Ja sam zadovoljan s PS+ i produziti cu ga za godinu dana.
Za 365kn dobijem vise vrijednosti igara nego sto stignem odigrati.
P.S. Ne placa me Sony.
Ja sam zadovoljan s PS+ i produziti cu ga za godinu dana.
Za 365kn dobijem vise vrijednosti igara nego sto stignem odigrati.
P.S. Ne placa me Sony.
Serveri su DDOS-om srušeni na Božić 2014, kako Sonyu tako i Microsoftu. Od tada Sonyevi rade bez rušenja, što se ne može reći za Xbox servere. U stvari nikog nije briga za Xbox servere, pogotovo na ovoj temi.
Sony mora promijeniti stanje na PS plusu jer neće zadržati igrače i mora izbaciti ekskluzive bez odgoda, jer igrači idu na PC?
Ja ne znam u kojoj ti paralelnoj realnosti živiš, ali ja živim u onoj gdje Sony tuče milijarde od prodaje na PSNu, a ekskluziva ima na bacanje i bit će ih još više.
Kao što rekoh, svatko može pisati pi.darije na Internetu.
Pa jednostavno je problem u tome kaj ne podrzava sve igre. Ne vidim zakaj nebi i najstarije igre to podrzavale. Ne mora to imat nikakve veze sa igrom.
Nek steam prati folder gdje igra sprema savegame i uplouda na server. Jednostavno.
Nije baš tako jednostavno. Da bi stvar bila funkcionalna i da ne moraš updejtati steam client svaka 2 dana moraju igre implementirati podršku za steam (postoji API za svu tu funkcionalnost), a ne obrnuto.
Osim toga, ne može ni igra imati 500MB save file i onda da očekuješ da će biti snimljen u cloud.
Siguran sam isto tako da i PS4 developeri moraju poštivati određena pravila za PS platformu kako bi sve šljakalo kako treba. PC je platforma koja se ne vrti samo oko steama pa ti se možda čini da je rješenje vrlo jednostavno, ali baš i nije.
Serveri su DDOS-om srušeni na Božić 2014, kako Sonyu tako i Microsoftu. Od tada Sonyevi rade bez rušenja, što se ne može reći za Xbox servere. U stvari nikog nije briga za Xbox servere, pogotovo na ovoj temi.
Sony mora promijeniti stanje na PS plusu jer neće zadržati igrače i mora izbaciti ekskluzive bez odgoda, jer igrači idu na PC?
Ja ne znam u kojoj ti paralelnoj realnosti živiš, ali ja živim u onoj gdje Sony tuče milijarde od prodaje na PSNu, a ekskluziva ima na bacanje i bit će ih još više.
Isto tako je realnost da su ljudi generalno ispodprosječno inteligentni, netko bi rekao i ovce :-) Gaussova krivulja ne laže. Možda i to može biti argument u ovakvim raspravama o usporedbi prodaje i dobrog dizajna PSNa i PS konzola.
Može se povući i paralela: HDZ ima puno glasača - da li to znači da HDZ vrhunski brije, država raste kao nikada do sad? :-)
Dobra prodaja ne znači da uređaj nema mane, ima ih, puno. Moraju to puno bolje, support im je nikakav. Ljudi će kupovati ono što im bolje odgovara, unatoč nedostacima, al treba biti objektivan i reći ako nešto smrdi, onda smrdi, pa se možda nešto promijeni.
Serveri su pali nekoliko puta, dobro se sjećam jer sam poživčanio i bio mi je pun cyurac Sonya i njihovih servera. Zašto nikog nebi bilo briga, tebe nebi bilo briga da recimo plaćaš internet 300 kuna za 10mbps, a tvoj susjed za isti novac dobiva 100mbps? Sony i Microsft su natjecatelji i sva prednost koju PS4 ima je zbog dobrog starta, Xbox ju pružio puno jaču podršku nakon izlaska konzole. Glupo bi bilo ne uspoređivati usluge i konzole.
Kao sto je bitanga rekao, prodaja ne znaci da je konzola dobra, znaci da postoje developeri koji rade dobar sadržaj i on se prodaje. Nažalost u PS Plus, taj dobar sadržaj rijetko stave. Dobrih ekskluziva ima malo, za na prste ruku možda nabrojat. Te igre većinom izlaze pred kraj ove godine ili iduće. Da te posjetim, PS4 je izišao 2013. godine, znaci da im treba tri godine da bi napravili ekskluzive, nešto vise njih, a da ne pričam da su novi IPovi rijetkost. A vec se priča o novoj verziji konzole, koja zapravo neće bit nova verzija, nego će biti poboljšana verzija stare. Tko je tu lud? Govorilo se o hardverskoj snazi, na kraju je čak XO imao bolji FPS u nekoliko igara zbog snažnije procesora.
Imao sam i PS2 i PS3 i na svakom sam se naigrao, i Sonyevih i tuđih igara, i zato bi volio da je PS4 vrijedan nasljednik trojke, u puno pogleda je, ali nažalost slaba podrška i sporost Sonya su jednostavno ovu konzolu učinile lošijom od prošlih.
Chaky I ja dobijem vrijednost vise nego sto uložim, ali pitam te koliko si tih igara odigrao zato jer su ti bile baš baš dobre? Ja sam odigrao brat bratu 10-ak i uživao sam možda tri-četiri. Broken Age, Outlast, Rocket League i Walking Dead. Znaci platio sam 1000kn i dobio tri četri igre vrijedne igranja. Realna vrijednost mi onda bas i nije neka
Već sam pisao, Sony tuče milijarde na igrama, PS4 je najprodavanija konzola ikad (bolja prodaja i od legendarnog PS2), a ekskluziva ima more. To isu činjenice koje svako dijete provjeri na netu.
Sve ostalo JozoBozo, je tvoj popis želja i mišljenja.
Čemu žuganje na Sony, ako ti nešto smeta lijepo prodaj konzolu kupi xbox, nintendo ili pc ako misliš da će ti tamo biti bolje i stvar rješena.
Bolje tebi, a i nama koji zapravo uživamo u konzoli, i ovdje ne pišemo šta nam sve smeta, nego o novim igrama, tehnikalijama, apdejtovima i sl.
Čemu žuganje na Sony, ako ti nešto smeta lijepo prodaj konzolu kupi xbox, nintendo ili pc ako misliš da će ti tamo biti bolje i stvar rješena.
Bolje tebi, a i nama koji zapravo uživamo u konzoli, i ovdje ne pišemo šta nam sve smeta, nego o novim igrama, tehnikalijama, apdejtovima i sl.
Ovo je forum. Dakle ovdje se pise sve. Neces ti odredjivat sto ce se ovdje pisat
Već sam pisao, Sony tuče milijarde na igrama, PS4 je najprodavanija konzola ikad (bolja prodaja i od legendarnog PS2), a ekskluziva ima more. To isu činjenice koje svako dijete provjeri na netu.
Sve ostalo JozoBozo, je tvoj popis želja i mišljenja.
Daj mi reci koje je to more ekskluziva, daj napisi par da vidim. Al nemoj molim te eksluzive poput The Order 1886 i remastera.
EraserHead Zašto nebi kritizirao nešto sto je loše? I ja isto znam uživati u konzoli, odigram par rundi Rocket Leaguea ili neku dobru eksluzivu kad izađe. Ali to ne znaci da ovo loše treba samo pustiti da klizne ispod radara. Sad kažeš da ne razumiješ žuganje na Sony ali zanima me sto ćeš misliti kad jednom na PS4 počnu dolaziti očajno optimizirane igre jer žele da kupiš NEO? Obećali su da neće dopustiti to? Njima je na pameti profit, a nova konzola ga donosi puno vise od stare koju su ti vec prodali, a zna se i ona narodna "Obećanje, ludom radovanje"
Ja neću tu vise kritizirati jer očito ljudi ne kuže smisao kritike, a ažuriranje, eto danas je došao update koji donosi "system stabirity" samo su ga preimenovali u system quality jer su im se ljudi vec rugali zbog toga.
Jest forum i ima svoja pravila.
Pa nije ovo terapijska grupa za razočarane u PS4.
ja sam taj ps+ uzeo odma tjedan iza nakon sto sam kupio konzolu, misleci si ajde bit ce svaki mj. do 3 igre kakti free i tu i tamo koji dobar popust na igre ak se potrefi i multy odigram ponekad...
na kraju mi je bilo zao sto sam dao 50$ za ps+(1god jel) jer sam jedino zapravo igrao rocket league i iskoristio par puta dodatni popust na neku igru...
reko sam sebi, ovo vise nebu islo i nedam vise lovu za ps+, ionak vise manje uzimam igre na flash sale-u di su cijene iste za sve i uzimam samo ono kaj mislim odigrat.
i kad si tak malo poslozis kockice, bude ti ljepsi zivot i ne ziviciras se LOL
al recimo svaka cast za Tropico, NBA2K16, Gone Home... samo neka tako nastave
Ne znam (niti se zamaram) s tim šta ću misliti za godinu dana.
Igram (odličnih ima igara napretek) i uživam.
Da me smetaju neke pizdarije na ćudljivom PSN-u, jesu, al ne smetaju me toliko da to prosipam ovdje stalno (i ne, ne mislim na tebe).
Ja svoju i jesam prodao, malo nadodao i upgradeao si PC na top mašinu za VR jednog dana ;-)
Sad imam PC ekskluzive kojih nema na playki ;-)
Jest forum i ima svoja pravila.
Pa nije ovo terapijska grupa za razočarane u PS4.
A nego za šta je? Za FAQ? Za linkanje videa koje vidiš svuda po netu ako te zanima? Za popuste?
Koliko znam ova grupa se odnosi na PS4 i na sve što ima veze sa PS4, tako je u naslovu, pa tako i za terapiju razočaranih PS4 kupaca :-)
Mene osobno nikad nije diralo ovo sa PS plusom.
Osobno sam uvijek birao PS ispred ostalih, a da je primarno za igranje.
Naslova za PS4 ima i meni osobno su kvalitetniji od onih na X-u.
Ali jbg., svatko bira po sebi.
Nažalost, mene je Sony prekrižio ovim điđama o NEO konzoli.
Jednostavno ne vidim nikakav smisao u tome i totalno su zblesirali smisao konzole.
Daj budi realan i pogledaj koliko često serveri padnu, koliko su ih puta srušili običnim amaterskim DDoS napadom, daj pogledaj kakva je brzina skidanja, nemoze iskoristit 50mbps do kraja kod nijedne osobe koja ima PS4, bilo u RH bilo u drugim europskim zemljama. I onda to usporedi s Xboxom. Znaš nije ti Hrvatska jedina zemlja u kojoj se kupuju konzole i u kojoj se servisiraju.
Evo, pogledao sam i vidim da najnovije koštaju po 50€, što je cijelih 125, odnosno 175kn jeftinije jer su vec započeli tranziciju na cijene igara po 550kn. Postoji ti nešto sto se zove authorized reseller, kao sto je iStyle za Apple i oni imaju bolje cijene nego Steam, a nisu nikakvo crno ni sivo tržište.
Sad kad sam pogledao listu sto je bilo na PS Plusu, vidim ukupno valjda 5 igara koje su vrijedne igranja, dok su ostale sranja koja nitko ni ne igra (čast iznimkama, no nitko od mojih 100 frendova na PS-u nije pokrenuo ništa osim 10-ak igara a s obzirom na žanrove koje igraju, predstavljaju jedno reprezentativno tijelo).
Ako Sony želi zadržati igrače moraju hitno promijeniti stanje na PS Plusu, i moraju konačno izbaciti te ekskluzive koje stalno najavljuju bez odgoda jer inače će igrači krenuti na PC.
No, s nerazumnim fanboyem se ne da raspravljati.
S obzirom da se uključujem u raspravu samo bih napomenuo da sam korisnik plus pretplate otkako je PS4 službeno došao u Hrvatsku. U tom periodu sam skinuo 2 igre i niti jednu nisam igrao duže od pola sata. Plus pretplatu shvaćam kao potrebu jer bez nje ne mogu igrati online i kupujem je isključivo zbog toga. Nažalost moj utjecaj je po tom pitanju nebitan i ako hoću igrati moram platiti. Što se samog online igranja tiče, pošto dnevno znam igrati po par sati, moram priznati da su mi rušenja i slični probelemi stran pojam. Sve radi bezprijekorno i nemam zamjerki. Godišnje dam 350kn kako bih mogao igrati i pored svih životnih troškova to ne smatram nikakvim problemom. S obzirom da sam svjedokom čestih prebjega s računala na jednu od konzola i microsoft i sony imaju komfornu situaciju i po meni nemaju brige oko prebjega sa svojih platformi na računalo. Dapače, mislim da će više igrača preći na jednu od konzola jer je online igranje na računalu postalo frustrirajuće zbog prevaranata koji bi guzice dali samo da pobjede. Za sada je ta čista igra prednost konzola, bar u igri koju ja svakodnevno igram preko neta.
Nažalost, mene je Sony prekrižio ovim điđama o NEO konzoli.
Jednostavno ne vidim nikakav smisao u tome i totalno su zblesirali smisao konzole.
Sony je spomenuo kako jedan od razloga za NEO, je sprečavanje prelaska high-end usera na PC.
S tim se mogu poistovjetiti, jer sam kao bivši X360 igrač, prestao koristiti konzolu 2-3 godine prije kraja generacije, budući da je razlika u grafici između X360 i PC postala prevelika (za mene).
Teško, i dalje je top competive community najzastupljeniji na PCu, a tako će uglavnom i ostati. Ako postoje cheateri to je problem igre i izdavača, a ne platforme. Ako igra ima cheatere nije vrijedna igranja.
Sony je spomenuo kako jedan od razloga za NEO, je sprečavanje prelaska high-end usera na PC.
S tim se mogu poistovjetiti, jer sam kao bivši X360 igrač, prestao koristiti konzolu 2-3 godine prije kraja generacije, budući da je razlika u grafici između X360 i PC postala prevelika (za mene).
Mislim da postoji određeni dio korisnika, kojima razlika nije bitna, niti je ista presudna kod kupovine konzole.
IMHO., ovim što si ti spomenuo, u jednu ruku se gubi smisao uživancije u gamingu.
Možda sam zatucan i ponašam se old school, al jbg.
Smisao konzole je taj, da nema nikakvog presinga nadogradnji/kupovina i sl.
Uzmeš igru, ubaciš u konzolu i peglaš.
Smisao konzole su i ekskluzive, koje se na drugim platofrmama ne mogu odigrat.
Spominje se nekakav VR i 4K!!
Jbg., shvačam da je situacija na tržištu uvjetovala izbacivanje navedenog iz Sony-a.
Ali isto tako je činjenica, da je ovim narušena ona dugotrajnost konzola.
Ljudi ne kupuju konzolu kako bi bili u toku sa PC high end gamingom, nego kako bi bili mirni 5-6 godina i igrali ekskluzive...većinu ih ne smetjaju kompromisi po pitanju grafike. Ako ovi o sonyu i microsoftu misle voditi utrku sa PC platformom onda su budale. Onda mogu komotno izdavati konzolu svake dvije godine, LOL.
Ljudi ne kupuju konzolu kako bi bili u toku sa PC high end gamingom, nego kako bi bili mirni 5-6 godina i igrali ekskluzive...većinu ih ne smetjaju kompromisi po pitanju grafike. Ako ovi o sonyu i microsoftu misle voditi utrku sa PC platformom onda su budale. Onda mogu komotno izdavati konzolu svake dvije godine, LOL.
I hoce LOL
Ps+ je meni ok i sadrzajem i cijenom. Najcesce se ljudi zale ja igre a za primjer meni su tropico 5 i nba totalno neinteresanti i spada mi pod klasifikaciju "šrot" dok sumi kings quest i table top racing odlicni. Neki zaboravljaju da se i ps+ moze djeliti kao i sve igre na dvije konzole/acca.
Sto se tice neota, brine me kako ce developeri optimizirati igru za sve te konzolice i pc pa s time i VR za sve to. Publisheri bi mogli naci u tome i izgovor za jos vise dlcova, in game paywalleva i na kraju dizanja cijene igara.
Ps4 ne namjeravam prodavati ali mislim da cu ga nakon izlaska sve manje i manje igrati.
Mislim da postoji određeni dio korisnika, kojima razlika nije bitna, niti je ista presudna kod kupovine konzole.
IMHO., ovim što si ti spomenuo, u jednu ruku se gubi smisao uživancije u gamingu.
Jbg., shvačam da je situacija na tržištu uvjetovala izbacivanje navedenog iz Sony-a.
Kakav presing ? I dalje ce sve igre radit na obicnom PS4.
Pa ne znam što ti je izlaskom PS4.5 narušeno? I dalje će ti sve igre raditi i nitko te neće prisiljavati na kupovinu nove konzole. S druge strane period od tri godine je u ovoj branši sasvim razuman period. Nije to kao kod računala gdje svaku jesen dolaze nove grafičke kartice koje su same skuplje od konzola. Stvarno ne vidim nikakav problem u činjenici da izlazi neki nadograđeni PS. Ako mi u glavi nešto ne štima a ne štima, prodat ću stari malo nadoplatiti i eto novog. No nije pod moraš.
S druge strane treba shvatiti i proizvođače kao što su Sony. Ove godine izbacuju novu liniju UHD HR i ne znam kakvih 4k televizora. Često se postavlja pitanje isplativosti takvih skupih televizora za kojih nema adekvatnog softvera. Trenutno na tržištu ima solidan broj UHD blu ray naslova i uređaj poput PS4.5 se nameće kao logičan izbor za firmu. Dali smo potrošaćima tv, dajmo im i nešto što će moći spojiti na njega. S obzirom da sam promijenio znatan broj izrazito skupih linijskih blu ray uređaja mogu reći da je PS3 bio uz sam bok najboljima po pitanju reprodukcije blu ray sadržaja. U PS4 nisam ubacio još niti jedan blu ray film ali nemam razloga sumnjati da nije u vrhu po pitanju prikaza. Kad se sve zbroji, ovo je logičan potez Sonya ma kako se nekima činio ne fer..
Sony ne zarađuje na hardveru, tako da NEO njima ne znači ništa u tom smislu. Sva zarada je na softveru, a on će biti isti (tj.zajednički) za obje konzole.
Nije to kao Apple i Samsung koji izdaju svake godine novi flagship mobitel i deru 300$ profita po uređaju.
Mislim da je dobra stvar svake 4 godine imati Tick-Tock princip izdavanja konzola, umjesto da se generacija rastegne na 8 godina.
Bolje je to i za konzolaše, a i za PC.
A gle, ovo sa zaradom i marketingom kužim.
Ali jbg., sigurno da bi svatko bio zadovoljniji jačim komadom hardvera.
Konzola je dosada bila suprotnost tome, a od sada te dovodi do ovisnosti o tome.
Jednostavno je narušena definicija konzole.
S druge strane, još me više smeta bahatost Sony-a.
Zašto se dosad nisu izjasnili konkretnije o ovoj temi??
Što je sa ljudima koji sad imaju namjeru uzimat konzolu, a ne zna se još datum izlaska nove??
Uzmeš konzolu sad, a jača izađe za 3mj., IMHO = prevara.
Ne znam zaista, ali meni se ovo nikako ne sviđa i sve mi se skupa zgadilo.
Igrao sam se na svim konzolama od PS1 pa do najnovije.
Na PS4 sam se vraćao triput, ali sam zadnju prodao nakon već sigurnih špekulacija o ovome.
Jednostavno mi se svaki smisao uživanja u konzoli pogubio.
Meni nije žao para za PS+. Dobijem kako kad koju igru koja valja (NBA,Rocket League,Tropico,Walking Dead S2...) i još imao popuste na neke igre kada sam kupio. Ako vam se nesviđa nemojte uzimati,ako se sviđa uzimajte. Logika.
Nego da pitam još, koliko platina imate ljudi?
A gle, ovo sa zaradom i marketingom kužim.
Ali jbg., sigurno da bi svatko bio zadovoljniji jačim komadom hardvera.
Konzola je dosada bila suprotnost tome, a od sada te dovodi do ovisnosti o tome.
Jednostavno je narušena definicija konzole.
S druge strane, još me više smeta bahatost Sony-a.
Zašto se dosad nisu izjasnili kokretnije o ovoj temi??
Šta je sa ljudima koji sad imaju namjeru uzimat konzolu, a ne zna se još datum izlaska nove??
Ne znam zaista, ali meni se ovo nikako ne sviđa i sve mi se skupa zgadilo.
Igrao sam se na svim konzolama od PS1 pa do najnovije.
Na PS4 sam se vraćao triput, ali sam zadnju prodao nakon već sigurnih špekulacija o ovome.
Jednostavno mi se svaki smisao uživanja u konzoli pogubio.
Pa službeno su najavili da rade na novoj konzoli te da će u 9 mjesecu i službeno najaviti datum izlaska te konkretne stvari oko konzole. Špekulira se da će izaći oko nove godine. Znači, po meni nema prevare ako su na E3 rekli da rade na novoj konzoli. Osim UH blu raya očito im je interesantan i VR kojeg bi ponudili kupcima upakiranog u PS4.5. Većini se neće sviđati oko tv imati dodatnu periferiju za pokretanje VR. Sada, svatko kome je to bitno čekat će ili će je kupiti a onaj kome to nije bitno, kupit će je svakako. Po toj logici su bahati jer još uvijek prodaju PS3. Kupci imaju izbor i kupuju po svom afinitetu i debljini novčanika te po potrebama.. Moju ženu sada da pošalješ da nekome za poklon kupi konzolu ona bi bez beda uzela PS3 jer je jeftiniji i ebe joj se kaj je bolje a pojma nema što je novije. Po logici bi rekla PS4 jer ima veći broj..bez brige, danas je takvih kupaca koliko hoćeš...
Što je sa ljudima koji sad imaju namjeru uzimat konzolu, a ne zna se još datum izlaska nove??
Ne kužim kako je prevara ako izađe nova konzola, koja će biti barem 200€ skuplja? Plus što su igre u PS libraryu iste tj. ne trebaš posebno kupiti igru za pojedini model konzole (kao npr. u slučaju PS3 -> PS4)?
Što bi tek onda rekli za grafičke kartice?
Koliko znam ,rečeno je da se neće izlazit s datumom prodaje, a niti cijenom navedene.
Za mene je to apsurdno, s obzirom da ljudi i dalje kupuju.
Ukratko, tko vas šiša, prodat ćemo što se prodat da.