Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
fight kaže...
sad ti reci jer trgovci prave budale od nas.ili ti

meni reci kako ati rx 470 ili 580 vrti k4.

Duplo bolje od grtx 1050 ti.

8 godina
protjeran
fight kaže...
lav1000 kaže...
ansha kaže...
fight kaže...

e sad ne znam ali mi je trgovac u trgovini za asus 1050ti rekao da dobro vrti 4k e sad ne znam....

Odlicno vrti 4K... video...

Odlicno vrti 4k igre...na 50% res scale 

ajde samo se ti , a valjda ljudi znaju u trgovini sta prodaju. pogotovo još kad uđeš u više radnjih i kad kažu da je nvidia gtx 1050ti prava stvar.

kada sam ih pitao za rx 470 samo su se nasmješili i rekli to je stara grafa,1050 ti je prava stvar.sad ti reci jer trgovci prave budale od nas.ili ti

Daj ti nama reci u kojoj trgovini si bio da znam otici po strucni savjet ?

I eto pokreni sad neku igru u 4k pa na javi dozivljaj

15 godina
protjeran
fight kaže...

ajde samo se ti , a valjda ljudi znaju u trgovini sta prodaju. pogotovo još kad uđeš u više radnjih i kad kažu da je nvidia gtx 1050ti prava stvar.

kada sam ih pitao za rx 470 samo su se nasmješili i rekli to je stara grafa,1050 ti je prava stvar.sad ti reci jer trgovci prave budale od nas.ili ti

Ne znam sta su ti sve napricali, ali 1050Ti je low end graficka i sluzi za igrat na 1080p i medium postavkama. 

Kao stavidis ispod, 470-ka je skoro 50% brza na 4K..

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 8:23 (ansha).
13 godina
protjeran

Mislim da se stricek trgovac pod nadimkom "Majkemi" ne bi slozio s tobom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 9:37 (war3_tft).
12 godina
XXX kaže...
fight kaže...
sad ti reci jer trgovci prave budale od nas.ili ti

Duplo bolje od grtx 1050 ti.

Ma glupost 

Inace RX580=GTX1060

17 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Samo nek nastavi slušati trgovce

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Cijene su pocele padat karticama..

Dal po vama 1080 Msi Armor vrijedi 3900kn, kupljena vani s garancijom, stara 3mj?

msi armor su jedne od najlosijih grafickih koje mozes kupiti

tj hladjenje na njima je ofrlje i ne preporuca se za high end grafu kao sto je gtx1080

bolje daj 200-300kn vise za

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-geforce-gtx-1080-g1-gaming-8gb-2-kom-oglas-25047861

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-1080-graficka-kartica-msi-gaming-x-8gb-oglas-25212784

neusporedivo kvalitetnije grafe (naravno sanse su da je netko rudario s tim grafama pa se cijenkaj za bolju cijenu)

ili jos bolje, pricekaj kojih mjesec-dva kad bi cijene na polovnom trzistu trebale ici jos nize jer sve vise minera odustaje od mineanja i prodaju grafe

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 9:39 (Fanu).
17 godina
Fanu kaže...

msi armor su jedne od najlosijih grafickih koje mozes kupiti

tj hladjenje na njima je ofrlje i ne preporuca se za high end grafu kao sto je gtx1080

bolje daj 200-300kn vise za

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-geforce-gtx-1080-g1-gaming-8gb-2-kom-oglas-25047861

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gtx-1080-graficka-kartica-msi-gaming-x-8gb-oglas-25212784

neusporedivo kvalitetnije grafe (naravno sanse su da je netko rudario s tim grafama pa se cijenkaj za bolju cijenu)

ili jos bolje, pricekaj kojih mjesec-dva kad bi cijene na polovnom trzistu trebale ici jos nize jer sve vise minera odustaje od mineanja i prodaju grafe

Budem onda još pričekal, ma ne nadam se baš još nekom jakom pojeftinjenju grafi, al ne žuri mi se tak da bum pratil cijene, prije 2-3 tjedna, cijene rabljenih 1080tki su išle u nebo, a sad je napokon došlo na neku normalnu razinu, naravno, očekujemo svi s nestrpljenjem još dodatno pojeftinjenje tih grafi, 3tkn bi bila odlična cijena:)

15 godina

Tako i ja, pikiram mozda 1070ti samo i dalje su preskupe, kad padnu na 3k to je onda ok cijena, ali pitanje je koliko ce bit bolja nova serija sa gddr6 memorijom. 

Uskoro cemo znat, koliko sam cuo opet su aktualne price o asic minerima, a cijena btc pada. Moglo bi bit zanimljivo ljeto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...
fight kaže...

Ne znam sta su ti sve napricali, ali 1050Ti je low end graficka i sluzi za igrat na 1080p i medium postavkama. 

Kao sta vidis ispod, 470-ka je skoro 50% brza na 4K..

a recimo kod buke i zagrijavanja,recimo ova se ne cuje iskreno niti pod opterčenjem.ada pitam

razlika asus rog strix rx 560 OC edition 4gb aura vs asus gtx 1050ti expedition....

eto išao ja danas opet malo da obilazim radnje,i  gospodina sam pitao u vezi gtx 1050 ti i rx 470,eto samo mi je rekao da izmedu te dvje grafe nema neke razlike

tu su negdje u rangu.i uglavnom da je rx 470 stara grafa i da ih nemaju.a onda sam ga priupitao za  rx 560,a cijena boli glava preko 3000kn..molim.

pa ču se sad zadovoljiti s gtx 1050ti,za moje potrebe je i više nego sto treba,a i nije loša mislio sam ju vratiti pa kupiti rx 470.ali kad ih nema moram se zadovoljiti

s onim što ima,a i iskreno previše je dati 3000kn za grafu.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 22:57 (fight).
14 godina

NVIDIA & AMD GPU Prices Drop ~25% in March, Supply Normalizing. Pokazatelj da stvari idu na bolje...Ali ono što je meni jadna stvar da mi u 'rvackoj taj prokleti hardver plaćamo mnogo više od amera, jedna 1070 je 1000kn jeftinija "preko bare".

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

malo bolja situacija, ali jos uvijek previse para za 2g stare grafe

Asus 1060 3gb - 1869kn u mall

Asus 1050ti - 1323kn u mall

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dustY kaže...

Smiješno je sad reći ali još to mora pasti 150-200kn da bi se cijene vratile u normalu za navedene modele.

Problem je kod skupljih kartica jer su cijene još uvijek previsoke, a oglašavaju se kao da su neka akcija. Pa nema gtx 1070 modela ispod 4000kn.

Cijena im je bila malo iznad top RX580 modela, cca 3200kn, a oko 3700kn već gtx1080 početni modeli na avansno plaćanje.

SSD koliko si mi života uštedio...
12 godina
Bur33k kaže...
dustY kaže...

Smiješno je sad reći ali još to mora pasti 150-200kn da bi se cijene vratile u normalu za navedene modele.

Problem je kod skupljih kartica jer su cijene još uvijek previsoke, a oglašavaju se kao da su neka akcija. Pa nema gtx 1070 modela ispod 4000kn.

Cijena im je bila malo iznad top RX580 modela, cca 3200kn, a oko 3700kn već gtx1080 početni modeli na avansno plaćanje.

Pa i ne baš, nova GTX1050Ti nikad nije bila ispod nekih ~1.300kn a GTX1060 3Gb od 1.700kn na dalje (eventualno one mini-itx od inno3d i slično su znale biti po ~1.600kn).

12 godina

Pozdrav,

volio bih zamjeniti svoju prastaru Radeon 6870 WF3 () grafičku karticu nekom novijom. Budžet je do nekih 1500 kn, razmišljao sam možda o jednoj od ove dvije - https://www.protis.hr/products/comparer/index/19MTI2NjQ5fCR8MTE2MzMy .

Ostale komponente su:

MBO - Gigabyte B75-D3V

CPU - i5-3570 CPU @ 3.40GHz

RAM - HyperX 16GB 1600MHz

Molim za neke savjete ili dobru preporuku, hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne znam koliko je pametno u ovo vrijeme (kada se na njuskalu mogu pronaci 1060/3 za oko 1500 kuna, a rudarece i za manje) ici na kupovinu 1050ti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2018 13:19 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cro_scouser kaže...

Pozdrav,

volio bih zamjeniti svoju prastaru Radeon 6870 WF3 () grafičku karticu nekom novijom. Budžet je do nekih 1500 kn, razmišljao sam možda o jednoj od ove dvije - https://www.protis.hr/products/comparer/index/19MTI2NjQ5fCR8MTE2MzMy .

Ostale komponente su:

MBO - Gigabyte B75-D3V

CPU - i5-3570 CPU @ 3.40GHz

RAM - HyperX 16GB 1600MHz

Molim za neke savjete ili dobru preporuku, hvala!

1050Ti je bolja kartica. Ali ako bih ja kupovao, uzeo bih ovu:

https://www.mall.hr/graficke-kartice/asus-graficka-kartica-phoenix-gtx-1050-ti-4gb-gddr5-pci-e-30?src=bestsellers

Samo zbog cijene koja je 200kn jeftinija od ove koju si ti poslao, a ista je kartica (samo je asus a ne gigabyte što ne radi razliku u performansama)

12 godina
cro_scouser kaže...

Pozdrav,

Ako si iz ZG odi pogledat ovo klik

GTX1060 je puno jaca od 1050Ti

12 godina

Nakon vaših odgovora odlučio sam se ipak za kupnju 1060.

Sljedeća nedoumica, 3 ili 6GB verzija? Odnosno, isplati li se plaćati 2000kn (500 kn više) za rabljenu 6GB verziju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 11:25 (cro_scouser).
12 godina

Ma trazi rabljeno, gtx1060 3gb imas vec od 1.400-1.500kn (ima i na PC Ekspert teznici oglas ako nije prodano) a 6GB max nekih 1.800-1.900kn.

A ako ti se neda traziti rabljeno ili ne zelis imas ovo

8 godina
protjeran
cro_scouser kaže...

Nakon vaših odgovora odlučio sam se ipak za kupnju 1060.

Sljedeća nedoumica, 3 ili 6GB verzija? Odnosno, isplati li se plaćati 2000kn (500 kn više) za rabljenu 6GB verziju?

Ako mislis igrati npr dotu2, i 512MB RAM-a ti je dovoljno, jer je mapa staticna. Ako igras pucacine, tu se stalno kreces i iako je 3gb trenutno dovoljno, 6gb je nekakav future proof. Nece proizvodjaci radit vece mape nego sto rade sad, ali sama kvaiteta tekstura ce se vjerojatno poboljsati i tezit ce vise GB...tesko je tocno procijeniti

Brajanov život
9 godina
Dosta igara sad trazi vise v-rama, bolje se odluciti za 6Gb. Pa GtaV vec kad nafrljis teksture prelazi 3 Gb, wot, as origins, nfs payback ima ih jos dosta, bolja opcija je 6 Gb. A sa gtx 1060 mozes fino nafrljit detalje, ovo pricam za 1080p.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
xfire975 kaže...
Dosta igara sad trazi vise v-rama, bolje se odluciti za 6Gb. Pa GtaV vec kad nafrljis teksture prelazi 3 Gb, wot, as origins, nfs payback ima ih jos dosta, bolja opcija je 6 Gb. A sa gtx 1060 mozes fino nafrljit detalje, ovo pricam za 1080p.

Pričaš napamet.

Ja imam 3GB model i nism još niti kod jedne igre bio prisiljen kresati detalje radi manjka VRAM-a nego isključivo radi toga da imam avg 60 fps-a.

Trenutno baš prelazim spomenuti NFS Payback, svi datelji na najjače bez problema sa 60fps-a, VRAM apsolutno ne predstavlja nikakav problem.

Evo ti par videa koje sam snimio, možeš vidjeti dettalje, FPS, VRAM usage:

GTA V

BF1

FC Primal

RE7

COD WWII

Snimim ovih dana i za NFS, nije problem.

GTX1060/RX570/580 su već sada kartice na kojima se u većini igara moraju kresati detalji da bi se dobilo finih 60fps-a a sa time smanjuješ i VRAM usage tako da taj "manjak" video memorije ne predstavlja porblem ni sada niti će u budućnosti jer realno to ej već 2 godine stara kartica a zahtjevi igara idu samo gore.

Ne ispalti se pljuvati 500-600kn više za nešto (tih dodatnih 3GB VRAM-a) što u 90% slučajeva neće ni koristiti.

Inače usporedba GTX1060 3GB vs 6GB

16 godina

VGA u pravilu ima dovoljno VRAMa za svoje potrebe tj snagu tj ono što treba i istovremeno može. Ako je VRAMa nedovoljno tad je besmisleno raditi jači GPU jer je neiskorišten, višak je višak.. no može poslužiti za učitavanje textura... zanemarive razlike u gamingu ili vidlive samo kod specifičnih taskova norlamne količine vs dvostruko više. Slično kao što je to na PCju RAM.. s razlikom, VGA od viška nema nikakve korsiti jer radi jedan konkretan task (igru-app).. dok OS može vrititi više appsa, tad višak nije tako usporediv. Konkretne porebne količine čak nisu 1-2 i sl GB, nego može biti i 700/1.5GB.. no proizvođačima je sad praktičnije staviti više, veći broj.. dok sama cijena VRAMa nije od većeg značaja.. dok se ne usporedi npr ddr5 vs ddr3.. kojeg često utrpaju u slabiju VGA i stave besmislenu količinu koju preslab GPU ne iskorištava a kupac naivno kupuje 'veći broj'..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
15 godina

Pozdrav

treba mi preporuka za grafulju

Od kompnenata imam sljedeće

CPU: AMD Athlon X2 370K

MBO: Asrock fm2a78m-hd+

Ram : 4 gb ddr3  -  Ubacio bi još 4 GB

SSD: Intel 120 Gb

Psu: LCPower 600 W  -  na njemu bila spojena GAinward GTX260 GS 1792 MB

Monitor :  Aoc g2460v  -  podržava FreeSync

Sad me zanima koju grafu da ubacim do nekih 1200 - 1300 kn

Ima li veze ista grafa ali 2  ili  4 gb puno razlike  ili ne

Meni je za oko zapela ova grafa ali vi ako imate bolju ponudte mi, može i rabljena ako je u Ok stanju

Komp mi treba za gaming ali gaming u ovom cijenovnom rangu

Pozrdva

Hi Folks!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 22:38 (thomilla05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Taj cpu ti je debeli BN , ne mozes na to dtavljati nikakvu ozbiljniju grafu, trebas prvo novu platformu

15 godina

Ok za to, ali koja bi preporuka bila za grafu

Hi Folks!
17 godina

Nikakva jer taj cpu ne moze iskoristiti ni tu grafu koju imas sada a kamoli neku jacu, uzmi si rx460 ili rx 560 cca 800kn ne isplati se nista jace stavljati na to

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 22:51 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
thomilla05 kaže...

Ok za to, ali koja bi preporuka bila za grafu

Nikakava, rađe uzmi te novce dodaj još malo pa uzmi neki novo kombo tipa G4560+H110+8GB DDR4 ili za više love Ryzen 2200+B350+8GB DDR4/i3 8100 + H310/B360 + 8GB DDR4 pa kasnije gledat neku grafu

14 godina
ibme74 kaže...

Ma trazi rabljeno, gtx1060 3gb imas vec od 1.400-1.500kn (ima i na PC Ekspert teznici oglas ako nije prodano) a 6GB max nekih 1.800-1.900kn.

A ako ti se neda traziti rabljeno ili ne zelis imas ovo

Ja sam imao 3 GB verziju i nakon kupnje 6 GB sve mi radi puno bolje (15 do 20% bolje)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice