PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 742.566
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Sad ja momče imam jedno pitanje. Moja konzola je kupljena u 2007. godini, međutim na njoj su igrani originali tako da je bila update-ana non stop. Sad, kako da ja uradim downgrade na 3.55 OFW sa 4.46 OFW, da bih mogao staviti 4.46 CFW?

EUW: MushRoomD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
BannedOnThisForum kaže...

Sad ja momče imam jedno pitanje. Moja konzola je kupljena u 2007. godini, međutim na njoj su igrani originali tako da je bila update-ana non stop. Sad, kako da ja uradim downgrade na 3.55 OFW sa 4.46 OFW, da bih mogao staviti 4.46 CFW?

Softverski - nikako. Treba ti hardverski "downgrader" a kad spustis nazad na 3.55 onda mozes komotno nabaciti bilo koji CFW (pa i 4.46) i ici naprijed-nazad bez problema. Imas sve lijepo i detaljno objasnjeno ovdje (na engleskom doduse) - http://tinyurl.com/a8rq5la

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 15:50 (Zara).
16 godina
neaktivan
Zara kaže...

Softverski - nikako. Treba ti hardverski "downgrader" a kad spustis nazad na 3.55 onda mozes komotno nabaciti bilo koji CFW (pa i 4.46) i ici naprijed-nazad bez problema. Imas sve lijepo i detaljno objasnjeno ovdje (na engleskom doduse) - http://tinyurl.com/a8rq5la

Drugim riječima odnijeti nekome, platiti da to uradi i gotovo?

16 godina
Zara kaže...

Drugim riječima odnijeti nekome, platiti da to uradi i gotovo?

tako je- cijena 250 kn

14 godina
neaktivan

sad stvarno neznam ovo:

dali mogu normalno napravit update rogera na 4.46 iz XMB-a?

sad imam na njemu rogero 4.41 (a novije igre mi zahtjevaju 4.46)

0 0 hvala 0
16 godina
silasara2 kaže...

sad stvarno neznam ovo:

dali mogu normalno napravit update rogera na 4.46 iz XMB-a?

sad imam na njemu rogero 4.41 (a novije igre mi zahtjevaju 4.46)

da, u ovoj temi je to spominjano vec sto puta.

12 godina
neaktivan

e ljudi moze mala pomoc ? Nisam dosad nikad imao PS3 konzolu pa nista nekuzim. Uglavnom prekosutra kupujem polovni PS3 320GB Slim pa me zanima hocu li na njemu moci igrat igre s torrenta?

Jasno mi je da se mora modirat il nesto al kao sto sam rekao neam nikakog iskustva s time? Koje su posljedice tog modiranja? Mislim dali se moze dobit neki ban ili se nemoze vise online s tom konzolom nakon modiranja ili nesto trece ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Killuminati kaže...

e ljudi moze mala pomoc ? Nisam dosad nikad imao PS3 konzolu pa nista nekuzim. Uglavnom prekosutra kupujem polovni PS3 320GB Slim pa me zanima hocu li na njemu moci igrat igre s torrenta?

Jasno mi je da se mora modirat il nesto al kao sto sam rekao neam nikakog iskustva s time? Koje su posljedice tog modiranja? Mislim dali se moze dobit neki ban ili se nemoze vise online s tom konzolom nakon modiranja ili nesto trece ?

Na 11-toj stranici ove teme ti je sve obašnjeno u detalje samo pročitaš

12 godina
neaktivan

ovako, lega želi da zajedno njegov sony updateamo na taj najnoviji cf jer nemože ove nove igre igrat

e sad, ja to znam u teoriji, znači nisam nikom to radio, on ima 3.55, i cf gore isto 3.55

kako bi to sad išlo, jel bi se samo stavio taj novi rogero 4.xx ili bi se morao brisat ovaj stari cf, samo me to zanima

0 0 hvala 0
15 godina

Opet se vračamo na 11 stranicu , baš sve piše.......  

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Killuminati kaže...

Da, ali moraš platiti hardverski downgrade (a možeš i sam ako imaš alat) na 3.55, pa tek onda staviti CFW.

12 godina
neaktivan

Da, ali moraš platiti hardverski downgrade (a možeš i sam ako imaš alat) na 3.55, pa tek onda staviti CFW.

e hvala,i samo me jos zanima jel smijem poslje toga spojit ps3 na internet(cuo sam da mozes dobit ban pa me zanima)

16 godina
neaktivan
Killuminati kaže...

e hvala,i samo me jos zanima jel smijem poslje toga spojit ps3 na internet(cuo sam da mozes dobit ban pa me zanima)

I možeš i ne možeš, na tebi je da li da rizikuješ ili ne. Ako si planirao gta V igrati, nemoj ni slučajno na net.

12 godina
neaktivan
heisenberg031 kaže...

ovako, lega želi da zajedno njegov sony updateamo na taj najnoviji cf jer nemože ove nove igre igrat

e sad, ja to znam u teoriji, znači nisam nikom to radio, on ima 3.55, i cf gore isto 3.55

kako bi to sad išlo, jel bi se samo stavio taj novi rogero 4.xx ili bi se morao brisat ovaj stari cf, samo me to zanima

eto da citiram sam sebe

znači ako sam dobro shvatio, rogero 4.46 se može instalirat preko system update-a sa 3.55 CFW-a

i samo me zanima je li bitno koja verzija 3.55 CFWa je gore, vjerojatno ne, ali ako netko može dodatno pojasnit, hvala

12 godina
neaktivan
heisenberg031 kaže...
heisenberg031 kaže...

eto da citiram sam sebe

znači ako sam dobro shvatio, rogero 4.46 se može instalirat preko system update-a sa 3.55 CFW-a

i samo me zanima je li bitno koja verzija 3.55 CFWa je gore, vjerojatno ne, ali ako netko može dodatno pojasnit, hvala

Skineš Rogero4.46 i preimenuješ u PS3UPDAT.PUP

Na usb sticku napraviš Direktorij pod nazivom PS3 pa onda u njemu direktorij UPDATE i u taj update staviš PS3UPDATE.PUP

Priključi USB stick u USB port i u Playstation meni-u odeš na UPDATE SOFTWARE  i to je to...

Samo pazi da je Rogero jer ako je originalni software onda više nema nazad na cfw

12 godina
neaktivan
heisenberg031 kaže...
heisenberg031 kaže...

eto da citiram sam sebe

Nema veze, bitno da je CFW

Ako je originalni onda neće učitati CFW

16 godina

ma cak i ako zahebe moze vratit na cfw, ali downgradeom koji kosta 250 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

procito sam prvi post i zadnjih par stranica.

i sad me zanima ako kupim konzolu koja je prije 2011 godine, neko mi ju downgradea na 3,55 i stavi najnoviji CFW gore. 

Ako tad probam igrati online cujem da se lako dobije ban.

e moje je pitanje kako taj ban funkcionira, samo se nemozes spojiti na PSN racun i igrati online, ili postoji nacin da banaju konzolu pa da nemozes ni offline igrati vise ?

hvala

15 godina

Uglavnom ti prvi put bannaju tvoj PSN račun, ti napraviš novi račun i opet si online

Drugi put ti bannaju i tvoj PSN račun i konzolu što znači da se s tom konzolom više nikako ne možeš spojit na PSN,

internet browser i internet i sve drugo ti i dalje normalno rade

15 godina
neaktivan

3.  Na PS3 napravite novog korisnika, dajte mu ime: aa  i logirajte se na njega

4.  Na PS3 pokrenite ReactPSN - konzola se resetira i vaš user je promijenio ime

5.  Logirajte se na vašeg normalnog usera koji koristite

Na PS3 u mapi hdd0 napravite mapu PS2ISO i u nju stavljajte vaše PS2.ISO igre

7. Pokrenite Multiman i idite u retro stupac i tamo bi trebala biti vaša PS2 igra, kliknite na nju i Multiman če je pretvoriti u PS2 classic - 5-10 minuta

8. Kada je gotovo u mapi PS2ISO ste dobili ISO.BIN.ENC koji trebate prebaciti u /dev_hdd0/game/PS2U10000/USRDIR

9. Izađite iz Multimana i pokrenite PS2 ClassicPLACEHOLDER

Ako ste sve dobro napravili pokrenuli ste PS2 igru

Jednom kada imate aktiviran placeholder samo stavljajte igre na PS3 i klikom na igru u Retro stupcu
konvertirate je u PS2 Classic.   PS2 Classic je igra u obliku ISO.BIN.ENC
i nju je potrebno staviti u mapu koju čita placeholder /dev_hdd0/game/PS2U10000/USRDIR

Znaci ja sam skinuo novu verziju ReactPSN 2.27 za cfw 4.46 i sada kada prebacim ove datoteke koje koje si stavio na usb kod pokretanja ReactPSN dobijem poruku Can not find exdata on USB disc iako imam te tvoje tvoje filove na usb-u. Da li znas u cemu je problem?

14 godina

Mene zanima dali se moze modificirati model cech-3002b.

Respect to 191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BloOm3R! kaže...

moze, 1300 kn

11 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav društvu.

Trebam malu pomoć.

Imam   PS3 sa CFW 4,41.

Htio bi instalirati novi sw 4.46.

Da li je potrebno samo instalirati update preko sticka (sw cfw4.46) ili prvo moram srušiti sw na cfw3.55 pa onda intalirati cfw4,46.

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Igor

0 0 hvala 0
15 godina

Imaš Rogera? , uglavnom se sad sve radi direktno iz XMB-a za Rogera, ali kako piše u tutorialu -

PRATI UPUTE UZ CFW KOJI ODABEREŠ

Obnovljen link za Tortugu - (za one koji neznaju - Rogerov web) -

http://tortuga-cove.com/forums/viewforum.php?f=11&sid=5f5458b2b3d8e67539ccc99ccd1586d2

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 16:13 (Wontay).

0 0 hvala 0
15 godina
mar123 kaže...
BloOm3R! kaže...

moze, 1300 kn

COBRA ODE ILI 3K3 KEY a oni su i jedan i drugi oko 650 kn ako naručiš izvana ili preko njuškala 1300 kn

16 godina
Wontay kaže...
mar123 kaže...
BloOm3R! kaže...

moze, 1300 kn

COBRA ODE ILI 3K3 KEY a oni su i jedan i drugi oko 650 kn ako naručiš izvana ili preko njuškala 1300 kn

tako je, vani kostaju manje ali onda trebas sam ugradit, sad ja neznam kako ide postupak za to ali znam da je ono downgradeanje bilo shebano za napravit.

15 godina
Chuck1 kaže...

3.  Na PS3 napravite novog korisnika, dajte mu ime: aa  i logirajte se na njega

4.  Na PS3 pokrenite ReactPSN - konzola se resetira i vaš user je promijenio ime

Znaci ja sam skinuo novu verziju ReactPSN 2.27 za cfw 4.46 i sada kada prebacim ove datoteke koje koje si stavio na usb kod pokretanja ReactPSN dobijem poruku Can not find exdata on USB disc iako imam te tvoje tvoje filove na usb-u. Da li znas u cemu je problem?

Upravo sam provjerio link i radi , rap je u exdata - što znači da ti nešto krivo radiš, prođi još jednom upute, jesi siguran da ti je exdata u rootu usb-a?

11 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Imaš Rogera? , uglavnom se sad sve radi direktno iz XMB-a za Rogera, ali kako piše u tutorialu -

http://tortuga-cove.com/forums/viewforum.php?f=11&sid=5f5458b2b3d8e67539ccc99ccd1586d2

Da imam rogera.

HABIB CEX-4.46 V2.05..Mislio sam toga ubaciti.

Jel može taj.

USAGE:
1.INSTALL FROM XMB
2.DOWNLOAD TOGGLE QA
3.RUN IT (USUALLY REQUIRES YOU TO RUN TWO TIMES TO WORK)
4.GO TO RECOVERY MENU
5.FROM THE 6 OPTION RUN ANY CFW

Ovo baš ne kužim?

šta je to xmb?

15 godina
mar123 kaže...
Wontay kaže...
mar123 kaže...
BloOm3R! kaže...

moze, 1300 kn

tako je, vani kostaju manje ali onda trebas sam ugradit, sad ja neznam kako ide postupak za to ali znam da je ono downgradeanje bilo shebano za napravit.

Ma nije ni downgrade problem, ali prvi put ima zezancije dok se pohvataš,

Cobra i 3k3 rade na principu emulacije Blu Ray pogona, to je uređaj (tiskana pločica)

koja se mjesti između blu ray pogona i matične, i radi emulaciju CD-a ( Blu Ray-a).

Normalno stanje:      Blu Ray pogon ---------------------------------  Matična ploča     (linija je flat kabel)

Cobra ili 3k3y     -      Blu Ray pogon ----------    čip    -------------  Matična ploča     (linija je flat kabel)

Ipak treba izvadit matičnu da se pokopčaju flatovi što znači i promjenu paste, znači treba malo pažnje

no postupak je vrlo jednostavan

Evo i video za Cobru -

11 godina
neaktivan
inujic kaže...
Wontay kaže...

Da imam rogera.

HABIB CEX-4.46 V2.05..Mislio sam toga ubaciti.

Jel može taj.

USAGE:
1.INSTALL FROM XMB
2.DOWNLOAD TOGGLE QA
3.RUN IT (USUALLY REQUIRES YOU TO RUN TWO TIMES TO WORK)
4.GO TO RECOVERY MENU
5.FROM THE 6 OPTION RUN ANY CFW

Ovo baš ne kužim?

šta je to xmb?

Skinuo sam ovaj sw Rogero_CEX_4.46_v1.1.pup. (moj trenutno u ps3 je rogero 4.41)

Skinuti fajl izgleda ovako......RB446DKIPF.PUP

Treba li ga preimenovati? ili? kako dalje

Hvala

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice