Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.920.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
zober kaže...

a i cpu je lagani BN za nju.

Nije.

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
14 godina
lGRACINA kaže...

Nije.

Nemaš ti blage.

Ovdje internet ne pomaže.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 17:37 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

U redu je, ne moras se praviti pametan na svakoj temi jer ti slabo to ide (pogledaj si malo iznad za psu jedno govoris drugo linkas). Malo isprobaj neke stvari u RL kao sto ti je vec FD rekao u drugoj temi pa se javljaj i pisi. Konkretan primjer ti je BF4 MP. Ne znam za ostatak konfiguracije - najbtinije kuciste pa ukoliko stane ATX maticna bilo bi dobro uz malu nadoplatu zamijeniti i5+H61 za FX 8320+970A-DS3P+Hyper/Raider 700/650w i onda recimo MSI/Giga R9 290. {#}

Ne obaziri se na TD - redovni trollovi :).Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;) https://www.facebook.com/pages/Ilumina-It/1704233699801781?fref=ts
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 18:48 (njuska11).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
zober kaže...

U redu je, ne moras se praviti pametan na svakoj temi jer ti slabo to ide (pogledaj si malo iznad za psu jedno govoris drugo linkas). Malo isprobaj neke stvari u RL kao sto ti je vec FD rekao u drugoj temi pa se javljaj i pisi. Konkretan primjer ti je BF4 MP. Ne znam za ostatak konfiguracije - najbtinije kuciste pa ukoliko stane ATX maticna bilo bi dobro uz malu nadoplatu zamijeniti i5+H61 za FX 8320+970A-DS3P+Hyper/Raider 700/650w i onda recimo MSI/Giga R9 290. {#}

Gore si u poruci ponovio za mnom sto sam napisao, dobro savjetujes, cak si i link kopirao.

@ FD i V17 necu komentirati vase off topic poruke. Drzite se teme jer ce nam moderator dati zuti karton. Vezano za BF4 i bttn to si procitao u bttn temi i sad ponavljas, no ja imam sati na lockerima malo previse tako da odmah vidim da nemas pojma sta pricas, igrao sam na ts-u sam sa tipom koja ima i5 2400 i 7970 i nema btn, dakle ni ovaj proc i5 3330  i r9 280 nece pravit bttn tako da nemoj tipu krivo savjetovati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 20:08 (lGRACINA).
14 godina
lGRACINA kaže...
 dakle ni ovaj proc i5 3330  i r9 280 nece pravit bttn tako da nemoj tipu krivo savjetovati.

LOOOL, prijatelj je spomenuo R9 290 da će biti BN za taj i5, ne R9 280 kako ti navodiš.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan

Zašto komplicirate, dakle čovjek je mene pitao za r9 280, napajanje i procesor, odgovrio sam mu da nece biti bttn u citatu zoberu. Ako sam krivo napisao evo - dakle taj i5 nece biti bttn ni za r9 280 ni za r9 290 - stvarno ste pretjerali sa tim bttn-ima - ako ga i bude nece biti osjetan, vec sam spomenuo da vas ima dosta koji uopce neigrate igre o kojima pricate da prave bttn-e. Battlefield 3 i 4 online da budem konkretan, dakle igru neigrate a pricate o njoj. Dođite na ts- kad igramo pa cemo popricati o bttn-u, to ste sve pokupili u onoj temi od 191x7 pa sad tu ekipi dajete krive informacije,  Dakle nama bttn-a od modernih i5 na 280 280x 290 gtx 770 780 970 itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 20:52 (lGRACINA).
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina

Jel bi mi moglo napajanje izdržati ovu grafičku?

edit ako nevidite pročitat piše max output 400W

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 21:09 (zelenbic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

iako je krš od napajanja, ali bi, 260 ne troši puno

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

Pozz ljudi.Ne planiram nista kupit nego me nesto zanima pa ako me vi mozete malo puociti ;) Ovako znaci:Neki mi ljudi govore da je gtx 750 Ti ispaltivija i bolja kartica od gtx 760 sto po meni nema smisla.Isto tako i gtx 770 i gtx 970 imaju istu cijenu a koliko sam cuo gtx 970 je puno bolja graficka.Nije mi isto to jasno kako moze biti puno bolja graficka,ja sam mislio da su to samo kao malo jaci modeli.Opristite na noobskim pitanjima ali evo malo znatizeljan ja ;)

0 0 hvala 0
13 godina
lGRACINA kaže...

Zašto komplicirate, dakle čovjek je mene pitao za r9 280, napajanje i procesor, odgovrio sam mu da nece biti bttn u citatu zoberu. Ako sam krivo napisao evo - dakle taj i5 nece biti bttn ni za r9 280 ni za r9 290 - stvarno ste pretjerali sa tim bttn-ima - ako ga i bude nece biti osjetan, vec sam spomenuo da vas ima dosta koji uopce neigrate igre o kojima pricate da prave bttn-e. Battlefield 3 i 4 online da budem konkretan, dakle igru neigrate a pricate o njoj. Dođite na ts- kad igramo pa cemo popricati o bttn-u, to ste sve pokupili u onoj temi od 191x7 pa sad tu ekipi dajete krive informacije,  Dakle nama bttn-a od modernih i5 na 280 280x 290 gtx 770 780 970 itd.

gle, iskreno, ne volim lagati ljudima i preporucavati nešto što ne znam iz prve ruke, što nisam vidio iliti testirao

Bilo bi mi drago da se javiš u 191x7 temu, i okačiš koje slike od tebe i tvojih kolega sa različitim mašinama jer ako mi pokazes da je drugacije nego onako kako sam ja testirao necu nikome reci da i5 svih generacija ovi jeftini, tip 3350p/4460 BN jednu R9 280x/290 u BF3/4 Multy

Jer gledaj to ovako, ja sam uhvatio fx6300/8320/3350p/4460 i testirao baš baš u toj igri, i baš baš ti procevi BN tu igru pa čak i na malim mapama s malo igrača

npr evo slike 8320+280x , znaci običan quick play, par igrača... a kako je tek na nekoj zahtjevnoj mapi, sa više igrača?

Ne znam, ponavljam, meni je BN bio izražen... pa eto, molim te ako imaš priliku i znaš drugačije, okači i ti koju svoju sliku testa, biti ce nam svima drago, jer tu smo da pomognemo a ne da se svađamo ;=)

IvanDado kaže...

Pozz ljudi.Ne planiram nista kupit nego me nesto zanima pa ako me vi mozete malo puociti ;) Ovako znaci:Neki mi ljudi govore da je gtx 750 Ti ispaltivija i bolja kartica od gtx 760 sto po meni nema smisla.Isto tako i gtx 770 i gtx 970 imaju istu cijenu a koliko sam cuo gtx 970 je puno bolja graficka.Nije mi isto to jasno kako moze biti puno bolja graficka,ja sam mislio da su to samo kao malo jaci modeli.Opristite na noobskim pitanjima ali evo malo znatizeljan ja ;)

teško pitanje moram priznat :D

ukratko, gtx750ti je isplativija, ali nije bolja, umjesto gtx 760 ja rađe biram R9 280. GTX 770 sada više baš i nema smisla kraj gtx970 i r9 290 jer je slabija kartica...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 22:05 (FakeDeath).
11 godina
odjavljen

Hvala ti na odgovoru Fake :) Nego ono sto mene muci je ovo:Znaci kolko ja znam izmedu gtx 670 i gtx 770 nema neke velike razlike,dok izmedu gtx 770 i 970 ima.To mi nije jasno.Sad izmedu svih tih graficka npr. gtx 960(kad izade),gtx 970 i 980 koja bi sad bila najisplativija?Znam da je gtx 980 najbolja ali neznam jeli ono "ulozeno dobiveno".Nadam se da zas na sta ciljam ;)

13 godina
IvanDado kaže...

Hvala ti na odgovoru Fake :) Nego ono sto mene muci je ovo:Znaci kolko ja znam izmedu gtx 670 i gtx 770 nema neke velike razlike,dok izmedu gtx 770 i 970 ima.To mi nije jasno.Sad izmedu svih tih graficka npr. gtx 960(kad izade),gtx 970 i 980 koja bi sad bila najisplativija?Znam da je gtx 980 najbolja ali neznam jeli ono "ulozeno dobiveno".Nadam se da zas na sta ciljam ;)

Koliko ja znam gtx 770 je nešto jača kartica od gtx670, nije velika, ali onako ugrubo oko 10% jača

dok gtx770 je slabija od 970, isto se doslovce nemre reci "jako velika razlika" ali opet ima tu barem 20% razlike u prednost gtx970, ovisno od igre do igre...a opet kao što veliš, skoro su iste cijene...a ono uz to što je 970 jača, manje se grije, manje struje troši...

Ne znam kako da ti odgovorim na to koja bi bila naisplativa, jer ne znam što ti očekuješ od grafičke i koji su tvoji zahtjevi... jer meni npr naisplativija je intel hd :D jer ne igram, i nemam potrebe za snagom grafičke :=) a ti ?

Uloženo dobiveno se mislim više svodi na to, kakve su tvoje potrebe... pa tek onda mogu reci koja je grafa najbolja za tebe, jer ono nekome je i tih 10% jača bitno...

Sam sam sebe zbunio sada :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 22:26 (FakeDeath).
11 godina
odjavljen

Haha :D

ja jesam zahtjevniji samo sto sa danasnjim igrama kolko vidim nemozs bas tako lako dobiti 60fps/ultra setting(Far Cry 4,AC Unity npr.)

13 godina

pa gle, ako ces kupovati, i hoces nevidiju, imas taj proc koji ti je pod kompom... i hoces se igrati kako treba, mislim da je jedna fina GTX 970 idealna za tebe :=)

Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
odjavljen

Hvala ti frende na odgovorima :D

12 godina
neaktivan

FD slazem se sa svime sto si napisao, vezano za benchmarke i ovu temu od 191x7 to je sve ok, no u raspravu u bottlnecku netreba ulazit jer dosta ima ovih sto pisu o bttnu u toj temi a ni neznaju sto to je jer je njima slucaj: ako grafa nije na 99% to je odmah bottlneck od strane procesora i sad vi uzmete recimo r9 280x u kombinaciji sa i5 3330 recimo i grafa nije na 99% i odmah pisete procesor bottlnecka grafu a to nije tocno, sad pitanje je zasto to tvrdim, iz razloga jer nije jedan benchmark od nekoliko minuta igre o kojoj nemas pojma dokaz necega - ja imam oko 400 sati proslih koji mjesec i znam odredjene mape u dusu, i mogu te odvest na poziciju recimo na metrou gdje ces sa i7 i 780 imati frame drop od 20fps i grafa ti nece biti na 99% ili na caspianu gdje ce ti grafa biti na 99% sa fx 4100 i kad dodjes na to isto mjesto sa i5 i istom grafom imat ces 20 fps vise grafa isto na 99% ili na lockerima gdje ce ti proc biti na 80% a grafa na 60% "pokraj plamena" u prone stanceu a korak dalje je proc na 50% a grafa na 99% - dakle ovo sto vecina u onoj temi definiraju kao bottlneck iz battlefileda 3 i 4 tako definiraju jer nemaju pojma kako ta igra dise, nego se samo ponavljau po temama i daju krive informacije isto tako i ti si igru testirao kako kazes i sve to stoji ali ovo sto ti garafa pada na manje od 99% neznaci da je do procesora - nego ima jos dosta drugih cimbenika o kojima ti nemozes nista znati iz nekoliko minuta testiranja - i onda dođete i te sve cimbenike stavite pod to da je procoesr slab i da bootlnecka grafu sto uopce najcese nije slucaj, i onda se daju krivi savjeti, ja nepricam o igrama koje nisam igrao ali bf igram i znam kako je.

Moj PC  
5 1 hvala 3
13 godina

Znam, zato BF i nije neko vodilo za BN. I zato bi ja volio da mogu to točno testirati i znati, i da se što više ljudi prikljuci i da svoje testove.

Kako bi po tvojem onda najbolje testirali da li je jedan i5 BN s 290?

Jer evo voljan sam testirati to, imam i5 4460, imam i 290 :D pa daj prijedloge i ja cu testirati, naravno a da to nije BF igra ;=)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Savjet molim :

Računalo je :

I5-3350P

Asrock B75M-GL r 2.0

Patriot Viper 8GB 1600MHz

HDD Caviar Black 500GB Sata 3

Corsair CX 80+ Bronze 430W

grafika je 7850 2GB XFX

trebam najjaču grafičku koja može na ove specifikacije umjesto 7850 da nije problem procesor napajanje itd. itd. sve savjete prihvačam igra se najviše novi NBA i sve vrste 3D igara :), namjena isključivo IGRANJE!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na to napajanje, teško a da je isplativ upgrade. Ja se ne bi usudio R9 280X na to spojiti, ne znam koliko W daje na 12V, vjerojatno oko 336, ali u full loadu nekakvom, moglo bi biti smrzavanja i restartova, sa ostatkom konfe u obziru.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
xerexy kaže...

Savjet molim :

Računalo je :

I5-3350P

Asrock B75M-GL r 2.0

grafika je 7850 2GB XFX

trebam najjaču grafičku koja može na ove specifikacije umjesto 7850 da nije problem procesor napajanje itd. itd. sve savjete prihvačam igra se najviše novi NBA i sve vrste 3D igara :), namjena isključivo IGRANJE!

Najjaca graficka kartica koja ide na to napajanje je GTX 970 koja ima tdp od mizernih 145w -

trazi modele koji imaju 1 x 8 pinski pcie power konektor kao sto je model asus strix 970 iz razloga jer tvoje napajanje ima 1x 8 pcie pin da nemoras koristis molex

- proc ti ima tdp 69w mislim - tako da ce to napajanje biti sasvim dovoljno - ukljuci turbo boost iako je on vjerovatno automatski ukljucen - tad ce ti proc radit na pristojnih 3.3ghz - ako ti je gtx 970 preskupa mogu ti preporucit gtx 670 kojih ima za oko 1000kn na ogalsima koja ima isto relativno mali tdp od 170w - a mnogo je jaca od hd 7850

- jos mozes slobodno na to napajanje i gtx 660ti oko 145w tdp i mozda r9 270 koja nije mnogo jaca od 7850

- grafe kao sto si r9 270x gtx 760 r9 280 gtx 770 gtx 680 izbjegavaj jer mnogo trose iako neke od nijih imaju deklarirano isto oko 170 ali idu i do 200w bez probelema a i vise

- dakle 970 ako si mozes priustit

14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Na to napajanje, teško a da je isplativ upgrade. Ja se ne bi usudio R9 280X na to spojiti, ne znam koliko W daje na 12V, vjerojatno oko 336, ali u full loadu nekakvom, moglo bi biti smrzavanja i restartova, sa ostatkom konfe u obziru.

Ako je tako koja kombinacija napajanje - grafika bi bila najjača za napravit s obzirom na ostatak konfiguracije?

do nekih 3k kn.

14 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
xerexy kaže...

Savjet molim :

Računalo je :

I5-3350P

Asrock B75M-GL r 2.0

grafika je 7850 2GB XFX

Najjaca graficka kartica koja ide na to napajanje je GTX 970 koja ima tdp od mizernih 145w -

trazi modele koji imaju 1 x 8 pinski pcie power konektor kao sto je model asus strix 970 iz razloga jer tvoje napajanje ima 1x 8 pcie pin da nemoras koristis molex

- proc ti ima tdp 69w mislim - tako da ce to napajanje biti sasvim dovoljno - ukljuci turbo boost iako je on vjerovatno automatski ukljucen - tad ce ti proc radit na pristojnih 3.3ghz - ako ti je gtx 970 preskupa mogu ti preporucit gtx 670 kojih ima za oko 1000kn na ogalsima koja ima isto relativno mali tdp od 170w - a mnogo je jaca od hd 7850

- jos mozes slobodno na to napajanje i gtx 660ti oko 145w tdp i mozda r9 270 koja nije mnogo jaca od 7850

- grafe kao sto si r9 270x gtx 760 r9 280 gtx 770 gtx 680 izbjegavaj jer mnogo trose iako neke od nijih imaju deklarirano isto oko 170 ali idu i do 200w bez probelema a i vise

- dakle 970 ako si mozes priustit

Dakle ovo bi trebalo samo uštekat i ne bi trebalo bit problema ?

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/sap-r9-290-trix-4g/

15 godina
neaktivan
xerexy kaže...
thedream kaže...

Ako je tako koja kombinacija napajanje - grafika bi bila najjača za napravit s obzirom na ostatak konfiguracije?

do nekih 3k kn.

Moram se ispraviti, 384W na 12V, moralo bi biti dovoljno u tom slučaju i za (6 + 8 pin) 280X karticu i slične, sve do GTX970 kako je kolega gore sugerirao. Zavaralo me dijelom jer je davno po izlasku tog napajanja bilo govora da je lošije od izvornog CX-a 400, ali pretpostavljam da je i tog CX 430 modela izašlo par revizija, ako se ne varam.

Ne mogu ipak garantirati i reći 100% da će iste grafe pod opterećenjem (igre, sintetika itd.) raditi stabilno i bez problema.

EDIT: V2 recimo, on daje mojih spomenutih 336W na 12V, review. Tvoj CX je onda došao nakon ovog i jači je po specki od njega također.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 12:17 (thedream).
15 godina
neaktivan
xerexy kaže...

Dakle ovo bi trebalo samo uštekat i ne bi trebalo bit problema ?

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/sap-r9-290-trix-4g/

Možeš ti nju uštekati, i u 2D-u sigurno neće biti problema, ali ne znam tko na temi osim korisnika sa kombinacijom istog može stajati iza toga da će 290tka raditi bez problema na 430W napajanju tipa taj CX. Spojiti možeš,da.

12 godina
neaktivan

Ne ta!

Za tu nemas dovoljno struje.

Trebas GTX 970. 

Dakle ovu:

Link

12 godina

pa kud baš najskuplju verziju i još u najgoroj trgovini, evo na nabavi ima izvrsnu gigu ne puno skuplju od one 290 (samo treba vidjeti jel stane u kućište)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+970

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...

Ne ta!

Za tu nemas dovoljno struje.

Trebas GTX 970. 

Dakle ovu:

Link

Naručena točno ta!

12 godina
neaktivan

Od toliko grafi i svega sad kad je dosao red da i ja uzmem nesto dobro, ne znam da li uzeti R9 280, R9 285, R9 290, gtx 970, gtx 760 ili da cekam novu AMD generaciju ili GTX 960... Izgubio sam se u svemu tome...Na procesor pod MOJ PC ne obracajte paznju jer ce tu ici Intelov Broadwell, K verzija i5 ili najslabiji i7.. :)

Planiram igrati Battlefield 3, Battlefield 4, GTA V, Alien Isolation, Assassins Creed Unity, nove sportske igre itd..Ne patim od ultra detalja u igrama kao sto je Unity npr, bitno mi je da se vrti solidno i da je igrivo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

R9 290 / GTX 970 su najbolji izbor. Pitanje koliko si love spreman uložiti.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice