XFX GTX260 Savijet

poruka: 14
|
čitano: 3.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
XFX GTX260 Savijet

Pozdrav

Ovako, prijatelj koji posijeduje ovu grafulju se   počeo žaliti da mu se svako malo komp ugasi tj. nestane slika sa monitora!

Predpostavljam da dolazi do pregrijavanja pošto je grafa turbo krcata prašine, i ovaj vent se jedva kreče, prilikom rada stavio sam ruku na grafu čisto da vidim tj. osjetim kako stoji sa temperaturama, uf.... imao sam osječaj da mogu jaja na njoji frigat.

Eh sad pitanje glasi da li bi neki aftermarket hladnjak išta pomogao i koji?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: XFX GTX260 Savijet

Prvo ispusite hladnjak od prasine , pa zatim provjerite temp. ! Eventualno i pastu promjenite ! Ak do sad grafa nije ciscena od prasine mogu si mislit kakav je hladnjak !

Music As A Weapon !!
13 godina
XFX GTX260 Savijet

Da, to sam i mislio najprije napravit...

Postoji još jedan mali problemčić... U međuvremenu sam skoro kompletno razmontirao grafu i jedan jedini vijak od gornjeg plastičnog poklopca nemogu nikako odšarafiti još se sad križić od šarafa raširio... Kakica, neznam kako da ga odvrnem sada!

Gdje mogu nabaviti ne pastu, več one "žvakače termalne gume"? Jer su ove rzžvakane do boli!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XFX GTX260 Savijet

Kako  da  šaraf  odšarafim?

Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: XFX GTX260 Savijet
VidoM kaže...

Kako  da šaraf  odšarafim?

.

15 godina
XFX GTX260 Savijet

Daj sliku kak izgleda taj dio sa sarafom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XFX GTX260 Savijet

mogu reci da sam imao istu grafu, xfx gtx 260 core edition i znam da je za nju normalno da su temperature visoke.. 70c pa i koji stupanj vise..

naravno da je treba malo ispuhati ali nisam bas siguran da se zbog nje gasi komp.. odlicna grafa, jedna od zadnjih xfx nvidia..

kako je kolega rekao baci sliku da vidimo tu vidu..

gtx gtx
Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
13 godina
XFX GTX260 Savijet

Ma  u  principu  nije  se  komp  gasio  skroz  vec  bi  samo  slika  nestalaa  a  ventovi  bi  i  dalje  vrtili !

Nemam sad kako uslikat to uffff...

Varatio se na idiot telefon.... NoSmartAtAll

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
XFX GTX260 Savijet

UPDATE

Evo uspio nekako teškom mukom odšarafit onaj vijak koji mi je stvarao probleme!

Hladnjak je bio prekrcan prašinom... uf, san za nekog alergičnog na grinje... Nije stvarno čudno što se pregrijavala.

Zanima me jedna stvar zbog koje sam onako ostao malo zatečen s obzirom da se uvjek govori da na proc ide malo termalne paste, što i nije baš slučaj ovaj put!

Naime kad sam skinuo hladnjak proc grafe je bio prenatrpan pastom, i to se razlila sa svi 4 strana, jel to tvornički tako, da li moram i ja sad kad vratim hladnjak, isto tako nakrcati paste kao što je bilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
XFX GTX260 Savijet

Stavi toliko da ti se pasta ne razlijeva van čipa !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XFX GTX260 Savijet

Stavi jako malu točkicu na sredinu (GPU je malen) jer kad hladnjak to pritisne, samo će se rasporediti.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
XFX GTX260 Savijet

Pa nije baš mali GPU.... Tako velik nisam još vidio!  Veči  od  AMDovih  procesora!

Stavit ču nešto više nego kad stavljam za proc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XFX GTX260 Savijet

Aha, sad tek vidim slike, stvarno je velik {#}

Svejedno, princip je isti, točkica na sredinu, procijeni otprilike koliko će se raširiti pasta, samo pazi da ne staviš previše da ne procuri sa strane.

Evo dobar video, pa si pogledaj, pomoći će:

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
XFX GTX260 Savijet

Ma znam da nebi trebala curiti sa strane, ali tvorničiki bome su ga oni zakenjali više nego ja bilo koji proc ikad...

Evo mislio sam staviti MX2 al čovijek mi savjetovao i dao svoju keramičku, poradi prenosivosti struje da i ako slučajno se malo razmaže i procuri, da ne dođe do večih oštečenja čipova ili elektroniskih komponenti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 20:26 (VidoM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice