Najjeftinija koju nađeš sa 3 godine garancije. RX460 je kartica koja troši svega 75W pod max opterećenjem i jedan vent je dovoljan da ju adekvatno hladi. Također 2GB je sasvim dovoljno jer ta kartica nije dovoljno jaka da iskoristi 4Gb i samim time nadoplaćivanje za 4GB modele nema smisla. Uzmeš u Linksu tu XFX i to je to.
Najjeftinija RX 560 2 GB 825 kn, RX 560 4 GB 931 kn, GTX 1050 940 kn i RX 1050 Ti 1175 kn, sve po 3 godine garancije. Rx 560 je koliko vidim mrvicu jača od RX 460.
Ako grafu ne bi prodavao već bi je zadržao i stavio u drugi komp koji planiram kupiti za par mjeseci (umjesto ovoga iz potpisa) da li je i dalje mišljenje da je najisplativije uzeti najjeftiniju sa 2 GB memorije (RX 460/RX560) ili se ipak isplati protegnuti i uzeti
možda ti razlika u perfomansama između 560 i 1050ti nema smisla, ali 4gb je obavezno
ne obaziri se na ovo što ti kolega govori, jer možda 4gb ne mogu iskoristiti, ali više od dvije gige vrama sigurno mogu a ako kupiš 2gb verziju onda taj višak nemaš i falit će ti
samo za primjer - na mojoj 1050ti igram gta5 s very high postavkama koje traže 3gb vrama bez problema i fps mi je oko 60, padne ponekad na 50 ili rijetko na 45, ali od toga nejde niže - dakle full igrivo, ali da nemam 4gb rama nego 2gb, imao bi problema i morao bi neke postavke spuštati da mi se ne događa slide show
ta 560 je možda 10-ak posto slabija, dakle na istim postavkama ti bi imao s njom 5fps manje i to je još uvijek vrlo igrivo, ali ti 2gb za to nije dosta i imao bi često trzanja - isprobao sam sa grafom koja ima manje vrama i taj svako malo slide show je užas
dakle 4gb je dobro imati, čak i na takvim grafama i barem tih stotinjak kuna više svakako trebaš uložiti