Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Gregs kaže...

Trebao bih što bolju grafičku do 2000 kn..

Pa ako ces uzeti onaj Fx-8320 onda preporuke idu ovako:

Do jucer su u ponudi bile fenomenalne Asusove R9280 Dc2 Top edicije za "samo" 1600kn s 3god gare! sad su nesto skuplje

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/asus-graficka-kartica-r9-280-dc2t-3gd5-3gb-ddr5-pcie__6237411

no kako ih danas vise nema(barem ovih za 1600kn) ja bi pricekao ili provjerio kad ce doci ponovno( ako zelis usparati 400-tinjak kuna ili ti je nebitno sto su pak 200kn skuplje)

Nazalost Nvidija u tom rangu ne nudi niti priblizno te perfomanse koje nudi ta Asusova 280-tka!( dakle cijenom joj konkurira jedino gtx760:)

Ostale su ti preskupe Gtx770( no sad je razlika u cijeni i perfomansama na strani 280X modela, zapravo vec jako jako dugo)

dakle opet ostajemo na Radeonu ali jacem bratu R9 280X! koji model izabrati? osobno bi opet uzeo Asusov model

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+r9+280x

ili Gigabaytov model( iskljucivo u rev 2.0 reviziji)

kojeg trenutno nema! no ove kartice malo izlaze iz tvog budeta no evo nek se nadu ako se odlucis na nesto jacu grafu!

inace kolega Deawood ti je preporucio sapphirov model kojeg bi osobno zaobisao kao i sve iz njihove ponude(daleko najkvarljivije kartice u 2014godini skupa s msi-jem)

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 20:14 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pa Stjepan sta mi predlazes, da li je dobro na moju konfiguraciju samo ubaciti i7 3770 i gtx 970 umjesto i5 3350p i hd 7770? Hvala. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ja nakon sto sam uzeo prvu i7-icu (i7 920) nebi me nitko ziv vise natjero da se vratim na i5 ili nesto gore (novije i5 se doslovno tope/da ne govorim i o buci s stock hladnjakom) u sad vec poprilicnom broju naslova koji iskoristavaju vise od 4 jezgre) jednom kad probas bolje povratka na gore nema, a što je najbolje tu razliku sto platis poslje se i vrati(kad je odlucis prodati), vjeruj mi!

i da ne zaboravim; sad sam primjetio da i najnovije/najjace i5 u nekim igrama im barem jedna jezgra zakucana na 100%, ja da to vidim kod sebe bi si doslovno propucao glavu a to na i7 nebus vidio dok si ziv!LP

razlika izmedju i7 i i5 za gaming = nepostojeca zar ne?

Samo govorim da se stvarno ne isplati uzimati osim ako ne ides na neki divlji sistem grafa preko 400 evra gdje bi taj i5 imao bn, ali i7 i prvenstvena namjena kompa za gaming uz tu grafu? Daj molim te 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran

nema tu divljih sistema, ako zelis mir, tisinu i bezbrizne perfomanse sljedecih 5 godina i7 je "nazalost" jedini izbor! i7 3770 je odlican i mocan cpu, pa prema tome zasto ne! kao sto rekoh ta razlika se na neki nacin i vrati

(pogotovo ako uzimas polovnog)!

da ne govorim da cijeli sistem kao i cijelokupno kuciste 2x lakse dise s i7 unutra!LP

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

dobro prica ja sam se preporodio prelaskom sa i5 na i7 za svoj tadasnji multy gpu set up a prelazak je bio prije dvije god. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 21:11 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Primjer

i5 4690 kosta ~ 1.500

i7 3770 kosta ~2.000

a taj mir i tisina, to se dobija hladjenjem koje moras uzeti i za i7 tako i za i5 zar ne? Razliku u cijeni mozes potrositi cak i na vodeno hladjenje 

Evo i komentar iznad "multi gpu", za single card nista jace od i5 ti ne treba, zar ne? Koju grafu ce 4690 bottleneckati? 980? sumnjam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

i7 ima za minimalno 30% manji load tokom koristenja u gamingu, tako da mu ne treba bolje hladenje! dakle mir, hladnoca i tisinu u kucistu ostale razloge "za" mislim da netreba nabrajati!

no sad smo vec offtopic!sry!LP

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

zdravo ekipa, trebao bih preporuku za graficku karticu.

znaci pc je sljedeci:

-cpu intel e2160 @2.5

-hdd 32gb

-maticna gigabyte ga-g41mt-s2

-ram 2gb ddr3 1333mhz

-napajanje 400W aMaze

Zanima me koju graficku da stavim jer ce pc samo sluzit za gledanje full HD filmova, moze i iz ducana ili iz njuske. 

I podpitanje jel ce ovo gore navedeno bit dovoljno za pokrenut full HD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zvijerka kaže...

zdravo ekipa, trebao bih preporuku za graficku karticu.

znaci pc je sljedeci:

-cpu intel e2160 @2.5

-hdd 32gb

-maticna gigabyte ga-g41mt-s2

-ram 2gb ddr3 1333mhz

-napajanje 400W aMaze

Zanima me koju graficku da stavim jer ce pc samo sluzit za gledanje full HD filmova, moze i iz ducana ili iz njuske. 

I podpitanje jel ce ovo gore navedeno bit dovoljno za pokrenut full HD?

Bilokakva externa grafa bi trebala posluziti. Nova Sapphire R7 240 1GB GDDR5 kosta 600Kn s poštarinom. Future proof je, a i trazio sam prvi najjeftiniji model s GDDR5 VRAM-om

sup bro?
13 godina
protjeran

Mislim da mu je neisplativo davati 600kn za grafu a cijeli pc mu toliko ne vrijedi, neznam jako zbunjujuca situacija s obzirom da ima slabasnog pentiuma starog 8+godina!

rade da uzme za cca 100-150kn jaci cpu i neku polovnu grafu, napredak u perfomanama ce biti 10x veci!

(ploca mu prakticki podrzava sve dualce)lp

Strm za tih 600kn( neznam mozda mu je i to previse) ubaci i cpu+gpu+napojnu!

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 22:19 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

Mislim da mu je neisplativo davati 600kn za grafu a cijeli pc mu toliko ne vrijedi, neznam jako zbunjujuca situacija s obzirom da ima slabasnog pentiuma starog 8+godina!

rade da uzme za cca 100-150kn jaci cpu i neku polovnu grafu, napredak u perfomanama ce biti 10x veci!

Znam, i meni je... Ali ako ce polovno ic, tu su samo ove HD48XX tipa grafe kroje trose puno struje a njegovo napajanje je slabo.

sup bro?
13 godina

znaci bitno mi je samo da se moze vrtit film u HD-u. za ostalo nista nece sluzit vise. a 600kn je previse ipak malo.

nasao sam dijelove po sobi,pa rekao da starcima slozim komp da mogu filmove vrtit

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 23:10 (zvijerka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Unigine Valley Bench, dali je ovo BN ili?

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako je to BN onda je i ovo moje

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Strm, kod tebe nije bottleneck jer ti je grafa zakucana na 99% u 99% vremena, jedino nekad imaš imaš taj drop, ali to je više sa softverske strane nego sam bottleneck hardvera. 

Mizet, na koliko je tebi tu postotak? Samo s mišom prođeš preko tih linija u MSI Afterburneru. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 7:48 (Deawood).

0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

i7 ima za minimalno 30% manji load tokom koristenja u gamingu, tako da mu ne treba bolje hladenje! dakle mir, hladnoca i tisinu u kucistu ostale razloge "za" mislim da netreba nabrajati!

no sad smo vec offtopic!sry!LP

a jegiba, kad bi tako razmišljali što ćeš onda sa grafom koja ti je svako mlo na 100 posto, smanjiti detalje ili rezoluciju da joj smanjiš load

malo ste pretjerali

13 godina
zvijerka kaže...

znaci bitno mi je samo da se moze vrtit film u HD-u. za ostalo nista nece sluzit vise. a 600kn je previse ipak malo.

nasao sam dijelove po sobi,pa rekao da starcima slozim komp da mogu filmove vrtit

njuskalo i kupi neku grafu za oko 100kn (neku 512/256mb 128bit ddr3)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
15 godina
neaktivan
Strm kaže...
Stjepanj kaže...

Znam, i meni je... Ali ako ce polovno ic, tu su samo ove HD48XX tipa grafe kroje trose puno struje a njegovo napajanje je slabo.

Može uzeti HD4670 kakvu sam i ja našao, idu oko 150kn. Ne treba dodatan adapter/kabel za napajanje, i radi na tim 400W no-name drlozima.

Prodajem GTX470 povoljno
12 godina
neaktivan

Treba mi neka dobra grafa za ove zahtijevnije igrice do 1200kn

Evo ostatak kompa:

intel pentium G2010

G-skill 4gb 1600mhz

Napajanje neko tam od 400w

WD blue 1tb

Asrock 1155 b75m-gl

P.S.

Za kolko bi mogo prodat ati radeon HD 3850??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ti je kinez napajanje, onda uzmes napajanje i ostane ti love za r7 260x.

Ako je brendirano, onda r9 270.

Pogledaj koje je napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ocekivao sam da ce 960-ka biti malo jaca, ali kako citam po performansama bi trebala biti izmedju 760 i 770. Takodjer nadao sam se i vecem VRAM-u ali dolazi samo u 2 GB verziji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa tako je i prije pisalo, u rangu r9 280, ne vidim razloga da bude jaca jer je tu gtx 970

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Feel 400atx je napajanje ali ja sam si htio uzet jos 16gb ram(2x8) i prodat poslje 4gb ram koju sada trenutno imam

13 godina
odjavljen

Na taj komp? Pa čemu? lol

U igricama ti ama baš ničemu neće koristiti.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:07 (Deawood).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pojasni mi malo zas mi nece koristit 16gb rama?

E da gledao sam na internetu i ljudi su govorili da 1333,1600,1866mhz nema uopce nikakve razlike pa kad ti sad kazes da mi ne treba 16gb rama onda cu uzet jos jednu plocicu od 4gb rama ali koliko mhz?

Jer sam mislio da ce 16gb ram mi ubrat komp jer kad bi igro npr watch dogs kojem treba 8gb rama ja bi imo vise i onda mi nebi stekalo dok sam na internetu??

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:19 (karlo125).
10 godina
neaktivan

Dobra večer, trebao bih prijedlog za najbolju grafičku za ovu konfu

Fx-6300

Asrock 980de3/u3s3

8 Gb ram

cx 430w

i kućište je akyga 309bk

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
karlo125 kaže...

E da gledao sam na internetu i ljudi su govorili da 1333,1600,1866mhz nema uopce nikakve razlike pa kad ti sad kazes da mi ne treba 16gb rama onda cu uzet jos jednu plocicu od 4gb rama ali koliko mhz?

Jer sam mislio da ce 16gb ram mi ubrat komp jer kad bi igro npr watch dogs kojem treba 8gb rama ja bi imo vise i onda mi nebi stekalo dok sam na internetu??

Zato jer igrice nikada ne koriste 16GB RAMa. 8GB RAMa je optimalno, ali nema smisla uzimati 8GB RAMa kad ti je procesor Pentium, jer imaš puno više boljih i pametnijih opcija za ulaganje.

Imao ti 4GB ili 768GB, ako imaš slabi (odnosno spori) procesor i slabu (odnosno sporu) grafičku karticu taj RAM ti neće nikakvu bitni razliku činiti kod igrica.

Kyoukan- koliko love imaš?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:24 (Deawood).
13 godina
karlo125 kaže...

nemoj bacat lovu bezveze, kupi SSD i ako bas imas love jos 4gb rama istu pločicu kao sada

Intel 120gb - 500kn

Te naravno kvalitetno napajanje XFX 450 s 60mj garancije ili Hyper 500 + neku jaču grafu, npr R7 260 1gb / R7 260x 2gb

Kyoukan kaže...

Fx-6300

Asrock 980de3/u3s3

8 Gb ram

cx 430w

i kućište je akyga 309bk

XFX R9 270 - 1200kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:27 (FakeDeath).
14 godina
Kyoukan kaže...

Fx-6300

Asrock 980de3/u3s3

8 Gb ram

cx 430w

i kućište je akyga 309bk

Koliko krznenih imas pri ruci?

sup bro?
13 godina