Zasto bi bilo? A i bas me briga iskreno receno ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Od kuda nekim sellerima toliko istih proizvoda? Npr. sada trazim bluetooth stereo slusalice i vidim lik ih prodao vec brdo (Hong Kong). Nije li to malo smrdljivo?
To ti je kao da pitaš otkud Linksu 1000 istih proceva, ili otkud slastičarnici baš toliko istog sladoleda...
Pa to im je posao, oni su trgovci, dućan, masu sellera na ebayu je firma - dućan koij posluje samo na ebayu, može i nemora imati skladište, ak onema roba se direktno od njegovog dobavljača šalje kupcu i to je to.
Zapravo tebe briga jel on ima toga doma 1000 ili nema,vecina njih ide u grad kupit to kaj ti kupis od njega...
Ali hong kong? Kako se mogu osigurati da necu dobiti falsnjak koji ce se pokvariti za mjesec dana?
Ali hong kong? Kako se mogu osigurati da necu dobiti falsnjak koji ce se pokvariti za mjesec dana?
Pa pola tog kaj imas doma je iz Hong Konga,zato gledaj kakav je prodavac ako je prodao hrou stvari sigurno ti nece poslat fejk...
100% osigurat - nikako, skoro 100% - tako da kupiš u hr u normalnom dućanu.
Inače što se tiče love ne moraš brinut ako je fejk, jer si osiguran i preko ebay-a i preko paypal-a.
A s druge strane s obzirom na cijenu stickova na ebayu...obično se isplati probat
A ostalo je iz kine ili tajvan ;) Cisto sumnjam da ima ista made in USA ;)
Ako ima to je izuzetak ;)
sto tu ima biti smrdljivo?
Ljudi trebao bi malu pomoć oko ebaya. Nikada nisam kupovao preko njega, no načitao sam se svega u ovoj temi tako da nisam potpuni noob :P
Dakle, kupio bi ovu video-kameru ( http://bit.ly/awnnxQ ) i ako sam sve dobro zbrojio trebalo bi me izaći 927kn.
Sad imam par pitanja:
1. Naplaćuje li se carina na video-kamere ( negdje sam pročitao da ne ne naplaćuje na foto opremu, pa me zanima )
2. Koliko bi otp. trebalo vremena da dodje?
3. Koliko sam skužio, sve stvari iznad 160kn idu 10%carine i 23%pdv. Koliko bi me ukupno stajalo sa carinom i pdv-om.
Hvala unaprijed!!!
Ljudi trebao bi malu pomoć oko ebaya. Nikada nisam kupovao preko njega, no načitao sam se svega u ovoj temi tako da nisam potpuni noob :P
Dakle, kupio bi ovu video-kameru ( http://bit.ly/awnnxQ ) i ako sam sve dobro zbrojio trebalo bi me izaći 927kn.
Sad imam par pitanja:
1. Naplaćuje li se carina na video-kamere ( negdje sam pročitao da ne ne naplaćuje na foto opremu, pa me zanima )
2. Koliko bi otp. trebalo vremena da dodje?
3. Koliko sam skužio, sve stvari iznad 160kn idu 10%carine i 23%pdv. Koliko bi me ukupno stajalo sa carinom i pdv-om.
Hvala unaprijed!!!
drago nam je svima što si postao kolega eBay-ovac
i evo odmah direktni odgovor:
1.Tako je, nenaplačuje se, tu su carina-free :)
2.Vremena, pošto je iz amerike, ovisno, ali cca. 10-12 dana.
3.Nema carine, nego samo PDV, znači 23% na 142$ što ti je oko 750 kn.No uvijek zaokruži na više.Imaj 1000 kn u đepu da nebi bilo iznenađenja, ovo je teorijska računica
Nemoj me *ebat ... Pa ovako će me doć jednako kao uređaj koji naručujem, samo bez poštarine.
Da nisi ti nešto krivo zbrojio ili tako nešto... Gdje ću ja uzet 1000kn još? Ajde da je 200kn al *ebenih 1000???
falio je,mislim da oko 250 kn treba doc postarina
Da, to je i meni čudno... Ili sam ja krivo shvatio ovo što je mislio.
Mislio je ako predmet dode cca. 750 kn da racunas 1000kn zbog carine!?
sve se moze dogovorit. na paket koji je 100$ da se ne placa pdv se moze dogovorit sa likom da napise da je broken,ispod granicne cijene ili pak gift. nisam siguran kako to tocno jos ide
Da, to je i meni čudno... Ili sam ja krivo shvatio ovo što je mislio.
hehe, krivo si shvatio ^^ , mislio sam da računaš na 750 ali da pripremiš 1000, tj. da imaš 250 sa strane za svaki slučaj.To sam mislio
ma može još proć na par caka, al eto sve teže....
@pbandov
Ne razumijem... Sam uređaj stoji 750kn, + poštarina 222kn što je ukupno 972kn . Ne vidim gdje si ovdje zaračunao pdv 23%.
@pbandov
Ne razumijem... Sam uređaj stoji 750kn, + poštarina 222kn što je ukupno 972kn . Ne vidim gdje si ovdje zaračunao pdv 23%.
joj, isprika, malo me glava danas boli, zaboravio sam na pdv, ja sam računao samo proizvod -.-
ovak, da, 750 kn je proizvod, pdv na to ti je 175 kn.A poštarina ti se neračuna kod obračuna pdv-a.PDV ide na vrijednost proizvoda.
u tom slučaju, imaj oko 1300 kn na raspolaganju
mislim, kužiš zašto ^^ , nemora biti ali moguće je.
joj, isprika, malo me glava danas boli, zaboravio sam na pdv, ja sam računao samo proizvod -.-
ovak, da, 750 kn je proizvod, pdv na to ti je 175 kn.A poštarina ti se neračuna kod obračuna pdv-a.PDV ide na vrijednost proizvoda.
Itekako se računa.
((cijena + poštarina)*carina + ostali troškovi)*pdv
Negdje sam pročitao da se pdv ipak računa na cjelokupni iznos, tj. na zaračunatu cijenu poštarine.
Jesi siguran da se samo računa na cijenu proizvoda?
Negdje sam pročitao da se pdv ipak računa na cjelokupni iznos, tj. na zaračunatu cijenu poštarine.
Jesi siguran da se samo računa na cijenu proizvoda?
moguće, možda meni nisu jer nepiše uvijek cijena dostave, gle, zamoliš lika da nenapiše cijenu dostave ^^
Itekako se računa.
((cijena + poštarina)*carina + ostali troškovi)*pdv
ovo je IT tj. foto oprema, nema carine.
Pa imaš formulu, samo ubaci koeficijete :0)
Ako nema carine, stavi 1 umjesto "carina".
Trebam pomoć,kupio sam nesto prije 10 dana tj platio oko 7-8 usd al je problem tam na statusu pise da nije uopce prodavac poslao to i nije mi dao feedback,poslao sam mu mail dva puta al ne odgovara,ko da nije ziv lik,kaj mogu napraviti u vezi toga?
Trebam pomoć,kupio sam nesto prije 10 dana tj platio oko 7-8 usd al je problem tam na statusu pise da nije uopce prodavac poslao to i nije mi dao feedback,poslao sam mu mail dva puta al ne odgovara,ko da nije ziv lik,kaj mogu napraviti u vezi toga?
1.Ako nisi dobio premet 10 dana ok,cekaj do 30.
2.Meni puno puta prodavac ne oznaci da je poslao paket a poslao je.
3.Puno puta ti prodavac NIKADA ne ostavi FIDBEK.
4.Ovo kaj si mu mail slao nije dobro,salji mu poruku preko Ebay-a i cekaj...
Cesto ja kupujem prek e-baya i sve je bilo ok tak da me ovo malo zbunilo jer mi se to prvi put dogodilo,a nista budem cekao mozda dode,obicno treba oko 14 dana,slao sam mu mail prek ebaya ono contact seller al ne odgovara malo cudno al ak ne dode u roku od 30 dana onda vas opet gnjavim s pitanjima kaj napraviti dalje
Cesto ja kupujem prek e-baya i sve je bilo ok tak da me ovo malo zbunilo jer mi se to prvi put dogodilo,a nista budem cekao mozda dode,obicno treba oko 14 dana,slao sam mu mail prek ebaya ono contact seller al ne odgovara malo cudno al ak ne dode u roku od 30 dana onda vas opet gnjavim s pitanjima kaj napraviti dalje
Samo pitaj,nema frke...
Samo ne zaboravi prije 45. dana pokrenuti dispute, bez obzira na sve.
Istina...
Meni su do sada svi ostavili feedback...
Uvijek preko eBay-a, rekao bih, nikada preko emaila...
Dakle naručio sam tu malu kamericu sa ovoga linka - http://bit.ly/cJUegQ i ok fino mi dodje mail gdje piše da moram platit 105 funta.
Na malo poslije stiže mail gdje piše da item moram platit 125 funta ( Postage and packaging via Standard Int'l Postage: 40 funta ) a inače poštarina za hrvatsku piše da je 20 funta. Ne razumijem kako mi se sad povećala poštarina sa 20 na 40 funta?