Nisu svi spojeni na internet sa konzolama pa je lako moguče da je FW 3.55 ili niži
Ako je FW 3.55 ili manji pratiš ovo:
XMB - početni izbornik kada upalite vaš PS3
FW ili OFW- originalan Sony firmware
CFW - izmjenjeni firmware
KONZOLA JE CECH-2004B - MODEL SLIM 250 GB
1. INSTALACIJA
Prošlo je više od godinu dana od pisanja ovog tutorijala pa možda neki linkovi više ne rade, sve napisano i dalje vrijedi , svi programi koji su navedeni u ovom tutorijalu i dalje su najbolji izbor za rad sa jaibreakanom konzolom
Preuzimanje OFW i CFW kmeaw firmware
OFW i CFW kmeaw firmware za svaki slučaj provjerite ispravnost (originalnost) datoteka sa programom File_Hash_Checker
http://www.julien-manici.com/file_hash_checker/
Ispravne datoteke imaju ovaj hash
OFW 3.55 Sony md5: ca595ad9f3af8f1491d9c9b6921a8c61
CFW 3.55 kmeaw md5: 2be5e87a22bf1e7f48e98fcabd38977b
POČETAK:
-Na usb sticku napravite folder PS3
-Uđite u taj folder i napravite folder UPDATE
- U folder UPDATE stavite originalni Sony firmware FW 3.55 koji se zove: PS3UPDAT.PUP
To izgleda ovako: I:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP
-Upalite PS3,ubacite stick, idite na : settings>system update>update via storage media
Prihvatite licencu i odaberete da se PS3 ugasi nakon update-a. Pokrenite update,
To če potrajati do oko 5 minuta, zatim če se konzola ugasit.
Nakon što se PS3 ugasi, izvadite stick, upalite PS3 i vidite da li je sve prošlo u redu.
Trebali bi imati originalni Sony PS3 firmware!!!
Ovaj cijeli postupak ponovite samo sada sa sticka izbrišite PS3UPDAT.PUP koji je originalan Sony firmware i na njegovo mjesto stavite kmeaw firmware koji ima isti naziv PS3UPDAT.PUP (nemojte ih pobrkati).
To izgleda ovako I:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP
-Upalite PS3,ubacite stick, idite na : settings>system update>update via storage media
Prihvatite licencu i odaberete da se PS3 ugasi nakon update-a. Pokrenite update,
To če potrajati do oko 5 minuta, zatim če se konzola ugasit.
Nakon što se PS3 ugasi, izvadite stick, upalite PS3 i vidite da li je sve prošlo u redu.
Ako je sve prošlo uredu imate jailbreakanu kmeaw PS3 konzolu
• Nakon toga imao sam malih problema sa smrzavanjem konzole i black scren mi je za sve bacalo, nisam tražio uzrok (nije mi se dalo).
napravio format HDD, koji je sve riješio,
• Zatim skinete FTP server, stavite na usb sticki i instalirate na PS3,
• Zatim skinete neki manager, najbolji je po mom izboru zadnja verzija multimana, stavite na usb stick i instalirate na PS3
2. PREBACIVANJE IGRI:
Upalite PS3 i pokrenete FTP blackbox
Zatim skinete WinSCP
odličan i jednostavan program za prebacivanje igri sa PC na PS3.
WLAN – igra od 20 gb se prebacuje nekoliko sati
LAN - igra od 20 gb se prebacuje od 5 do 15 minuta
Ja sam imao vezu PC- lan kabel – PS3 (bez rutera).
Postavke
3. POKRETANJE IGRI
Nakon što ste prebacili igre koje ste željeli:
1. Odite na menager koji koristite, ja imam Multiman
2. Znači, uđete u menager, odaberete igru koju želite i stisnete x,
3. Sada vas je izbacilo u XMB
- Ako imate umetnut originalan disk neke igre idite na plavu ikonu diska, pričekajte par sekundi dok vam se ne prikaže slika igre koju ste odabrali u manageru, pokrenite igru
- Ako nemate umetnut originalan disk neke igre idite na ikonu */app_home/PS3_GAME pričekajte par sekundi dok vam se ne prikaže slika igre koju ste odabrali u manageru, pokrenite igru
Ako dobijete crni ekran nakon pokretanja igre, vjerojatno imte patchani eboot file, stavite originalni, to je meni riješilo problem kod pet igri
Probao sam 20 igri, radi 17, rade svi emulatori i sav drugi homebrew bez ikakvih drugih zahvata, patcheva, pokretanja lv2 i sličnog.
Znači: - nema smrzavanja konzole
- nema black screena
-nema patcheva
-nije potreban lv2
- FTP server (ftpserver_12_byRikuKH3) - radi
- Rogero Manager v 7.9c Waninkoko_Kmeaw_AutoPatch_OFW3.41_CFW3.55 -radi
-sness emulator - radi
-17 igri rade
Ovdje je opisano korak po korak kako sam radio i što sam točno probao.
Po iskustvima mnogih članova ovog a i drugih foruma vidim dosta pozitivnih postova sa kmeaw cfw-om, zastupljen je u večoj mjeri jer podržava i nepotpisani homebrew
i nije prijavljen niti jedan brick konzole do sada.