Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.904.660
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
kikolo kaže...

Igracina,mali ispravak,nece hauski bit 920-tka usko grlo,ako ga bude clocka barem na 4 ghz,u mene

je i7 930,a grafa 290-tka,usage mi je redom kod svih novijih naslova dobar,95-99%,a za bf4 multi,ne znam,

nemam ga.

pozdrav

ok, forumas je presao sa i7 920 kojeg je imao na 3,35ghz na i5 3570k i napisao je da je dobio ogroman boost, link

Kod tebe je dobra iskoristenost grafe vjerovatno zbog ovih 4ghz. Da li je velika razlika u performansama između 930 na stock i na 4Ghz ?

16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Poprilicno velika,inace pratim cpu usage preko msi-a,kao i gpu,zauzece procesora sta se tice ac unity-a,fc4,mordora,evil within-a uglavnom

mi se krece ravnomjerno za sve jezgre,i to do 60-70 %,sto se tice multija,tu nisam testirao,a na stocku,taj usage poprilicno skoći i desava se stuttering.

Nisam jedino probao watch dogs s ovom karticom,sa gtx 580 to je bilo mi neigrivo na zadovoljavajucim detaljima,trzalo je ko ludo.

kikolo
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Hvala ekipo na preporukama, evo za oko mi je pala "gigabajtica" gtx 970 g1, ali pise da treba 550w napajanje (ja imam wanabe 500w) pa sam u nedoumici dali da je kupim?

Carpe Diem
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mileni007 kaže...

Hvala ekipo na preporukama, evo za oko mi je pala "gigabajtica" gtx 970 g1, ali pise da treba 550w napajanje (ja imam wanabe 500w) pa sam u nedoumici dali da je kupim?

Koji model zalmana?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 9:05 (alien20).
13 godina
alien20 kaže...
mileni007 kaže...

Koji model zalmana?

ZM500-GS

Carpe Diem
12 godina
mileni007 kaže...

ZM500-GS

nije to baš neko napajanje, no ima 80+ certifikat i za tu karticu će biti dovoljno

15 godina
protjeran
mileni007 kaže...

To je prije 400W napajanje (408W max. na 12V railovima) nego 500W. Svejedno, drzat ce posto proc i kartica nisu veliki potrosaci.

14 godina
mileni007 kaže...
alien20 kaže...
mileni007 kaže...

Koji model zalmana?

ZM500-GS

A zakaj ne Corsair CX430, CX500? {#} 

sup bro?
15 godina
protjeran
Strm kaže...

A zakaj ne Corsair CX430, CX500? {#} 

Procitaj prije nego komentiras...

14 godina
neaktivan

Ljudi trebao bi savjet. Jel Sapphire HD 6870  1 gb, MSI GTX 650, Gainward GTX 750 bila ok kupnja? oko 400 kuna? Ili pucat na SAPPHIRE HD 6670 ili SAPPHIRE HD 7770?

Da ne uletavam sa pitanjima, pa da direkt pitam, šta je najbitnije kod grafičke kod kupovine? Što je bitno GPU Core clock i video memory i što još?

Dvoumim se između tih 3 no, ipak trebam mišljenje drugih.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 14:50 (tonik).
12 godina
tonik kaže...

Ljudi trebao bi savjet. Jel Sapphire HD 6870  1 gb, MSI GTX 650, Gainward GTX 750 bila ok kupnja? oko 400 kuna? Ili pucat na SAPPHIRE HD 6670 ili SAPPHIRE HD 7770?

Da ne uletavam sa pitanjima, pa da direkt pitam, šta je najbitnije kod grafičke kod kupovine? Što je bitno GPU Core clock i video memory i što još?

Dvoumim se između tih 3 no, ipak trebam mišljenje drugih.

Gdje si ti uspio naci HD6870, GTX 650 i GTX 750 za 400kn? GTX750 bi tu bio najbolji izbor ali ja bih izbjegao Gainward. Ako ova MSI GTX 650 ima garu uzmi nju, ako ne možeš uzeti i HD6870 jer je jača od nje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 15:16 (ibme74).
14 godina
neaktivan

Jedan frend se želi lagano rješit kompa pa mi je ponudio MSI GTX 650 sa garom još godinu i pol za 350-400 kuna.

A našao sam još i mogučnost kupovine gainward gtx 650 za 300 kuna.

A što gainward nije dobar?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nekako se odlučujem na GTX 650 od MSI-a ali nemogu nigdje naći kolika je njezina minimalno sistemsko napajanje koje treba imati. Jel tko upoznat sa time?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tonik kaže...

Nekako se odlučujem na GTX 650 od MSI-a ali nemogu nigdje naći kolika je njezina minimalno sistemsko napajanje koje treba imati. Jel tko upoznat sa time?

napiši koje napajanje ti imas pa ti kazemo

12 godina
tonik kaže...

Ta grafa trosi niti 70w tako da ju moze gonit i sroteks od recimo MS-a 400w.
nista mi se neda
14 godina
neaktivan

Imam 400 W LC.

Kupio sam grafičku, sad samo mi fali 6 pinski na molex konektor.

12 godina
tonik kaže...

Imam 400 W LC.

Kupio sam grafičku, sad samo mi fali 6 pinski na molex konektor.

. Ako ga nisi dobio uz grafu posalji mi na pp adresu pa cu ti poslat u ponediljak jedan 6 pinski
nista mi se neda
10 godina
Da li grafička Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5 stane u kućište Raijintek Arcadia, USB3.0, black ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ziga_ST kaže...
Da li grafička Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5 stane u kućište Raijintek Arcadia, USB3.0, black ?

Ja sam nasao da stane bez problema, ako je to to kućište

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
neaktivan
Prodati 270X i dodati 700kn za Sapphire 290. Sto kazete?
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
eXecutioner kaže...
Prodati 270X i dodati 700kn za Sapphire 290. Sto kazete?

koju sapphire, referentnu? niti u ludilu osim ako nemislis staviti aftermarket cooler...lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
neaktivan

Da, referentnu.... niti u ludilu??? zbog temperatura?

A ako bi presao na 280x, dodavsi 400kn?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 13:01 (eXecutioner).
13 godina
odjavljen

Jer je glasna ko avion i vruća ko sunce. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

3 0 hvala 0
13 godina
eXecutioner kaže...

a dodao cc 900kn i uzeo nešto s 3venta tipa gigabyte 290? :=) jer vidim ima ih po 1800-1900kn

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 13:11 (FakeDeath).
13 godina
protjeran
eXecutioner kaže...

s 270x na 280x i nemas bas prevelikog smisla osim sto ces s 280x moci sve vrtiti s 4xAA, ili se rasegni do aftermarket 290-tke ili pricekaj nesto bolje...

edit: jel netko primjetio ogroman nedostatak 290-tki i to odjednom?? kaj se desava a da mi neznamo?){#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 14:12 (Stjepanj).
13 godina

kakav nedostatak? di to nema?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
0 1 hvala 1
10 godina
Haker_x kaže...
Ziga_ST kaže...

Ja sam nasao da stane bez problema, ako je to to kućište

To je to, haval znaci stane :D

16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
eXecutioner kaže...

s 270x na 280x i nemas bas prevelikog smisla osim sto ces s 280x moci sve vrtiti s 4xAA, ili se rasegni do aftermarket 290-tke ili pricekaj nesto bolje...

edit: jel netko primjetio ogroman nedostatak 290-tki i to odjednom?? kaj se desava a da mi neznamo?){#}

kako ih najlakse skuziti da su "aftermarket"? znaci te nemaju problema s grijanjem i bukom?

13 godina
odjavljen

Aftermarket hladnjaci su hladnjaci koji su unaprijeđene i stavljeni su od strane nekog branda/proizvođača (Sapphire, Asus, MSI...), a referentni hladnjaci su hladnjaci koje stavlja OEM (AMD, nVidia).

Aftermarket su u 99% slučajeva bolji, jedino ako je aftermarket sličan ko i referentni (npr. Gainward ima slične hladnjake u ponudi kao i OEM, ali su malo različiti, zapravo ista stvar što se tiće buke, temperature...).

Aftermarket hladnjake ćeš jako lako prepoznati, napiši npr. Asus GTX 970 i napiši nVidia GTX 970 i vidjeti ćeš razliku, referetni (nVidia) hladnjak je poznati po sreberno-crnoj masci s jednim ventom, a aftermarket su drugačijeg izgleda i kod jačih imaju 2+ venta.

Asus-ov NEreferetni dizajn, tzv. aftermarket hladnjak Asus-ov NEreferetni dizajn, tzv. aftermarket hladnjak
nVidia referetni dizajn nVidia referetni dizajn
S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 15:28 (Deawood).

3 0 hvala 2
13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...

kakav nedostatak? di to nema?

na njusci..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice