Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.896.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
elander kaže...

Pozdrav. Može preporuka najjače grafičke koju moj komp može iskoristiti, specifikacije su slijedeče:

ProcesorQuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

Sistemska memorija4096 MB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Naziv matične pločeGigabyte GA-EP45-DS5  (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

Napajanje je jamis seasonic 500w

I koliko realno mogu dobiti za grafičku karticu - Sapphire Vapor-x HD 5770 1gb ddr5

kao prvo moras pod obavezno dici taj cpu na barem 3ghz, tih 600mhz ce ti pomoci drasticno u svim igrama,

kao drugo koliko novaca mislis potrositi jer maximala sto bi islo na taj q6600 je mozda nekakva gtx750/750TI/R7 260X

kao trece 5770 mozes prodati za cca 300-tinjak kuna!lp

Radi na 3 GHz koliko se siječam, novci nisu bitni, možda neka od ATI za preporučiti, ne pratim već duže vrijeme komponente

10 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Itko.

0 0 hvala 0
14 godina

Od novog R7 260X a polovno traži R9 270X ili bez X.

12 godina
tankionline kaže...

Itko.

A šta moš uzet novo do tisuću kuna recimo r7 260x mada ja na taj cpu nebi iša na ništa slabije od r9 280 ali ona je oko 1600kn pa na više.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina

Trebam novu grafičku za GTA V i Witcher 3, ali ni sam više ne znam što bi bilo pametnije. Plan je bio pričekati do ožujka da AMD izbaci nove grafe pa onda vidjeti što je isplativije i to uzeti, ali jbg kad ih još ni sad nema na vidiku. Nekako sam najbliži opciji da već sad uzmem GTX 970 i to je to. U pravilu kupujem da mi nešto traje što duže jer nemam volje prečesto se zezati sa nadogradnjama. GTA V nije baš u najsjajnijem stanju trenutno pa ionako planiram čekati još pokoji patch, ali Witchera bih htio zaigrati čim prije. Izlazi sredinom slijedećeg mjeseca.

Druga opcija je čekati novu generaciju Radeonki, ali pojma nemam kad će biti dostupne. Ako ih stvarno predstave tek u lipnju, kad bi mogle biti dostupne kod nas? Da li je uopće realno za očekivati da će biti toliko bolje od 970 da bi se isplatilo čekati? AMD obećava sve i svašta, ali...

Nekakva treća, najmanje vjerojatna opcija bi bila sad uzeti jeftiniju karticu, tipa 960 (ili AMD u tom rangu, ali definitivno sam bliži nVidiji) jer ionako i dalje planiram igrati na Full HD rezi pa onda ako zatreba preći na nešto jače slijedeće ili godinu nakon. I tu mi je teško procijeniti koliko bi 970 bila više "future proof" od 960. Pričalo se i o 960Ti verziji, ali nemam pojma ni kad bi to moglo stići.

Uglavnom to je to. Ako je itko u sličnoj situaciji, ima neke korisne informacije ili savjet, molim lijepo da se izjasni.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

uzmi 970 i miran si, a 960 nema sta trazit pored r9 280 jer su cijenovno iste a 280 je puno bolja, takodjer ako te zanima polovno imas po njuskalu hrpu dobrih kartica sa garancijom

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
280 je u najbolju ruku podjednaka 960, a prednost između tih bi dao 960
Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina
zuper kaže...
280 je u najbolju ruku podjednaka 960, a prednost između tih bi dao 960

128 bit sabirnica jel ti dosta ipak je 2015. godina.

14 godina
Pa ako u konačnici daje bolje rezultate, nije bitno jel ima 128, 256, 384 sabirnicu
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

testna konfa i7 4790k, 16gb rama 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Aha, a na kojoj rezoluciji je testirana konfa iz tog grafa?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zuper kaže...

1080p brijem

12 godina
zuper kaže...

Na dovoljnoj da opere GTX-icu

17 godina

To je testirano na 4k rezoluciji, ali opet u svakom slucaju mislim da je radeon 280 jaca grafa ali i vise trosi. Ako je napajanje adekvatno onda bolje ici na 280

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

decko trenutno ima i5 3570k i 550ti, u slucaju da uzme r9 280 dovoljno mu je brand 80+ napajanje od 500w i drzi 280-tku bez problema

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
csgoplayer kaže...
zuper kaže...

1080p brijem

Ne, nego 4k, jer tek tu 128 bita štekaju

10 godina
neaktivan
Montezano kaže...
csgoplayer kaže...
zuper kaže...

1080p brijem

Ne, nego 4k, jer tek tu 128 bita štekaju

aha, a jbg... doduse svakako bi prije uzeo 280 radi jace sabirnice i 3gb vrama (koje danas manje vise svaka igra izvuce)... a na drugu stranu gtx 960 manje trosi i bolji clock ima

13 godina

Također je 2GB vrama na 960 problem kod određenih igara kao npr. GTA V, ja na svojoj 280ci lahko stavim very high texture i ostale detalje dok korisnici sa 2GB vrama moraju nešto smajiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozz, evo odlucih se uzeti novu grafu... Razmisljam o GTX 960 2GB pa koje su najbolje ? Gledam STRIX i MSI GF ? 

a evo imam i priliku uzet novu XFX R9 280X Black Edition  3GB za 2000 kn ? Pa... pomagajte !

JJ.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 17:18 (BepoKiller19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BepoKiller19 kaže...

Pozz, evo odlucih se uzeti novu grafu... Razmisljam o GTX 960 2GB pa koje su najbolje ? Gledam STRIX i MSI GF ? 

a evo imam i priliku uzet novu XFX R9 280X Black Edition  3GB za 2000 kn ? Pa... pomagajte !

R9 280x je nesto jaca i ima vise rama i vise trosi, ukratko u svemu je jaca ali je i jaka za tvoj proc al svejedno ja nebi puno razmislja

10 godina
neaktivan

Mislis da nece bit bottlenecka ? Mzd ipak GTXicu? (osobno meni draža) ali koju ? Ima ih od STRIXA,gigabytea,msi i Palita... Gledam ove palit , neznam u cemu je razlika GTX 960 SuperJetStream i Jet Stream ? 

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-Palit-GTX960-JetStream-521388.aspx

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-Palit-GTX960-Super-JetStream-498664.aspx

JJ.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 18:18 (BepoKiller19).
13 godina

Postoje negdje neke šeme da netko mjenja vrhunsku karticu za neke slabije modele (više komada), uz eventualnu nadoplatu?

Dućani, oglasnici..  nešto?

Buraz mi u kompu ima ASUS-ovu GTX 780, u ormaru jednu staru GTX 580 s Arctic cooling hladnjakom, a zainteresiran je za GTX 980.

Ili ostaje samo: ove dvije u oglasnik, pa kad se prodaju, kupovat novu?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 18:19 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bolje oglasnik, ima ljudi kojima treba nova grafa sad kad je GTA5 izašao.  Sad i oni slabi gameri gledaju uzet nešto jače. GTX 580 će se prodat brzo, ak je cijena okej.

Da ja postavim pitanje, s obzirom na napajanje (OCZ ModXStream 500W 80+) i trenutnu grafu, koja bi grafa bila dovoljno značajan upgrade, a da ne moram napajanje mijenjat?

Malo mi ovu GTX 760 next-gen igre ugrizle za tur, pa bi nešto jače.

13 godina
buljo781 kaže...

Bolje oglasnik, ima ljudi kojima treba nova grafa sad kad je GTA5 izašao.  Sad i oni slabi gameri gledaju uzet nešto jače. GTX 580 će se prodat brzo, ak je cijena okej.

Da ja postavim pitanje, s obzirom na napajanje (OCZ ModXStream 500W 80+) i trenutnu grafu, koja bi grafa bila dovoljno značajan upgrade, a da ne moram napajanje mijenjat?

Malo mi ovu GTX 760 next-gen igre ugrizle za tur, pa bi nešto jače.

Pogledaš po testovima koja GTX 970 ima najmanju potrošnju i nju upikneš

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina

Neka druga možda, koja ne košta >3000kn? Da prodam i Xbox i grafu, ne bi imao dosta

10 godina
neaktivan
BepoKiller19 kaže...

Mislis da nece bit bottlenecka ? Mzd ipak GTXicu? (osobno meni draža) ali koju ? Ima ih od STRIXA,gigabytea,msi i Palita... Gledam ove palit , neznam u cemu je razlika GTX 960 SuperJetStream i Jet Stream ? 

Netko ? 

BUDGET GAMER!
16 godina
buljo781 kaže...

Neka druga možda, koja ne košta >3000kn? Da prodam i Xbox i grafu, ne bi imao dosta

Ak imaš dva ispravna bubrega, jednoga prodaj i kupi grafu. Razmisli!  for the .

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
13 godina
protjeran
BepoKiller19 kaže...
BepoKiller19 kaže...

Netko ? 

Super Jet Stream ti je najjaca izvedba 960-tke!

kartica po defaultu s boostom radi do enormnih 1340mhz pa do cak 1430mhz ja bi svakako prije izabrao tu nabrijanu!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
buljo781 kaže...

https://www.alzashop.com/search.htm?exps=gtx%20970#f&cst=0&pg=1&pn=1

Gainward, MSI, ispod 2800kn

Besplatna dostava, bez dodatnog PDV-a....

10 godina
neaktivan

Super Jet Stream ti je najjaca izvedba 960-tke!

kartica po defaultu s boostom radi do enormnih 1340mhz pa do cak 1430mhz ja bi svakako prije izabrao tu nabrijanu!LP

Moć će vrtit ove novije ? GTA V ? ... ... ? hvala

BUDGET GAMER!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice