PS3 - Pitanja i odgovori

poruka: 6.165
|
čitano: 2.346.152
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TUTORIAL: Spajanje PS3-a na monitor, TUTORIAL: Filmovi s titlovima na ps3-u
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Nisu svi spojeni na internet sa konzolama pa je lako moguče da je FW 3.55 ili niži

Ako je FW 3.55 ili manji pratiš ovo:

XMB - početni izbornik kada upalite vaš PS3

FW ili OFW- originalan Sony firmware

CFW - izmjenjeni firmware

KONZOLA JE CECH-2004B - MODEL SLIM 250 GB

1. INSTALACIJA

Prošlo je više od godinu dana od pisanja ovog tutorijala pa možda neki linkovi više ne rade, sve napisano i dalje vrijedi , svi programi koji su navedeni u ovom tutorijalu i dalje su najbolji izbor za rad sa jaibreakanom konzolom

Preuzimanje OFW i CFW kmeaw firmware

OFW i CFW kmeaw firmware za svaki slučaj provjerite ispravnost (originalnost) datoteka sa programom File_Hash_Checker

http://www.julien-manici.com/file_hash_checker/

Ispravne datoteke imaju ovaj hash
OFW 3.55 Sony md5: ca595ad9f3af8f1491d9c9b6921a8c61
CFW 3.55 kmeaw md5: 2be5e87a22bf1e7f48e98fcabd38977b

POČETAK:

-Na usb sticku napravite folder PS3
-Uđite u taj folder i napravite folder UPDATE
- U folder UPDATE stavite originalni Sony firmware FW 3.55 koji se zove: PS3UPDAT.PUP

To izgleda ovako: I:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP

-Upalite PS3,ubacite stick, idite na : settings>system update>update via storage media
Prihvatite licencu i odaberete da se PS3 ugasi nakon update-a. Pokrenite update,
To če potrajati do oko 5 minuta, zatim če se konzola ugasit.
Nakon što se PS3 ugasi, izvadite stick, upalite PS3 i vidite da li je sve prošlo u redu.
Trebali bi imati originalni Sony PS3 firmware!!!

Ovaj cijeli postupak ponovite samo sada sa sticka izbrišite PS3UPDAT.PUP koji je originalan Sony firmware i na njegovo mjesto stavite kmeaw firmware koji ima isti naziv PS3UPDAT.PUP (nemojte ih pobrkati).

To izgleda ovako I:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP

-Upalite PS3,ubacite stick, idite na : settings>system update>update via storage media
Prihvatite licencu i odaberete da se PS3 ugasi nakon update-a. Pokrenite update,
To če potrajati do oko 5 minuta, zatim če se konzola ugasit.
Nakon što se PS3 ugasi, izvadite stick, upalite PS3 i vidite da li je sve prošlo u redu.

Ako je sve prošlo uredu imate jailbreakanu kmeaw PS3 konzolu

• Nakon toga imao sam malih problema sa smrzavanjem konzole i black scren mi je za sve bacalo, nisam tražio uzrok (nije mi se dalo).
napravio format HDD, koji je sve riješio,

• Zatim skinete FTP server, stavite na usb sticki i instalirate na PS3,

• Zatim skinete neki manager, najbolji je po mom izboru zadnja verzija multimana, stavite na usb stick i instalirate na PS3

2. PREBACIVANJE IGRI:

Upalite PS3 i pokrenete FTP blackbox

Zatim skinete WinSCP

odličan i jednostavan program za prebacivanje igri sa PC na PS3.

WLAN – igra od 20 gb se prebacuje nekoliko sati
LAN - igra od 20 gb se prebacuje od 5 do 15 minuta

Ja sam imao vezu PC- lan kabel – PS3 (bez rutera).
Postavke

3. POKRETANJE IGRI

Nakon što ste prebacili igre koje ste željeli:

1. Odite na menager koji koristite, ja imam Multiman

2. Znači, uđete u menager, odaberete igru koju želite i stisnete x,

3. Sada vas je izbacilo u XMB

- Ako imate umetnut originalan disk neke igre idite na plavu ikonu diska, pričekajte par sekundi dok vam se ne prikaže slika igre koju ste odabrali u manageru, pokrenite igru

- Ako nemate umetnut originalan disk neke igre idite na ikonu */app_home/PS3_GAME pričekajte par sekundi dok vam se ne prikaže slika igre koju ste odabrali u manageru, pokrenite igru

Ako dobijete crni ekran nakon pokretanja igre, vjerojatno imte patchani eboot file, stavite originalni, to je meni riješilo problem kod pet igri

Probao sam 20 igri, radi 17, rade svi emulatori i sav drugi homebrew bez ikakvih drugih zahvata, patcheva, pokretanja lv2 i sličnog.

Znači: - nema smrzavanja konzole
- nema black screena
-nema patcheva
-nije potreban lv2

- FTP server (ftpserver_12_byRikuKH3) - radi
- Rogero Manager v 7.9c Waninkoko_Kmeaw_AutoPatch_OFW3.41_CFW3.55 -radi
-sness emulator - radi
-17 igri rade

Ovdje je opisano korak po korak kako sam radio i što sam točno probao.

Po iskustvima mnogih članova ovog a i drugih foruma vidim dosta pozitivnih postova sa kmeaw cfw-om, zastupljen je u večoj mjeri jer podržava i nepotpisani homebrew
i nije prijavljen niti jedan brick konzole do sada.

1 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori

zar ovo nije zabranjeno što ti pišeš?!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: PS3 - Pitanja i odgovori
ursusc355 kaže...

1700 kuna je realno kažeš...čudno

ima 15 igara na hardu koje da kupujem bi platio 6000 kuna...

Lik kaže da je nov ps3 i daje garanciju ....

ja nisam nigdje vidio da ima novi za 1700 kuna... čak ni bez igrica i bez joysticka nema za 1700 kuna a kamoli sa svom opremom i 15 igrica...

Možda sam nešta propustio ili nešta ne razumijem pa mi još malo objasnite molim...

Ne želim se sjebat pa platit više nego što realno vrijedi...{#}

Ja sam prije dvije godine uzeo tri mjeseca star sa dva joysticka, dvije igrice, daljinskim, hdmi kabelom i računom za 2000 kn,

i nisam ga našao preko noci nego sam 10 dana prčkao po njuškalu,

15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori
PS3 SLIM 160GB POVOOOOJNO

broj oglasa: 6308861    cijena: 1.500 kn

OČUVAN RIJETKO IGRAN
IMA GARANCIJU
DUALSHOCK BEŽIĆNI
PUNJAČ ZA JOYSTICK
FIFA2012
NBA2K12

0 1 hvala 0
14 godina
HDesignz kaže...

zar ovo nije zabranjeno što ti pišeš?!

a zasto bi bilo zabranjeno?

dal je zabranjeno kad neko napise da ima jogurt win7 ili igricu ili neki mod uvezi igrice ili harda?

tu se ne spominje nikakve jogurt igirce nego firmware za konzolu i svaki vlasnik ima pravo sa svojom konzolom raditi sta god zeli

12 godina
protjeran

ja  "prčkam" več 2 mjeseca...

hvala...na ničem ...

16 godina
ursusc355 kaže...

ja  "prčkam" več 2 mjeseca...

hvala...na ničem ...

ti svi stvarno nesposoban ili se samo praviš,svi ti kazemo da se malo potrudiš i naći ćeš

da si tražio vidio bi ovaj oglas (iskreno jedva sam se nagovorio da postam)

tip je iz osjijeka,cijena nije fix,znaći da ide sigurno po 1600 a mozda i po manje

ZADOVOLJAN??????

ili vaše gospodstvo ima još nekih zahtjeva????

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

I ja sam za gospodstvo stavio neke oglase, izmedu ostalog može se napravit downgrade sa 4.20 a izašao je i cfw 4.30

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 11:24 (Wontay).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Mislim da nisam zaslužio uvrede al uredu...nema problema...{#}

I da još jedenom ponovim za one koji nisu svatili ili ne žele svatit : tražim ps3 slim verziju PO MOGUČNOSTI novu sa garancijom ili staru par mjeseci...modificiranu...250 gb hard minimalno...hvala...poslo sam mail 10-torici ljudi koje ste mi preporučili i niti jedan nije ni sličan onome što ja tražim...

Još jednom HVALA...{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 18:00 (ursusc355).
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Ja sam svoj tražio više od dva tjedna, visio sam na Njuškalu dok ga nisam pronašao,

s obzirom da se traži nešto specifično može proči i mjesec dana dok ne naleti.... Treba zadovoljit više uvjeta: cfw, garancija, cijena a za to treba vremena.

sretno s pronalaskom

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Hvala {#}

13 godina
protjeran
PS3 - Pitanja i odgovori

sad kad je ps3 probijen, više nije potrebno raditi downgrade nego je moguće igrati s usb-a ili hdd-a?

0 0 hvala 0
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Oni koji imaju OFW manji od 3.55 samo stave cfw gore,

Oni koji su imali CFW 3.55 stave novi CFW 4.30,

Oni koji su imali CFW 4.21 rade downgrade iz recovery menia na PS3

Svi drugi koji imaju OFW iznad 3.55 rade downgrade pomoču flashera na 3.55 ofw, zatim rogero 3.55 cfw i onda rogero 4.30 cfw

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 16:34 (Wontay).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori

Gdje kupiti ps3 igre najpovoljnije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
PS3 - Pitanja i odgovori

znači ubiti ako kupim  novi ps3 nemogu ga nikako modificirat....jedino flasherom...a poslovni slim sa originalnim na 3.55 je očito nemoguče nač....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Recimo da nađem ps3 star mjesec dana ... 320 gb hard...na njemu je trenutno firmware 4.31 ali čovjek mi kaže da je originalni firmware 3.55 ....JEL TO ZNAČI DA SE MOŽE MODIFICIRAT JEL ? ...bez onog flashera ? ...dakle ja sam ga kod kuče modificiram ?

molim odgovor HITNO mi je ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 11:51 (ursusc355).
14 godina
ursusc355 kaže...

Recimo da nađem ps3 star mjesec dana ... 320 gb hard...na njemu je trenutno firmware 4.31 ali čovjek mi kaže da je originalni firmware 3.55 ....JEL TO ZNAČI DA SE MOŽE MODIFICIRAT JEL ? ...bez onog flashera ? ...dakle ja sam ga kod kuče modificiram ?

molim odgovor HITNO mi je ...

Pa na čemu si ti čovječe?! El ti pročitaš koji post od ljudi koji pišu?? Ako je 4.31 znači da je OFW, to što je bio nekad na 3.55 nema baš nikakve veze, mogao je baš biti i 1.00, znači mora se downgrade-ati sa flash-erom!!

DM
12 godina
protjeran

pročito sam sve postove....hvala na odgovoru.. ne razumijem zašto su svi tako bezobrazni na ovom forumu...pa zar nije bit foruma da se pomogne ljudima i kaže ono što neznaju....IPAK HVALA...{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 12:47 (ursusc355).
13 godina
odjavljen
PS3 - Pitanja i odgovori

bit foruma je da se korisnike nesto nauci ,a ne da se radi umjesto njih 

http://revohd.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ja nisam tažio da TI ili itko nešta radi za mene ili umjesto mene... ako je toliko problem odgovorit na pitanje zašto se javljate ne razumijem...nisam pito da mi uvezete 12 metara drva u šupu...nego sam samo pitanje postavio....

12 godina
protjeran
PS3 - Pitanja i odgovori

A u vezi mog pitanja ja sam shvatio da ako se kupi konzola sa originalnim firmware-om večim od 3.55 onda se mora downgrade-ati sa flasherom , a se kupi konzola koja je imala 3.55 ili manji originalni pa je update-ana na veči ...4.30 ili bilo koji onda da se može downgrade-ati software-ski....eto ubijte me što sam krivo shvatio....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ursusc355 kaže...

A u vezi mog pitanja ja sam shvatio da ako se kupi konzola sa originalnim firmware-om večim od 3.55 onda se mora downgrade-ati sa flasherom , a se kupi konzola koja je imala 3.55 ili manji originalni pa je update-ana na veči ...4.30 ili bilo koji onda da se može downgrade-ati software-ski....eto ubijte me što sam krivo shvatio....

Ne, nema veze na kojoj je verziji bio prije, ako je veći od 3.55 onda se mora flashati (nažalost) {#} 

DM
14 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...

isuse majko sveta...ako konzola ima trenutno 4.30ofw nema nikakve hebene veze sto je prije imala 3.55,jer su sve konzole imalie 3.55 ili manji na pocetku ali to nema nikakve veze,jer ti treba flasher ako imas vise od 3.55 jel ti razumijes covjeze bozji?  

Potpis
12 godina
protjeran
PS3 - Pitanja i odgovori

a šta ako kupim konzolu koja ima na sebi 3.42 system software ?

JEL TO UREDU ? .... oču nju moč modificirat bez flashera

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

ne razumijem riječ " HEBENE" ? ...jel to na nekom stranom jeziku ?...ili se to maže na kruh možda ? ...hmm...

17 godina
ursusc355 kaže...

Naravno da neces svaku konzola koja ima fw veci od 3.55 moras downgradat da mozes stavit CFW

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 14:21 (R4zOR229).
14 godina
ursusc355 kaže...

Bitno je da je konzola do 3.55, sve više iznad toga se mora spuštati flasherom (ako je u pitanju OFW)

DM
12 godina
protjeran
PS3 - Pitanja i odgovori

Hvala puno...lik mi prodaje konzolu novu ...samo upaljena da vidi koji je sistem software ....kaže da piše 3.42 ...kupljena prije 3 dana...račun i garancija....samo konzola i 1 joystick....ja sam mislio to kupit i stavit gore 3.55 kmeaw...po uputama u ovoj temi... valjda nije problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ursusc355 kaže...

Hvala puno...lik mi prodaje konzolu novu ...samo upaljena da vidi koji je sistem software ....kaže da piše 3.42 ...kupljena prije 3 dana...račun i garancija....samo konzola i 1 joystick....ja sam mislio to kupit i stavit gore 3.55 kmeaw...po uputama u ovoj temi... valjda nije problem...

ako pise da ima 3.42 onda mozes ici na 4.21 i 4.30 CFW

prvo moras napraviti update na 3.55 onda sa 3.55 na 4.21 4.30 cfw

update imas skinuti na nekim site-ovima poput ovoga al se moras registrirati

na tom siteu imas cfw za skinuti a imas i siteove koje ce ti pomoci u vezi instaliranja cfw-a

http://psx-scene.com/

http://www.ps3hax.net/

ovaj site je sluzbeno samo za rogero 4.21 i 4.30 cfw

http://tortuga-cove.com/forums/

14 godina
herc1988 kaže...
ursusc355 kaže...

ako pise da ima 3.42 onda mozes ici na 4.21 i 4.30 CFW

prvo moras napraviti update na 3.55 onda sa 3.55 na 4.21 4.30 cfw

update imas skinuti na nekim site-ovima poput ovoga al se moras registrirati

na tom siteu imas cfw za skinuti a imas i siteove koje ce ti pomoci u vezi instaliranja cfw-a

http://psx-scene.com/

http://www.ps3hax.net/

ovaj site je sluzbeno samo za rogero 4.21 i 4.30 cfw

http://tortuga-cove.com/forums/

I da, preporuka da pročitaš 2 puta ako treba kompletni tutorial, pa tek onda kreneš s modanjem ;)

DM
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TUTORIAL: Spajanje PS3-a na monitor, TUTORIAL: Filmovi s titlovima na ps3-u
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice