Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.857
|
čitano: 6.985.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Mislim uzimat novu graficku do 1000kn, sadasnja mi je ATI Radeon HD 5750, a procesor je Intelov i5 661 i 4GB rama s tim da bih uzeo jos 4GB i napajanje je od 500W.

Pa sad me zanima je li mi se isplati na ovu konfiguraciju uzimat novu graficku do 1000kn, ako isplati mislim uzimat u linksu pa ako moze preporuka.

Najvise me zanima radi Overwatcha, jer sad s ovim na low jedino mogu stavit da bude igrivo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 16:23 (_dEDa_96).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
_dEDa_96 kaže...

Mislim uzimat novu graficku do 1000kn, sadasnja mi je ATI Radeon HD 5750, a procesor je Intelov i5 661 i 4GB rama s tim da bih uzeo jos 4GB i napajanje je od 500W.

Pa sad me zanima je li mi se isplati na ovu konfiguraciju uzimat novu graficku do 1000kn, ako isplati mislim uzimat u linksu pa ako moze preporuka.

Najvise me zanima radi Overwatcha, jer sad s ovim na low jedino mogu stavit da bude igrivo.

Pricekaj koji tjedan da padnu cijene malo ili upecaj polovnu GTX 950 sa jamstvom,a mozda i GTX 960 sto bi bilo super. 

13 godina

Nedavno mi riknula grafulja a nisam pri parama pa ako bi mi netko mogao reci dali bi mogao ovu grafu na ovu konfiguraciju : Intel® Core™ i5- 2500K,ASRock P67 Pro3,8gb rama

Prije sam imao GTX560 Ti ali jebiga, ode. Znam dao va grafulja nije nesto ali stvarno mi hitno treba, a i valjda cu moc barem lola bacit. Hvala i ako netko ima neku drugu preoruku za sto manje novaca neka slobodno kaze. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 21:48 (dafaq).
13 godina

Šteta što nemaš ploču s izlazima za grafu... jer ta grafa je bacanje para :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Bolje pogledaj na njusci rabljenje HD6850 / GTX460, na ovo je stvarno steta baciti 300kn

14 godina

Koliko je 380x lošija, ako je, od gtx 970? Jer ako su tu negdje radije bi uzeo čak nju jer sam vidio po njuškalu da idu za nekih 1500kn u odnosu na 970 koje nema ispod 2000, pa bi mi bila solidna ušteda od 500kn..

Ili recimo r9 290? Znam da je vjerojatno gtx 970 najbolji izbor, ali eto, pitam, ako 380x nije puno slabija, dali bolje ići na nju onda ili dati više za 970 i biti miran?

I da, gdje tu dođe gtx 960? jača ili slabija od 380x, kad se uzme koliko dođe i to..

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 19:18 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

R9 380X je nešto sporija grafa od GTX 970 ali kako stvari stoje u DX12 baš i nije. Za 1080p je i više nego dobra. Ako ti se baš ne žuri a imaš do 2000kn onda svakako pričekaj lansiranje RX 480 koja bi trebala bit bolja od obje a koštat nova ispod 2000kn.

14 godina

Ma već odgađam dosta kupovinu grafe, pa sam mislio do kraja mjeseca to rješit. Imam 2000kn na raspolaganju, ali ako se može, svakako bi uštedio nešto. 

Kad bi se uopće mogla kupiti ta nova serija kaj dolazi, nisam s tim u toku baš, pa ak veliš da bi nova bila ispod 2000kn, a da bi trebala biti bolja, moožda bi čak i pričekao još malo, ne znam ni sam. 

Jer htio bi uzet, pa da sam miran onda neko duže vrijeme, jer već mi je lagano dosta tog kopanja po kompu i stalnog mjenjanja, a nikako ga skompletirat.

14 godina

Stiže sad u srpnju. To je sada najnovija tehnologija i ako do sada nisi uzeo grafu onda bih ti definitivno preporučio da sačekaš još malo. 

14 godina

A ako će biti do 2000kn, svakako bolje tu novu uzet onda, nego polovno, valjda neće razočarati... 

9 godina

Ni meni se ne zuri, moj CF x2 hd 3850 jos tjera dosta stvari na low :) sad kad kupim single polaris za novuckonfu to će mi bit ko nekom quad sli titana...posto nisam ni probavao novije igre od tomb raidera iz 2013 bit ce mi itekako future proof 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2016 21:46 (NathanDrek).

1 0 hvala 0
17 godina

napisi pod pc sto imas..dobrodosao na forum 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina

Hvala...dugo sam promatrac i pratim sve teme ali sad budem sigurno imao nekih pitanja prije kupnje pa sam se odlucio registrirati...imam potpuno funkcionalni pentium core 2 duo 2.66 ghz, 4 gb ddr3 800 mhz i cf hd 3850 x2 512 mb tak da to ni necu pisat pod profil upisat cu samo novu konfu, jer popravio sam auto, napravio fasadu, ne planiram vise imat djece, sakrio sam od zene 10-tak somića - vrijeme je...

9 godina
neaktivan

gtx 970 4 gb vs radeon r9 380 4 gb ?koja je bolja?cijena je ista u prodavnici u kojoj sam trazio.lp

0 0 hvala 0
13 godina

970

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
Kredzzz kaže...

gtx 970 4 gb vs radeon r9 380 4 gb ?koja je bolja?cijena je ista u prodavnici u kojoj sam trazio.lp

Ne kupuj ni jedno ni drugo, sacekaj kraj mjeseca pasce cijene i 480ka ce na police koja je bolji izbor od te dvije karte a ista cijena 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Osobno bih isto sacekao.. Ocekujem performanse rx 480 trenutno na razini 970 ili malo bolje, slicnu potrosnju te sa vremenom bolje perf., pogotovo u dx12 novim igrama.

EDIT: Izbriso sam kaj sam piso jer sam zaboravio na OC i efikasnost 970 naspram 390. Kako got bilo kupovina tih grafa u ducanu mislim da nije pametna, polovno ispod 2200kn mozda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 13:52 (The_Fichek).
13 godina

Nadam se da moj i3 neće bottleneckati 480, jer stvarno se veselim dotičnoj kartici :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 18:21 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Nadam se da moj i3 neće bottleneckati 480, jer stvarno se veselim dotičnoj kartici :D

pa ak bn gtx970 radeon ce raditi jos gore...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

nemora bit ali pricekaj sa gpu i nabavi i5 

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mozda i nece biti BN na nijednoj, ali ja bi ti mozda rađe preporucio da si uzmes neki noviji i5 nego novi gpu, da od nove grafe ces dobit vise nego od novog cpua, ali dvije jezgre danas nisu isplative ni za igranje ni za nešto produktivnije, vec eventualno za neki media PC

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran

imao sam taj i3 i 970 to nema veze s vezom..bn na sve strane! osim na ultri s 4xaa i 10fps-a...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 21:03 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...

imao sam taj i3 i 970 to nema veze s vezom..bn na sve strane! osim na ultri s 4xaa i 10fps-a...

Neće bit bn na dx 12 i ashes of singularitiJu

13 godina

ne znam za 970, ali 380x nije bottleneckao nimalo, niti 960 nije. Vidjet ću hoće li biti tako sa 480,ako da, jbg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

ne znam za 970, ali 380x nije bottleneckao nimalo, niti 960 nije. Vidjet ću hoće li biti tako sa 480,ako da, jbg.

Nije bottleneckao 380X ?! Smijesan je onaj ko misli da jedan dual core nece biti bottleneck za takve tipove gpu-a. 

13 godina

99% gpu useage sam imao na witcheru 3 i dark souls 3. Ne razumijem zašto bi bilo smješno... Isprobaj ti pa vidi prije neg me napadaš, zz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
maks0806 kaže...

99% gpu useage sam imao na witcheru 3 i dark souls 3. Ne razumijem zašto bi bilo smješno... Isprobaj ti pa vidi prije neg me napadaš, zz.

Witcher 3 je 95% gpu intensive igra, dok je ostalih 5% igre cpu intensive. Tako da te to može prevariti.

Evo kod mene Phenom 965 na stocku napuca 99%  gpu usage AMD 280X u open worldu, ali kada uđem u Novigrad gpu usage padne na slabih 50%, jer procesor nemože nafilati grafičku.

Isprobaj u Novigradu, dođi na glavni market pa vidi kakva je situacija.

DS 3 nisam igrao.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
boxer kaže...
maks0806 kaže...

Witcher 3 je 95% gpu intensive igra, dok je ostalih 5% igre cpu intensive. Tako da te to može prevariti.

Evo kod mene Phenom 965 na stocku napuca 99%  gpu usage AMD 280X u open worldu, ali kada uđem u Novigrad gpu usage padne na slabih 50%, jer procesor nemože nafilati grafičku.

Isprobaj u Novigradu, dođi na glavni market pa vidi kakva je situacija.

DS 3 nisam igrao.

Takoder,Dying Light na Phenomu 3.5 GHz i R9 280X radio ispod 60 % GPU usage.
Witcher 3 je izvan zidina grada vecinom 99 % zakucan jer nema nikakvog posla za procesor dok kad udes u Novigrad zakuca i5-icu na 70-80 % cak i vise,a di ne bi Phenoma ili FX 6300.

13 godina

Sad nemam 380x, vidis moguce, jer sam bio u velenu tad, u novigradu sam bio sa 950, a sad sam sa r9 270 na onom iza skelligea. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Sad nemam 380x, vidis moguce, jer sam bio u velenu tad, u novigradu sam bio sa 950, a sad sam sa r9 270 na onom iza skelligea. 

a igru ćeš završit sa Vegom vjerovatno

Battlelog: Glavas_ZG
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice