Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.922.717
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zasto svi kad slazu konfig. stavljaju 660ti palit ili msi nebitno.. a gleda sam u igricama 7950 je jaca... osimu bf3...???
Sad baš malo gledam ovu i ni sam neznam šta uzet. razlika između te i 660tiphantom je mala a svaki review kaže drugačije.ajde dajte još preporuka.
Sad baš malo gledam ovu i ni sam neznam šta uzet. razlika između te i 660tiphantom je mala a svaki review kaže drugačije.ajde dajte još preporuka.
Kupi si HD7950 WF3X OC, najbolji model 7950 u nas za razumne novce.
Ako vec zelis 660TI biraj neku od ove dvije.
7950 nema u portiu niti linksu a protis mi nije opcija zbog servisa.mislim da se njima mora slat poštom.
660 ti jetstream je ustvari isto što i phantom samo se dobije borderlands
7950 nema u portiu niti linksu a protis mi nije opcija zbog servisa.mislim da se njima mora slat poštom.
660 ti jetstream je ustvari isto što i phantom samo se dobije borderlands
Ta 660TI je po meni bolji izbor od HD7950 XFX modela, skeptican sam po pitanju XFX-a.
Lako ces reklamirati ako joj nesto bude, to je najmanji problem.
Inace nemozes svu robu iz Portia reklamirati u Linksu, cisto da znas.
ne svu? po kakvoj shemi ide koju mogu koju ne? najbolje pitat pretpostavljam
fora je u tome što svaka do sada amd kartica mi je riknula a evo ova 460 već dosta dugo radi bez problema maltene 24h na dan i zato bježim od atija. a i driveri su bolji u nvidie i manje problema sa igrama iz mog dosadašnjeg iskustva
da ne govorim da je ovo podloga za coh2 koji ide bolje na nvidia-i
ne svu? po kakvoj shemi ide koju mogu koju ne? najbolje pitat pretpostavljam
fora je u tome što svaka do sada amd kartica mi je riknula a evo ova 460 već dosta dugo radi bez problema maltene 24h na dan i zato bježim od atija. a i driveri su bolji u nvidie i manje problema sa igrama iz mog dosadašnjeg iskustva
da ne govorim da je ovo podloga za coh2 koji ide bolje na nvidia-i
Iskreno, ista ti je stvar imao ATI ili Nvidiu, ova im je serija perverzno dobra i modeli su odlicni, ovi koje sam predlozio.Problema sa driverima vise nema, to je odavno proslo.
Ne trose mnogo, ne griju se mnogo i imaju super aftermarket coolere.
Kupi si HD7950 WF3X, neces pozaliti ukoliko si clocker jer sibne GTX670 masno clockanu a kamoli 660TI.Ukoliko ne clockas, kupi 660TI.
Njih moras pitati, reklamacija ovisi o uvozniku te doticne stvari.
ne mislim clockat
ne mislim clockat
Kupi si Phantom 660TI i uzivaj.
još nešto.mislim da bi ovo napajanje trebalo bit sasvim dovoljno?!
još nešto.mislim da bi ovo napajanje trebalo bit sasvim dovoljno?!
Da stavis SLI 660TI bilo bi dovoljno.
Bit ce dovoljno !
Imam jedno pitanje da li mi se "isplati" prelaziti sa moje HD 6950 2GB na Palit GTX 660 Ti JetStream + Borderlands kojeg prodam pošto sam već kupio navedenu igru. Već duže vrijeme planiram prijeći na Nvidiu zbog drivera kod AMD-a koji me žešće ljute, a i brzo zapostavljaju starije serije kartica. Malo sam gledao testove i dosta gtx 660 Ti šije moju HD 6950 2GB. Eto pa bi zamolio za savijet.
LP
Imam jedno pitanje da li mi se "isplati" prelaziti sa moje HD 6950 2GB na Palit GTX 660 Ti JetStream + Borderlands kojeg prodam pošto sam već kupio navedenu igru. Već duže vrijeme planiram prijeći na Nvidiu zbog drivera kod AMD-a koji me žešće ljute, a i brzo zapostavljaju starije serije kartica. Malo sam gledao testove i dosta gtx 660 Ti šije moju HD 6950 2GB. Eto pa bi zamolio za savijet.
LP
Isplati se jer je GTX660TI kartica jaca od GTX580 :)
LP
Pa ako imas para i nevolis AMD , nevidim zasto nebi presao na GTX660Ti koja je i opcenito bolja i jača !
LP
Pa ako imas para i nevolis AMD , nevidim zasto nebi presao na GTX660Ti koja je i opcenito bolja i jača !
Nije da ne volim AMD jer već komp imam desetak godina i sve do jedne grafe su mi bile ATI-jeve i bio sam pre zadovoljan, eto malo čeznem za promjenom a tu je još k tome i PhysX, koji lagano, ali sigurno dolazi do izražaja.
ova kartica je ustvari xfx R7950?
ovdje je označena kao black edition
U pravilu na BE idu čipovi nešto boljih OC sposobnosti, tako da nije loš izbor ako bi overclockirao, inače ti je posve dobra - dapače i poželjna zbog tišine Gigabyte verzija.
Daleko od toga ali ovdje i u linksu je označena kao xfx hd7950 black edition a na netu je kao xfx r7950 black edition . zanima me jel to ista jer koliko vidim zvjerka je za pop...
Jos jedno pitanje. Hoce li moj cpu bit bottleneck? nebi ga vuse klokao

Za igranje casual Portal 2 igre i tu i tamo wOw (World of Warplanes):
Point of View GTX 650 1GB GDDR5
don kihoty pomagaj:)

Ne vjerujem da će ti bottleneckati. Jedino bi bilo dobro rastaviti tog Tagana i provjeriti stanje kondezatora (ne vjerujem da je više u jamstvu)
i ako su lagano iscurili, zamjeniti ih Sanyo/Rubicon kombinacijom novih, jer se bojim da bi ti Tagan mogao prasnuti nakon nekog vremena (ljeti).
I još ti samo fali bar 60GB SSD-a.
bas cu pogledat kad dodjem kuci. star je sigurno 4 godine

Mom je bratiću jedno takvo Taganče skoro zapalilo stan. Još i dan danas mu kućište smrdi po paljevini. Čupaj to van dok nije kasno.
Za igranje casual Portal 2 igre i tu i tamo wOw (World of Warplanes):
NVIDIA. Hladnjak djeluje mnogo efikasnije.
...
Meni je hladnjak nebitan jer ionako ću staviti custom hlađenje (AC S1 po potrebi).
Meni je hladnjak nebitan jer ionako ću staviti custom hlađenje (AC S1 po potrebi).
Ako planiraš OC, vidi malo po netu iz koje se
da bolje vadit mast. Ja osobno ne mislim i svjestan sam toga da je OC jedno veliko zlo koje predstavlja grijeh protiv čovječnosti (iako imam OC proc i OC grafu), pa pazi dobro da ne izazoveš bijes letećeg špageti čudovišta, jer s njim nema šale!Mom je bratiću jedno takvo Taganče skoro zapalilo stan. Još i dan danas mu kućište smrdi po paljevini. Čupaj to van dok nije kasno.
a dobro.mislim da samo nije imao sreće.ne mislim da su svi tagani takvi ali ću provjeriti kondenzatore