Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Slaže konfiguraciju, dapače, sada ću u temu za konfiguraciju napisati post

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
X-Plosiv kaže...

Bitno je koje frend ima:

Napajanje i procesor ?

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
protjeran
Ne! Bitno da ima i7, onda cemo dalje:)))
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan

Ja bih zaobisao asus 390 i uzeo bilo sta drugo jer su oni failali najstrasnije sa 390 karticama (kao i sa 290)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koju od ove dvije grafičke preporučujete za kupit http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-gigabyte-gv-n960oc-4gd-4-gb-ddr5-128-bit-12537000-mhz&code=62553ADM ili http://www.adm.hr/product.asp?product=graficka-kartica-gigabyte-gv-r938wf2-4gd-4-gb-ddr5-256-bit-9705700-mhz&code=62582ADM ? Znaci koja bi davala bolje i stabilnije performanse i koja ce trajat duze, ne mislim koja ce se prije pokvarit, nego koja ce dulje bit sposobna radit na jacim postavkama, i jel ima uopce neke razlike tu? Nekak naginjem na stranu Nvidie , jer sam do sad imao Nvidiu Gtx 460 , i durala je 4-5 godina solidno, sad u zadnje vrijeme vise nemoze popratit to sve. haha
Ostatak konfiguracije intel i5 3470

Corsair CX500

8gb Ram

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
isus12345 kaže...

Koju od ove dvije grafičke preporučujete za kupit ...

? Znaci koja bi davala bolje i stabilnije performanse i koja ce trajat duze, ne mislim koja ce se prije pokvarit, nego koja ce dulje bit sposobna radit na jacim postavkama, i jel ima uopce neke razlike tu? Nekak naginjem na stranu Nvidie , jer sam do sad imao Nvidiu Gtx 460 , i durala je 4-5 godina solidno, sad u zadnje vrijeme vise nemoze popratit to sve. haha
Ostatak konfiguracije intel i5 3470

Corsair CX500

8gb Ram

ako zelis da ti potraje rade se protegni jos 100+kn za jacu karticu! r9 380X

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/sapphire-graficka-kartica-amd-radeon-r9-380x-crossfire-4gb-ddr5__18069551

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 20:00 (Stjepanj).
13 godina
Glavas_ZG kaže...
X-Plosiv kaže...

Bitno je koje frend ima:

Napajanje i procesor ?

Napisao sam post u http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-7000-do-10000-kn/170222.aspx?jumpto=4959416&sort=asc&view=flat&page=168

Stjepanj kaže...
Ne! Bitno da ima i7, onda cemo dalje:)))

Beskorisno, biti će i5 :P

10 godina
odjavljen
X-Plosiv kaže...

Beskorisno, biti će i5 :P

Ma 5tjepanj zayebawa, zna on jako dobro da svaki cpu ima svoju namjenu a i5 je napravljen na gaming, moderna i5ica je jaca od svih amd-a i gotovo identicna svim i7micama

17 godina
odjavljen

Kako gdje, višjezgrene i7-ce donose priličnu razliku u nadolazečim cpu zahtjevnim nasovima, pri tome ne mislim na HT makar i on postaje bitan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XXX kaže...

Kako gdje, višjezgrene i7-ce donose priličnu razliku u nadolazečim cpu zahtjevnim nasovima, pri tome ne mislim na HT makar i on postaje bitan.

Da,jedino gdje se osjeti razlika je na skoro najjacim single GPU grafickama kao Titan X i na nizim rezolucijama,sa grafickama kao GTX 970/R9 390 nema tolike razlike,moglo bi se reci da nema.

I zar nije Ashes of Singularity DX 12 benchmark,koliko znam taj API bi trebao jos manje opterecivati procesor i vrsiti cpu overhead,a ne skalirati medu procesorima toliko dramaticno 

14 godina

Sve će više igara izlaziti koje znaju iskoristiti sve što procesor nudi. Pogotovo kada izađe DX 12.

Unlock the Power Within
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jedn od benefita dx 12 je i bolje iskorištavanje višejezgrenih procesora, znači ne nužno prebacivanje sveg posla na GPU nego i zapošljavanje svi dostupnih jezgri...ljudi sa vrhunskim i7 procevima dolaze na svoje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Slažem se, dolaze do izražaja moderni i7.

Mislim da će i fx 83xx doći malo vise do izražaja.

Cini se da su u cijeloj prici i5-ice sa naj manje potencijala.

Vec i sad je prisutno da u bjesnim mmo online igrama i7 daju zamjetno bolje rezultate i u sli i cfx setupima.

No treba imati na umu da je ovo gore beta test sto govori da iga nije optimizirana tj. zavrsena i logicno je da ce razlika u sirovoj snazi doci do izrazaja.

Vec su ti primjeri prisutni gdje se vide velike oscilacije između beta verzije i finalne verzije igre,u finalnoj verziji su gotovo uvijek razlike između fx 83xx, i5 SB IB HSW, i7 SB IB HSW nisu toliko zamjetne sto se moze vidjeti i iz slika:

Battlefield 4 beta vs final:

Gta 5

The Witcher 3

0 0 hvala 1
12 godina
Glavas_ZG kaže...

Cini se da su u cijeloj prici i5-ice sa naj manje potencijala.

a bumo videli, rekli su slepci 

ako ništa drugo, lako se i5 nadogradi na i7 (uz dovoljno dlakavih životinjica ofkors)

10 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

ako ništa drugo, lako se i5 nadogradi na i7 (uz dovoljno dlakavih životinjica ofkors)

Oko 500kn treba dodati na nase i5-ice.

No treba pricekati i vidjeti jer uvijek se događa isto, stvori se bjesan hype a onda od toga obicno bude malo ili nimalo.

Cini mi se da ce razlika ostati ista između i5 i i7 a da će najviše profitirati AMD procesori.

14 godina

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Realno!

12 godina

S obzirom kakve su cijene na njuškalo rekao bi i odlično

17 godina
odjavljen

ak nije pečena...to je uvijek rizik sa starim grafama bez garancije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dobri dan/vecer..ovisi za koga...uglavnom..imam dvije opcije asus strix r9 380 4gb ili asus gtx 770 dcII 2gb, obe s garancijom i za istu cjenu (1400kn).  

i5 4690k

mb asus sabertooth

hx650w

ssd 120gb

8gb ripjaws 

ja nekako bi vise volia gtx-icu..ali bi isto volia vas pitat svejedno...pa ako vam nije problem da me malo uputite :)

antevukusic
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da je 380ka bolji izbor a i dobijes 2gb vise memorije

Ako ti je 770 draga ti je uzmi, dobra je to grafa 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina

Možda da ipak ideš na 4 GB. 2 gb je premalo danas, a kasnije će biti sve veći i veći problem, na 390-ici redovno viđam zauzeće u igrama preko 3 do 4 gb. 

Imao sma 770, nije loša kartica, osim tih 2 gb.

Imao sam i 280X 3gb, ali to je bila tahiti serija. 

380 bi trebala imati poboljšani GCN i dobre performanse u DX12.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
szx kaže...

dobri dan/vecer..ovisi za koga...uglavnom..imam dvije opcije asus strix r9 380 4gb ili asus gtx 770 dcII 2gb, obe s garancijom i za istu cjenu (1400kn).  

i5 4690k

mb asus sabertooth

hx650w

ssd 120gb

8gb ripjaws 

ja nekako bi vise volia gtx-icu..ali bi isto volia vas pitat svejedno...pa ako vam nije problem da me malo uputite :)

r9 380 ako je 4gb

13 godina
neaktivan

jel cisto zbog vise vrama ili ? jer jako bi volia 770....

antevukusic
11 godina
neaktivan

Onda uzmi 770 jednostavno :)

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
szx kaže...

jel cisto zbog vise vrama ili ? jer jako bi volia 770....

i zbog dx12 a i zbog rama, meni recimo na r9 390 cod bo3 uzima skoro 7,8gb vrama u fhd-u, ali ako ti je draza 770 onda uzmi nju.

13 godina
neaktivan

fala van! ja mislin da cu 770..jer ako mi se pokvari kroz garanciju, onda je mogu vratit u linksa i imat nesto u puno vecoj vrijednosti od 380, mislim da je tada 770 bila preko 3k kn...

a ovaj covik sta je uzea 380, kupia je negdi u ipon-a, prvi put sazna za to jucer, za tu w-stranicu, neznan ni kako bi nit di bi otisa da mi se pokvari...

edit: a i necu tolko falit s 770, jel tako?

antevukusic
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 1:09 (szx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za dx12 i nove naslove hoces, 2gb je premalo 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
szx kaže...

fala van! ja mislin da cu 770..jer ako mi se pokvari kroz garanciju, onda je mogu vratit u linksa i imat nesto u puno vecoj vrijednosti od 380, mislim da je tada 770 bila preko 3k kn...

a ovaj covik sta je uzea 380, kupia je negdi u ipon-a, prvi put sazna za to jucer, za tu w-stranicu, neznan ni kako bi nit di bi otisa da mi se pokvari...

edit: a i necu tolko falit s 770, jel tako?

Sto se tice sirove snage,neces da faliti puno sa GTX 770,GTX 770 i R9 280x su direktni rivali,a R9 380 malo zaostaje za R9 280x iako ima manje shader procesora,no kako kolege kazu bolja teselacija,novija gcn arhitektura i cip te dx12 perfomanse.

Realno,jedino ce te kociti nedostatak VRAM-a,no ako ti ne smeta smanjiti texture detail na srednje ili najnize,nece biti problem,samo uzmi u obzir koliko danasnje igre uzimaju VRAM-a,pogotovo novi Tomb Raider,Black Ops 3,Dying Light itd. pa bi radije isao na 10 % manje perfomanse sa vise VRAM-a kod R9 380 samo me strah tog Ipon-a,ne citam bas pozitivna iskustva sa njima i moglo bi biti natezanja u slucaju neke reklamacije

13 godina
neaktivan

Ne bih ja rekao da je 770 brza od 380, cak sta vise ili izjednacene ili 380 prednjaci malo a 4gb je osjetna razlika...

Moj PC  
1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice