Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.897.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

A gle, nikad nisam čuo da se nekome (osim njemu) napajanje samozapalilo. Možda je samo pehist, a možda...

Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
The Man kaže...

A gle, nikad nisam čuo da se nekome (osim njemu) napajanje samozapalilo. Možda je samo pehist, a možda...

zapalilo?? mislis pregorilo?? znas li ti sto bi ti morao napravit da se napajanje bas zapali?? ne kuzim to tvoje samozapaljenje.. drugo je kada nesto pregori radi losih el. komponenata a drugo je kada se nesto zapali..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

znas li ti sto bi ti morao napravit da se napajanje bas zapali??

Ne. HVALA FSM-u!

13 godina
neaktivan

msi graficke su odline {#}

16 godina
neaktivan
Jopo2311 kaže...

msi graficke su odline {#}

Jel se ti to referiraš na... OVO

15 godina
neaktivan

Mamicu im poljubim, još ih kupim. {#}

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pročitao sam ovaj tekst na početku, ali nisam skužia što je bitno može li grafa radit na matičnoj?

imam asus P5QPL-AM matičnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pozz ljudi, vracam se igrom slucaja na svoj stari komp, q6600 g0 , hd4870 , 4gb ram , p5q-pro maticna , 22 incha samsung monitor 1650x1050 rezolucije,

malo steka komp, rusi se sistem, nece u bios etc... ako uopce radi , kaze brat da ga prasina pojela, ugl ocistit ce se, i sad me zanima, uz memoriju koju nadogradjujem, koju biste mi graficku preporucili za tu rezoluciju monitora, ako uopce treba, hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 22:39 (Djozaa).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radeon HD 7850 1GB
15 godina

bojim da je to nepotrebno prejako, mislim da do 700tinjak kuna neka graficka bi bila uvrh glave za 1650 rezoluciju i q6600 zar ne

1 0 hvala 0
17 godina
Djozaa kaže...

bojim da je to nepotrebno prejako, mislim da do 700tinjak kuna neka graficka bi bila uvrh glave za 1650 rezoluciju i q6600 zar ne

Za 700 Kn nemaš karticu značajno jaču od 4870. Prelazak na nešto sličnih performansi se po mom mišljenju ne isplati.

Prelazak na HD 6770 ili 7750 ti nikako nije isplativ; jedino što bi dobio je manja potrošnja i manje grijanje te dx11 podrška na karticama koje nisu dovoljno jake za uživanje u dx11.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
heh. istina. no nisam naglasio sa je moja hd 4670 verzija od 512 mb ddr i stara 4 godine mislim. jer se svejedno neisplati prec na neku 1gb ddr5 do 700-800 kn.
17 godina
Djozaa kaže...
heh. istina. no nisam naglasio sa je moja hd 4670 verzija od 512 mb ddr i stara 4 godine mislim. jer se svejedno neisplati prec na neku 1gb ddr5 do 700-800 kn.

Daj se odluči koju karticu imaš; malo spominješ HD 4870 malo 4670; koju od te dvije na kraju imaš? Razlika je ogromna.

Za 700 Kn nađeš nekoliko puta jaču karticu nego što je HD 4670 i to gledajući nove, a od rabljenih još i jaču.

Ako imaš 4670, ona je malo slabija od HD 3870 tak oda ti je ovo tu negdje usporedba naspram HD 7750: http://www.anandtech.com/bench/Product/514?vs=614

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
isuse tek sad vidim hd 4670 512 mb ddr3
15 godina
ajme sramoteee.
graficka je
hd 4870 512 mb ddr3 .

ignorirat post iznad nemogu uredit s mobitela. ispriks. i da. sram me :(
13 godina
neaktivan

Ajd ti najbolje i najjednostavnije skini CCleaner i pogledaj kaj piše točno koju grafičku imaš tj. napravi screenshot pa neće biti greške haha

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ako imas HD4670 onda ti se isplati ici na npr. HD7750 / HD7770 !

Ako imas HD4870 onda ti se ne isplati prelazit na nista u rangu od 700-tinjak kn !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Djozaa kaže...

pozz ljudi, vracam se igrom slucaja na svoj stari komp, q6600 g0 , hd4870 , 4gb ram , p5q-pro maticna , 22 incha samsung monitor 1650x1050 rezolucije,

malo steka komp, rusi se sistem, nece u bios etc... ako uopce radi , kaze brat da ga prasina pojela, ugl ocistit ce se, i sad me zanima, uz memoriju koju nadogradjujem, koju biste mi graficku preporucili za tu rezoluciju monitora, ako uopce treba, hvala

Smrdi mi na matičnu. Moguće je da su i virusi u pitanju. Ne kupuj grafu dok ne središ navedene probleme.

15 godina

Trebalo bi grafu isprobat u drugom kompu , mozda radi i nije u njoj problem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Sapphire HD7850 1GB ima mali prekidač na sebi , navodno dual bios, čemu služi točno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bik kaže...

Sapphire HD7850 1GB ima mali prekidač na sebi , navodno dual bios, čemu služi točno?

Ima 2 biosa, npr ako jedan krivo flashas i ako kartica ne daje sliku, prebacis na drugi. Naravno pc mora biti ugasen.

clock2much
16 godina

To mi je jasno, samo s kojim biosom pokusat flashat ovu karticu i šta s tim mogu dobit ?

14 godina
neaktivan
bik kaže...

To mi je jasno, samo s kojim biosom pokusat flashat ovu karticu i šta s tim mogu dobit ?

Ne mozes dobit nista, nema zakljucanih shadera kao kod 6950.

clock2much
14 godina
Haf932 kaže...

Ako imas HD4670 onda ti se isplati ici na npr. HD7750 / HD7770 !

Ako imas HD4870 onda ti se ne isplati prelazit na nista u rangu od 700-tinjak kn !

Kako mu se ne isplati?Za te novce moze naci GTX460 1GB/HD5850/HD6850.

Sve odreda mnogo bolje od HD4870, odlicni clockeri sa DX11 podrskom.

HD5850 bez greske ode na razinu HD5870 i onda je prakticki duplo jaca od HD4870, HD6850/GTX460 idu na razinu HD6870/GTX560 i onda su nesto iza HD5870.

bik kaže...

Sluzi za flash dodatnog biosa koji sam mozes modati, moze biti voltmodani bios ili samo sa povisenim frekvencijama.

Po zelji mozes mijenjati prekidac ovisno o profilu.

I ukoliko flashas pa nesto krene krivo a pocetnik si tako mozes lakse reflashati karticu.

iclock2much
15 godina

@zohar

Ja sam mislio na novu u trgovini za 700kn da mu se ne isplati ici !

Na rabljene koje si naveo mu se isplati ici naravno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Onda uredu :)

Evo mu Zotac GTX460 1GB za 700HRK na forumu.

Radi se o AMP verziji, da imam PC ubo bi si odmah ovu karticu.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 12:46 (zoharbizo).

2 0 hvala 2
15 godina

Xfx 7950 black edition 900m je na putu:)

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

za ovu graficku

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4154#sp

pise 

Power requirement

500 W

da li je unatoc tome dovoljno 450W XFX Core Edition 80 napajanje?

btw ima li tko tu graficku i da li bi sapphire 7870 ghz OC edition bio bolji izbor?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 20:23 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fanu kaže...

za ovu graficku

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4154#sp

pise 

Power requirement

500 W

da li je unatoc tome dovoljno 450W XFX Core Edition 80 napajanje?

btw ima li tko tu graficku i da li bi sapphire 7870 ghz OC edition bio bolji izbor?

Taj XFX 450W je i vise nego dovoljno za HD7870 !

Rađe uzmi tu Gigabyticu , ima bolji hladnjak !

Music As A Weapon !!
15 godina

Kartica je stigla.Naručio preključe iz portisa i stigla danas ujutro.

Na prvi pogled...vau.Kvaliteta izrade vrhunska.Zaista kvalitetno izgleda(radi se o xfx 7950 oc black edition).

Nakon stavljanja,instalacije 12.8 drivera pokrećem wot,maximum detalji sve max max frejmova 15{#}.

Pokrećem bf3 frejmovi ok ali manje nego ono što vidim po netu i sa ponekim dropovima.

hm...procesor je klokan na 3.4.Odem u bios klokam ga još malo na 3.6 i sve poleti.{#}

E sad.u wot-u mi je kartica na max 60% a imam minimum 40 fpsa.Nije do kartice nije do procesora jer se mnogi po forumu wota žale na malo zauzeće gpu-a poslje zadnjem peča ali je fascinantno to da graf sa samo 60% max igru drži na minimum 40 fpsa.

Upalim ponovo bf3 graficka na 99-100% ali i procesor blizu i sve radi ok.trenutno je procesor na 3.6 i zadovoljan sam ali mi se sve čini da u doglednoj budućnosti uzimam i5 i ploču(bez brige otvorim temu jer nikad nisam imao intela{#})

Ono što me još oduševilo a to je temperatura i tišina.Dakle ventovi se ne čuju a temp su odlične.Naravno za to je zaslužan i haf932.

wot wot
bf3 bf3
Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice