Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.702
|
čitano: 1.956.726
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

@DamageHigh

Ja ti preporučam Mayu za početak jer se vrlo lako priviknuti na kontrole i jednostavno se svladaju i kompliciranije finese. Nisam sad neki pro al sam radil pomalo u Blenderu i 3DS maxu (s njim sam počel) i u početku, ono prvih par dana je bilo komplicirano.

Imas maaaasu filmica na youtubu za svaki od tih programa od kak napraviti najednostavnije objekte pa do auta, kuća, podmornica itd. samo si treba dati truda.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
Zekida kaže...

Bok!Evo gotova je kuća i moram priznati da sam dosta zadovoljan iako ima nekih malih greškica.Rendano je yafa ray-om, koji čini se daje dosta dobre rezultate, iako još nije na razini vray-a,teksture su sa cg textures-a i to bi bilo to, i da molio bih komentare(i dobre i loše).Osmijeh

Ok je, samo mislim da krov ima neke daske ispod na koje se slaže crijep, a ne ovako da stoji na ničem :)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Evo i ja sam odlučio krenuti. Nemam pojam o 3D modeliranju ali jednog dana se i ja želim hvaliti svojim modelima kao i vi... Par vas ću kontaktirati radi pomoći i linkova... Hvala ;-)

E super Smijeh

Gle, kao korisnik Maye bi ti i ja preopručio Mayu, ona je industrijski standard, kao i 3DSMax kojeg ja i ne poznam toliko.

U pravo vrijeme krećeš, evo jučer su oglašenje nove verzije Autodeskovih proizvoda (Maya, 3DSMax, MotionBuilder, Mudbox) i stvarno je napravljen odličan posao što se tiče novog sučelja Maye. To je jedino nedostajalo, malo moderniji izgled, ali sad je i to riješeno. Što se tiče naprednig funkcija, animacije i "moćnosti" tu i nije bilo potrebo dodavati ništa previše novog mada su se Autodeskovi programeri ponovno potrudili i Mayi, kao i ostalim programima, dodijelili još neke korisne funkcije.

Eh, sad sam se napričao... a samo sam htio predtsaviti novu generaciju proizvoda iz Autodeska Izlanuo se

Uglavnom, probaj počet s Mayom pa vidi, ako ide, super, ako se ne privikneš šta ćeš, ne leži svakom Maya :D

Tebi i svima ostalima, ako želite saznati nešto više o novoj verziji Maye možete posjetiti ovu stranicu:

http://area.autodesk.com/maya2011

15 godina
neaktivan
Može li se blender koristiti za profesionalno izrađivanje 3d modela za igre.Pitam zato što bih se htio baviti izradom 3d modela za igre,pa me zanima da li da pređem na 3ds max ili mayu
ili se to može i s blenderom i vidio sam i da unity engine i irlicht podržavaju blenderov format.
ZeKiDa Games presents
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Može li se blender koristiti za profesionalno izrađivanje 3d modela za igre.Pitam zato što bih se htio baviti izradom 3d modela za igre,pa me zanima da li da pređem na 3ds max ili mayu
ili se to može i s blenderom i vidio sam i da unity engine i irlicht podržavaju blenderov format.

Ovisi što misliš pod profesionalno, ali može. Na primjer, Glest je izrađen u 3DSMax-u, ali je većina modova izrađena u Blenderu i izgledaju dosta dobro. Ukratko, možeš, ali ako misliš zarađivati na tome bilo bi dobro nabaviti neki napredniji alat.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
15 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
Zekida kaže...

Ovisi što misliš pod profesionalno, ali može. Na primjer, Glest je izrađen u 3DSMax-u, ali je većina modova izrađena u Blenderu i izgledaju dosta dobro. Ukratko, možeš, ali ako misliš zarađivati na tome bilo bi dobro nabaviti neki napredniji alat.

Slažem se sa tobom...

Ako želiš profesionalno moja preporuka je 3DsMax :)

www.denis.matemaksan.com
17 godina

Zekida, možeš blender koristiti za izradu modela, ono što je najvažnije da modele možeš exportati u FBX. Također što se tiče tekstura za te modele, obavezno moraš raditi UV mape za njih. To možeš i u samom blenderu, no kako on nema neke napredne opcije koje su potrebne za UV mapiranje, najbolja solucija je UV Layout.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
15 godina
Vaši 3D modeli

No UV = No joy Smijeh

Fora je u tom što nije teško teksturirat neki pravilan objekt "na blef" kako ja to zovem Belji se

Problem je kada dođe malo kompleksniji sadržaj. Tada UV = MUST!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 15:19 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Vaši 3D modeli

http://area.autodesk.com/gdc2010?day2 live predstavljanje autodeskovih proizvoda i još svašta nešta

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 19:25 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ne kužim što će mi uv layout,kad možeš uv mapirati i u blenderu.
ZeKiDa Games presents
15 godina
neaktivan

Eh, za igre treba bit neki poseban UV neznam točno kaki, šta ni kako...ugl, treba paziti da zauzima malo mjesta nezz sad točno nisam se bavio sa time...

No mislim a se može u blenderu i u svim programim napravit, čak mi se čini da je UV layout malo sa manjak opcija, jer on ima no osnovno da bude što jednostavniji, ali eto...možda se varam :)

Samo znam da za igre treba bit neki drukčiji UV

www.denis.matemaksan.com
17 godina
Vaši 3D modeli

Evo jedne najednostavnije UV mape i teksture za tu UV mapu. Radi se o bačvi za igru.

Što se tiče UV Layout-a, program je jednostavan za koristiti, no ima sve opcije koje su potrebne za izradu nekakve UV mape. Kod Max-a i Maye je malo problem što baš i nema kvalitetnih video tutoriala za integrirane UV editore. Više su to video zapisi o samim osnovama. Ima i onih o naprednim, ali uglavnom su to tutoriali loše kvalitete.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, nema baš dobrih tutorijala. ali par dobrih su definitivno na Gnomon stranici. I ja koristim UV Layout jer Maya nema baš kvalitetan ugrađeni UV editor pa ima više muke za izradu UV Mršti se

15 godina
Vaši 3D modeli

Ja koristim Max-ov UV. Ima svojih mušica ali jednom kada se dobro podesi (što nekad doduše zna biti noćna mora...) onda možeš stvarno dobar UV izvuć. Lako je sa bačvom, to će svaki UV odradit laganini bez puno muke, ali kada imaš nešto kompliciranije onda zna bit "veselo" Belji se

Mislim nisam probao ništa drugo osim Maxovog ali znam dobro šta mi je znao izbacit kao UV pa sam skoro pao sa stolca... Ali za max konkretno samo se treba malo igrati sa tipovima mapinga i na kraju možeš izvući stvarno lijep UV i kod najkompliciranijih modela.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tako i ja kad uv mapiram,nekad uv ispane odličan,a nekad ne znam što je što,ali ipak mislim da nema neke potrebe za korištenje uv layouta,naravno
probao sam s njim,ali kad sam ga upalio ništa mi nije bilo jasno pa sam se vratio blenderovom editoru.tutoriala za blender ima more od uv mapinga do modeliranja i animacije
ima čak nekoliko siteova(5-6) s tutorialima.
ZeKiDa Games presents
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo po prvi put Royal productions predstavlja: Kućište!

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=3196611cfdc9e718a7ededdbf64839c4&prevstart=0

Skinite model jer se ovako niš ne vidi...

Nemojte biti pregrubi, prvi model mi je u sketchu...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Evo po prvi put Royal productions predstavlja: Kućište!

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=3196611cfdc9e718a7ededdbf64839c4&prevstart=0

Skinite model jer se ovako niš ne vidi...

Nemojte biti pregrubi, prvi model mi je u sketchu...

Lijepo je kučište :)

Sad fino napraviš monitor i sve ostalo, staviš u neku scenu i to je to :)

www.denis.matemaksan.com
15 godina
Vaši 3D modeli

Jel netko koristi V-Ray za Sketch? Koliko je opširan, dali ima GI i tako to? Neda mi se sad "nabavljat" da probam, a zanima me jer je frend počeo u Skeču radit pa me pitao budući da je vidio lijepe rendere iz Maxa u V-Rayu.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

ev jos malo od mene:

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
Vaši 3D modeli

S čime si generirao travu? Ili je trava PSed?

3D Designer
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma slika je 70% gotova, nije mi se dalo, vidi se da neka drva nisu ok.,,... trava s desne strane....

PS end

15 godina
Vaši 3D modeli

Možda te nisam shvatio ali mislim da mi nisi odgovorio na pitanje. Belji se

Kako si napravio travu? Jesi li ju generirao u 3d ili je Photoshoped?

3D Designer
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mb_fak_team kaže...

ma slika je 70% gotova, nije mi se dalo, vidi se da neka drva nisu ok.,,... trava s desne strane....

PS end

Photoshop end

15 godina
Vaši 3D modeli

OK, thx! Super izgleda.

3D Designer
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Svaka čast!

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
neaktivan
Odlično!!
ZeKiDa Games presents
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ljudi, evo jedna slična tema u podforumu "Grafički programi"

PA možete vidjet Osmijeh

http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/hrvatski-developeri/49565.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tinx kaže...

Ljudi, evo jedna slična tema u podforumu "Grafički programi"

PA možete vidjet Osmijeh

http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/hrvatski-developeri/49565.aspx

Točno,otvorio sam ovu temu za sve hrvatske developere(programere,3d modelere,crtače tekstura,itd.)

i molio bih vas i da ostalima na forumu razglasite za ovu temu nek nas ima, hrvatskih developera.

ZeKiDa Games presents
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

evo jos nesto od mene

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Pozdrav svima. Ne znam koliko je od vas vidjelo temu: http://www.bug.hr/forum/topic/graficki-programi/3d-contests/41366.aspx

Bilo bi lijepo, ako netko želi, usput se malo i vježba :D

Pozdrav

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice