Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.960.027
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

1070 i 980Ti imaju istu cijenu na trzistu.

9 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav, trebam pomoć oko odabira nove/polovne grafičke kartice do 1400kn.

Trenutna konfiguracija:
AMD A6-3500 OC 3.5ghz
8GB Kingston HyperX FUry 1866
Corsair CX430
XFX Radeon 6870 1GB GDDR5 Double Dissipation
Monitor Philips 18,5"

Svaki savjet je dobrodošao. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pricekaj RX 470, na taj cpu nebi isao sa jacim grafama

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Pricekaj RX 470, na taj cpu nebi isao sa jacim grafama

ma kakvo cekanje, to nebu docekao do uskrsa, uzmi si gtx950 za 1200+kn i vozi! ionako cpu i napajanje nemogu nista jace od toga!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2016 20:16 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Taj apu trosi ko upaljac, imas dobro napajanje bocni komotno jacu grafu uzimati nesto sto je vec zastarilo od zelenih (legacy) nema smisla.

R9 380 ili sacekas 470ku, k'o da ima neki low trash kinez od napajanja 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

A s kojom grafičkom bih mogao očekivati najbolje performanse?

17 godina

460/470 

Moj PC  
4 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Ništa onda, čekat ću da izađu pa ću vidjet. Hvala na pomoći :)

15 godina

Koliko bi mogao dobiti za Gigabyte GTX650ti boost? Nema garanciju.

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

450-500 kn 

evo jedne koja je prodana a ima garanciju do 12. ove godine 

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-geforce-gtx-650-ti-boost-1gb-ddr5-oglas-18950863

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moja je 2gb
https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
17 godina

600 max 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Gledam ove GTX1060, zgodne grafulje za 1080 rezu (u mom slučaju, 1050) zapela mi je za oko Palit 1060 dual, 2500kn..

Dal da pričekam custom rx480, pa da vidimo kaj će one donijeti i koje će bit cijene, doduše, gruntam negde da bu cijena ko i gore navedenoj Palit..

1070 me najviše privlači, al tražim nekaj za povremeno igranje, a  opet, gledam i ekonomsku stranu računice, gubitak vrijednosti samih kartica do kojih 2.5tkn..

Sljedeće godine dolaze nove snage iz oba tabora, a onda ko zna....

Iznosite svoje mišljenje ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Gledam ove GTX1060, zgodne grafulje za 1080 rezu (u mom slučaju, 1050) zapela mi je za oko Palit 1060 dual, 2500kn..

Dal da pričekam custom rx480, pa da vidimo kaj će one donijeti i koje će bit cijene, doduše, gruntam negde da bu cijena ko i gore navedenoj Palit..

1070 me najviše privlači, al tražim nekaj za povremeno igranje, a  opet, gledam i ekonomsku stranu računice, gubitak vrijednosti samih kartica do kojih 2.5tkn..

Sljedeće godine dolaze nove snage iz oba tabora, a onda ko zna....

Iznosite svoje mišljenje ovdje

Imas već Sapphire Radeon RX 480 NITRO+ OC 4GB GDDR5 za 2.170kn 

12 godina
ibme74 kaže...

nema već....

piše u dolasku, a nigdje nema kad je dolazak

12 godina
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...

nema već....

Ma bit će, to se razgrabilo jer je ok cijena... nazovi ducan ili posalji mail

12 godina

Cekam radije msi verziju i to vjerojatno 470, sezona je jos na vrhuncu

EDIT:

kako sam i mislio, prema testovima msi 470 ima najbolji hladnjak, niske teperature i još niža buka - dostigli su vlastitu 1060 u tome

mensčini da sam našao grafu koja mi odgovara, tiha i hladna, a opet amd kako sam i zapikirao ove godine

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 15:47 (picajzla0707).
9 godina
protjeran
ibme74 kaže...
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...

nema već....

Ma bit će, to se razgrabilo jer je ok cijena... nazovi ducan ili posalji mail

Nisu bile dostupne od kad je i postavljen link. Nema ih u Njemackoj do 9. mjeseca a kamoli kod nas...

11 godina

zvonac

Po meni trenutno jedina 480 dostojna kupnje je MSI jer kad grafa isti posao radi sa 1000 okretanja manje naspram konkurencije (Nitro..) znas da je puno bolja. 4GB verzija te grafe nije ni najavljena, a po meni su 4GB isplativije s obzirom da su i po 50 eura jeftinije, a jedva ista slabije, pogotovo za 1080p.

Takodjer, ceka se i kakva recenzija Gigabyte G1 480 koja je izasla prije dobrih 2 tjedna. Ne kontam koji vrag je s tim, ali ok.

Evo pisano, na jednoj stranici, rezultati MSI 480 8GB vs MSI 1060 6GB:

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2541-msi-rx-480-gaming-x-review-and-benchmark-vs-1060/page-5

U nekim igrama 480 malo bolja, u drugima 1060. 480 bolja u Vulkan, u DX12 su izjednacene, ali 480 malo bolja, a u DX11 najcesce 1060. Kako DX11 igara ima najvise, 1060 je trenutno sve skupa malo/nesto bolja, zavisno o broju uzetih igara.

1060 nije masivno, ali je osjetno efikasnija grafa i ne zahtjeva tako dobar cooler pa bih rekao da moze proci i Palit, tj. Gainward verzija:

http://www.hardware.fr/focus/118/rx-480-sapphire-nitro-vs-gtx-1060-gainward-match-280.html

U toj recenziji ne pise pri koji okretajima hladi, ali iz termalne slike i usporedbe u dB sa Nitro 480 se svasta da zakljuciti. Po meni Palit moze proci, a vise bih se pitao odgovara li mi Svijet Medija ducan i odgovara li mi 2g jamstva.

Za kraj se mora navesti FreeSync kao dealbreaker za one koji uz grafu kupuju i novi monitor jer takvih ima sve vise i nisu skupi (24" od 1150kn).

Sad se valja baciti u citanje 470 recenzija :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2016 15:49 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

meni bitne usporedbe rx 470, sve kod jednog recenzenta (guru3d), što je bitno kod mjerenja buke

msi

temp: 66

buka: 37db

powercolor

temp: 60/70

buka: 40/42db

asus:

temp: 58

buka: 41

msi mi izgleda najbolje, čini se da bi asus mogao biti puno tiši uz povećanje temperature koju je bespotrebno išao spustiti na račun buke, powercolor katastrofa

11 godina

Asus opet fejlo, ne valja im dizajn ventilatora i/ili cooler, nesto ne valja sa tim Strix hladnjacima..

Linkao sam taman na Polarisu temu MSI recenzije Guru3d za 470 i 480. 470 je u loadu 1dB tisa. Cini mi se ipak da ce koliko je slabija biti i jeftinija od 4GB 480 i to gledajuc 2 iste verzije sumnjam da ce cijenovna razlika biti veca od cca 250kn, s obzirom na MSRP 470 od 180 dolara sto je vrlo blizu MSRP 480 od 200 dolara. Znam da se tog MSRP nitko ne drzi, ali nesto govori..

13 godina
neaktivan
Brat treba graficka za a6 3500 6 g rama.Igrao bi samo fifu 17.Rezolucija 1920x1200.
Do cca. 100 eura
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže... 

Linkao sam taman na Polarisu temu MSI recenzije Guru3d za 470 i 480. 470 je u loadu 1dB tisa.

čini se slično ali nije, jer i msi 480 ide do čak 73 stupnja, dok je 470 malo tiša i puno hladnija - 66 stupnjeva

dakle ova 470 ima veći potencijal ostat tiša u realnim situacijama - kad kod mene u zadru zakuhaju ljetne temperature i kad igram vičera par sati, pa se sve ugrije u kućištu

tih par fps-a meni je najmanja briga

11 godina

Btw. 470 je testirana sa novim driverima, a 480 su uglavnom pokazali rezultate sa malo starijim driverima. Kako got bilo, trenutnih par pa sve do 10fps bi moglo biti dovoljno, ako ce cijenovna razlika biti malena, a trebala bi biti malena s obzirom na americke cijene.

13 godina

Ekipa, trebam preporuku za novu grafičku karticu za konfiguraciju pod Moj PC. Nebitno nVidia ili ATI, bitno da ima min 2gb rama, cijena ne prelazi 1200kn i da je nova u trgovini (Links ili HGSpot). Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zanima me koliko bi mogao dobiti za i3 3220 3.30 ghz ,gt 630 2 gb palit
8 gb ram kingston ddr3 i maticna p8b75-m lx plus
Nadam se da nije kriva tema unaprijed hvala:)

0 0 hvala 0
12 godina
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...
Zanima me koliko bi mogao dobiti za i3 3220 3.30 ghz ,gt 630 2 gb palit
8 gb ram kingston ddr3 i maticna p8b75-m lx plus

Ne znam zašto bi itko i pomislio da je kriva tema 

tražiš ovo klik

14 godina
xXZoMbIeHaCkErXx kaže...

Cca. 800 kn.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
neaktivan
Hvala :)

1 0 hvala 1
17 godina
The_Fichek kaže...

zvonac

Po meni trenutno jedina 480 dostojna kupnje je MSI jer kad grafa isti posao radi sa 1000 okretanja manje naspram konkurencije (Nitro..) znas da je puno bolja. 4GB verzija te grafe nije ni najavljena, a po meni su 4GB isplativije s obzirom da su i po 50 eura jeftinije, a jedva ista slabije, pogotovo za 1080p.

Takodjer, ceka se i kakva recenzija Gigabyte G1 480 koja je izasla prije dobrih 2 tjedna. Ne kontam koji vrag je s tim, ali ok.

Evo pisano, na jednoj stranici, rezultati MSI 480 8GB vs MSI 1060 6GB:

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2541-msi-rx-480-gaming-x-review-and-benchmark-vs-1060/page-5

U nekim igrama 480 malo bolja, u drugima 1060. 480 bolja u Vulkan, u DX12 su izjednacene, ali 480 malo bolja, a u DX11 najcesce 1060. Kako DX11 igara ima najvise, 1060 je trenutno sve skupa malo/nesto bolja, zavisno o broju uzetih igara.

1060 nije masivno, ali je osjetno efikasnija grafa i ne zahtjeva tako dobar cooler pa bih rekao da moze proci i Palit, tj. Gainward verzija:

http://www.hardware.fr/focus/118/rx-480-sapphire-nitro-vs-gtx-1060-gainward-match-280.html

U toj recenziji ne pise pri koji okretajima hladi, ali iz termalne slike i usporedbe u dB sa Nitro 480 se svasta da zakljuciti. Po meni Palit moze proci, a vise bih se pitao odgovara li mi Svijet Medija ducan i odgovara li mi 2g jamstva.

Za kraj se mora navesti FreeSync kao dealbreaker za one koji uz grafu kupuju i novi monitor jer takvih ima sve vise i nisu skupi (24" od 1150kn).

Čitao recenzije zeleni vs crveni, tražim nekaj, bang for buck, a mislim  da je 480 dobar deal, mada ni 1060 nije loša..

Ma ova 1070 mi privlači, trentuno je oko 4tkn, a sljedeće godine u to vrijeme bi mogla bit oko 2tkn, rabljena.. Veći gubitak je ukoliko se grafa prodaje kao rabljena..

Ove dvije su dušu dale, 1060 i 480, malo love, a puno fpsa daju:) Bog bogova..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice