Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.896.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ibme74 kaže...

Upravo smo ti rekla da ove jače grafe mogu ići i na slabijem napajanju nego sto ti imas iopet pricas o HD4870? Ti kao da si ovisan o tome da kupis losije za istu lovu 

Naravno da zelim kupit bolje al se nekuzim u ta Napajanja nebih da stavim grafu i upalim igru te da mi Napajanje crkne il nest drugo krepa ja znam to sve spojit i sve al se nekuzim koje napajanje moze koliko izdrzat grafu i to!

Naprimjer ko neki kazu napajanje od 400wat crosair moze podnest grafu od 500wat svast eto to mislim nekuzim se u te stvari!

Naravno bih volio kad bih te 3grafe mogo stavit u moje napajanje kad bih mi rekli da je to sigurno jerako Antec crkne mojom krivicom nece mi prihvatit jamstvo jer sam sam kriv za preopterecenje!

8 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Imaš iz iz Osijeka i okolice

GTX 560 Ti 300kn

HD6870 300kn

HD 6870 350kn (ruši na barem 300)

Ova srednja je moja, spustio sam na 250... 

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Vid stvarno HAHAHAHA je to je tvoj Nick XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Khadgar zasto ovdje pise da netreba 6pin konektor a kod tebe u oglasu pise i de mi reci dal bih tvoj bivsi Antec mogo nju terat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
dragec0 kaže...

Khadgar zasto ovdje pise da netreba 6pin konektor a kod tebe u oglasu pise i de mi reci dal bih tvoj bivsi Antec mogo nju terat?

Pogledaj na slikama u mom oglasu, vide se konektori. Ti imaš 1x6 pinski konektor pa bi trebao još jedan preko molex >> 6pin adaptera. 

15 godina
neaktivan
Khadgar kaže...
dragec0 kaže...

Pogledaj na slikama u mom oglasu, vide se konektori. Ti imaš 1x6 pinski konektor pa bi trebao još jedan preko molex >> 6pin adaptera. 

Znam da bih mogo tako preko molex-a al me zanima oce li Antec tu grafu moc na opterecenjima izdrzat ili moram uzet nest ovak?

https://www.njuskalo.hr/kucista/lc-power-550w-80-oglas-24262272

Nema nikakvo na Njusci ak nebude ond odustajem do isteka jamstva ili kupit slabiju kao HD 4870 ili 9800 nvidiu i amen

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 17:41 (dragec0).
8 godina
neaktivan

Nije ti baš neka ogromna razlika između tvojeg Anteca i ovog LC-a.  Izdržat će, nije ti to Akyga, MS i kompanija. 

16 godina
odjavljen
dragec0 kaže...

https://www.njuskalo.hr/kucista/lc-power-550w-80-oglas-24262272

Nema nikakvo na Njusci ak nebude ond odustajem do isteka jamstva ili kupit slabiju kao HD 4870 ili 9800 nvidiu i amen

Sto dalje od toga napajanja...

12 godina
dragec0 kaže...

Pa više ti struje troši ta starudija Hd4870 nego HD6850

Taj Antec ce drzati HD6850 bez problema, pa ne troši Hd6850 200w.

Normalno da na stranicama proizvođača uvijek anvode više jer znaju da ljudi drže svakakva smeća u kućištima.

15 godina

ovako jedno pitanje dali je moguce u satro racunalo ugraditi nesto od ovih najnovijih grafa.

recimo imam intel core i5 750,jos gura i radi svrseno.maticna je :Asus P7P55DLE,1156,intel p55,DDR3,broj utora 4,1600MHz,pc12,pciex16 2,pciex1. l trenutna grafa je R9 270 x oc.ono sto mene zanima imali sto od novijih grafa a da 

kntabilna s mojim racunalom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@fight

Copy pasteat cu dolje svoj cijeli odgovor iz teme Savjeti za nadogradnju. Moze se jos uvijek igrat na takvom stroju, preporucam da si uzmes Xeona X3470 za 250kn, koji je na stocku bolji nego i5 750 na 4GHz. I jos obavezno overclockat Xeona na svojoj asus ploci.

"Pukni na tu asrock p55 plocu Xeon X3470( isti kao i7 870) ili X3460, koji prije nades kod nas ili aliexpress,ebay, ima ih za 250, 300kn. Karticu stavi 1060 3gb i bit će mašina ko grom.

Sve ostale dijelove imaš, koliko sam shvatio.

Te xeone na p55 čipsetu možeš bolesno klokat, tako da dobijes još više.

Ja sam trenutno na X3470 i aorus 1060 6gb, jest da je bottleneck, ali mi za igranje pubg-a s ekipom služi odlično ovaj 7god stari proc"

BF3 [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 18:36 (pamark).
12 godina
neaktivan

Ljudi, molim vas pomozite mi pri odabiru grafe... Već ludim od čitanja reviewova i foruma i gledanja što je dostupno, a što ne...

Dakle, budžet je 2500 kn, dvoumim se između GTX 1060 6GB i RX 580 8 GB, ali cijene su sulude. Monitor je Freesync, pa bi RX-ica bila možda prikladnija, ali stvarno više ništa ne znam...

Svi prijedlozi su dobrodošli. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Erratic kaže...

Ljudi, molim vas pomozite mi pri odabiru grafe... Već ludim od čitanja reviewova i foruma i gledanja što je dostupno, a što ne...

Dakle, budžet je 2500 kn, dvoumim se između GTX 1060 6GB i RX 580 8 GB, ali cijene su sulude. Monitor je Freesync, pa bi RX-ica bila možda prikladnija, ali stvarno više ništa ne znam...

ako imaš monitor sa freesync, onda ti je rx-ica bolji izbor

do 2500 kuna imaš ove saphire pulse 8gb sa slabijim hladnjakom, a ako hoćeš bolju - pruži se još 150 kuna i uzmi nitro verziju, odlična grafa

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Erratic kaže...

ako imaš monitor sa freesync, onda ti je rx-ica bolji izbor

do 2500 kuna imaš ove saphire pulse 8gb sa slabijim hladnjakom, a ako hoćeš bolju - pruži se još 150 kuna i uzmi nitro verziju, odlična grafa

To je nitro PLUS sto si linkao, ne PULSE i one su vrhunske 580ke na trzistu, ogromna razlika picajzlo 

iliti

https://www.centro.hr/sapphire-rx-580-nitro-8gb-gddr5.aspx

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 22:27 (chaselol).
12 godina
neaktivan

Ok, hvala na preporukama. Kad je uspijem naći po normalnoj cijeni, uzimam Nitro+.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Erratic kaže...

Ok, hvala na preporukama. Kad je uspijem naći po normalnoj cijeni, uzimam Nitro+.

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/rx-480-gaming-x-4gb-oglas-24226235

skini 100 i uzmi ako je garancija dobra

odlicna kupovina 

15 godina
pamark kaže...

@fight

Copy pasteat cu dolje svoj cijeli odgovor iz teme Savjeti za nadogradnju. Moze se jos uvijek igrat na takvom stroju, preporucam da si uzmes Xeona X3470 za 250kn, koji je na stocku bolji nego i5 750 na 4GHz. I jos obavezno overclockat Xeona na svojoj asus ploci.

"Pukni na tu asrock p55 plocu Xeon X3470( isti kao i7 870) ili X3460, koji prije nades kod nas ili aliexpress,ebay, ima ih za 250, 300kn. Karticu stavi 1060 3gb i bit će mašina ko grom.

Sve ostale dijelove imaš, koliko sam shvatio.

Te xeone na p55 čipsetu možeš bolesno klokat, tako da dobijes još više.

Ja sam trenutno na X3470 i aorus 1060 6gb, jest da je bottleneck, ali mi za igranje pubg-a s ekipom služi odlično ovaj 7god stari proc"

ali mene ne zanima racunalo jer i ovaj moj intel qad core i5 750,i on se moze isto clocati, i to s tom plocom bar mislim,a kupljen je jos 2009g,znaci ima 9g,ali super jos radi,mene samo zanima graf znaci 

od ovih novijih imali koja da se dobro slaze uz taj proc,recimoa da bude stabilno samo me to zanima,

12 godina
Chaselol, koliko vidim do 2500 kuna na tom linku je nitro pulse u adm-a, treci na listi. Prve dvije su nedostupne, dalje od ove pulse nisam ni gledao jer su skuplje od njegovi budgeti, a ne cveta cvetje ni u nase preduzece da probijamo budgeti, panticu...
dakle pulse, ne plus
15 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
dragec0 kaže...

Normalno da na stranicama proizvođača uvijek anvode više jer znaju da ljudi drže svakakva smeća u kućištima.

Hvala ;) a koja je to stranica ta na slici koja pokazuje pravu potrosnju grafi?

i

Khadgar jesi ti tu koristio na ovom svom sad napajanju sto imas pod Moj pc il na Antecu?

I da morat cu molex nabavit za 6pin ak uzmem tvoju al ce bit opet zeznuto kak se dog za kupnju grafe tvoja cura dofura

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 1:41 (dragec0).
10 godina
neaktivan
dragec0 kaže...
ibme74 kaže...
dragec0 kaže...

i

Khadgar jesi ti tu koristio na ovom svom sad napajanju sto imas pod Moj pc il na Antecu?

I da morat cu molex nabavit za 6pin ak uzmem tvoju al ce bit opet zeznuto kak se dog za kupnju grafe tvoja cura dofura

Nema smisla uzimati 4870,buka,zagrijavanje- Imam 6870 na hexa+400w. 

8 godina
neaktivan
dragec0 kaže...
ibme74 kaže...
dragec0 kaže...

i

Trenutno mi je u drugom kompu, spojena na thermaltake tr2 s 350w.

12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Chaselol, koliko vidim do 2500 kuna na tom linku je nitro pulse u adm-a, treci na listi. Prve dvije su nedostupne, dalje od ove pulse nisam ni gledao jer su skuplje od njegovi budgeti, a ne cveta cvetje ni u nase preduzece da probijamo budgeti, panticu...
dakle pulse, ne plus

Sad si mislim da onda ipak uzmem Pulse s obzirom da je Nitro+ nedostupna, a tko zna kad će biti raspoloživa i po kojoj cijeni. A 2500kn mi je stvarno zadnja granica, više od toga ne mogu dati.

Valjda neću požaliti ako uzmem Pulse, ne treba mi za mining nego za gaming...

17 godina

@fight

Koju god staviš(novo) bit će stabilno.

Koliko novčića imaš za toliko grafu staviš i gotovo.

Preporuka za gtx 1050 ili maximalno 1060 3gb

BF3 [G] Pamark
12 godina
Erratic kaže... 

Sad si mislim da onda ipak uzmem Pulse s obzirom da je Nitro+ nedostupna, a tko zna kad će biti raspoloživa i po kojoj cijeni. A 2500kn mi je stvarno zadnja granica, više od toga ne mogu dati.

grafa uopće nije loša, čak i u toj pulse verziji, koja je nešto slabija od nitro

ima također dobar hladnjak sa 4 heat pipesa - ovdje imaš test

ako su im ova usporedna mjerenja dobra, u usporedbi sa nitro verzijom nije puno glasnija niti toplija

13 godina
neaktivan

Bolje uzmi ovu polovnu sa njuskice, MSI rx 480 4gb, 480 = 580 identicna grafa, plus ova MSI ima bolje hladjenje, stara pola godine ima jos sigurno 2 i po na papiru.

Razliku u novcu strpaj u dzep, jer razlike u performansama izmedju 480 i 580 nema, isti je to cip, 4gb i 8gb takodje

Just my 2 cents 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 10:32 (chaselol).
12 godina
Erratic kaže...

I ja bi ti preporucio da uzmes onu rabljenu MSI RX480 ili ako nisi za rabljeno novu GTX1060 3GB za nekih 1.750-1.800kn. Davati 2.500kn za rx580 je ludost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 14:30 (ibme74).
15 godina
pamark kaže...

@fight

Koju god staviš(novo) bit će stabilno.

Koliko novčića imaš za toliko grafu staviš i gotovo.

Preporuka za gtx 1050 ili maximalno 1060 3gb

to me zanimalo

7 godina
neaktivan

Poštovani,

molio bih Vas pomoć oko grafičke kartice. 

Prije par mjeseci sam upgrade-o (još jednom, Ibme, hvala na savjetima i preporukama!) klincu komp obzirom da mi je propala kupnja novog računala zbog krepale pumpe goriva na kolima...nebitno.

Uglavnom, mali ima G4560, H110 i R7 370 2gb i ako se ne varam ima neko staro 500W napajanje, monitor Dell 2417. Mali bi pičio i nove naslove pa bih možda išao na neku bolju grafičku karticu. Da li se uopće isplati i a ako da - koju mi možete proporučiti u cjenovnom rangu od cca 1.500.

Da li se ova stara grafička može utopiti na Njuškalu (vidim da idu po 800 kuna...)?

Puno hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

Do 1.500kn best buy je GTX1050Ti, za 1.750-1.800kn imas puno jacu gtx1060 3gb.

A o kojem napajanju je rijec?

7 godina
neaktivan

Neko Chieftec A-80 500W, radi od 2011-e...

Hvala na pomoći!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice