Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.949.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Ryder007 kaže...

Pozz pitanje,kupujem grafu do nekih 1500 kn(1600 maximum) pa me zanima koju mi vi preporucili zapelo mi oko ova Asus R9270-DC2OC-2GB DDR5 pa me zanima dali bi pasala na ovu konfu
CPU: AMD A8-5600K quad core 3.8
RAM: 4,00GB Single-Channel DDR3
Motherboard: ASRock FM2A55M-DGS
GPU: 1024MB ATI AMD Radeon HD 5670 (ovu sada imam i dali bi se isplatilo nadogradit tu)

Gledaj r9 270x za te pare, mada bi ja sa tim procesorom uzeo non x verziju za manje novaca. Koje je napajanje? Ako je neko losije/slabije, onda gtx 750ti koja trosi puno manje, ali je i slabija, ne puno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 17:56 (alien20).
12 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...

Pozz pitanje,kupujem grafu do nekih 1500 kn(1600 maximum) pa me zanima koju mi vi preporucili zapelo mi oko ova Asus R9270-DC2OC-2GB DDR5 pa me zanima dali bi pasala na ovu konfu
CPU: AMD A8-5600K quad core 3.8
RAM: 4,00GB Single-Channel DDR3
Motherboard: ASRock FM2A55M-DGS
GPU: 1024MB ATI AMD Radeon HD 5670 (ovu sada imam i dali bi se isplatilo nadogradit tu)

Trebas obavezno jos 4 gb rama.

Koje napajanje imas prije preporuke graficke kartice ?

16 godina
lGRACINA kaže...
MOgY kaže...

Ovako moran prominiti hladnjak na svojoj graf....imam ponudi za polovni ali ocuvani orginal hladnjak od MSI twin frozr ll za 280 kuna ili da uzmem aftermarket cooler

Taj twin frozr ll vrijedi mozda 150 / 200kn max ! - prije 150kn

Za 300kn kupis novi sa garancijom.

a sta mislis jeli bolji ovajArctic Cooling Xtreme IV ili da uzmem orginal koji mi je i bio?

FC Barcelona
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Moze neka preporuka za graficku do 100 eura.

Maticna H61M-P20
Procesor: Intel G2030

Napajanje: 450w

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uzmi najjeftiniji koji mozes naci da ohladi karticu kako treba - ponudi onom tipu 150-200kn za onaj twin frozr - ako ne uzmi novi

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
ZubaMaher87 kaže...

Maticna H61M-P20

Hvala

HD R7 250

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 19:34 (lGRACINA).
14 godina
ZubaMaher87 kaže...

Maticna H61M-P20

Hvala

R7 260X, malkoc prelazi budjet ali stvarno se isplati, ako ne R7 250 ili HD7750, od nVidie imas GTX650. Sve navedeno je taman za taj proc. Moj G2020 je 5% slabiji od G2030 i na njemu imam HD7770 i mogu se cak pohvalit da mogu tu i tamo nekaj zaigrat u fullHD na medium, ali SP...

sup bro?
12 godina
neaktivan

Hvala vam na preporuci.

L.P.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

napajanje je neko no name 500 w

EUNE LOL: frenkySTYLE
14 godina
onda uzmi 270 i xfx ts 430w napajanje
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
ZubaMaher87 kaže...

Točna model napajanja?

ps. ekipa koja preporučuje R7 260/X je prije preporuke trebala postavit ovo pitanje,

a ne samo tako lupit preporuku bezveze, a čovjek možda koristi neki kineski šit

koji isporučuje cca. 150W, a gore piše 450W, R7 260/X su već kartice koje ne

trpe šrotekse.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...

napajanje je neko no name 500 w

na nonamea najjace sto mozes stavit je hd 7750 ili r7 250 - ali i to je rizik

kupi normalno napajanje od minimalno 550w - (ja mogu preporucit cx 600w - dođe oko 500kn novo)

14 godina
lGRACINA kaže...

na nonamea najjace sto mozes stavit je hd 7750 ili r7 250 - ali i to je rizik

A može stavit i GTX 750 Ti recimo, ali kako i sam kažeš, bolje uložit cca. 300 kn u pošteno

napajanje.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan

@igracina a sto se moze dogodit ako ostavit to no name napajanje? jer sam mislio uz grafu uzimat i hdd novi pa si me malo splasio pa mozda bi bilo bolje da si onda uzmem napajanje novo e i moze samo link od tog napajanja di se smoze kupit i el imaju dostavu i sto mislis o onoj grafi sto sam napisao?

EUNE LOL: frenkySTYLE
12 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...

@igracina a sto se moze dogodit ako ostavit to no name napajanje? jer sam mislio uz grafu uzimat i hdd novi pa si me malo splasio pa mozda bi bilo bolje da si onda uzmem napajanje novo e i moze samo link od tog napajanja di se smoze kupit i el imaju dostavu i sto mislis o onoj grafi sto sam napisao?

Cuj, kod tih no name  napajanja zapravo nije toliko problem u isporuci koliko u nestabilnosti napona i jos gore sto nemaju ''zaštitu'' tj. aktivnu korekciju izlazne struje.

Ali evo spasio Te Valentin sa ovim predlogom GTX 750ti iz razloga jer je ona ima istu potrosnju kao i tvoja ali je jaca za duplo ako ne i vise, e sad ako ti je komp radio uredno sa 5670 koja ima tdp 60w odprilike tako bi trebao radit i sa gtx 750ti koja ima gotovo isti tdp - mislim da je 60w -

Sigurna opcijaje naravno novo napajanje - jer je napajanje 1. i najbitnija komponenta.

Ajd ti nama napisi tocno iem napajanja koje imas ?

r9 270 je odlicna grafa - taman za high postave na 1080p - to je zapravo preuređeni radeon 7870 - i dosta je jaca od 750ti - kako god bilo ako hoces dugorocno igrati i na sigurno - uzmi novi napajanje -

ovo koje sam ti ja preporucio imas u HG spotu za 529kn

link

pitaj u temi za napajanja  - ekipa ce ti jos bolje preporucit

ili mozda ovo napajanje

link

sorry za ot admin

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 20:22 (lGRACINA).
12 godina
protjeran

Da li je bolja hd 7850 ili r9 260x po performansama ?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Upit? kaže...

Da li je bolja hd 7850 ili r9 260x po performansama ?

Tu su negdje, r9 260x je zapravo 7790 koja je tek nesto slabija od hd 7850 - ako biras između te dvije uzmi onu sa 2gb rama i boljim hlađenjem. Ali 2g rama ima prioritet.

13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
trolljegeren kaže...

Lijep pozdrav...Posto uskoro krecu popusti zainteresirao sam se za http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5209#ov da li je to najbolji izbor u tom cjenovnom rangu?

Sad me zanima da li to moze na moju maticnu (pretpostavljam da moze) te da li mi treba novo napajanje (trenutno je od 450WATT)?

kakvi popusti?

koje točno napajanje?

Ma mislim na praznike i to..neovisno o tome :)

Imam Zalman ZM 450-GS..ako treba neko jace napajanje molim te predlozi neko..hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 5:16 (trolljegeren).
15 godina
neaktivan

Dal da uzmem r7 250 boost ili da uzmem r7 260x Pošto nisam u mogučnosti da OC procesor jelte jel je matična durable verzija pa nejde preko 2.8 ghz htio bi uzeti neku novu grafu da se riješim svoje stare hd4890 zbog zaostatka za dx11 koji mnoge igre traže. Kakva bi bila situacija sa Bottleneckom? Jednom sam to proživio i nedo bog nikome... I nezelim kupovati nikakvu matičnu sa i5 ili fx procesorom jel trenutno nisam u mogučnosti. Ne planiram igrati na full HD i max postavkama.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 8:09 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Dal da uzmem r7 250 boost ili da uzmem r7 260x Pošto nisam u mogučnosti da OC procesor jelte jel je matična durable verzija pa nejde preko 2.8 ghz htio bi uzeti neku novu grafu da se riješim svoje stare hd4890 zbog zaostatka za dx11 koji mnoge igre traže. Kakva bi bila situacija sa Bottleneckom? Jednom sam to proživio i nedo bog nikome... I nezelim kupovati nikakvu matičnu sa i5 ili fx procesorom jel trenutno nisam u mogučnosti. Ne planiram igrati na full HD i max postavkama.

Procesor je ok, nece bit bottleneck sto god od toga da uzmes. Probaj kupit 260x sa nekim boljim hladjenjem ili cak jeftiniju 750ti.

play2much
12 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Ako želiš upogonit prednosti koje nudi DX 11 onda trebas jacu graficku karticu od r7 250 - ova druga koju si stavio je mozd ai najbolje rjesenje, ona je najjaca kartica koju tvoj procesor moze gurati bez bootlnecka - tj imati ces određeni bootlneck - ali moci ces se igrati uredno jer tvoj monitor ima malu rezoluciju 1440 x 900 sto je veliki boost u framerateu u odnosu na 1080p - tako da uzmi slobodno r7 260x

12 godina
Kewin kaže...

Ovo uzmite

best bang for the buck

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/msi-graficka-kartica-amd-radeon-r7-260-1gb-ddr5-pcie__5601221

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
15 godina
neaktivan

Hvala vam svima na brzim odgovorima. Imam monitor od 19" koji ima max rezu od 1440x900 Tako da sljedeci tjedan uzimam R7 260x.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Hvala vam svima na brzim odgovorima. Imam monitor od 19" koji ima max rezu od 1440x900 Tako da sljedeci tjedan uzimam R7 260x.

260x je zapravo dosta dobra 7790 / koja je dosta jaca od 260 koja je zapravo 7770

- dobar odabir

12 godina
neaktivan

KY 400 ATX P4 to je napajanje

Valentin17

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 11:16 (ZubaMaher87).
11 godina
neaktivan

dali mi se isplati kupit grafu MSI GeForce GTX970 4GB posto imam MSI Z87 GD65 plocu al neko 500W znj napajanje i i3 procesor?! imam budzet nekih cca 4000~5000 kn pa bi htio neku ok grafu za to...

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
pavopuska kaže...

dali mi se isplati kupit grafu MSI GeForce GTX970 4GB posto imam MSI Z87 GD65 plocu al neko 500W znj napajanje i i3 procesor?! imam budzet nekih cca 4000~5000 kn pa bi htio neku ok grafu za to...

1. napajanje kupi

2. kupi barem i5

3. ond kupi grafu

edit

btw pod moj pc ti pise nesto sasvim drugo/ nadam se da netrolas

---

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 19:56 (lGRACINA).
11 godina

Bok ljudi! Zanima me da li bi dobio što s time

da zamijenim postojeću grafičku(pod moj pc) s jačom, tj., da li bi mi proc 

mogao gurati tu novu bez problema? Pozz!

Hvala unaprijed!....mislio sam na nešto odo ovoga:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-r9-290-tri-x-oc-4gb-oglas-12344886

ili

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-radeon-r9-280x-windforce-oc-3gb-ddr5-oglas-13286836

dmati1987
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 20:07 (dmati1987).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci gospoda iz teme Far Cry 4 su pocela pricat kako amd propada tj. da se sve igre optimiziraju za kombinaciju  Intel-Nvidia.

Moze li mi netko to razjasniti

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
dmati1987 kaže...

Bok ljudi! Zanima me da li bi dobio što s time

da zamijenim postojeću grafičku(pod moj pc) s jačom, tj., da li bi mi proc 

mogao gurati tu novu bez problema? Pozz!

Hvala unaprijed!....mislio sam na nešto odo ovoga:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-r9-290-tri-x-oc-4gb-oglas-12344886

ili

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-radeon-r9-280x-windforce-oc-3gb-ddr5-oglas-13286836

290 uzmi - dosta je jaca od 280x

proc ju gura bez problema

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice