Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.907.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
war3_tft kaže...

To je na stock clockovima?

Tako je, na stock, samo ne znam bi li još undervoltao ili je dosta? 

Festina lente
11 godina
neaktivan
orke kaže...

Pozdrav,

Da upitam jel ovo dovoljno da vrti FullHD monitor i FulHD lcd tv? LINK

Dovoljno je, ali ako želiš nešto da ti služi kao pc za streaming, možda ti je bolje prodat sve šta imaš i kupiti rabljeni intel sa integriranom grafikom tipa HD 530, tu možeš i igrat neke igrice, itd. Ili se protegni, nađi rabljenu GTX 750 za 350 kn (prodaju se za 500 na njuškalu, ali ti ponudi manje), tu ćeš dobiti puno više za malu razliku u novcu.

Festina lente
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2018 14:38 (mrki_tua).
13 godina
protjeran
mrki_tua kaže...

Undervoltaj dok ne postane nestabilno, ako uspijes jos smanjiti napon past ce i temp.

Ja sam svoju drzao 1360/1850 na -30mv, primjerak je bio dosta dobar, ali mislim da bi ti na stocku mogao jos malo spustiti napon.

8 godina
protjeran
orke kaže...

Pozdrav,

Da upitam jel ovo dovoljno da vrti FullHD monitor i FulHD lcd tv? LINK

Nije dovoljno za igre, ali za video sasvim okej...usput, mozda ti nije ni potribna, ako imas na maticnoj video izlaze...moze i procesor vrtiti video...

Jel se vi isto uzbudite dok brojite ovce da bi zaspali?
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2018 15:12 (Gorstak79).
11 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
mrki_tua kaže...

Undervoltaj dok ne postane nestabilno, ako uspijes jos smanjiti napon past ce i temp.

Ja sam svoju drzao 1360/1850 na -30mv, primjerak je bio dosta dobar, ali mislim da bi ti na stocku mogao jos malo spustiti napon.

Undervoltao na -86 mV, srušio se u Unigineu, spustio na -68mV, radi sve stabilno, pojačao malo krivulju da se ranije pale ventilatori i sve 5, temperatura oko 67 stupnjeva, digla se tek kad sam se uhvatio ventilatora (vjerojatno dok sam podešavao, ugasili se jer sam u afterburneru, nisam na ti s njim), 1V je napon.

Festina lente
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Kupujem gtx 1060 6gb u suzio sam izbor na:

MSI GTX 1060 Gaming X

- Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming

Cijena je tu negdje pa se ne mogu nikako odluciti koju haha.

Koja bi vasa preopruka bila?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ja sam imao ovu Gigabyteovu pa ti ju toplo preporucam. Grafa je tiha, hladna, ima backplate, lijepo izgleda i ima RGB ako ti je to bitno 

12 godina
Elubrylla kaže...

Kupujem gtx 1060 6gb u suzio sam izbor na:

MSI GTX 1060 Gaming X

- Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming

Cijena je tu negdje pa se ne mogu nikako odluciti koju haha.

Koja bi vasa preopruka bila?

kolika je cijena?

15 godina

700KM im je cijena (cca 2700 kuna)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam drugu navedenu znači gigabyte već skoro pola godine, uzo ju rabljenu za 2k kn, zasad nikakvih problema, nadam se da će tako i ostati, prije nje sam imao gigu gtx1050ti g1 gaming isto je bila bez problema, al kratko vrijeme jer mi je bila preslaba, a prije tog sam imao 2 komada MSI koje su mi krepale unutar garancije srećom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Elubrylla kaže...

700KM im je cijena (cca 2700 kuna)

Ma ne budi lud davati tolike pare za gtx1060 a cijena je jos uvijek nabijena odnposljedica rudarenja.

To je vec 2 godine stara grafa i uskoro izlaze nove i bacit toliki novac na gtx1060 je ludost.

Imas tri opcije:

1. Nadji si rabljenu gtx1060 6gb sa jamstvom do nekih 1.800kn

2. Uzmi si novu gtx1060 3gb sa 3 godine jamstva

3. Cekaj novu seriju ako ti nije hića

12 godina
DiRT kaže...

...prije tog sam imao 2 komada MSI koje su mi krepale unutar garancije srećom.

pa to je idealno 

pogotovo ako cicikrepnu nakon dvije i pol godine kad više nema istih takvih, pa dobiješ novu seriju, jaču i s novom garancijom

12 godina

Ovisi gdje si kupio, meni je "cicikrepnula" MSI R9 380 Gaming prije malo jace od godinu dana i umjesto da dobijem novu RX570/580 iskopali su negdje istu takvu MSI Gaming R9 380 

12 godina
ibme74 kaže...

Ovisi gdje si kupio, meni je "cicikrepnula" MSI R9 380 Gaming prije malo jace od godinu dana i umjesto da dobijem novu RX570/580 iskopali su negdje istu takvu MSI Gaming R9 380 

bed lak, jbga

baš bi ti dobro došlo da je zamijenjena za 580-ku, pa makar i uz sitnu nadoplatu

11 godina
ibme74 kaže...

ma kakvih 2.000kn, vrh vrhova 1.800kn i to ako je jedan od modela sa 2 venta i ako ima garanciju, ako je verzija sa jednim ventom jos barem 100kn dolje.

Molim te mi nađi gtx 1060 6gb dual fan sa garancijom od 1800kn. Molim te, toliko baljezgaš o tome a gdje su  te grafičke točno? Imaginationland?

11 godina
neaktivan
nhooydz kaže...
ibme74 kaže...

ma kakvih 2.000kn, vrh vrhova 1.800kn i to ako je jedan od modela sa 2 venta i ako ima garanciju, ako je verzija sa jednim ventom jos barem 100kn dolje.

Molim te mi nađi gtx 1060 6gb dual fan sa garancijom od 1800kn. Molim te, toliko baljezgaš o tome a gdje su  te grafičke točno? Imaginationland?

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/geforce-gtx-1060-6gb-oc-oglas-25675889

Festina lente
14 godina
picajzla0707 kaže...
DiRT kaže...

...prije tog sam imao 2 komada MSI koje su mi krepale unutar garancije srećom.

pa to je idealno 

pogotovo ako cicikrepnu nakon dvije i pol godine kad više nema istih takvih, pa dobiješ novu seriju, jaču i s novom garancijom

Tako je i bilo.

HD7870 Hawk krepa, nema je više, dobio nasljednika R9 270X Hawk 2GB, krepao drugi vent nakon god dana, još god dana ju tako koristio bez problema, dosta mi je bilo degenerične grafe nakon 2 god, nosim ju na reklamaciju, htjeli su me zeznut prodavači uvalit mi neku R9 270X 4gb kao da mi ne mogu dati gtx1050ti 4gb g1 gaming u zamjenu za tu bez nadoplate, ja reko neću tu staru grafu oću nešto novije, ja sam tražio još jaču, al nisu imali na stanju, zvali šefa, on kaže može bez nadoplate ta bez problema. Koristio ju 2-3mj, dosadila mi preslaba je za privjesak, prodo ju za 1300kn, čekao dobru priliku prek njuške i početkom godine uletila sadašnja grafa, eh sad je proc problem, fali malo snage u procu za sve igre, al nemrem se žalit. Al tak i onak ne isplati se ništa više kombinirat, kak je, je...Ovo mi je dobro i ovak slabo igram pa nema smisla ništa jače.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2018 13:38 (DiRT).
12 godina
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...

bed lak, jbga

baš bi ti dobro došlo da je zamijenjena za 580-ku, pa makar i uz sitnu nadoplatu

Da, što je najjače već su me i pitali koju bi sa webshopa u cijenovnom rangu te R9 380 već sam i pikirao i sve i onda nađu R9 380  Ali opet sam dobro prošao, nedugo nakon toga grafe totalno nestale zbog majnanja, ja stavio ovu svoju sa punom garancijom na oglasnik i napisao da prodajem najboljem ponuđivaču, dobio odličnu ponudu i prodao ju u 5. mj, do pred kraj jeseni bio bez grafe i onda nadodao 250kn na lovu što sam dobio od R9 380 i uzeo novu GTX1060 

nhooydz kaže...
ibme74 kaže...

Siđi sa oblaka bahatosti i prati malo oglasnike, pogotovo na forumima tipa ovaj i PC Ekspert gdje znaju otić i za manje od 1800kn

A imaš ih čak i na "Tržnici pretjeranih cijene" aka Njuškalo

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-palit-gtx1060-6gb-oglas-25513930

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/geforce-gtx-1060-6gb-oc-oglas-25675889

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2018 14:01 (ibme74).
16 godina

Rođak mi želi nadograditi računalo i to na način da doda još jednu grafičku u CrossFire.

Podaci o postojećim komponentama:

CPU: i5-8600K

MB: ASUS TUF Z370-Plus gaming

PSU: EVGA BQ 600W bronze

Cooler: Noctua NH-L9i

RAM: 16 GB HyperX Fury DDR4 2400 MHz

GPU: Sapphire Nitro R7 360 2GB

Je li mu bolje kupiti jaču grafičku, a ovu postojeću prodati ili dodati novu grafičku u CrossFire?

Ako CrossFire, treba li druga biti isti model i od istog proizvođača?

Što ako je nova malo jača i sa više RAM-a i/ili drugog proizvođača?

Ako preporučate novu (solo) jaču, molim preporuku grafičke.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

nema potrebe postavljati isto pitanje u nekoliko tema

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2018 14:41 (ibme74).
15 godina
protjeran
Matozan kaže...

Rođak mi želi nadograditi računalo i to na način da doda još jednu grafičku u CrossFire.

Podaci o postojećim komponentama:

CPU: i5-8600K

MB: ASUS TUF Z370-Plus gaming

PSU: EVGA BQ 600W bronze

Cooler: Noctua NH-L9i

RAM: 16 GB HyperX Fury DDR4 2400 MHz

GPU: Sapphire Nitro R7 360 2GB

Je li mu bolje kupiti jaču grafičku, a ovu postojeću prodati ili dodati novu grafičku u CrossFire?

Ako CrossFire, treba li druga biti isti model i od istog proizvođača?

Što ako je nova malo jača i sa više RAM-a i/ili drugog proizvođača?

Ako preporučate novu (solo) jaču, molim preporuku grafičke.

Rodjak ti je tukac koji pojma nema. Tako. 

Kakav crni crossfire crnih 360-ki? Nek se rijesi te 360-ke koju ima i kupi postenu karticu za sparit s tim 8600K, gtx 1060 ili rx570/580...

15 godina
odjavljen

Po meni je s tim procom bilo što ispod 1080/vega56 glupo al ajde, svatko ima svoje veselje. Ali da, CF 360 na takve komponente, veliki LOL

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

1 0 hvala 0
12 godina

Covik je htio pomoc za rodjaka oko daljnje optimizacije kompa a vi tako. :)

Uostalom, nije rekao da igra na 144hz. xD

coffe,coffe,coffe.....
8 godina
protjeran

dobro je i prošao, da mu neki guru nije unutra ubacio 260x CF 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ae, ipak treba procjeniti čiji savjet možeš poslušati.

Tko to nije u stanju, nek nauči...

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

nedavno mi je R9 290 prestala funkcionirati, pa sam u potrazi za novom grafickom.

Koje su vase preporuke? 

Budzet mi je oko 3k, vecinu vremena igram WoT ili PUBG na 1080p. 

0 0 hvala 0
12 godina

Nadji si rabljenu GTX1070 sa garancijom

10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

Kad upalim pc dođe logo od Windowsa sa dvije velike zelene okomite crte..nakon toga ekran mi zacrni. Rame sam vadio i očistio komp. Ali sve je opet isto. Dali je to definitivno riknula grafa ili nešto drugo može da bude u pitanju?? Mislim uzeti rx 560 pulse za 350 maraka pa da se uvjerim da je samo grafa u pitanju? 

Who bolan cares
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dejan1471 kaže...

Mislim uzeti rx 560 pulse za 350 maraka 

350 maraka??!! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice