Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.836
- |
- čitano: 6.917.444
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ovako, pogledajte pod "Moj PC" procesor i matičnu. Matična podržava PCIe 3.0, ali je procesor ograničen na PCIe 2.0. Sad me zanima koliko je zapravo razlika u gamingu između PCIe 3.0 i PCIe 2.0? Hoće li PCIe 2.0 biti bottleneck za Gigabyte HD 7950 OC? I znate li možda ili barem možete pretpostaviti hoće li PCIe 2.0 biti bottleneck za high-end grafičke (npr. sadašnje 7970/GTX 670) za otprilike 3 godine?
bi moglo moje napajanje držati gts 250
Evo ovako, pogledajte pod "Moj PC" procesor i matičnu. Matična podržava PCIe 3.0, ali je procesor ograničen na PCIe 2.0. Sad me zanima koliko je zapravo razlika u gamingu između PCIe 3.0 i PCIe 2.0? Hoće li PCIe 2.0 biti bottleneck za Gigabyte HD 7950 OC? I znate li možda ili barem možete pretpostaviti hoće li PCIe 2.0 biti bottleneck za high-end grafičke (npr. sadašnje 7970/GTX 670) za otprilike 3 godine?
Niti prva generacija nije usko grlo.
http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/
Ovako, uzeo bih neku ATI-AMD grafičku karticu. Htio bi da mi ide nove igrice na barem mid-high s vise od 30fps-a. Znaći ne treba sad neku high end.
Imam 4GB DDR3 RAM-a, AMD Phenom II 925 X4 Quad-Core 2.8GHz procesor, i napajanje 420W.
Znaći ako mi možete preporučiti neku grafičku karticu (novu) do 500 kn koja ne troši previše struje jer imam 420W napajanje (ne namjeravam novo ugrađivati).
Mislim da je nešto kao HD6670 oke jer imam dovoljno jak procesor i dovoljno RAM-a za novije igrice.
Hvala! :)
A koji tocno model napajanja ! Ako je neko kvalitetnije onda bi drzalo i HD4850 1GB GDDR5 !
Ne znam sad točno, ali znam da nije neko prekvalitetno, 250-300 kn sam platio.
Ne znam sad točno, ali znam da nije neko prekvalitetno, 250-300 kn sam platio.
Pa za taj novac to nije škart od napajanja već u najmanju ruku pristojno office napajanje koje bi trebalo držati tvoje komponente i grafu koju ti je kolega Haf932 naveo (potpisujem za tu grafu jer je to i moj izbor koji želim preporučiti nećacima).
Loša napajanja su ona od 100 do max. 150 kn (tipa MS industrial i sl.) ali i ona mogu poslužiti. Ja sam imao hd5770 i Athlon 64x2 2.7 GHz te 2 GB RAM-a na MS industr. 400W i tjeralo je bez problema mada je rizik bio povećan. Čak sam par puta eksperimentirao sa OC-om proca i grafe. Ali sam na forumu znao pročitati da krepavaju i višestruko skuplja napajanja tako da to zavisi od primjerka koji kupiš.
Kad sam ja bio u Protisu prije cca mjesec dana rekli su mi da imaju doslovno jos jednu za koju cekaju naplatu sa blokiranog racuna ili tako nesto, i da najvjerovatnije vise nece dobivat.
Uglavnom 4850 sa ddr5 ramima vise po ducanima nema za kupit, jedino da nisu na kraju nisu uspjeli naplatit pa da je to taj zadnji primjerak,moja preporuka vam je da nazovete i provjerite.
Ni ostali ducani kojima na webu stoji da je dostupna nisu vise imali,tako da sretno i pozurite !
Preporuka grafičke kartice za oko 900 kn max, prednost nvidia.
MSI HD7770 , od nvidia GTX650 !
Daj mi još samo reci kakva je ova:
http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/gainward-graficka-kartica-nvidia-geforce-gtx-650-2gb-ddr5-pcie__2471231
Cini mi se sve isto ko i ove sto sam ti linkao , samo s 2GB memorije !
To je 150 kn razlike, jel se isplati ili ne?
Po meni i ne bas ! 1GB grafa je jos cisto dovoljno za igre !
To je 150 kn razlike, jel se isplati ili ne?
pa zasto ne 150kn dobijes duplo vise memorije, to ti sigurno nece smetat, moze samo koristit
Na tom chipu skoro pa nikakve koristi.
Jedno pitanje u vezi grafa!
Koju kupiti Sapphire HD 7850, 2GB GDDR5 256bit, 28nm, DVI + HDMI + 2xDP ili XFX Core Radeon HD7850 975M 2GB DDR5 2xmDP, HDMI, 2xDVI, Black Edition.
Uzmi jeftiniju.
Jedno pitanje u vezi grafa!
Koju kupiti Sapphire HD 7850, 2GB GDDR5 256bit, 28nm, DVI + HDMI + 2xDP ili XFX Core Radeon HD7850 975M 2GB DDR5 2xmDP, HDMI, 2xDVI, Black Edition.
XFX radi na visim taktovima , al Sapphire mi je ljepsa ! Uzmi koju zelis , nemres fulat !
Nekih iskustva s njima? zanima me koja je tisa! ma i nije neka razlika u cijeni! nekih 50ak kuna
Ljudi pomagajte :)
Nikako se odlučiti između ove dvije grafičke:
5 | Gigabyte GTX 670 Windforce 3X |
---|---|
16 | Gigabyte HD7970 Windforce 3X |
ja bi išao na msi gtx 670 PE. čak je nešto jeftinija, ali ima 3 god. jamstva čemu dajem više prednosti nego par fps-a razlike
ja bi išao na msi gtx 670 PE. čak je nešto jeftinija, ali ima 3 god. jamstva čemu dajem više prednosti nego par fps-a razlike
Grafu koju bih kupio zajedno sa cijelim PC-om ne bih mijenjao bar 4 godine.
Ali me brinu neki testovi,a pokazuju da BF3,Watch Dogs koriste 2GB+ VRAM-a,ako je to istina onda bi bolji izbor bio HD7970,ali opet preferiram nvidiu zbog drivera, većina igara je na strani Nvidie tj. bolje rade na Nvidia grafama i ubrzo dolazi TXAA(ako nije već izaša).
Ali tih 3GB na HD7970 bi dobro došlo za godinu-dvije :/
trenutni testovi su pokazali da nema razlike u gamingu između 1gb i 2gb gpu-a na fullhd. tako da mislim da će tih 2gb biti dovoljno za 2-3 godine
trenutni testovi su pokazali da nema razlike u gamingu između 1gb i 2gb gpu-a na fullhd. tako da mislim da će tih 2gb biti dovoljno za 2-3 godine
Vuče me HD7970 Windforce ali još nisam siguran -_-''
...osim u multiplayeru s hrpom igrača, eksplozija itd ..:D
trenutno imam geforce-gt-520
zanima me dali mi se isplati uzimati nesto tipa Sapphire Radeon HD6670 GDDR3 2GB/128bit, 800MHz/800MHz
ili nesto u rangu 500-700kn