Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.904.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

I5 6400 prek 1400 kn a fx 8300 898kn. Bar cijene kod nas. Koji bi blento uzimao fx 8320 kad je fx 8300 isti drek. Oc i kvit.  http://www.hardwaresecrets.com/core-i5-6400-cpu-review/8/ Ah i nije da je pomeo pod sa fx-om.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 1:06 (BOOMboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

880kn za FX8300 u uzi shopu je bang for bucks.

I frend ima MSI RX 470, taj twin-frozr 6 je strava od coolera. Hladna do bola.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gledam FX vise kao kompetitor i3 6100 (900kn), u preko 80% igara ga i3 pere, a ni u buducnosti nebu bas bolje, svi nesto vele cekaj da se multithread pocne masovno koristit, ne bu bolje ja mislim.

Po mojoj procjeni, za gaming, i3 6100 way to go za budget-oriented konfe. Jos se i fairly overclocka na Z170 platformi...

mojpismonosa
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Mojpismonosa kaže...

Gledam FX vise kao kompetitor i3 6100 (900kn), u preko 80% igara ga i3 pere, a ni u buducnosti nebu bas bolje, svi nesto vele cekaj da se multithread pocne masovno koristit, ne bu bolje ja mislim.

Po mojoj procjeni, za gaming, i3 6100 way to go za budget-oriented konfe. Jos se i fairly overclocka na Z170 platformi...

...i u slučaju potrebe lako nadogradi na i5 ili i7 procesor dok kod FX-a tu si gdje si.

15 godina

Da se razumijemo fx je low budžet gaming nema se tu puno sta za dodati on ima svoje prednosti u multicore mada je intel i tu ostavio svoj dobar otisak zadnjim modelima procesora.A Amd svake prijestupne god izbaci nešto novo malo uzdrma tržište i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
chaselol kaže...
dreadmoore kaže...

Ma intel je bog i batina za te amd-ove ja kako sam kupio i7 6700k prezadovoljan sam A što se tiče amd-a i njihovih procesora jednostavno žali bože novaca zašto sam ih kupovao

Za igre nema nikakve razlike izmedju FX i te i7 (osim neki banana arhaicni naslovi koji koriste jednu jezgru) ali me interesuje gdje si vidio to poboljsanje jer i FX 6300 je dovoljan za dvije 270?

Frende mogao si biti i bez ovog. Nikakv FX, pa ni brutalno overclockani,

ni od mog i5 4460 a kamoli neke Skylake i7ce. Za 1000kn to je dobar procesor ali ona tko ima love zadnjih par godina ide na Intela, i5 ili i7 ovisno o budžetu.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
neaktivan

Ja sam samo pitao covjeka gdje je dobio boost u odnosu na FX-a nista vise, a odjednom je sve otislo u qjac ovdje.

Klasika.

A i dalje nisam dobio odgovor nego hrpa glulosti i prepucavanja.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...

Ja sam samo pitao covjeka gdje je dobio boost u odnosu na FX-a nista vise, a odjednom je sve otislo u qjac ovdje.

Klasika.

A i dalje nisam dobio odgovor nego hrpa glulosti i prepucavanja.

Igram armu 3 i armu 2 i kad je server pun nemam više problema sa low fps kao što je bio problem sa fx da mi padne na 15-20fps ne kažem da intel ima top fps ali je razlika ogromna sad imam oko 50-60FPS eto ti taj boost

12 godina
neaktivan

Dobar dan. Evo imam jedno pitanje i poprilično mi je hitno. Imam problema sa računalom i odnio sam ga na servis. Pretpostavka je da je grafička kartica riknula. Imam (imao sam) ati 7850 OC 2gb. Molim boga da nije problem u njoj, ali vjerojatno je. E sad, ako je onda bih trebao uzeti novu graficku karticu. Ovaj put se vraćam na nvidiu. Pa me zanima koja je kartica u klasi sa 7850 OC po performansama ? Sto mislite o Asus GTX 950 OC 2gb ? link je ispod. Hvala puno 

http://www.va.com.hr/Katalog/tabid/63/CategoryID/76/List/1/catpageindex/1/Level/a/ProductID/33393/Default.aspx?SortField=UnitCost+DESC%2cProductName

0 0 hvala 0
15 godina
prc12 kaže...

Dobar dan. Evo imam jedno pitanje i poprilično mi je hitno. Imam problema sa računalom i odnio sam ga na servis. Pretpostavka je da je grafička kartica riknula. Imam (imao sam) ati 7850 OC 2gb. Molim boga da nije problem u njoj, ali vjerojatno je. E sad, ako je onda bih trebao uzeti novu graficku karticu. Ovaj put se vraćam na nvidiu. Pa me zanima koja je kartica u klasi sa 7850 OC po performansama ? Sto mislite o Asus GTX 950 OC 2gb ? link je ispod. Hvala puno 

http://www.va.com.hr/Katalog/tabid/63/CategoryID/76/List/1/catpageindex/1/Level/a/ProductID/33393/Default.aspx?SortField=UnitCost+DESC%2cProductName

odlican odabir ako ti je to limit sto se tice novaca pun pogodak je gtx 950 OC nasprem te hd 7850

12 godina

Puno je dati 1500 kn za gtx 950. Bas mora biti kupljena u tom ducanu ili moze bilo koji drugi?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A ono, mogao bih uzeti i u nekom drugom ducanu. Npr, adm. Samo me zanima da li je ta graficka kartica naspram 7850 oc ista bolja ? Vidim da je na 950 sabirnica 128 bit-na, a na mojoj 7850 256 bit-na. A možete i vi preporučiti neku drugu karticu koja je u klasi 7850. Ne mora bas biti ta 950. A i ne znam sta mi je bolje... ponovo uzeti neku amd-a ili se vratiti na nvidiu. Bilo kakve preporuke su dobrodosle. Hvala. 

15 godina
prc12 kaže...

A ono, mogao bih uzeti i u nekom drugom ducanu. Npr, adm. Samo me zanima da li je ta graficka kartica naspram 7850 oc ista bolja ? Vidim da je na 950 sabirnica 128 bit-na, a na mojoj 7850 256 bit-na. A možete i vi preporučiti neku drugu karticu koja je u klasi 7850. Ne mora bas biti ta 950. A i ne znam sta mi je bolje... ponovo uzeti neku amd-a ili se vratiti na nvidiu. Bilo kakve preporuke su dobrodosle. Hvala. 

ok 40% bolje preformanse ima eto ako te to bas zanima

12 godina

Recite max iznos koji mozete dati te koje napajanje imate i dali kupujete za gotovinu ili karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Da sam u dilemi ko ti uzeo bi rx 460 brijem da se najdu za 900 tinjak kuna 2gb modeli. Ako razmišljaš o 950 radije daj malo više i zemi rx 470. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nisam jos siguran da li cu uzeti na gotovinu ili karticu. Maximalni iznos mi je tih nekih 1500 kn, ali stvarno bi bilo dobro da je nesto manje. Komponente: matična ploča msi b75 g43, 8gb ram, ssd silicon valley 120 gb, hd wd blue 500 gb, procesor i5 3550, napajanje corsair 600w. Ako sam sta zaboravio, slobodno recite, malo sam u zurbi danas sa svime. I trebala bi mi preporuka -> nvidia ili amd. Imam nesto bolja iskustva sa nvdinim grafickim karticama (imao sam dvije ali dosta slabe), ali to sve je bilo jako davno tako da ne znam kako danas situacija stoji na trzistu. Hvala.

12 godina
neaktivan

Koja ? moja 7850 ili ta nvidia? sorry, malo sam zbunjen i rastresen danas...

12 godina
prc12 kaže...

Nisam jos siguran da li cu uzeti na gotovinu ili karticu. Maximalni iznos mi je tih nekih 1500 kn, ali stvarno bi bilo dobro da je nesto manje. Komponente: matična ploča msi b75 g43, 8gb ram, ssd silicon valley 120 gb, hd wd blue 500 gb, procesor i5 3550, napajanje corsair 600w. Ako sam sta zaboravio, slobodno recite, malo sam u zurbi danas sa svime. I trebala bi mi preporuka -> nvidia ili amd. Imam nesto bolja iskustva sa nvdinim grafickim karticama (imao sam dvije ali dosta slabe), ali to sve je bilo jako davno tako da ne znam kako danas situacija stoji na trzistu. Hvala.

U obzir dolazi samo novo iz ducana ili moze i rabljeno sa garancijom?

12 godina
neaktivan

Nova iz ducana. Ne igra mi se sa rabljenim grafickama nikako. U biti, sada su me zvali iz servisa, i ispada da je graficka sigurno otisla. E sad, probali su spojiti neku od amd-a (r7 nesto) i nije htjelo sliku izbaciti.... Rečeno mi je da bi bilo najebolje da uzmem nvidiu jer bi ona trebala pasati na bilo koju maticnu plocu i da izbjegavam nove amd.ove grafe (pogotovu tu r7 seriju). Moja ploča je iz 2012 godine. Msi b75a g43 military class 3. Nije neka matična, ali trebala bi biti u redu... 

12 godina
prc12 kaže...

Nova iz ducana. Ne igra mi se sa rabljenim grafickama nikako. U biti, sada su me zvali iz servisa, i ispada da je graficka sigurno otisla. E sad, probali su spojiti neku od amd-a (r7 nesto) i nije htjelo sliku izbaciti.... Rečeno mi je da bi bilo najebolje da uzmem nvidiu jer bi ona trebala pasati na bilo koju maticnu plocu i da izbjegavam nove amd.ove grafe (pogotovu tu r7 seriju). Moja ploča je iz 2012 godine. Msi b75a g43 military class 3. Nije neka matična, ali trebala bi biti u redu... 

Ako nije htjelo ni na drugoj sliku izbaciti onda je mozda maticna otisla a ne graficka kartica.

11 godina

r7 nije nova, nego već dosta stara serija. Najnovija ti je rx serija, 460, 470, 480, većina uglavnom best buy kartice.

12 godina
neaktivan

Hmm, ne znam, probat cu nazvati i pitati el bi mogli probati jos koju graficku karticu. Integrirana grafička radi. Ali u međuvremenu, trebala bi mi i dalje preporuka za graficke kartice u slucaju da je ipak na kraju i ona otisla.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 11:34 (prc12).

0 0 hvala 0
8 godina
prc12 kaže...

Cijene u toj trgovini su malo žešče. Pljačkaške!

15 godina

Za XXX-a a i za ostale nevjernike koji hvale amd i dizu ga u nebesa imam jedan video odnosno benchmark Gta 5 fhd rezolucija.Snimano u 720p sa mirlis action  dok sam imao amd fx 8350 na 4.5ghz driveri verzija 16.7.3 nadam se da cu ga uspjeti  uplodovati za nekih 1h posto brzina mi je oko 2 mbit/s trenutno upload ide od drugog velik je 800MB odnosno testovi trenutne i7.amd fx 8350

i7 6700k

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 13:45 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne usporedujemo procesore, vec graficke kartice. Trebam savjet. nvdia ili amd. Meni je svejedno....

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 13:05 (prc12).
11 godina

Kolega BOOMboy ti je sve napisao. Ili se malo protegni za 470 ili kupi 460. 470 je duplo bolja od 460 i kada se clocka na razini 970/480 4GB/1060 3GB. Preporuka MSI model kojem je nesto pala cijena ili 100kn jeftiniji Nitro, a moze proci i XFX RS, ali sa 2 ventilatora, a ne onaj najjeftiniji sa 1 ventilatorom. Treca opcija je da sacekas 1050 i 1050Ti.. Bilo bi vrlo dobro da pogledas koji gameplay sa tim grafama da se lakse odlucis.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 13:13 (The_Fichek).
15 godina
prc12 kaže...

Ne usporedujemo procesore, vec graficke kartice. Trebam savjet. nvdia ili amd. Meni je svejedno....

Pa dobio si odgovor za graficku koja bi bila dobra zamjena za hd7850 a i sam si linkao da ti je gtx 950 primamljiva ponuda mozda je malo napucana cijena ali vjerujem da se moze naci nesto jeftinije.Opet na tebi ovisi dali zelis ici dalje sa amd ili ipak preci na skuplju nvidiu na tebi je da se odlucis

11 godina

Ne znam bas kolko je 950 isplativa, kada uskoro dolazi 1050 i 1050Ti. Ako zeli Nvidiju najbolje polovna 960 sa foruma za =< 1200kn..

12 godina
neaktivan

Ne izgleda mi lose nvidia, ali cijena je ono... pafff... i jos k tome ima 128 bitnu sabirnicu naspram moje sa 256 bitnom... ali, prvo ja trebam nazvati servis da ima kazem da probaju ustekati jos koju graficu i vidjeti da ipak na kraju nije otisla maticna ploca... ako je, onda cu si glavu propucat... Nigdje mi se cijene ne svidjaju, a jako mi je bitno da graficka bude 256 bitna. Ali vidim da kod nvidie nema nista ispod 2000 kuna sa takvom sabirnicom. 

11 godina

Ne gledaj specifikacije, nego performanse, koji gameplay. Kompresija memorije se ne moze usporediti na novoj Nvidiji sa tvojom Radeonkom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice