Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.941.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

evo ti razlika izmedu gtx570 i nove r9 280 (rebrand hd 7950 boost)

http://www.anandtech.com/bench/product/831?vs=856

a ovo je izmedu 280 i 280x

http://www.anandtech.com/bench/product/1033?vs=1041

kao sto vidis paprena razlika izmedu gtx570 i r9 280, dok kod 280 i 280x je dosta manja ukratko s 280x mozes igrati sve na ultri s 4xAA dok kod 280 ces morati smanjiti level AA(antialiasing)!

ja bi cak uzeo neku bolju/skuplju/hladniju r9 280 recimo wf3!

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 13:45 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Je li isplativo dati 250 kn više za Radeon R7 265 2Gb u odnosu na R7 260X 2Gb? Kužim da je prva bolja jer je 256 bitna, ali postoji li velika razlika u performansama kod novijih naslova?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Tommy88 kaže...

Je li isplativo dati 250 kn više za Radeon R7 265 2Gb u odnosu na R7 260X 2Gb? Kužim da je prva bolja jer je 256 bitna, ali postoji li velika razlika u performansama kod novijih naslova?

"lakse" ce zvakati novije igre i manji fps drop ces imati ili ces ga izbjeci upravo zbog 256 bitne sabirnice

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Zašto onda tražiš grafu do 1500kn i ono najbitnije "da vrti sve na max" ?

750ti nemre vrtiti sve na max, nemre niti 280 baš sve ali opet more duplo bolje od 750ti

Ako nemaš love uzmi R7 260X 2Gb ili R7 265 ili barem R9 270

ili jednostavno, polovno s garancijom? za tu lovu uzmeš polovnu 280X sa još 1.5god gare...ili ima čak i novih 270x primjer jedne nove novcate 1200kn

Jer tražim nešto DO 1500kn, a ta R9 280 u skoro svim dućanima prelazi tu cifru... Pod ovo malo jeftinije sam mislio na nešto tipa ta R9 270... svejedno hvala :)

12 godina
CroIvo kaže...
FakeDeath kaže...

Zašto onda tražiš grafu do 1500kn i ono najbitnije "da vrti sve na max" ?

750ti nemre vrtiti sve na max, nemre niti 280 baš sve ali opet more duplo bolje od 750ti

Ako nemaš love uzmi R7 260X 2Gb ili R7 265 ili barem R9 270

ili jednostavno, polovno s garancijom? za tu lovu uzmeš polovnu 280X sa još 1.5god gare...ili ima čak i novih 270x primjer jedne nove novcate 1200kn

Jer tražim nešto DO 1500kn, a ta R9 280 u skoro svim dućanima prelazi tu cifru... Pod ovo malo jeftinije sam mislio na nešto tipa ta R9 270... svejedno hvala :)

Točno prilazi cifru DO 1500kn za cilu jednu lipu. Razlika u odnosu na r9 270 je manje od 300kn

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 14:31 (nicky.sl).
14 godina
neaktivan

Planiram uzimati graficku i stvarno sam neodlucan kad god se odlucim da je uzmem naidje neka primamljiva ponuda i onda se nadjem u dilemi.

Sad sam naisao na ovu ponudu:

1. Sapphire HD 7850 1GB/DDR5 fabricki reparirana i vracena u prodaju, sa 12 mjeseci garancije od proizvodjaca za (180KM) 700kn

2. MSI R7 260 OC 1GB DDR5, nova sa 36 mjeseci garancije za (160KM) 620kn

Pa me interesuje sta vi mislite o ovoj HD 7850 koja je fabricki reparirana, da li se to ispalti uzimati ili je to veliki rizik

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Planiram uzimati graficku i stvarno sam neodlucan kad god se odlucim da je uzmem naidje neka primamljiva ponuda i onda se nadjem u dilemi.

Sad sam naisao na ovu ponudu:

1. Sapphire HD 7850 1GB/DDR5 fabricki reparirana i vracena u prodaju, sa 12 mjeseci garancije od proizvodjaca za (180KM) 700kn

2. MSI R7 260 OC 1GB DDR5, nova sa 36 mjeseci garancije za (160KM) 620kn

Pa me interesuje sta vi mislite o ovoj HD 7850 koja je fabricki reparirana, da li se to ispalti uzimati ili je to veliki rizik

Fabricki reparirana i vracena u prodaju?
Ko to kaze? Jesu to oni iz radnje testirali grafu i vidjeli da ne radi kako treba pa je reparirali?
Ne radi se to tako inace...to sigurno neko iz radnje je koristio i hoce da je proda zajedno s tom garancijom.
Strpi se jos koju kintu i uzmi 260X.
7850 za tu cijenu moze se naci i na piku s vecom garancijom. 

16 godina
neaktivan
Trebao bi malo updateati ovaj vodic.. Šta kazete?
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Trebao bi malo updateati ovaj vodic.. Šta kazete?

Naravno, samo naprijed{#}.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
14 godina
odjavljen

Pod preporukom za fullHD jos stoje HD 4890 i HD 5850 hehe :D

Samo daj ako imas vremena {#} 

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
eagle05 kaže...

Fabricki reparirana i vracena u prodaju?
Ko to kaze? Jesu to oni iz radnje testirali grafu i vidjeli da ne radi kako treba pa je reparirali?
Ne radi se to tako inace...to sigurno neko iz radnje je koristio i hoce da je proda zajedno s tom garancijom.
Strpi se jos koju kintu i uzmi 260X.
7850 za tu cijenu moze se naci i na piku s vecom garancijom. 

To je u prodavnici winwin iz BiH, a u njihovoj web radnji u Srbiji sam gledao komentare za ove reparirane graficke i pisu da su to one graficke koje su bile pokvarene pa su vracene nazad proizvodjacu na porpavak ili je nakon proizvodnje bio neki kvar pa je kasnije popravljena i sad ih proizvodjac vraca nazad u prodaju po nizoj cijeni, na nekim forumima citam da je rizicno, dok drugi koji su kupili takve graficke kazu da su zadovoljni i da sve radi normalno. Evo ovdje napisano o tim proizvodima( http://www.winwin.rs/filters/product/outlet/

Mozes li mi poslati link od tih grafickih sa PIK-a koje se prodaju po ovoj cijeni sa ovom ili vecom garancijom(najjeftinija koju sam nasao sa garancijom je 250KM), a 260x 1Gb je trenutno skuplja oko 65KM=250kn od R7 260 pa mi se mozda i ne isplati dati toliku razliku za 10% vece performanse

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 17:00 (eagle05).
11 godina
neaktivan

jel se vise isplati uzet GTX 550 TI ZOTAC za 450kn ili gtx 750 1gb oc za 500kn (polovne)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
markymark099 kaže...

jel se vise isplati uzet GTX 550 TI ZOTAC za 450kn ili gtx 750 1gb oc za 500kn (polovne)

isplati se uzeti! ali gtx750! najeftinija je 800kn! nadam se s garancijom!;)

i 750-tka je i dosta brza od 550ti!lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 21:43 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

ali na nabava.net je 550 1080kn

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
markymark099 kaže...

ali na nabava.net je 550 1080kn

ma to je cijena od prije 5 godina, zanemari! zaostali/neprodani hardwer!

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ja se slazem sa Stjepanom i uzeo bi Gigu

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Asus je Asus.
3 fan kod gigabyte je 3 fan, dok su sve ostale 2 fan... 

Najbolje ti je da pogledas review on te dvije kartice (ASUS i GIGABYTE) i vidis temperature u loadu, kako su glasne itd

To ti je najbolji savjet sto mozes sam sebi dati {#} 

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

u dilemi za sam za 5450/6450

imam AMD II 3*3mHz, memoriju 2*2GB i integriranu grafičku ATI HD 3000. Matična Gigabyte MA78LMT- US2H

nisam namjeravao kupovati grafičku jer ne igram igrice, tu i tamo pogledam film, i koristim ga gotovo isključivo za net i office. ali, kak gledam na YTu sve bolje i bolje rezolucije, primjećujem da mu "fali zraka", i malo se tilta slika. skupa s tonom.

koliko sam čuo od savjeta, doo 250-300 kuna uvrh glave, uzeo bih 5450/6450

e sad, ono kaj me zbunilo da još nisam uzeo je ovo:

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Asus_PCIe_EAH5450_SILENT/DI/1GD3(LP)_1GB_GDDR3_DirectX_11-p29848.html

800 MHz

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Sapphire_PCIe_HD5450_1GB_HM_video_kartica-p33843.html 

1334 MHz 

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Sapphire_PCIe_HD5450_1GB_GDDR3_DirectX11-p31800.html 

1600 MHz

znači 10-20 kuna razlike za dvostruko veću brzinu. 

nisam nikakav znalac pa da znam išta više od brojeva, al ta brzina mora da znači nešto. i 6450 bi valjda trebao biti bolji od 5450, ali ne znam koliko.

jel mi može neka dobra duša objasniti i preporučiti što da uzmem ? :)

p.s. za moderatora koji je nakon mog posta zaključao temu iz 2011.

- molio bih da drugi put obrati pažnju na deskriptivnost svojih objašnjenja, jer sve i da nisam obratio pažnju na to da je istoimeni topic 5450/6450 iz 2011, to ništa ne mijenja na stvari niti na formi.

hvala na dobrodošlici.

14 godina
chaselol kaže...
tigerija kaže...
...

Asus je Asus.
3 fan kod gigabyte je 3 fan, dok su sve ostale 2 fan... 

Najbolje ti je da pogledas review on te dvije kartice (ASUS i GIGABYTE) i vidis temperature u loadu, kako su glasne itd

To ti je najbolji savjet sto mozes sam sebi dati {#} 

Hm, sad sam primjetio da ove grafe zahtjevaju 600W. Ja imam 550W Corsair.

Trebam sad i novo napajanje?

BTW nisam našao nešto posebno u reviewsima thi dviju kartica:

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/2138-asus-r9280-dc2t-3gd5.html

http://www.edigital.hr/AMD/Gigabyte_PCIe_AMD_R9_280_3GB_GDDR5_-_GV-R928WF3OC-3GD_video_kartica-p74775.html?bid=&partner=10001&utm_source=nabava.net&utm_medium=cpc&utm_campaign=abTest2

Za ovu giga nisam niti našao neke revse. Ne znam koju od ovih da uzmem. Ja bi vjerojatno ov ugiga sa 3 venta. Ali ne znam da li to ima neke razlike pošto za ovu Asus piše da je tiha i dobro hladi opet.

2 god garancije ima samo.

13 godina
tigerija kaže...

Asus je bolja, tiša... jedino sto ti te grafe u uziu imaju 2god gare... Ako baš baš mora biti 3god gara onda idi na gigu, ali pazi da ti stane u kuciste jer ta grafa je ogromna

napajanje bude ok, ako nije VS serija... ako je, da, trebaš i novo napajanje

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 8:41 (FakeDeath).
14 godina
FakeDeath kaže...
tigerija kaže...

Asus je bolja, tiša... jedino sto ti te grafe u uziu imaju 2god gare... Ako baš baš mora biti 3god gara onda idi na gigu, ali pazi da ti stane u kuciste jer ta grafa je ogromna

napajanje bude ok, ako nije VS serija... ako je, da, trebaš i novo napajanje

Pff... Mislio sam da bi sve Asus trebalo imati 3 god garancije.

Kako da znam da li mi stane? Imam z69 extreme3 gen3 matičnu i kučište jeCM 690 II (google)

Može mi netko reći do koje dužince kartica mi ide unutra?

Napajanje mi je VX. Znači novo. 750+ budem uzo.

Ako ova kartica ne stane može mi netko preporučiti neku drugu? Mislim da bi htio 3 god garancije kad mi ova zadnja ošla nakon 2 i pola.

Makar sad ne vidim da ova giga ima 3 god. Tj. ne piše koliko ima. Ne znam odakle mi da ima 3...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 9:29 (tigerija).
13 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Kako da znam da li mi stane? Imam z69 extreme3 gen3 matičnu i kučište jeCM 690 II (google)

Metar/lenjir u ruke i izmjeri {#}

13 godina

to napajanje VX bi trebalo držati a VS nebi, znači ako imaš VS onda moraš mjenjat

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 10:09 (batizg).
14 godina
batizg kaže...

to napajanje VX bi trebalo držati a VS nebi, znači ako imaš VS onda moraš mjenjat

Aha, ok. Krivo sam pročitao.

chaselol kaže...
tigerija kaže...

Metar/lenjir u ruke i izmjeri {#}

Joooj. Ok ajde :D .

Čitam ovdje malo.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125515

Dosta ih je krepalo pa su morali mjenjati, i piše da je 280x puno jača. Jel to istina? Jel se isplati dati još malo za 280x? Ili onda radije 770?

Sorry što gnjavim toliko, ali volim se dobro raspitati prije kupnje :) . A najbolje ovdje gdje se ljudi u to razumiju :) .

16 godina
neaktivan

Pozdrav Ekipa!

Imam jedno pitanje.

Dali hx520w corsair moze povuc ovu karticu http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8437B5AC-547D-46B1-97B9-AB5F834CED49.aspx.

Ostatak racunala je, i5 2500k oc na 4.4,  8gb rama,  2 diska od 1 tb i samsung evo 120gb

Hvala na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zjaka kaže...

Pozdrav Ekipa!

Imam jedno pitanje.

Dali hx520w corsair moze povuc ovu karticu http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8437B5AC-547D-46B1-97B9-AB5F834CED49.aspx.

Ostatak racunala je, i5 2500k oc na 4.4,  8gb rama,  2 diska od 1 tb i samsung evo 120gb

Hvala na odgovoru

Realno bi moglo no r9 290 je ogroman potrosac pitanje je do kad bi ti napajanje izdrzalo, i jos s overklokanim procesorom! Koliko znam preporuclhivo je barem minimalno neko koje daje stvarnih 550w!lp
13 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Čitam ovdje malo.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125515

Dosta ih je krepalo pa su morali mjenjati, i piše da je 280x puno jača. Jel to istina? Jel se isplati dati još malo za 280x? Ili onda radije 770?

Sorry što gnjavim toliko, ali volim se dobro raspitati prije kupnje :) . A najbolje ovdje gdje se ljudi u to razumiju :) .

Da ce riknuti grafa realno sta te briga imas garanciju ali nema danas tu previse pravila, meni je neki dan crkla asus maticna za koju nikad nisam ni sumnjao da moze otici al dobro.
Sto se tice razlike mislim da ovo pokazuje

Radeon R9 280X vs 280

test 2

17 godina
odjavljen

Pozdrav.

U dilemi sam. Dobio sam priliku u firmi da si iz Njemačke naručim grafičku karticu. Posjedujem trenutno dovoljan novac i Asus 780 Ti Matrix Platinum bih mogao dobiti za 4400 kn kad se odbije njemački pdv. Evgina ACX SC edition 3900 kn. 

Naravno, to bi bila nadogradnja za sigurno sljedeće 2 ili 3 godine. Sumnjam da ću prelaziti u tom vremenu na 4k, ali nikad se ne zna. Naravno, u tom bih slučaju uzeo još u trenutku prelaska.

Tako sam nakon 3 godine uzeo još jednu GTX 480. Čitao sam malo forume i ljudi vele da se s današnjim naslovima na 4k 3 gb video memorije lako popuni. Najsretniji bih bio kad bi postojala 780 Ti sa 6 gb, al koliko sam se informirao, o tome još nema govora, a i pretpostavljam da će ga uopće biti. Sumnjam da bi si nVidia ugrozila prodaju Titana sa 6 gigabajtnom verzijom Ti kartice.

Da čekam do kraja godine za 8xx seriju pa onda razmatram ili da iskoristim danu priliku?

Zahvaljujem se.

Pro patria
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice