$ a shipping je free.

Zanima me dali cu na to morati platiti jos nesto jer je iz Kine, tipa porez...carinu i sl., ....mislim da bi to bilo smijesno za takav iznos, ali neznam kako nasa carina utvrdjuje tu vrijednost.....po svojim nekim knjigama ili po racunu

Molim nekoga tko ima iskustva ili neku informaciju da mi odgovori!

Unaprijed HVALA. 

17 godina
neaktivan
Odgovoreno ti je u onom threadu gdje si prvi puta pisala...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan

bas me zanima na sta ce to licit. sat za 6$ iz kine =)) sretno!

Proud to be adicted to WoW
15 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

bas me zanima na sta ce to licit. sat za 6$ iz kine =)) sretno!

ja sam već vidio slično, komentar ko tvoj kad čuo da je china i cijena tolko niska, no sat radi kvalitetno i čak svjetli.Tak da.....ipak kinezi imaju robe na bacanje, pa prave "online garage sale"

Dont bug me!
17 godina
neaktivan

Cak i svijetli ;)

Da nije neki gamer sat ;)

Salu na stranu imas li neki link na te satove?

15 godina
neaktivan

Meni je stari donio je*en sat  za samo 5€ kad je isao u Kinu, svijetli u 3 boje, Ima ispod kazaljki onaj njihov predsjednik, i mase mi rukama :D

Sad, ta svijetla su garant kancerogena ili nesto, i kad god pogledam tu sliku predsjednika u oci obuzme me cudan osjecaj, mozda me i hipnotiziraju, ali je fancy :D

The ONE and ONLY!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Cak i svijetli ;)

Da nije neki gamer sat ;)

Salu na stranu imas li neki link na te satove?

^^ , ma nikaka uvreda, nije moj (ja imam Seiko), to je od lege , ali nzm, morat ću njega pitat ako još ima sačuvan link ili feedback.

Dont bug me!
17 godina
Dali je moguće promjeniti feedback? Naime na prvi pogled se sve činilo ok međutim sad sam skužio nedostatke na proizvodu a već sam mu dao positive feed.
Poslije jebanja nema kajanja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kovaos kaže...
Dali je moguće promjeniti feedback? Naime na prvi pogled se sve činilo ok međutim sad sam skužio nedostatke na proizvodu a već sam mu dao positive feed.

http://pages.ebay.com/help/feedback/questions/remove.html

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
aco86 kaže...
MarioVk kaže...

e sad ovaj http://cgi.ebay.com/Kingston-128GB-DataTraveler-200-USB-2-0-Flash-Drive-NEW-/120633943756?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c1657e6cc#ht_874wt_932 on je jeftin i to sve, al seller je oznacen kao Top Rated Seller??! Pa mozda ovaj i radi kak treba

...Jel mi može plz netko objasnit' kako ovaj seller može bit TOP-RATED SELLER, a ima cca 700 prodaja (feedback manji od 100%)?  

Kako se dobiva ta "titula" uopće?

Jesi ikad razmišljao da klikneš na text TOP Rated Seller...koji je usto i plavi i iste boje i izgleda kao i svaki link na ebay stranici...

i onda kad klikneš na njega dobiješovo.

A i kamo gledaš da kažeš da ima feedback manji od 100% kad to nije točno, ima 100% feedback.

Hm....a zakleo bih se da sam vidio da lik ima feedback oko 99,7% ili tako nešta (ako ne i manje)NeodlučanNeodlučan jel moguće da feedback poraste, recimo ako se netko predomisli pa promijeni feedback sa negative na pozitivu (ili sad bubam gluposti) ??
A što se tiče linka, nisam uopće skužio da je to link LOL, par puta pokušavao klikati al na onu ikonu TOP-RATED SELLER, a ne na naslov ko neki noob Smijeh haha,prestrašno....sorry miki Osmijeh
Iskreno ovako na prvu, djeluje mi malo preniska ta granica od 100 prodaja i  3000$ godišnje...

edit: sad tek vidio ovo od dannyja, thx..

Ako je neuredan stol znak neorganiziranog uma, čega je znak prazan stol? - A.Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 16:21 (aco86).
15 godina
aco86 kaže...

Hm....a zakleo bih se da sam vidio da lik ima feedback oko 99,7% ili tako nešta (ako ne i manje)NeodlučanNeodlučan jel moguće da feedback poraste, recimo ako se netko predomisli pa promijeni feedback sa negative na pozitivu (ili sad bubam gluposti) ??
A što se tiče linka, nisam uopće skužio da je to link LOL, par puta pokušavao klikati al na onu ikonu TOP-RATED SELLER, a ne na naslov ko neki noob Smijeh haha,prestrašno....sorry miki Osmijeh
Iskreno ovako na prvu, djeluje mi malo preniska ta granica od 100 prodaja i  3000$ godišnje...

edit: sad tek vidio ovo od dannyja, thx..

Ma sve ok...da može se promijenit, ali lik ima dobru reputaciju (iako ne baš previše prodaja, 700 i nije neki broj prema nekim drugima), i ja bi od njega kupio nešto da mi treba. U svakom slučaju sumnjam da bi išta namjerno napravio.

14 godina
neaktivan
Ako je neuredan stol znak neorganiziranog uma, čega je znak prazan stol? - A.Einstein

0 0 hvala 0
15 godina

Kolega mi naručuje tako kad ljeti boravi na vikendici. Jednostavno da selleru druge podatke. Selleru je isti kxxx di će slat. Jer ona šalje nakon uplate na njegov račun. Dakle, njemu je bitno prodat nekom korisniku sa paypal računom (u tom slučaju), a poslije toga može slat na koju god adresu kupac želi. Dosad uvijek uspijevalo Namigiva.

15 godina
zabranjeniples kaže...

Kolega mi naručuje tako kad ljeti boravi na vikendici. Jednostavno da selleru druge podatke. Selleru je isti kxxx di će slat. Jer ona šalje nakon uplate na njegov račun. Dakle, njemu je bitno prodat nekom korisniku sa paypal računom (u tom slučaju), a poslije toga može slat na koju god adresu kupac želi. Dosad uvijek uspijevalo Namigiva.

Ma nijebaš 100% tako, jer stvarno ima sellera koji neće slat na adresu koja nije u verificirana u PP.

15 godina
miki1981 kaže...

Ma nijebaš 100% tako, jer stvarno ima sellera koji neće slat na adresu koja nije u verificirana u PP.

Dobro, možda ima. Al kažem, kod kolege uvijek guralo bez beda. Fino se zamoli sellera, da se pošalje na drugu adresu i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 20:07 (zabranjeniples).
15 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...
miki1981 kaže...

Dobro, možda ima. Al kažem, kod kolege uvijek guralo bez beda. Fino se zamoli sellera, da se pošalje na drugu adresu i to je to.

Njemu je ista stvar di šalje isto kako bi i meni bilo svejedno jel saljem u Osijek,Varaždin,Split...

15 godina
CROifer kaže...
zabranjeniples kaže...
miki1981 kaže...

Njemu je ista stvar di šalje isto kako bi i meni bilo svejedno jel saljem u Osijek,Varaždin,Split...

Nije bitno jel mu svejedno ili ne, bitno je da neki to hoće tako radit a neki neće.

A i da li mu je svejedno...nebi se baš 100% kladio, jer Paypal i ebay imaju svoje zakone, i pravila, i lako je moguće da traže od sellera da se šalje samo na verificirane adrese.

Ima sellera koji će poslat i na drugo ime i u drugu državu od one iz koje je seller, ali ima i onih koji neće n iu ludilu.

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Nije bitno jel mu svejedno ili ne, bitno je da neki to hoće tako radit a neki neće.

A i da li mu je svejedno...nebi se baš 100% kladio, jer Paypal i ebay imaju svoje zakone, i pravila, i lako je moguće da traže od sellera da se šalje samo na verificirane adrese.

Ima sellera koji će poslat i na drugo ime i u drugu državu od one iz koje je seller, ali ima i onih koji neće n iu ludilu.

Normalno ima svakakvih ljudi ali ja sam imao 100% uspjeha kod tog...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice