Xbox 360 - pitanja i odgovori

poruka: 7.690
|
čitano: 2.300.608
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Novosti:

Microsoftova nova generacija Xbox konzole trebala bi stići u prodaju prije Božića sljedeće godine, objavio je Bloomberg. Sadašnja verzija na tržištu je već sedam godina i hardverski joj je potrebna nadogradnja.  Kako piše Bloomberg, u Microsoftu navodno još nisu odlučili hoće li je predstaviti na sajmu poput E3 u lipnju ili na zasebnom predstavljanju posvećenom samo konzoli. 

Ovo dodatno potvrđuje dokument koji je objavljuje prije pola godine, a u kojem se opisuje plan razvoja nove generacije konzole, koja je trebala imati novi Kinect, naočale za virtualnu stvarnost te puno bolju podršku za cloud igre. Ars Technica piše kako je u tom dokumentu koji je procurio stajalo i da je plan da konzola košta 299 dolara. Na nekoliko mjesta opisivale su se i hardverske komponente prema kojima je konzola trebala biti 6 do 8 puta jača. No, kako je dokument iz 2010., za koji Microsoft nije potvrdio da je autentičan, vrlo je vjerojatno da se tu dosta toga promijenilo. 

članak: http://www.24sata.hr/gadgeti/microsoftov-novi-xbox-stize-za-blagdane-ali-sljedece-godine-291913

od danas službeno počinje štednja :D

http://ppdzarada.net #1 Forum o PPD zaradi!

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Xbox 360 - pitanja i odgovori
CroVandal kaže...
Ja sam gears of war 3 igrao 10sati u komadu i nije se pregrijo i to po ljeti tako da cist sumnjam u istinitost te price i neznam kako hdd moze hladiti konzolu!

a ti imas 4gb slim konzolu? :D hvala

12 godina
neaktivan
Pozdrav. Moze li mi netko napisa koji je trenutno najnoviji i najbolji xbox na trzistu, kupio bi ga a neznam kojeg i sta mora imat od opreme, i kako radi ovaj kinect, je li univerzalni ili samo sportski za sportske igre a za druge moram imat druge. Ukratko sve bi kupio sto treba, lova nije problem nije mi vazno koliko kosta. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Kinect nemoj uzimat IMHO 

nema postene igre 

zapravo vecina njih su teze smece 

http://revohd.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kawasakiz750 kaže...
Pozdrav. Moze li mi netko napisa koji je trenutno najnoviji i najbolji xbox na trzistu, kupio bi ga a neznam kojeg i sta mora imat od opreme, i kako radi ovaj kinect, je li univerzalni ili samo sportski za sportske igre a za druge moram imat druge. Ukratko sve bi kupio sto treba, lova nije problem nije mi vazno koliko kosta. Hvala

Pročitaj prvi post u temi, ako već nisi.

Najnovija verzija je Slim, koja se proizvodi od 2011. godine, ujedno i jedina konzola koju možeš kupiti novu u shopu. Stara verzija("debela", phat) je sa pločom jasper riješila sve kvarove, pa možeš kupit staru verziju sa jasper pločom. Dobit ćeš iste mogućnosti za manje novaca.

Što se tiče kinecta, to je samo senzor. Ako ga želiš koristiti, moraš nabaviti igre koje podržavaju kinect. Ako kupiš staru verziju xboxa(phat), trebat će ti poseban strujni adapter za kinect, dok novi slim ima poseban konektor samo za kinect.

Navest ću ti nekoliko paketa za kupnju u sophoslabu:

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle + Kinect Star Wars, Carnival + 3M Live-2500 KN  ;paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom, dvije igre i jednim bežičnim kontrolerom

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle-2399 KN  ; paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom i jednim bežičnim kontrolerom

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB konzola-1649 KN; sama nova slim konzola, bez kinecta, sa jednim bežičnim kontrolerom

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
15 godina
Nesto nize cijene imas u infomarku i portio iz kojeg sam ja kupio i dobio garanciju iz linksa sto je super!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Nesto nize cijene imas u infomarku i portio iz kojeg sam ja kupio i dobio garanciju iz linksa sto je super!

Garanciju dobijes i u infomarku na 12 mjeseci.

16 godina
sk0ls kaže...

Novosti:

Microsoftova nova generacija Xbox konzole trebala bi stići u prodaju prije Božića sljedeće godine, objavio je Bloomberg. Sadašnja verzija na tržištu je već sedam godina i hardverski joj je potrebna nadogradnja.  Kako piše Bloomberg, u Microsoftu navodno još nisu odlučili hoće li je predstaviti na sajmu poput E3 u lipnju ili na zasebnom predstavljanju posvećenom samo konzoli. 

Ovo dodatno potvrđuje dokument koji je objavljuje prije pola godine, a u kojem se opisuje plan razvoja nove generacije konzole, koja je trebala imati novi Kinect, naočale za virtualnu stvarnost te puno bolju podršku za cloud igre. Ars Technica piše kako je u tom dokumentu koji je procurio stajalo i da je plan da konzola košta 299 dolara. Na nekoliko mjesta opisivale su se i hardverske komponente prema kojima je konzola trebala biti 6 do 8 puta jača. No, kako je dokument iz 2010., za koji Microsoft nije potvrdio da je autentičan, vrlo je vjerojatno da se tu dosta toga promijenilo. 

članak: http://www.24sata.hr/gadgeti/microsoftov-novi-xbox-stize-za-blagdane-ali-sljedece-godine-291913

od danas službeno počinje štednja :D

Neki kazu da je to "fake rumor"... a ovo za 300$ ne vjerujem bas ako ocekujemo drasticnu razliku (osim ako ce biti jos veci "sold at a loss") ali to je onda vec ekonomski damping i to nebi bilo fer/lijepo, dovoljno je reci da najbolji GPU danas dode daleko vise od 300 dolara (samo GPU), a imajmo na umu da su 2006 god uzeli ono najbolje sto je bilo dostupno.

2006 god su Xbox 360 i PS3 bili high end ali tada nisu zazivile CF/SLI kartice itd..... usporedi launch cijenu high end single GPU-a iz 2006 god i high end single GPU iz 2012 god (duplo veca cijena).

Nez, ili ce drasticno spustiti cijenu konzole odnosno prodavati konzolu daleko ispod proizvodne cijene (u prijevodu... draaaasticna razlika) ili ju nece prodavati ispod proizvodne cijene jer ce cijena biti 300 $ (onda nece biti drasticna razlika).... druge nema (cak se i Xbox 360 prodavao ispod proizvodne, a da ne govorimo o PS3 konzoli).

Nego, evo jos jedan info..... sami prosudite, fake ili istina (pogledajte):

EDIT: valjda je jasno kakvi su detalji danas na Xbox 360/PS3 konzolama i na kojoj rezi se izvode (prolistajte malo dolje i mozete vidjeti konkretno o pojedinim igrama)... klik

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 0:10 (lovac82).
14 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me mogu li na liveu maknut achievemente od nekih igara? Imam npr. Mortal Kombat koji je od frenda i imam 5G bezveze tam stoji pa jel mogu to kak maknut, da ostavim sam ove igre koje sam bas igro

limboLIVE98
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne možeš. Jedini način da "obrišeš" ačivmente je da napraviš novi profil.
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Aha, ok

limboLIVE98
12 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...
Kawasakiz750 kaže...

Najnovija verzija je Slim, koja se proizvodi od 2011. godine, ujedno i jedina konzola koju možeš kupiti novu u shopu. Stara verzija("debela", phat) je sa pločom jasper riješila sve kvarove, pa možeš kupit staru verziju sa jasper pločom. Dobit ćeš iste mogućnosti za manje novaca.

Što se tiče kinecta, to je samo senzor. Ako ga želiš koristiti, moraš nabaviti igre koje podržavaju kinect. Ako kupiš staru verziju xboxa(phat), trebat će ti poseban strujni adapter za kinect, dok novi slim ima poseban konektor samo za kinect.

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle + Kinect Star Wars, Carnival + 3M Live-2500 KN ;paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom, dvije igre i jednim bežičnim kontrolerom

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle-2399 KN ; paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom i jednim bežičnim kontrolerom

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB konzola-1649 KN; sama nova slim konzola, bez kinecta, sa jednim bežičnim kontrolerom

A je li mi dosta 4gb za snimanje igara ili da uzmem odma 250 gb da nebi opet poslje moro kupovat novi hd
13 godina
neaktivan
Kawasakiz750 kaže...
Ivan_hacker kaže...
Kawasakiz750 kaže...

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle + Kinect Star Wars, Carnival + 3M Live-2500 KN ;paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom, dvije igre i jednim bežičnim kontrolerom

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle-2399 KN ; paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom i jednim bežičnim kontrolerom

A je li mi dosta 4gb za snimanje igara ili da uzmem odma 250 gb da nebi opet poslje moro kupovat novi hd

Pa gle i igru cim stavis da se ocita odma se i instalira tako da prosjecna igra ima oko 6-10 gb e sad zavisi sta ces igrat...Imas za 200-300 cca. kuna skuplje xbox tako da bolje malo vise daj pa imas uredno ali ja mislim da ni ne trba sada kupovati konzolu jer ce uskolo next gen. konzole izaci (msm. za godinu dana tako se najavljuje)

14 godina
Kawasakiz750 kaže...
Ivan_hacker kaže...
Kawasakiz750 kaže...

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle + Kinect Star Wars, Carnival + 3M Live-2500 KN  ;paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom, dvije igre i jednim bežičnim kontrolerom

X360 Microsoft XBOX360 Slim 4GB Kinect Bundle-2399 KN  ; paket sa novom slim konzolom, kinect senzorom i jednim bežičnim kontrolerom

Ako ćeš skidati sadržaje sa livea, uzmi model sa diskom od 250 gb. Ako ćeš samo igrati sa dvd-a, hdd ti neće trebati. Sve ovisi o tebi.

Ako uzmeš hdd, moći ćeš instalirati igre na hdd(i dalje će ti trebati dvd u čitaču, ali će se igra brže učitavati) ili u slučaju battlefielda imaš HD teksture koje moraju biti instalirane na hdd

15 godina
Iduca generacija se sigurno nece moci kupiti za 1500kn ako bude kupujem cim dode... Ali prije ce bit oko 4000knu startu
16 godina
drakula789 kaže...

Pa gle i igru cim stavis da se ocita odma se i instalira tako da prosjecna igra ima oko 6-10 gb e sad zavisi sta ces igrat...Imas za 200-300 cca. kuna skuplje xbox tako da bolje malo vise daj pa imas uredno ali ja mislim da ni ne trba sada kupovati konzolu jer ce uskolo next gen. konzole izaci (msm. za godinu dana tako se najavljuje)

Ne mozes reci da se ne isplati kupiti Xbox 360, jos uvijek dolaze igre i vjerujem da ce i dalje biti support tako da.... sada je vec dosta jeftina, a nova konzola ce sigurno biti bar 500-600 $ (ako ne i vise odnosno ako ocekujemo drasticnu razliku), hardver je danas ipak skuplji nego u 2005/06 godini (samo najbolja GPU kartica doce duplo skuplje, a da ne govorimo o CF/SLI), MS ce ofc imati discount za hardver ali ne mogu niti oni sada raditi ogromni "sold at a loss"....

Ne zna se, ali govori se krajem 2013 - 2014 god....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 19:35 (lovac82).
17 godina

Siguran sam da će nakon izlaska nove konzole dobar dio igri i dalje izlazit i za Xbox360. Primjera radi, nedavno mi je baš upala u oko Fifa 13 za PS2 (koji nije aktualan već par godina). Bit će toga još za igrat :)

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
14 godina
neaktivan
Tanelorn kaže...

Siguran sam da će nakon izlaska nove konzole dobar dio igri i dalje izlazit i za Xbox360. Primjera radi, nedavno mi je baš upala u oko Fifa 13 za PS2 (koji nije aktualan već par godina). Bit će toga još za igrat :)

naravno, na jednoj stranici sam čital da ce igre izlaziti još par godina nakon izlaska next gena

http://ppdzarada.net #1 Forum o PPD zaradi!
15 godina
neaktivan

Ajde molit ću vas da me dodate na xbox Live kad imam 0 prijatelja na listi, budući da sam novi. A moji real life kolege ne vole konzole.

XBLive je:  Berologic2013    {#}

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Ajde molit ću vas da me dodate na xbox Live kad imam 0 prijatelja na listi, budući da sam novi. A moji real life kolege ne vole konzole.

XBLive je:  Berologic2013    {#}

Sta igras?? Igras orginale ili? Imas sluske?

Kod moje skvadre se igra Battlefield 3(najvise),Blops 2 i poneki Fifu ili GOW 3 {#}

15 godina

Mozete i mene igram gow ponekad ali od kada mi je krepo lcd slabo ovih dana kupujem novi pa pravo na xbox :-)

13 godina
odjavljen

Ne znam da li je ovo prava tema za postavljanje ovog pitanja,ali-postoji li emulator za Xbox 360 tj. koji je najbolji i na kojem sve radi normalno?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 20:56 (Pranja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pranja kaže...

Ne znam da li je ovo prava tema za postavljanje ovog pitanja,ali-postoji li emulator za Xbox 360 tj. koji je najbolji i na kojem sve radi normalno?

Ne. Da postoji svi to koristili a 360 se ne bi imao razloga kupovat.

16 godina

Pa sve i da postoji, opet nebi svi to koristili jer trebas imati i do 10-1000 puta jace racunalo (ovisi koju "optimizaciju" koristis) da bi mogao emulirati neku konzolu.....

Ako te zanima, prouci malo "Building an Xbox 360 emulator"

Part 1, 2, 3, 4, 5 i 6..... nema vise nikakvih novosti, izgleda da je odustao.

Za PS3 vec postoji emulator ALI za efikasnu emulaciju treba znatno jaci hardver tako da za nekih 10-15 god ce biti mozda i igriv. Inace, "emulating scena" nije previse zainteresirana za Microsoftve konzole sto dokazuje i 1st Xbox jer nema dobrog emulatora odnosno svi pokrenuti projekti su ubrzo propali i sad se Cxbx kao digao iz mrtvih ali nesto slabo napreduje tako da se ne nadam nikakvom Xbox 360 emulatoru u skoroj buducnosti.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

Ja sam naišao na ovo,ali nit ima slika,opisa-jednostavno ničega.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pranja kaže...

Ja sam naišao na ovo,ali nit ima slika,opisa-jednostavno ničega.

To su sve fejkovi.... ekipa ih se vec nagledala i vec su upoznati s tim site-om tako da su mnogi i stavili upozorenje za to (sticky tema/home page), osim toga, kakav je to emulator koji nema niti svoje ime lol, a za komentare me ne cudi, ili su random generirani ili su samo napravili multiaccove kako bi sto bolje privukli ljude... a da ne govorim o ovome: "better working on one-core computers (still some troubles)"... da, bas, treba kao sto sam napisao 10-1000 puta jaci hardver (part 6 - prosli post), a sa jednom jezgrom da pokrenes konzolu koja ima tri jezgre? {#}

Ovdje mozes pratiti emulatore odnosno one za koje je dokazano da nisu fejkovi:

klik

I jos bolje za sve platforme (ukljucujuci Android,iOS itd)

klik

Ako tu nema onda je fake... inace, rpcs3 je emulator za PS3

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 2:21 (lovac82).
13 godina
odjavljen

Ah,šteta. Ma glupo mi je zbog jedne igre kupovati i konzole i igre. Ali hvala na informacijama. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

planiram kupit xbox pa me zanima par stvari

1. koja je razlika izmedu modifikacije 2.0 i 3.0?

2. koje ploce su poznate da se kvare i treba ih izbjegavat?

3. kolko se isplati uzet slim konzolu naspram obicne?

4. dali je modifikacija jednostavna za stavit (pram tutorialima na int) ili treba nekog platit za to(nisam neki pocetnik)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mar123 kaže...

planiram kupit xbox pa me zanima par stvari

1. koja je razlika izmedu modifikacije 2.0 i 3.0?

2. koje ploce su poznate da se kvare i treba ih izbjegavat?

3. kolko se isplati uzet slim konzolu naspram obicne?

4. dali je modifikacija jednostavna za stavit (pram tutorialima na int) ili treba nekog platit za to(nisam neki pocetnik)?

Lt 2.0 je starija verzija, dok sa 3.0 mozes igrat novije igre i u teoriji je sigurniji na liveu(manje sanse za ban)

2.pre-jasper ploce su kvarljive(falcon, xenon, zephyr). Ako kupis jaspera ili novije verzije(slim:trinity, vallhala, corona) nemas problema

3.Obadvije verzije obavljaju svoj posao, mozda je bolje uzeti slim da se osiguras od kvarova, mada ja imam elite sa jasper plocom i nemam problema

4.Po meni se ne isplati zezat sa time, jer ti treba alat za spajanje dvd drivea na pc(30$), napajanje za drive i alat za otvaranje xboxa i puuuuno strpljenja. Lakse je nac nekoga u oglasniku ili u sophoslabu tko se time profesialno bavi da ti odradi flash

16 godina

2.0 modifikacija ne cita nove igre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice