Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.897.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
XXX kaže...

Za JC3 ti treba kompletna pila od kompa da ne šteka, znači jako dobar procesor i puno skuplja grafa od te koje gledaš.

Igram ga dosta dugo na raznim konfiguracijama, igra je brutalno optimizirana i radi iznad 30fps doslovce na metuzalemima od kartica i strojeva.

Kod frenda smo probali na i7 920 8gb DDR3 1600 i gtx770, bez problema 1080p reza mid/high detalji. Naravno AA off i AF 2x/4x max.

In the name of tragedy...
15 godina
neaktivan
robif kaže...

Pozdrav

kupio bih sinu neku rabljenu jacu graficku karticu,jer ova mu malo steka na igri (Just Cause 3)

Sad gledam na njuskalu i na stranici za usporedbu koja se moze naci do jedno 700 kuna

ova mi se po toj usporedbi cini naj jaca (ATI Radeon HD 5970 2GB 512-bit GDDR5)

sto vi mislite,imate li kakav prijedlog?

Ne znam ostatak konfe, ali GTX770/ r9 280x će ju pojesti na 1080p.

Imaš tu ponajbolji link za svoje pitanje..

https://us.hardware.info/reviews/6530/7/just-cause-3-tested-with-23-graphics-cards-maximum-settings-per-graphics-card

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 12:48 (thedream).
12 godina

Imas po njuskalu za 800-900kn gtx960/r9 380. Uzmi to i moci ce igrati na mid/high uz solidan fps

10 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Počelo je: klik

Kad se puno njuškalo nakupi grafulja, ići će za i šačicu kuna.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Po ovom testu koliko ja vidim,ako nesto krivo ne shvacam je ova hd 5970 dosta jaca

http://www.hwcompare.com/14656/geforce-gtx-770-vs-radeon-hd-5970/

dali je to stvarno tako?

ako mi moze netko objasniti

robi
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 13:11 (robif).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pqweasdyxc kaže...

zamisli da je napisao da je bilo namjenjeno za gaming 

edit: kaj velite za ssd ? jel opcenito to dobar model ? ''ADATA Ultimate 128gb SU800''

Battleog - 191silvinjo
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 12:11 (hahhaajaads).
10 godina
hahhaajaads kaže...
pqweasdyxc kaže...

zamisli da je napisao da je bilo namjenjeno za gaming 

edit: kaj velite za ssd ? jel opcenito to dobar model ? ''ADATA Ultimate 128gb SU800''

Ocjena na TweakTown-u je 89%, ja bih osobno probao još malo spustit cijenu.

12 godina

S obzirom da za ~50kn vise uzmes novi UV400 ovo i nije neka ekstra ponuda

13 godina
robif kaže...

Po ovom testu koliko ja vidim,ako nesto krivo ne shvacam je ova hd 5970 dosta jaca

dali je to stvarno tako?

5970 je dvoglava grafa i budeš imao više problema s njom nego 770, problemi s driverima, većina igra ne podržava dvije grafe, dok uspiješ iskemijati da oba gpu-a rade bude opet problema, 770 je daleko bolji izbor.

12 godina
robif kaže...

dali je to stvarno tako?

A jesi zapeo za te starudije, baš ti se baca novac? To je sve prastarao, izmučeno i čeka dan kad će riknuti. Imaš za sličnu lovu grafe sa garancijom, podrškom za drivere i dan danas i to uz iste performanse (R9 380)...

Evo npr vidi s ovim jel ima garanciju, ako ima jako dobra ponuda klik, ili npr ovaj, ali rusit mu cijenu barem 100-150kn klik

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 13:51 (ibme74).
13 godina
neaktivan

uzet cu onda ipak nesto novije kao sto preporucate

hvala na pomoci..

robi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo mene opet, sa svojom starom kantom tražim novu grafičku, jer je u međuvremenu stara ni više ni manje nego riknila.

Dakle pošto igram cs global offensive i managera 90 posto vremena, izbor je pao na ovo, pa ako netko možda ima mišljenje od ovih koja je najisplativija:

https://www.mikronis.hr/graficka-kartica-vga-msi-radeon-rx-570-armor-oc-4gb-gddr5-1x-dvi-d-1x-hdmi-3x-displayport-p-n-v341-077r.aspx

https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gigabyte-rx-470-g1-gaming-4gb-gddr5-hdmi-dvi/115296

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-asus-rog-strix-geforce-gtx-1050ti-gaming-4gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-051800204

https://www.mall.hr/graficke-kartice/gigabyte-graficka-kartica-radeon-rx-570-gaming-4g-4gb-gddr5

rx 470 imam u ponudi još danas 2138 kuna sa dostavom (nekako sam upsio ubosti jučer da je na popustu preko 30 posto u protisa), međutim nisam siguran da trebam izdvajati toliku lovu, a ne igram velike naslove.

O ovim rx 570 nemam pojma, al vidim na mallu da su ispod 2000 kn, jedino što ih nema na lageru, a najjeftinija u mikronisa opet 2000 kn što je daleko iznad mog budžeta :/ 

najlogičniji mi je izbor strix 1050 ili se varam?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 9:01 (Electroroll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Electroroll kaže...

Evo mene opet, sa svojom starom kantom tražim novu grafičku

ako netko možda ima mišljenje od ovih koja je najisplativija

slab ti je procesor i nema smisla ganjati rx470

uzmi radije rx460 ili nevidija 1050, preko toga je nepotrebno bacanje novca

također, u tvojem slučaju nevidija je bolja jer manje pati od cpu overheadinga i bolje će ti raditi na slabijem procesoru kakav je tvoj

16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, vjertojatno će 1050 i biti na kraju moj izbor.

Ako stavim fx procesor, onda bi rx470 bila kompatibilna?

12 godina
Electroroll kaže...

Ako stavim fx procesor, onda bi rx470 bila kompatibilna?

svakako, barem 6xxx i ocaj ga koliko ide jer fx ima slabe jezgre i opet se ističe problem sa cpu overheadingom

nevidija će svakako bolje raditi i na jednom i drugom procesoru

ja sam uvijek za rx470/570 jer su fantastične grafe, sad donekle preskupe, no samo ako se ima kakav noviji procesor koji to može pogurati

13 godina
neaktivan

Ja bih uzeo tu RX 570 za 1800 i do kraja godine neki FX 8300 (polovni su 600kn vec) ubodes na tu odlicnu plocu, clockes bez ikakvih problema na 4.2ghz i imas zvjerku za gaming.

1050 ne bih uzeo, ta 570 je grafa za 1080p 60fps high detalji gaming, ta 1050 je tipa ranga konzola duplo slabija znaci 30fps (pricam o kvalitetnim gaming naslovima)

to sto je taj athlon nece moci iskoristiti nema veze, 1050 nema "normalnu/realnu cijenu" kod nas nazalost kad se gleda ulozeno=dobijeno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan

Evo i rx 470 na ovoj stranici, poslao sam upit pa ćemo vidjeti.

http://www.telebit.hr/vga-gigabyte-rx-470-g1-gaming-4g-amd-rx470-4gb-256-bit-gddr5-do-1230mhz-dp-3x-dvi-d-hdmi-24mj-gv-rx470g1-gaming-4gd.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Čini se da je rx 570 svugdje nedostupna gdje je cijena ispod 2000 kn, al i to ćemo provjeriti :)

17 godina
odjavljen

RX 470 4gb vrijedi 1500 kn po koliko su se i prodavale nove...ove cijene nemaju veze sa mozgom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A eto, ja sam stvarno zadnja 24 h prosurfao masu stranica, sve do njemačkog i engleskog ebaya, svugdje cijena preko 2000 kn...

Telebit mi šalje ponudu sada, naravno da nije cijena na webshopu, nego 2450 kn sa dostavom 

12 godina

1.500-1.750kn je ok za RX470/570 , sve preko toga je vec puno i to su cijene rx480/580

9 godina

jel GTXica 1060 jača od R9 390 sapphire nitro ? Imam problem sad trenutno sa ADMom u kojem mi sada nude samo zamjenu graficke za neku moju (kakti oni meni izlaze u susret)  a povrat novaca mi trenutno ne daju nego sada ce ponovo kontaktirati uvoznika itd dal da mi vraca ili ne ...S tim da me uvjerava kako je 1060 daaleko jača od R9 390....ja sam jel gore par postova i navedeno ciljao na 1070 ali nema šanse da dam preko 4000kn za to govno koje je koštalo 600kn manje prije 2 tjedna.

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

jel GTXica 1060 jača od R9 390 sapphire nitro ? Imam problem sad trenutno sa ADMom u kojem mi sada nude samo zamjenu graficke za neku moju (kakti oni meni izlaze u susret)  a povrat novaca mi trenutno ne daju nego sada ce ponovo kontaktirati uvoznika itd dal da mi vraca ili ne ...S tim da me uvjerava kako je 1060 daaleko jača od R9 390....ja sam jel gore par postova i navedeno ciljao na 1070 ali nema šanse da dam preko 4000kn za to govno koje je koštalo 600kn manje prije 2 tjedna.

Ako ne daju pare uzmi gtx 1060 ali neki bolji model ne referentnu, bolji je izbor u odnosu na 390 da i jaca grafa

9 godina

rekao je da ce poslat upit itd da im odgovore oko povrata novaca ako ce ga biti, a ako valjda hocu zamjenu mogu sutra otic po 1060 a nznm jel bolja to stvar sto ima 2gb rama manje iako ima core clock itd veci....plus to nznm ni  koju verziju jer sam ja najradije htio asus 1070...al bogme skoro 5000 ne vrijedi.. svidja mi se MSI 1060tka po pitanju izgleda  a ni nemaju ih osim te MSI gigabyte G1  i windoforce verzije

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
13 godina
neaktivan

Cekaj koliko si ti platio svoju r9 390

12 godina
sseennoonn kaže...

Da je jaca, je, ali "daaaaaaleko jaca" - pa i ne bas 

Sto se ostalih stvari tice + kod GTX1060 su 2GB VRAM-a vise i osjetno manja potrosnja, s druge strane - je preskupi g-sync monitori naspram AMD-ovog freesynca

10 godina

ASUS Radeon RX 560 STRIX 4G Gaming ili MSI GF GTX 1050Ti Gaming X, 4GB GDDR5
Trebo bi savjet sto se tice ove dve grafe vasa iskustva, svaki savjet dobro doso :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

GTX1050Ti

12 godina
Proffy7 kaže...

ASUS Radeon RX 560 STRIX 4G Gaming ili MSI GF GTX 1050Ti Gaming X, 4GB GDDR5
Trebo bi savjet sto se tice ove dve grafe vasa iskustva, svaki savjet dobro doso :)

kao što je kolega rekao - 1050ti je jača, a pogotovo s tim starijim procesorom će ti nevidija bolje raditi

10 godina

El ima razlike u performansama izmedju Asus STRIX-GTX1050TI-4G-GAMING i MSI GF GTX 1050Ti Gaming X, 4GB GDDR5?
Posto vidim je nekih 300kn razlika u cjeni
Ma uzimam ja novi komp 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 20:45 (Proffy7).
12 godina

Odi na temu za slaganje kompova, napisi koliko imas love i kako placas da ti se slozi nesto...

Uzmes najefti iju sa dva venta i 3 godine garancije

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice