Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.973.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

koliko je onda 750k slabiji od tog phenoma i tog fxa?

750k se mora ocati preko 4.2 da u potpunosti gura 7850...pa mi ni jasno kako onda ovi mogu bez frke gurati 7870?

garantiram da ne mogu i max sto bi ja na bilo koji od ta tri proca metao je 7850

i5 3350p je nesto preporučeno za 7870

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
stranac01 kaže...

pare nisu problem,para nema {#}

Zezam se malo,izdvoija bi jedno 2000-2500...

Neki kazu da je Nvidia bolja radi physx-a,neka cuda....

koji procesor imas, koje napajanje?

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
12 godina
neaktivan

jel mozes samo obrazlozit zasto...

14 godina

750K clockan i na 4.2Ghz NE može u potunosti "gurati" HD 7850 u svim igrama, ne znam odakle vam da može uopće. Druga stvar je da HD 7870 i HD 7850 nisu daleko po pitanju performansi i procesora koji bi bio za njih taman. FX 4100 i 750K clockani na 4.5Ghz i Phenom na oko 4.0Ghz su svi slični u gamingu. 750K je Pildriver ali nema l3 cache tako da nije daleko od FX 4100. Ta tri CPU clockana su OK za igre na prosječnim grafama i kod igrača koji ne traže savršenstvo u smislu da moraju imat sve one silne frameove koje dana grafa može izgurati iako ih nikad ni ne vide. Zato kažem da nisu loši iako sasvim sigurno ne izvlače sve što može dati HD 7870 ili slična grafa.

i5 3550 je bolji od sva tri, ali je i duplo skuplji tako da baš i nisu u istoj kategoriji. Mislim da je jedan FX 6300 prava sredina za normalne gamere po pitanju price - performance omjera.

13 godina
stranac01 kaže...

obrazloziti što?

14 godina
windir_zg kaže...
itomic009 kaže...

Pošto sam imao i Phenoma i FX-a te imam HD 7850, ja ZNAM (a ne nagađam kao 90% foruma ) da bi bilo botlneck-a, ali to ne znači da bi ti bilo ne igrivo, nego znači da ne bi imao u svim igrama performanse kakve se očekuju od recimo jedne HD 7850 ili HD 7870. Clockanje tog FX-a na nekih 4.6+ Ghz bi ti dobro došlo.

"Dobro došlo" kao maknulo bottleneck?

U smislu kao "umanjilo efekt botlneck-a".

15 godina
stranac01 kaže...

Sto ce ti jaka graficka ako ti je napajanje preslabo i nemoze ju tjerati ! I ako imas preslabi procesor koji ju neoze iskoristiti u potpunosti !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Imam jedno pomocno racunalo sa phenomom x6 (1090t), 16gb, ocz 550w i Sapphire 6790.
E sad... htio bih malo nadograditi to racunalo.

Smislio sam 3 opcije:
1. nabavit jos jednu 6790 (≈600kn)
2. prodat svoju u kupit NOVU (dodati jos nekih 800kn, znaci ukupno oko 1400)
3. prodat svoju i kupit rabljenu (dodat isto 800kn)

Buduci da je racunalo sporedno, nije mi prblem ako je par dana bez graficke kartice.

Hvala i lp

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Druga opcija je naj. Kupiš radeona HD 7850 2GB novog ili nekog polovnog radeona HD 7870.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 21:17 (191x7).
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Druga opcija je naj. Kupiš radeona HD 7950 2GB novog ili nekog polovnog radeona HD 7870.

7950? si mislio 6950?

Potpis
13 godina

7870, imas i vtx 7870 black koja je bb trenutno ali je ipak malo vise...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 21:12 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

po cemu je bolja 7950 od ove druge..

15 godina

Prodaj svoju , dodaj nesto i za 1400kn uzmi HD7850 2GB ili rabljenu HD7870 2GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E i koja bi onda grafička bila optimalna za moj procesor? Moja 5850 se još uvijek drži. Sve novije igre odrađuje na high detaljima (AA isključen većinom) osim Crysis 3. To sam morao na medium stavit da bi dobio prihvatljiv broj FPS-a (25+).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
windir_zg kaže...

E i koja bi onda grafička bila optimalna za moj procesor? Moja 5850 se još uvijek drži. Sve novije igre odrađuje na high detaljima (AA isključen većinom) osim Crysis 3. To sam morao na medium stavit da bi dobio prihvatljiv broj FPS-a (25+).

HD7850 !

Music As A Weapon !!
17 godina
Luka Ivanković kaže...
191x7 kaže...

Druga opcija je naj. Kupiš radeona HD 7950 2GB novog ili nekog polovnog radeona HD 7870.

7950? si mislio 6950?

Tipfeler, mislio sam na 7850. Za 1400 Kn baš i ne može nova 7950 zar ne?

Twitter: @191x7
13 godina
windir_zg kaže...

5850 je taman za taj proc...bolje ti ocaj jos procesor jer od 7850 neces bas koristi imati a 7870 je prejaka

14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
windir_zg kaže...

5850 je taman za taj proc...bolje ti ocaj jos procesor jer od 7850 neces bas koristi imati a 7870 je prejaka

Trenutno imam ovaj CPU cooler, neće bit problema ako potegnem na 4.5 GHz? Ipak će bit razlika od 900 MHz u odnosu na početnu frekvenciju.

13 godina
windir_zg kaže...
FakeDeath kaže...
windir_zg kaže...

Trenutno imam ovaj CPU cooler, neće bit problema ako potegnem na 4.5 GHz? Ipak će bit razlika od 900 MHz u odnosu na početnu frekvenciju.

prvo ocaj dokle ide stabilno, i malo vidi kako ce se igre ponasati, mozda i budu bolje radile samo da ocas proc ;=)

14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
windir_zg kaže...
FakeDeath kaže...
windir_zg kaže...

prvo ocaj dokle ide stabilno, i malo vidi kako ce se igre ponasati, mozda i budu bolje radile samo da ocas proc ;=)

Pod stabilno mislimo dok se komp ne bude mogao bootat?

15 godina
windir_zg kaže...

Dok se nebude rusio pod opterecenjem !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
windir_zg kaže...

Dok se nebude rusio pod opterecenjem !

Aha, ok. Aj sad ću ja njega clockat. Kao opterećenje će bit dovoljno da pokrenem neku igru ili moram neki CPU test skinut?

12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Naravno , odabir grafe ovisi i o ostatku konfe ( procesor i napajanje su neke od vaznijih cimbenika ) ! Do 2500kn mozes gledat HD7950 ili GTX660 Ti ! Po meni je tu HD7950 bolji izbor !

jel mi ukratko mozes objasnit zbog cega je hd7950 bolji izbor?

15 godina

Mozes skinut npr. Prime 95 , pa nek vrti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
stranac01 kaže...
Haf932 kaže...

Naravno , odabir grafe ovisi i o ostatku konfe ( procesor i napajanje su neke od vaznijih cimbenika ) ! Do 2500kn mozes gledat HD7950 ili GTX660 Ti ! Po meni je tu HD7950 bolji izbor !

jel mi ukratko mozes objasnit zbog cega je hd7950 bolji izbor?

trenutno dok ih ima vtx3d 7870 black je najbolji izbor, puno jeftinija od 7950 a nesto malo slabija a sve u svemu jača od 660ti koja je isto skuplja

btw vidim da kupujes cijeli novi komp http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-3000-do-5000-kn/170220.aspx?page=71&jumpto=3562438&sort=asc&view=flat

i da ti je sve ljepo slozeno...i čemu sada toliko isitivanje oko grafi??

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 21:36 (FakeDeath).
14 godina
neaktivan

Na 4.5 GHz dobijem BSOD kod bootanja, tako da sam stavio clock na 4.2 GHz. Sad idem pokrenut Prime95 pa ću vidjet šta će bit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
windir_zg kaže...

Na 4.5 GHz dobijem BSOD kod bootanja, tako da sam stavio clock na 4.2 GHz. Sad idem pokrenut Prime95 pa ću vidjet šta će bit.

pa treba i malo voltazu dici, paziti na temperature u loadu itd itd...ni to sam tak lako dic na 4.5 i vidjeti hoce odma sljakati :D

4,2, pa odvrti occt cpu jedno 20min,ako se ne rusi, opet dici na 4,3 i opet occt ako puca dici malo voltazu i opet occt itd itd

12 godina
neaktivan

Tribalo bi mi ubrzo doc nesto extra love pa gledam sto bolje za kupit.Inaravno,htio bih malo vise saznat o grafama...

15 godina

Uz MSI , od sada i Gigabyte daje 3 god. jamstva na graficke i maticne !  Primjer iz Futura IT! Tak treba !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina

odlično, sada jos asus i asrock i to je to!

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice