Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.904.411
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znam nešto se shebalo, budem ispravio.
Ona prva je po mom bolja, ima malo veći core clock i ja bi nju odabrao.
Redwing i Perf. C serija su loši ali Perf. A serija je čak u Tier2 listi na Tom's Hardware Psu Tier listi, ali da, ima i boljih za tu cijenu.
moze preporuka graficke kartice od 1000-1200-300kn i moze ukratko opis koliko sta mogu s njom opcentino za gajming
moze preporuka graficke kartice od 1000-1200-300kn i moze ukratko opis koliko sta mogu s njom opcentino za gajming
Ne moze jer nisi uopce napisao komponente koje imas
Pozdrav svima!
Trebam pomoc.
Trebam kupit novu masinu, a nemam neko iskustvo po pitanju komponenti, a posebno sklapanju optimalne masine.
Okvirni budzet je 6000Kn(+-300-400Kn). Arhitekta sam i vrlo bitno mi je da imam masinu koja ce razna renderovanja raditi sto brze(naravno za navedeni budzet).
Da jos napomenem, budzet je bez monitora i periferija, to vec imam.
Molio bih vas da mi predlozite komponente. Kupnja bi se vrsila u ZG.
Pozdrav i unaprijed hvala.
Pozdrav svima!
Trebam pomoc.
Trebam kupit novu masinu, a nemam neko iskustvo po pitanju komponenti, a posebno sklapanju optimalne masine.
Okvirni budzet je 6000Kn(+-300-400Kn). Arhitekta sam i vrlo bitno mi je da imam masinu koja ce razna renderovanja raditi sto brze(naravno za navedeni budzet).
Da jos napomenem, budzet je bez monitora i periferija, to vec imam.
Molio bih vas da mi predlozite komponente. Kupnja bi se vrsila u ZG.
Pozdrav i unaprijed hvala.
Fulo si temu, ali ono totalno klik
Sorry, pobrkao sam nesto, jer sam pregledao forum sa 20 tabova.... :)
Pozdrav
Može neka preporuka graficke za oko 1000 kn.
Trenutno imam hd 6770.
cpu: i5 2400
mbo: as rock h61m
ram: 8gb
psu: Brilliant power 500 W
Trenutno igram samo Fifu 17 i bilo bi dobro da sam s novom miran za fifu neko vrijeme.
A još bolje kada bi ovo napajanje bilo iskoristivu :D
Gtx 1050 ako gledamo dućan
a mozda rabljeno ako se uopce isplati ista rabljeno uzet?
a mozda rabljeno ako se uopce isplati ista rabljeno uzet?
Napiši točan model napajanja. Za ~1.000kn se da naći R9 380 4GB/R9 380X sa po 1.5+ godina grancije
Napajanje je Brilliant Power LPK 19-30
A ono, može ajmo reći, samo za određene modele će mu trebati adapter molex-6pin
Napajanje je Brilliant Power LPK 19-30
Uf, onda ipak idi na GTX1050 novu ili probaj naci rabljenu GTX1050Ti za 1.000kn
Nema tog rabljenog za toliko, možda gtx 960, ide i ispod 1k kn, a jača je od 1050 te ne zahtjeva napajanje bjesno
hvala na odgovorima, vidim da ima dosta tih gtx 960 jel ima nekih velikih razlika između njih i na sta bih mogao pripazit pri kupovini rabljene jer nisam nikad nista rabljeno kupovao
dobro jutro radni narode,crne gore...
Treba mi pomoc oko odabira graficke kartice koja ne trosi puno struje,imam 620w napajanje,ali bih htio malu potrosnju.
nikakav bijes ,samo da ljepo radi i da nije nula od graficke,novu do 800 900 kn.
sad imam hd5700 i malo je slaba
gledaj malo bolje modele poput gige, msi gaming ili asus strix sa dva venta i što dužom garancijom
hvala na odgovorima, vidim da ima dosta tih gtx 960 jel ima nekih velikih razlika između njih i na sta bih mogao pripazit pri kupovini rabljene jer nisam nikad nista rabljeno kupovao
Neka čovjek ili snimi kako kartica radi, ili odeš do njega i vidiš. Pripaziš da nema neka vidljiva oštećenja i da ima račun.
dobro jutro radni narode,crne gore...
Treba mi pomoc oko odabira graficke kartice koja ne trosi puno struje,imam 620w napajanje,ali bih htio malu potrosnju.
nikakav bijes ,samo da ljepo radi i da nije nula od graficke,novu do 800 900 kn.
sad imam hd5700 i malo je slaba
Nema druge osim rx 460

potrazi HD7750
Poštovani,
koju bi ste mi grafičku preporučili do 1700 kn uz navedenu konfiguraciju:
Matična ploča ASUS B150 PRO GAMING/AURA, DDR4, Intel B150
Procesor INTEL Core i5 7600K BOX, s. 1151, 3.8GHz, 6MB cache + Sytech Katana3
Memorija PC-19200, 16 GB, G.SKILL Ripjaws 4 series, F4-2400C15Q-16GRB, DDR4 2400 MHz, kit 4x4GB
Hvala unaprijed!
p.s. da li je ovo OK razmišljanje: https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-470-rs-black-edition-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800123 ?
Poštovani,
Memorija PC-19200, 16 GB, G.SKILL Ripjaws 4 series, F4-2400C15Q-16GRB, DDR4 2400 MHz, kit 4x4GB
Hvala unaprijed!
p.s. da li je ovo OK razmišljanje: https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-470-rs-black-edition-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800123 ?
Ja bi radije preporučio ovu http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/msi-rx-470-ar-4goc/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Pomalo offtopic, ali uzmi u obzir da ti treba bios update za taj proc na toj ploči iako mi nema previše smisla uzimati otključan proc na non-oc ploči. I možda bolje uzeti 2 keksa od 8gb rama.
Za grafu možeš gledati msi rx470 armor 4gb, jeftinija je 200kn.
Pomalo offtopic, ali uzmi u obzir da ti treba bios update za taj proc na toj ploči iako mi nema previše smisla uzimati otključan proc na non-oc ploči. I možda bolje uzeti 2 keksa od 8gb rama.
Za grafu možeš gledati msi rx470 armor 4gb, jeftinija je 200kn.
da, već sam napravio BIOS update jer mi sa defaultnim nije očitavao 16GB nego 8GB. Hvala na savjetu!
Poštovani,
Hvala unaprijed!
Ja bi radije preporučio ovu http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/msi-rx-470-ar-4goc/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Znači ipak ne bih ništa dobio s ovih 200-300 kn više kod Black Edition-a?
Gledas najjeftiniju sa 3 godine garancije i 2 venta a u ovom slucaju to je MSI
Sta god da uzmes neces pogrijesiti bila to Sapphire Nitro/MSI/XFX sve je to manje vise isto samo gledas cijenu, druge razlike nema.
Gledas najjeftiniju sa 3 godine garancije i 2 venta a u ovom slucaju to je MSI
Sta god da uzmes neces pogrijesiti bila to Sapphire Nitro/MSI/XFX sve je to manje vise isto samo gledas cijenu, druge razlike nema.
A što bi mi preporučio za 200-300 kn više? Postoji li neka s tom cijenom i s kojom bih dobio "puno" više od ove?