Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.941.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Tonyvg kaže...

Koju grafičku preporučate,do 1000kn (a da može solidno držati nove igre tipa BF3,AC3 itd.)

Evo mojih konfa PC-a : 

AMD Phenom 9650 Quad Core 2,30 GHz

4GB RAM-a

ATI Radeon 4800 HD Series (trenutna grafa -novije igrice štekaju, i to na low)

Monitor-  BenQ G2000W (Analog)

Pozdrav!

koje napajanje imas ? - kako god pokusaj rastegnuti na 1100 i potrazi hd 7850 - daleko najbolji best buy - u tom slucaju netrebas novo napajanje jer nju pokrece ''svako''

13 godina
protjeran
Tommy_123 kaže...

Imat sve komponente pod moj pc, htio bih preči na neku jaču grafu, do jedno 800, 900 kn. Šta preporučate?

hd 6870 sa garancijom polovnu

13 godina
protjeran
battman909 kaže...

Pozdrav, konfiguracija pod Moj PC. Molim preporuke - grafička ATI za novije igre (Far Cry 3, BF3 i ostale) do max 800 kn.  

ovisno o napajanju (koje imas ?) ali isto hd 6870 sa garancijom - mislim da ima jedan koji ce prodavati jedn izvrstan model za 900 kn vidio sam pod procjenom komponenta - tako da to svakako probajte ubrati jedan od vas tko bas odmah kupuje

13 godina
protjeran
hrčak kaže...

Htio kupiti vtx 3d 4850 ali cijena je skočila na 550 kn pa mi treba do max 500 kn

evo grafa za tebe, to uzmi bez dodatnih kalkulacija od kolege: gamer 1511

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/procjene-vaseg-hardvera/155461.aspx?page=37&jumpto=3318132&sort=asc&view=flat

13 godina
protjeran
battman909 kaže...

Pozdrav, konfiguracija pod Moj PC. Molim preporuke - grafička ATI za novije igre (Far Cry 3, BF3 i ostale) do max 800 kn.  

jedino gtx560 i radeon 6870 kad bi nasao polovno za te novce,a novu za te novce da tjera bf3 kao ove dvije nema...

15 godina
battman909 kaže...

Ako bas mora biti ATI onda uzmi HD7750 GDDR5 , ili ako se mozes rastegnut do HD7770 Ghz Edition ! Od rabljenih HD6870 !

Tonyvg kaže...

Koju grafičku preporučate,do 1000kn (a da može solidno držati nove igre tipa BF3,AC3 itd.)

Evo mojih konfa PC-a : 

AMD Phenom 9650 Quad Core 2,30 GHz

4GB RAM-a

ATI Radeon 4800 HD Series (trenutna grafa -novije igrice štekaju, i to na low)

Monitor-  BenQ G2000W (Analog)

Pozdrav!

HD7770 ili ako se mozes protegnut do GTX650 Ti !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 5:18 (Haf932).
15 godina
hrčak kaže...

Htio kupiti vtx 3d 4850 ali cijena je skočila na 550 kn pa mi treba do max 500 kn

Pa nije vrag da ti je problem tih 50kn ! Ako jest , probaj se protegnut do HD6670 GDDR5 ! Od rabljenih mozes naci HD5770 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Napajanje imam LC Green 460W GP3. Znači mogao bih vrtiti bf3 na nekim meduim postavkama sa ovom hd7770? Što znači ovo lite retail - koja je razlika u odnosu na običnu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
"raĐe" uzmi ovaj sluzit ce te godinu ,dvije LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 V2.3
“Kadgod te neko pita možeš li to učiniti, odgovori: ‘Da, mogu!’ Nakon toga se baci na posao i otkrij kako ćeš to učiniti.”
15 godina
battman909 kaže...

Napajanje imam LC Green 460W GP3. Znači mogao bih vrtiti bf3 na nekim meduim postavkama sa ovom hd7770? Što znači ovo lite retail - koja je razlika u odnosu na običnu? 

Da , mogao bi vrtit BF3 !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...
battman909 kaže...

Da , mogao bi vrtit BF3 !

128-bit kartica ce umirati na fullhd rezi tak da nebi reko da ce biti igrivo, singleplayer je jedva igriv s 7770 a za mp nezelim ni komentirati...

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

128-bit kartica ce umirati na fullhd rezi tak da nebi reko da ce biti igrivo, singleplayer je jedva igriv s 7770 a za mp nezelim ni komentirati...

Cekaj malo.

HD7850, kartica koja je jednu klasu iznad 7770, vrti BF3 SP na ultra, a MP isto samo bez AA.

HD7770, kartica jedan rang ispod nje, jedva da pokrene BF3, kako si ti to iscenirao.

(1920x1080 rezolucija)

Po kojoj logici?

clock2much
13 godina
protjeran

nekuzim kakve veze ima 7850 s 7770 al nema veze link naravno da se moze pokrenuti samo to je ravno s neigrivim u mp (za koji je kolega i pitao) a sad o nekim low detaljima nema smisla govoriti...s tom karticom u bf3 tj mp se i neces nauzivati...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Covjek je pitao za medium postavke , a tvoj link je na High postvkama s 16x AF !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Covjek je pitao za medium postavke , a tvoj link je na High postvkama s 16x AF !

uglavno kako sam napisao za te novce se da naci polovna jaca kartica(s garom) koja ce vrtiti bf3 u puno vecem broju fps-a, one naj jace vrezije 7770 kostaju i po 1000kn

15 godina

Za te pare se da naci polovna HD6870 , GTX560 Ti ...

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima li šta informacija o HD8000 seriji? Kad tu seriju možemo očekivati?

0 0 hvala 0
15 godina

Novosti vezane za HD8000 seriju mozes pratit u OVOJ temi u kojoj se spominje izlazak oko 2 mj. !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Koja graficka kartica do 1000kn i jel se to isplati na moju konfiguraciju i koliko je potrebna promjena procesora?

procesor intel i3 540@3.07Ghz

maticna  asus p7p55d

napajanje 550w

Ne sluzi za igrice ali se cesto koriste photoshop, lightroom i ostali programi za obradu slika  slike znaju bit i do 30Mb-a

Molim savjet? hvala

0 0 hvala 0
15 godina

HD7770 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze preporuka kartice koja je jača od ove moje hd 3870 do 700 kn..... može izbor i od nvidia i ati.... ako može ikako što od novije serije 7000 a da se slaže ko i ova moja 3870..... normalno u gamerske svrhe   

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

HD7750 GDDR5 1GB ! Od nVIDIE - GTX650 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

zanima me samo kako bi se ove grafe nosile sa mojim jadnim proc na rezi 1024x768

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 7:42 (ATI HD3870).
15 godina

Proc ce ti biti usko grlo ! OC-aj ga kolko ide ! Bit ce dobro ako razmislis i o kupnji veceg monitora , pa i proca !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 7:45 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

grafa mi je počela bacat artefakte i svi ovi godina jako me dobro služila pošto igram na ovoj šrot rezoluciji..... tu bi se povećali troškovi.... trebalo bi opet uzimat bolje hlađenje za proc a o ostalom da ne govorim.....

između ove 2 kartice koja ima bolje performanse...   

15 godina

Si probao ispeci grafu ako ti baca artefakte ?

Ove dvije su jako slicnih performansi , ja bih isao na HD7750 GDDR5 jer je jeftinija !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

iskreno nebi uopće s tim se zamara a i sumnjam da bi završilo uspješno {#} ....razmišljam da svi ovi godina što sam ima ati da se prebacim na nvidiu... za promjenu.... sad ovi 100 kn razlike nije neki problem ako bi dobio solidnu karticu.... hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 8:13 (ATI HD3870).
15 godina

Koju god da uzmes  nemres fulat , skoro su iste po pitanju performansi !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Dali je sapphire HD 7870 2Gb dovoljno jaka za rezoluciju 1920x1080
15 godina

Dovoljno je jaka !

Music As A Weapon !!
Moj PC