Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.936.624
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije moguće.
Moraš reći marku i model laptopa.
edit: Ah, kolega preduhitrio i dao bolji i precizniji odgovor.
Vjerojatno postavljam glupo pitanje, no čitajući po netu sam se totalno pogubio.
Imam u planu kupnju XFX r9 280x grafičke i 2 Benq GW2255 monitora. Grafička na sebi ima 2 DVI priključka, monitori također imaju DVI priključke. Ako želim dual monitor setup dal je dovoljno da kupim dva obična DVI kabla i svaki monitor spojim u jedan od DVI priključaka na grafičkoj ili moram preko adaptera?
Koliko sam skužio do problema dolazi zbog monitora koji nemaju DVI priključak, te moraju zbog toga koristiti adaptere. Pretpostavljam da bi u mojem slučaju to trebalo biti jednostavnije i da je dovoljno samo spojiti onako kako sam naveo, ali ipak radije pitam.
Pošto tvoj monitor ima DVI priključak isto kao i grafa netriba ti nikakav adapter već običan DVI kabel isto tako i za drugi monitor.

Vjerojatno postavljam glupo pitanje, no čitajući po netu sam se totalno pogubio.
Imam u planu kupnju XFX r9 280x grafičke i 2 Benq GW2255 monitora. Grafička na sebi ima 2 DVI priključka, monitori također imaju DVI priključke. Ako želim dual monitor setup dal je dovoljno da kupim dva obična DVI kabla i svaki monitor spojim u jedan od DVI priključaka na grafičkoj ili moram preko adaptera?
Koliko sam skužio do problema dolazi zbog monitora koji nemaju DVI priključak, te moraju zbog toga koristiti adaptere. Pretpostavljam da bi u mojem slučaju to trebalo biti jednostavnije i da je dovoljno samo spojiti onako kako sam naveo, ali ipak radije pitam.
ako je to ova grafička http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r9-200-series/amd-radeon-r9-280x-black-double-dissipation-edition-r9-280x-tdbd
možda ćeš morat adapter ili kabel poseban za jedan od monitora.
po specifikacijama grafičke imaš dva DVI izlaza jedan DL-DVI-I i jedan SL-DVI-D, a monitori su ti oba sa DVI-D. tako da će jedan monitor morat imat ili adapter sa DVI-I na DVI-D ili posebni kabel složen tako već. (ali preporuka je adapter tako da kabel ostane uvijek DVI-D, za nikad se nezna slučaj)
ako je to ova grafička http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r9-200-series/amd-radeon-r9-280x-black-double-dissipation-edition-r9-280x-tdbd
po specifikacijama grafičke imaš dva DVI izlaza jedan DL-DVI-I i jedan SL-DVI-D, a monitori su ti oba sa DVI-D. tako da će jedan monitor morat imat ili adapter sa DVI-I na DVI-D ili posebni kabel složen tako već. (ali preporuka je adapter tako da kabel ostane uvijek DVI-D, za nikad se nezna slučaj)
Koliko ja znam, DVI-D je kompatibilan s oba ulaza.
Samo se DVI-I mora uštekati u točan port.
Tako da bi dva normalna DVI-DVI kabla (uvijek su digitalni) trebala biti OK.
Koliko ja znam, DVI-D je kompatibilan s oba ulaza.
Samo se DVI-I mora uštekati u točan port.
Tako da bi dva normalna DVI-DVI kabla (uvijek su digitalni) trebala biti OK.
dvi-d je potreban samo ako ides na 120/144hz , inace obican dvi-i je sasvim dovoljan
dvi-d je potreban samo ako ides na 120/144hz , inace obican dvi-i je sasvim dovoljan
Da, ali to njemu nema veze jer ga ne može uštekati u port:
A DVI-D ide u oba.
Rogss kaže...
Htio bih nadograditi grafičku na laptopu. Je li to uopće moguće i ako je, ima li netko neku preporuku?
klasicna nadogradnja ne ali pogledaj za egpu rijesenje u ovoj temi. osobno sam to isprobao i radi super.
www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/egpu-eksterna-graficka-laptop/214550.aspx
Rogss kaže...
Htio bih nadograditi grafičku na laptopu. Je li to uopće moguće i ako je, ima li netko neku preporuku?
klasicna nadogradnja ne ali pogledaj za egpu rijesenje u ovoj temi. osobno sam to isprobao i radi super.
www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/egpu-eksterna-graficka-laptop/214550.aspx
moras vidjeti po spec laptopa jel to mozes ili ne
Pozdrav,
zanima me da li je dobra grafička kartica HD 7870 i da li je povoljna cijena 800 kuna?
solidna kartica rebrand ti je 270. probaj jos malo srusiti cijenu bar za 100 kn
zar nije rebrand 270x ?
HD 7870 je original a onda su je rebrandirali kao R9 270 i R9 270X. Sve je to ista grafa.
zar nije rebrand 270x ?
u nacelu:
R7 265 = 7850.
R9 270 = Slight OC 7870 with single PEG.
R9 270X = Major OC 7870 with double PEG.
Da li se isplati uzeti nove npr. HD 7870 ili hd 7950, ili ipak treba ici na rebrand r9 270 ili r9 280x?
Da li ove starije verzije zaostaju tehnološki u odnosu na ove nove verzije?
Hvala pozz
rebrand je uglavnom brzi od 3-6%, ali u nacelu su to sve isti modeli. Neznam koliko mozes naci novu 7870 ili 7950, jedino ako je zaostala na lageru negdje. Uzmi si rebrand i miran si.
Odabir je vrlo vjerovatno pao na GTX 970...eh sad da vas cujem koju verziju od nje .Htio sam cekat noviju seriju(pascal) al to je upitno kada ce doci a pogotovo ako bude na pocetku samo high end serija kostat ce ko bandićeve fontane...pa pretpostavljam da je najbolje za ostat na 970tki.pa eto trazim best price/performance/cooling opciju...kuciste zalman Z3+ tak da bi trebala stat unutra.
Odabir je vrlo vjerovatno pao na GTX 970...eh sad da vas cujem koju verziju od nje .Htio sam cekat noviju seriju(pascal) al to je upitno kada ce doci a pogotovo ako bude na pocetku samo high end serija kostat ce ko bandićeve fontane...pa pretpostavljam da je najbolje za ostat na 970tki.pa eto trazim best price/performance/cooling opciju...kuciste zalman Z3+ tak da bi trebala stat unutra.
gigabyte g1 gaming
gigabyte g1 gaming
*pod uvjetom da radi kako spada ^^
ova moja odbija normalno raditi na adaptive modu (black screen, artefakti u windowsima, BSODovi), samo na performance sve radi kako spada
a kad radi kako spada onda je super tiha, temp ne prelaze 65C (70C kad je OCana) i OCa se ko blesava
od nekih dodatnih negativnih stvari bih izdvojio duzinu kartice (najduza koju sam ikad imao - cooler je jednostavno ogroman)
nosim je u utorak na servis bas da vidim sta ce reci (kartica kupljena prije 2mj)..

samo prenosim svoj iskustva
kartica kad radi, radi odlicno (ovo mi je druga gigabyte nvidia graficka)
pitanje je jel bsod uopće od grafičke. i ostali problemi. moja drobi sve živo. bsod vidio godinama, čak ni onu pink verziju bsoda. komp je super stabilan. kartica tiha, čak i u full gamingu.
kad prođe gara ću joj pastu zamijenit i to je to. ako je ne prodam prije. best buy dil ikad.
pitanje je jel bsod uopće od grafičke. i ostali problemi. moja drobi sve živo. bsod vidio godinama, čak ni onu pink verziju bsoda. komp je super stabilan. kartica tiha, čak i u full gamingu.
je, jer nemam takvih problema sa integrusom

Pozdrav ekipa...
Posto nisam odlicno upucen u zadnje serije grafickih kartica (od zadnje amdovke R9 280x) zanima me sto ocekivati u zamjeni za staru Radeonku 7970 3 Gb verziju od MSI sa tf3 hladnjakom, placenu nesto vise od 3 k kuna nebitno radilo se o Nvidiji ili Amd-u?
Dakle koje graficke cjenovnog ranga od 2800-3300 kn?
Hvala...
Pozdrav ekipa...
Sumnjam da bude bilo baš u tom cjenovnom rangu, mislim da bi trebao dobiti R9 280X, R9 290, R9 390 ili sl.
Budeš vidio koliko darežljivi budu ili ne budu bili.