Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.298
|
čitano: 6.690.628
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony PlayStation 5
robogo kaže...
Tkogod razmišlja prijeći na Hall efekt stickove sa svojim DualSenseima - preporučam.

Već sam bio pitao na ovoj temi dal je tko kupovao i koji je model uzeo s aliexa, ali ignore sam dobio...

Ne doživljavam više recenzije s aliexa ozbiljno, rađe bi volio čuti iz prve ruke glede tih stvari, i cilj mi je ofc jednom otvoriti dualsense i ne misliti o njemu idućih dve tri godine...

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
8 godina
ramzocro-HCR kaže...

Već sam bio pitao na ovoj temi dal je tko kupovao i koji je model uzeo s aliexa, ali ignore sam dobio...

Ne doživljavam više recenzije s aliexa ozbiljno, rađe bi volio čuti iz prve ruke glede tih stvari, i cilj mi je ofc jednom otvoriti dualsense i ne misliti o njemu idućih dve tri godine...

Malo sam istraživao što točno uzeti - Hall efekt, TMR, itd. Na kraju sam preko nekih ne baš dobrih recenzija za "vulgaris" Hall efekt stickove došao do TMR, konkretno, Hallpi: https://www.aliexpress.com/item/1005008120560756.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.22d61802Ce7cw6

Rastavljanje kontrolera je standardno, a za potrebe skidanja starih stickova nabavio sam puhalicu vrućeg zraka. Tu sam naišao na prvi problem: tvornički lem na DualSense ploči ima dosta visoku točku vrelišta, puhalicu sam morao podesiti na 380°C i grijati dobrih 15-20 minuta, što možda i nije bila dobra ideja jer se stari stick na kraju deformirao. Da ponovno radim sve, išao bih drugačijim načinom - lemilicom otopiti lem, onda puhalicom zadržati isti u tekućem stanju i pokupiti ga vakuum pumpicom. Alternativa je lemilica i "wick". U svakom slučaju, treba otopiti sav lem i ukloniti ga da bi se stari stick mogao izvaditi. 

Montaža novih stickova jednostavna k'o šamar - staviš ih u utore i zalemiš na pločicu. Tu sam koristio puno mekši lem s nižim talištem (183°C) s kojim su stvari išle puno jednostavnije. 

VRLO bitna stvar - prije nego krenete sastavljati kontroler, spojite ploču kontrolera s novim stickovima na PC i provjerite na npr. Gamepad testeru rade li stickovi kako trebaju. 

ALI nemojte napraviti glupost kao ja. 

Spojim ploču, PC ne registrira kontroler, samo zablinka narančasto dva puta. Sjetim se da sam negdje čitao da narančasto blinkanje znači loš spoj na sticku. Pa sam prošao sve spojeve na oba sticka još jednom lemilicom. Spojim kontroler - opet isto, narančasto dva puta. Pregledam spojeve povećalom - sve izgleda OK, stickovi se OK kreću. 

Googlam... i skužim da je signal za loš spoj na stickovima tri narančasta svjetla. Dva znače da baterija nije pronađena - jer nije bila spojena  spojio bateriju, gamepad tester sve prepoznao i sve proradilo. 

Nakon toga sastavio kontroler i kalibrirao nove stickove putem https://dualshock-tools.github.io/. Kalibrirao oba sticka, circularity test vratio rezultate od < 3% na oba sticka. Spremio postavke i to je to. Jedino što sam morao nakon ovoga koraka je ponovno upariti kontroler s konzolom i to je to. 

Nakon sat vremena igranja počeo mi je kliktati lijevi adaptivni trigger (L2) jer nisam dobro zalemio žicu koja daje elektromotoru struju da da otpor triggeru. Zalemio ju ponovno za ploču i otada sve radi kako treba. 

Stickovi su dosta dobri, rade OK, jedino jedan kada odem skroz gore lijevo daje neobičan zvuk iz opruge iz sticka, ali osim toga nemam zamjerki. Osjećaj više-manje identičan kao i s original stickovima. Stvarno ne osjetim neku razliku, niti ju vidim u igrama.

Ako ima kakvih pitanja, tu sam, samo pitajte svi.

P.S. čistio sam stari lijevi stick dva puta prije ovoga jer se počeo javljati drift, taman dok su stigli TMR-ovi je počeo opet zezati, tako da je timing ispao savršen.

17 godina
robogo kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Malo sam istraživao što točno uzeti - Hall efekt, TMR, itd. Na kraju sam preko nekih ne baš dobrih recenzija za "vulgaris" Hall efekt stickove došao do TMR, konkretno, Hallpi: https://www.aliexpress.com/item/1005008120560756.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.22d61802Ce7cw6

Rastavljanje kontrolera je standardno, a za potrebe skidanja starih stickova nabavio sam puhalicu vrućeg zraka. Tu sam naišao na prvi problem: tvornički lem na DualSense ploči ima dosta visoku točku vrelišta, puhalicu sam morao podesiti na 380°C i grijati dobrih 15-20 minuta, što možda i nije bila dobra ideja jer se stari stick na kraju deformirao. Da ponovno radim sve, išao bih drugačijim načinom - lemilicom otopiti lem, onda puhalicom zadržati isti u tekućem stanju i pokupiti ga vakuum pumpicom. Alternativa je lemilica i "wick". U svakom slučaju, treba otopiti sav lem i ukloniti ga da bi se stari stick mogao izvaditi. 

Montaža novih stickova jednostavna k'o šamar - staviš ih u utore i zalemiš na pločicu. Tu sam koristio puno mekši lem s nižim talištem (183°C) s kojim su stvari išle puno jednostavnije. 

VRLO bitna stvar - prije nego krenete sastavljati kontroler, spojite ploču kontrolera s novim stickovima na PC i provjerite na npr. Gamepad testeru rade li stickovi kako trebaju. 

Spojim ploču, PC ne registrira kontroler, samo zablinka narančasto dva puta. Sjetim se da sam negdje čitao da narančasto blinkanje znači loš spoj na sticku. Pa sam prošao sve spojeve na oba sticka još jednom lemilicom. Spojim kontroler - opet isto, narančasto dva puta. Pregledam spojeve povećalom - sve izgleda OK, stickovi se OK kreću. 

Googlam... i skužim da je signal za loš spoj na stickovima tri narančasta svjetla. Dva znače da baterija nije pronađena - jer nije bila spojena  spojio bateriju, gamepad tester sve prepoznao i sve proradilo. 

Nakon toga sastavio kontroler i kalibrirao nove stickove putem https://dualshock-tools.github.io/. Kalibrirao oba sticka, circularity test vratio rezultate od < 3% na oba sticka. Spremio postavke i to je to. Jedino što sam morao nakon ovoga koraka je ponovno upariti kontroler s konzolom i to je to. 

Nakon sat vremena igranja počeo mi je kliktati lijevi adaptivni trigger (L2) jer nisam dobro zalemio žicu koja daje elektromotoru struju da da otpor triggeru. Zalemio ju ponovno za ploču i otada sve radi kako treba. 

Stickovi su dosta dobri, rade OK, jedino jedan kada odem skroz gore lijevo daje neobičan zvuk iz opruge iz sticka, ali osim toga nemam zamjerki. Osjećaj više-manje identičan kao i s original stickovima. Stvarno ne osjetim neku razliku, niti ju vidim u igrama.

P.S. čistio sam stari lijevi stick dva puta prije ovoga jer se počeo javljati drift, taman dok su stigli TMR-ovi je počeo opet zezati, tako da je timing ispao savršen.

Da, ovo se stvarno čini jednostavno ko šamar :-)

13 godina
GameLord1 kaže...

Sega je još 90-tih godina koristila hall-effect sensore u svoje kontrolere, a dok se Microsoft, Sony i Nintendo mogu se zbog toga sramiti. Nikada neċu kupovati njihove kontrolere sve dok ne ugrade hall-effect sensore. Najbolje je uzeti neki kineski kontroler sa hall-effect sensore. Sony, Microsoft i Nintendo koji imaju dosta para ne žele plaċati licencu za anti-drift stick i zbog toga ih ne treba podržavati kada su u pitanju kontroleri. Samo budale kupuju njihove kontrolere, a dok pametni kupuju kontrolere sa hall-effect sensorima.

Jer inace mi je od zivotne vaznosti koji je senzor unutra. Popusio budem u ESport fifi sa 40ms pingom i unstable connection kaj blica ko semafor. Ili u BFu ne budem spricnuo nekog iz orve jer pola samzera bude proalo kroz protivnika zbog netcodea.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&amp;amp;page=24
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 tjedna
Sony PlayStation 5

Želio sam reċi da gameri moraju zahtjevati od Microsofta, Sonyja i Nintenda da ugrade hall-effect senzore u njihove kontrolere. Sve dok ljudi kupuju veliki broj njihovih kontrolera oni neċe ugraditi hall-effect senzore jer njima ide u korist da ljudi imaju šta više njihovih kontrolera. Microsoft, Sony i Nintendo se moraju ugledati na one kompanije koje koriste hall-effect senzore u svoje kontrolere.  

0 1 hvala 0
4 tjedna
Bitanga kaže...
GameLord1 kaže...

Sega je još 90-tih godina koristila hall-effect sensore u svoje kontrolere, a dok se Microsoft, Sony i Nintendo mogu se zbog toga sramiti. Nikada neċu kupovati njihove kontrolere sve dok ne ugrade hall-effect sensore. Najbolje je uzeti neki kineski kontroler sa hall-effect sensore. Sony, Microsoft i Nintendo koji imaju dosta para ne žele plaċati licencu za anti-drift stick i zbog toga ih ne treba podržavati kada su u pitanju kontroleri. Samo budale kupuju njihove kontrolere, a dok pametni kupuju kontrolere sa hall-effect sensorima.

Samo budale kažeš? Znači svi smo budale tu? To hoćeš reći?

Nemam ništa protiv toga da ljudi kupuju Xbox, PS i Nintendo kontroleree, ali ne treba poticati njih da ignoriraju anti-drift kontrolere. Sony, Microsoft i Nintendo jako dobro znaju da ċe veliki broj ljudi kupiti njihove kontrolere koji driftaju i zbog toga zarade dosta novaca jer da ugrade hall-effect senzore u svoje kontrolere oni ċe izgubiti dosta para jer nitko neċe kupovati više od jednog kontrolera

0 1 hvala 0
4 tjedna
robogo kaže...
ramzocro-HCR kaže...

Evo prilike da Sony u iduċi kontroler ugradi TMR, a da odbaci analog stick

4 tjedna
bero666 kaže...

Jel mi moze netko rec gdje kupit bonove za indijski account? Prije sam uzimao na Amazonu al sad ih nemogu nac vise. Vidio sam tu u temi nema dugo neke linkove na amazonu ali nemoze se kupit jel ih nema. Hvala.

https://www.seagm.com/playstation-network-card-psn-india?srsltid=AfmBOor0d_OsZS3jctjZa2EVlzJ0cxiLYwNtQulYhh66RUCDJLal9K4X

https://www.mtcgame.com/playstation-network/psn-card-in

https://www.eneba.com/psn-playstation-network-card-rs-1000-in-psn-key-india?srsltid=AfmBOoqw261p0NFAlqCwRkt5ihpLHYuNQ4RWidx_M3hJ8ecBKx4bDtFY

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2025 22:43 (GameLord1).
15 godina
Sony PlayStation 5

Čovjek je potpuno u pravu (osim dijela gdje vrijeđa). I sam sa Temu sam nabavio controller za 30 eura. TMR stickovi, sa stalkom za punjenje, 2,4ghz usb stick za pc, (+ moze i na switch/switch 2 ima i BT)..jednostavno space shuttle za sony/microsoft/nintendo smeća od kontrolera kojima je šansa 100% da krepu samo je pitanje vremena (plus nemaju stalke za punjenje i modove za razne platforme a koštaju 70 eura).

Pregledajte recenzije, raspitajte se, ima par firmi kvalitetnih (EasySMX, Gamesir, i još drugih)...jednom kada isprobate, nema nazad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AFARON kaže...

Čovjek je potpuno u pravu (osim dijela gdje vrijeđa). I sam sa Temu sam nabavio controller za 30 eura. TMR stickovi, sa stalkom za punjenje, 2,4ghz usb stick za pc, (+ moze i na switch/switch 2 ima i BT)..jednostavno space shuttle za sony/microsoft/nintendo smeća od kontrolera kojima je šansa 100% da krepu samo je pitanje vremena (plus nemaju stalke za punjenje i modove za razne platforme a koštaju 70 eura).

Pregledajte recenzije, raspitajte se, ima par firmi kvalitetnih (EasySMX, Gamesir, i još drugih)...jednom kada isprobate, nema nazad.

Svakom kontroleru, a i svemu u životu, je ”šansa 100% da krepa samo je pitanje vremena”. Tako da s tim nisi ništa rekao. Meni osobno još niti jedan xbox i sony controller nije crkao... samo nintendovi. A i oni su se koristili do iznemoglosti.

A da postoje bolji kontroleri od ”defaultnih”, postoje. A postoje i lošiji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2025 1:05 (Bitanga).
8 godina
GameLord1 kaže...
 Analog stick koji koriste Microsoft, Sony i Nintendo u svojim kontrolerima je čisto smeċe

Isti taj stick koristi Microsoft u Xbox kontrolerima, pa ne razvija drift ni upola toliko koliko DualSense. Ne znam je li ih zadesila škart serija od desetak milijuna stickova ili što. 

GameLord1 kaže...

Evo prilike da Sony u iduċi kontroler ugradi TMR, a da odbaci analog stick

Postoji Hall-effect opcija za DualSense Edge, tako da su na dobrom tragu. 

Bitanga kaže...
Da, ovo se stvarno čini jednostavno ko šamar :-)

Ako si ikad držao lemilicu u ruci u životu, montaža novih stickova je stvarno jednostavna. Demontaža je veći problem. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja sam recimo koristio 8bitdo kontroler za Switch koji mi je odličan i ima hall effect stickove ali nije imao opciju da palim konzolu sa kontrolerom nego moram svaki put ustati i paliti preko same konzole kao da je 2005. godina.

Pa onda za PlayStation ima masu tih kontrolera sa hall effect stickovima ali nemaju adaptive triggere i haptic feedback koji ima original PS5 kontroler. Uvijek je nekakav kompromis a ti kontroleri koštaju isto kao original kontroleri ako pričamo o ovim boljim 3rd party kontrolerima.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Ne znam stvarno imam li sreće ili jednostavno ako se i pojavi drift nisam primijetio, ali ne pamtim ijedan kontroler u zadnjih 6-7 godina odkad sam ponosni član zajednice konzolaša da je imao drift. Znači PS4 PRO i dva kontrolera, PS5 i dva kontrolera, Xbox One X i jedan kontroler, Series S i dva kontrolera, Series X i jedan kontroler i opet Series S i jedan kontroler. Uz njih imam i dva Xbox kontrolera koje koristim na PC-u. 

Tak da iz moje perspektive je ovo nešto skroz prenapuhano.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2025 11:12 (Hexfire).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Kod mene na PS4 godinama ništa mada klinci svaki dan tamburaju po tome, ali zato je PS5 unutar godine dana 2 od 2 gamepada otišlo na servis i kasnije zamjenu. 

Imam osjećaj da su oni iz PS4 daleko izdržljiviji po tom pitanju.

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Hexfire kaže...

Ne znam stvarno imam li sreće ili jednostavno ako se i pojavi drift nisam primijetio, ali ne pamtim ijedan kontroler u zadnjih 6-7 godina odkad sam ponosni član zajednice konzolaša da je imao drift. Znači PS4 PRO i dva kontrolera, PS5 i dva kontrolera, Xbox One X i jedan kontroler, Series S i dva kontrolera, Series X i jedan kontroler i opet Series S i jedan kontroler. Uz njih imam i dva Xbox kontrolera koje koristim na PC-u. 

Tak da iz moje perspektive je ovo nešto skroz prenapuhano.  

Moguće je i jedno i drugo. Imao sam dva DualShock 4 kontrolera (oba v2) i samo s jednim je bilo problema sa driftom - jednom. 

DualSense je druga priča. Imam dva, oba prodriftala. Jedan je u funkciji nakon čišćenja potenciometara, drugi je ovaj što je dobio TMR-ove. 

bNeo kaže...

Kod mene na PS4 godinama ništa mada klinci svaki dan tamburaju po tome, ali zato je PS5 unutar godine dana 2 od 2 gamepada otišlo na servis i kasnije zamjenu. 

Imam osjećaj da su oni iz PS4 daleko izdržljiviji po tom pitanju.

Dakke, identična priča kao kod mene. Plus da ne spominjem da sam za dvoje frendova reklamirao svakom po jedan DualSense zbog drifta. Trgovina odmah izdala nove bez ikakvih pitanja, tako da je Sony vrlo vjerojatno svjestan problema.

15 godina
robogo kaže...
GameLord1 kaže...
 Analog stick koji koriste Microsoft, Sony i Nintendo u svojim kontrolerima je čisto smeċe

Isti taj stick koristi Microsoft u Xbox kontrolerima, pa ne razvija drift ni upola toliko koliko DualSense. Ne znam je li ih zadesila škart serija od desetak milijuna stickova ili što. 

Razvija itekako, ja sam ih promjenio 5-6. Od sonija i nintenda nisam ni jedan, ali samo zato jer ih mnogo manje koristim.

17 godina
Cansee kaže...

zanimljivo mi je ovo čuti za big bang-sanctu jer sam i sam primjetio neke od navedenih stvari ali sam mislio da je to bio izoliran slučaj, dobro da znam da nije

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-trgovina-s-valjda-najvise-negativnih-recenzija-u-hrvatskoj-kako-stvari-stoje-ne-spasava-je-ni-promjena-imena-15639583?cx_linkref=jl_home_g1

Pričali smo nedavno o Big Bangu.

6 godina
Sony PlayStation 5

Nisu samo promjenili ime, slovenci su ih kupili. Poslovanje je ostalo isto, jedan od skupljih ducana u Hr. Ako je tamo neka "akcija" vjerojatnost je da je u nekom drugom webshopu jos veca.

1 0 hvala 0
11 godina
PS Portal je upravo postao mala prijenosna konzola. Ako imate ps plus premium, možete streamati (digitalne) igre koje ste kupili. Oko 2800 podrzanih naslova.
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
Gogy7 kaže...
PS Portal je upravo postao mala prijenosna konzola. Ako imate ps plus premium, možete streamati (digitalne) igre koje ste kupili. Oko 2800 podrzanih naslova.

Za ono što meni treba nije dobro. Racing igre imaju lag 100%.

17 godina
Sony PlayStation 5

Ekipa mijenja senzore u kontroleru, a ti bi streamao igre :-)

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina

Ja to na svom ps portalu ne vidim još,iako iman ps plus premium

Sve mi je isto kao i prije

17 godina
Piše na blogu da stiže sutra u 2 kolko sam razumjel.

"Today, we’re excited to share that PS Portal is receiving one of its biggest updates yet. Starting on November 5 at 6pm PT / November 6 at 2am GMT"
10 godina
Bitanga kaže...
Cansee kaže...

zanimljivo mi je ovo čuti za big bang-sanctu jer sam i sam primjetio neke od navedenih stvari ali sam mislio da je to bio izoliran slučaj, dobro da znam da nije

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-trgovina-s-valjda-najvise-negativnih-recenzija-u-hrvatskoj-kako-stvari-stoje-ne-spasava-je-ni-promjena-imena-15639583?cx_linkref=jl_home_g1

Pričali smo nedavno o Big Bangu.

nevjerojatno koliko su propali, jebote da te mediji istražuju zbog katastrofa usluge

17 godina
crosshair kaže...

Ja to na svom ps portalu ne vidim još,iako iman ps plus premium

Sve mi je isto kao i prije

Idi na postavke na samom Portlu i tamo ćeš vidjeti cloud streaming sekciju pa uključiš to da ti bude na home screenu i onda biraš hoćeš se spojiti na konzolu ili na stream.

Ja se baš s tim igrao sinoć, ali nemam premium pa nisam mogao probati kako rade igre.

17 godina
Još nije sinoć ni bilo updatea, išel je live u 2h u noći.
Ja ga skinul rano ujutro, vidi se izbornik, ali opet nisu odabrane samo kupljene igre nego ima svega...
11 godina
Kako radi streaming na portalu? Vidio sam da ima osjetan lag cak i ako imate dobar internet.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Meni je radilo odlično i prije i sad nakon updatea. Input lag osjetim samo u igrama koje su baš osjetljive po tom pitanju gdje ti treba preciznost u milisekundi. Za većinu singleplayer igara meni radi savršeno. Doduše ja imam 2 rutera u kući i svugdje mi je odličan signal. Ako netko nema tako idealnu situaciju što se tiče interneta onda je vjerojatno lošije.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
8 godina
Sony PlayStation 5

Predivno 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 19:20 (CROatVU).

10 0 hvala 0
13 godina
Ima netko sellera na india amazonu za gifr cards? Ne mogu niti jednog pronaći
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice