Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.814
- |
- čitano: 6.897.851
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

P.S. sta mislis o tom proizvodjacu, za 103eur s dostavom i bez cimanja s carinom jel se isplati

Pozdrav ekipa! Trebao bih preporuku grafičke kartice za PC u potpisu. Preferiram nVidiu, mislim da bi mi gtx 1060 najbolje legla. Da li se isplati kupiti verziju sa 6GB? Preporuka modela?
Hvala!
Inno3d je naj jeftiniji koliko vidim, i ovaj Palit za 2400kn.
Pozdrav ekipa! Trebao bih preporuku grafičke kartice za PC u potpisu. Preferiram nVidiu, mislim da bi mi gtx 1060 najbolje legla. Da li se isplati kupiti verziju sa 6GB? Preporuka modela?
Hvala!
Koliko novčića imaš i kako plaćaš?
Amex na rate, iznos nije bitan.
Rađe si gledaj onda uzeti neku RX 580 za 2.300kn, nema smisla davati 2.600-2.700kn za GTX1060 6GB, a ove Palit i Inno3D bi svakako izbjegao prvenstveno zbog samo 2 godine garancije.
Rađe si gledaj onda uzeti neku RX 580 za 2.300kn, nema smisla davati 2.600-2.700kn za GTX1060 6GB, a ove Palit i Inno3D bi svakako izbjegao prvenstveno zbog samo 2 godine garancije.
Ma mislim da ću na kraju gtx 1060 6GB, moram priznati da sam lagani nvidia fanboy 😅
Koliko vidim te gtx 1060 6gb su početkom ljeta poskupile i drže te cijene. Ima li kakvih naznaka skorijem pojeftinjenju?
Nope, svi cekaju a nikako da se doceka taj pad cijena
Složio sam burazu za Božić neki komp da se dijete više ne igra na laptopu sa A8 APU-om, pa je dobio za sada privjesak kojeg sam upario sa starom 9600GT koju sam iskopao od negdje iz ormara. Kako to i dalje nije baš neka bajna kombinacija, planirao sam uzet nešto s njuške za cca 500-800kn da se može igrat kak spada. Za nekoga tko se do sada igrao na 20-ak FPS-a, vjerujem da će bilo koja grafa pasat, ali htio bi ovdje provjeriti da ne ispadnem kasnije budala.
Treba mi savjet što da gledam. Kako znam da na njušci ima svakakvih prodavača, više me zanima kakve grafe se isplati gledat za njegov proc i napajanje (Fortron Hexa+ 400w), pa onda nešto izaberem u tom budžetu šta imam. Od novih grafa sumnjam da se isplati uzimat išta u tom cjenovnom rangu.
Ajmo ibme74 i ostali evo jedno pitanjce samo ;)
Moj Pc pogledajte dal umjesto Quadro grafe mogu stavit ovu daje mi za 200kn
Kaze posto imas 1-6pin uz sliku dole imat ces drugi i to je to al me brine woltaza?
Ajmo ibme74 i ostali evo jedno pitanjce samo ;)
Moj Pc pogledajte dal umjesto Quadro grafe mogu stavit ovu daje mi za 200kn
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-zotac-260gtx-pci-express-prodajem-osijek-oglas-24333240
Kaze posto imas 1-6pin uz sliku dole imat ces drugi i to je to al me brine woltaza?
260 gtx je lijep potrosac i preporucuje se 500W napajanje. To je ono. Da ce sigurno raditi. Ograda od strane proizvodjaca.
Vrlo je vjerojatno da ce bez problema raditi i kod tebe. Samo ne znam koliko je pozeljno kupiti skoro 10 godina star GPU koji je usto bio i poprilicni potrosac.
Moje skromno mišljenje je da ako nemaš potrebne konektore na napajanju, nemoj niti gledati takvu karticu.
Ovakvim molex na PCI-E adapterima ja ne vjerujem ništa, možda netko misli drugačije, ali ovo je moje mišljenje.
Radije dodaj jos 100 i uzmi osjetno noviju r7 260x ili 750ti vise i ne vrijede, dosta su novije, imaju osjetno vise zivota u sebi a i trose jako malo
Radije dodaj jos 100 i uzmi osjetno noviju r7 260x ili 750ti vise i ne vrijede, dosta su novije, imaju osjetno vise zivota u sebi a i trose jako malo
A morat cu nac neku al u Osijeku brzo nestanu jbg treba bit brz
Ibme74 te su grafe odlicne ali iskljucivo osobno preuzimanje necu da mi dodu CIGLE,Kamenje ili kad otvoris pred postarom necu moc je otic u sobu isprobat nije problem cijena 200-250kn max ali mozda ako se radi o BUG forumasu onda DA
A sta mislite o ovoj Belisce nije tak daleko?
Hmm steta sto nije 1gb nego 512 uff
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-nvidia-geforce-en-9800-gtx-256bit-oglas-24348309
Mogla bih pokrenut Gothic 4 i trazi 400wat hmm
ILI
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-radeon-hd-4870-1-gb-gddr5-oglas-24157327
Slika 3 i 4
Gledo sam te grafe sve su odlicne al jbm treba mi napajanje 500-550wat sad mijenjat novo s garom 2god za jace il da cekam da jamstvo prode pa uzet jace jbg nemam pojma uff
I da dao bi mi lik HD 4870 1gb za 200kn hmmm
I dali je na slici istina da ta grafa radi na 350-400wati?
Ja sam drzao q6600/q8200 i hd6850 na cx430w
Ja sam na CX430 držao FX 8300 i R9 380X.
Nije ti to baš za pohvaliti se.
ps. sretna Nova godina svima.
Ja na CX 400 w FX 8320 i GTX 760
Nije ti to baš za pohvaliti se.
ps. sretna Nova godina svima.
Pa, morao sam koristiti komp dok mi je napajanje bilo na reklamaciji. CX430 je to super držao, samo nisam ništa clockao i odspojeno je bilo par hardova i ventilatora. I nisam igrao igre, samo browse i multimedija.
Hvala, također! :)
Također ništa nije bilo kloknuto na tom napajanju ali sve mi je bilo uključeno i igrao sam se najnormalnije 3-4 mjeseca, uključujući i ljetne vručine. Nikavih problema nije bilo.
Također ništa nije bilo kloknuto na tom napajanju ali sve mi je bilo uključeno i igrao sam se najnormalnije 3-4 mjeseca, uključujući i ljetne vručine. Nikavih problema nije bilo.
Ma ja imam to samo pod moj PC opet znam da je HD 4870 stara jbg al opet gledam moze pokrenut mnogo vise igara nego Quadro fx580 koja je jos jadnija jbg sad da jedino nadem neko ko ima kvalitetno napajanje s jamstvom 2+ il 3+ te da uzme moje pod racun +moja nadoplata jedino to jer nezelim uzet polovno kvalitetno napajanje bez jamstva zbog neke grafe jace :(
Ako bih ovo napajanje moje Antec 450wat moglo s svim ovim pod moj PC terat HD4870 i naravno igrat igre onda bih ostao na tome i nebih mijenjo nist dok jamstvo neprode na napajanju!
A i opet govore da je HD4870 Majka nasprem Quadra fx 580 i da bih mogo neku noviju GOTHIC 4 bez frke zaigrat s njom!
Iako me muci jos jedan problem kako HD4870 trazi 150wati bez 6pin konektora kak PCI-E ulaz daje sam 75wat di je ostatak 75wat?
Upravo smo ti rekla da ove jače grafe mogu ići i na slabijem napajanju nego sto ti imas iopet pricas o HD4870? Ti kao da si ovisan o tome da kupis losije za istu lovu
https://www.geekbuying.com/item/Yeston-GTX1050Ti-Gaming-Graphics-Card-385336.html
koliko je carina? pdv ili je to konacna cijena?