Ubacivanje HD7770 Problem

poruka: 18
|
čitano: 5.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

e ovako,našao sam na piku grafičku HD7770 i otišao sam kod čovjeka da mi ugradi na moj Dell Optiplex 755, grafička je komotno ušla u komp,napajanje smo takodje stavili vece da napomenem i hard disk sve je super radilo osim grafičke,kad je upalio komp i počeo da instalira drajver tamo u radnji krene instalacija i samo se pojavi ono kao crash plav ekran i restartuje se i tako svaki put dok instaliram drajver,mislili smo da je do slota al sam ubacio neku Geforce 620 {#} i ona evo radi super ali mi je preslaba za igrice pa ako mi mozete sto prije napisati da li mogu kako da napravim ovo dok još mogu zamjeniti,hvala unaprijed

P.S taj što je nadogradjivo rekao mi je da je ovakve grafičke stavljao i u 745 dell i radile su ,a evo ovaj kod mene je noviji :/....i probali smo dvije iste graficke i isto je ,tako da nije do graficke :O

EDIT:

Evo konfa kompa:

Core 2 Duo E4500 2.2ghz

6GB DDR2 Ram-a

Nvidia Geforce 620

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 10:18 (Limpo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koje je napajanje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Ubacivanje HD7770 Problem

http://www.pik.ba/artikal/7972924/novo-napajanje-ms-pro-550w/

Edit: evo ovo sam uzeo,sad sam provjerio

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 11:48 (Limpo).
16 godina

moguće slabo napajanje ali gpu nije još pod opterečenjem tako da bi moglo bit nešto drugo,jesi li dobro spojio 6 pin kabel napajanje na gpu

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 12:31 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne vjerujem da je slabo napajanje,jer sam tu kod njega uzimo i graficku i to znao bi on,normalno ga i upali i sve..a i taj kabal covjek se razumije jbg ne kontam zasto bi pogresno spojio :/ ..sve fino radi samo kada se pocne instalirat drajver restartuje se

16 godina

da li je deistaliran prijašnji nvidia driver

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali si kupio novu ili rabljenu GRAFIČKU, jer vidim da na toj stranici imaju i rabljene stvari ?

Jer ako je kartica nova ona mora raditi na to napajanje, ako je na Grafičku spojen 6 pinski naponski konektor.

Jedini problem bi ti mogao biti:

1. Dali si odstranio (deinstalirao stare Nvidia drivere) ?

2. Možda nemaš instaliran Microsoft NET Framework 4 koji je obavezan za sve novije AMD-ove Grafičke kartice ?

Ako je kartica rabljena mogla bi biti u kvaru sama grafička kartica. Ako je tako probaj je vratiti onome od koga si je kupio,

ako ti budu htjeli vratiti novac. Jer za rabljene stvari obično nema garancije, jer se svi koriste sistema, (Viđeno-Kupljeno).

Grafičku karticu probaj još ubaciti u neko drugo računalo (od Kolege).

Pa ako bude kod njega radilo znači nije problem u Grafičkoj nego u tvom računalu..

Skini nove drivere za Grafičku sa AMD-ove službene stranice: 32 bitni driveri 64 bitni driveri 

Gore sam ti dao linkove za Windows 7 i Windows 8, (32 i 64 bitni), a ako koristiš neki drugi sistem skini drivere za onaj sistem koji koristiš..

Ujedno možeš vidjeti pod Deskription: da je NET Framework 4 Obavezan..

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 15:59 (tajo2).
11 godina
neaktivan

Probavali smo novu grafičku,a i donosio je svoju iz kompa rabljenu i isti je problem,dakle nije do toga...vjerujem da je spojen 6 pinski naponski konektor jer covjek radi tu u servisu i razumije se u te stvari.

starih drajvera mislim da nije ni bilo ,jer je bila integrisana grafa ...Net framework imam instaliran 4.5 na windows 7 64 bitni sistem..drajvere sam instalirao sa Cd-a koji dolazi uz graficku pa ne vjerujem da je u tome problem ?...najviše me nervira to što je ugradjivana na 745 a kod mene je 755 i ne radi a na 45-tici je radila..tako da ne znam dal je problem u drajveru, u piratskom windowsu ili u cemu ? {#}

Edit: a flashovo sam skoro i bios u verziju najnoviju,da li to ima uticaja ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 16:18 (Limpo).
16 godina
neaktivan

Na CD-u koji dođu sa Grafičkom su ti obično puno stariji driveri nego oni na NET-u..

Ja nikad ne koristim drivere koji dođu uz grafičku karticu nego uvijek idem na salužbenu stranicu proizvođača Grafičkog čipa, (Nvidia ili Amd) i od tamo skinem zadnju verziju.

Najboje bi ti bilo da instaliraš Windows-e, na novo zajedno sa svim driverima. Ja sam siguran da će ti tada Grafička raditi normalno.

Ali opet pazi da prije instalacije drivera za Grafičku instaliraš NET Framework v.4 ili noviji..

Znaš da i integrirane grafičke kartice moraju imati instalirane drivere isto kao i dodatne grafičke kartice,

zato idi u kontrol panel pod 'Add or remove programs' i potraži Nvidia display driver, te to odstrani..

A prije nisi naveo da je tvoja Geforce 620 integrirana na matičnu ploču. Mogao bi ti to i biti uzrok problema !

Onda moraš u BIOS-u isključiti integriranu grafičku karticu (Disable) i naštimati da sistem koristi: Initial Display First - PCI-Ex

Dell OptiPlex 755 Službeno nema potporu za Windows 7 nego samo za WIN XP i WIN Vista vidi tu..

16 godina
neaktivan

Obično se BIOS poslije flešovanja mora podesiti jer su sve postavke po defaultu malo drugačije nego što bi trebale biti..

16 godina
tajo2 kaže...

Dell OptiPlex 755 Službeno nema potporu za Windows 7 nego samo za WIN XP i WIN Vista vidi tu..

vista ili win 7 ista stvar

17 godina

Probaj ostaviti samo jednu pločicu memorije u kompu i onda instaliraj grafu i drajvere.

11 godina
neaktivan

instaliro sam windows i net framework 4,u biosu je sve podešeno da koristi ovu drugu grafu ,još ću probati drugi dravjer instalirat i izbacit ploče rama kao što je ovaj reko i javiću da li radi..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Limpo kaže...

...HD7770 i otišao sam kod čovjeka da mi ugradi na moj Dell Optiplex 755, grafička je komotno ušla u komp,napajanje smo takodje stavili vece da napomenem i hard disk sve je super radilo osim grafičke,kad je upalio komp i počeo da instalira drajver tamo u radnji krene instalacija i samo se pojavi ono kao crash plav ekran i restartuje se i tako svaki put dok instaliram drajver,mislili smo da je do slota al sam ubacio neku Geforce 620 {#} i ona evo radi super ali mi je preslaba za igrice pa ako mi mozete sto prije napisati da li mogu kako da napravim ovo dok još mogu zamjeniti,hvala unaprijed

P.S taj što je nadogradjivo rekao mi je da je ovakve grafičke stavljao i u 745 dell i radile su ,a evo ovaj kod mene je noviji...

Hmmm!, kao prvo jako si malo informacija o svojoj 755-tici dao?, pretpostavljam da je kučište full-profile (MT) jer u protivnom si jedino mogao ugraditi ("grafička je komotno ušla") low-profile grafu?

Tvoj Dell temeljen je na Intelovom socketu-775 i procesorima C2D u tvom slučaju Intelov C2D-E4500, postoji mogućnost da CPU "bootlenecka" ATI-7770 (neka kolege vide i pojasne oko bootlenecka).

Ukoliko si sve eliminirao, dakle deinstalirao Geforce softver od stare grafe, u BIOS-u disablirao eventualno integriranu Intelovu 3100 grafiku, ostaje problem što "stara" Geforce-620 koristi PCI-Express 2.0 sučelje, a ATI-7770 traži noviju reviziju PCI-Express 3.0 sučelje koje tvoja MB nema!

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 20:02 (Hardwhelper!!!).
16 godina
neaktivan

Što se tiče pci express 3.0 i pci express 1.0 slota koji ima ova matična, zbog toga nebi smjelo biti problema jer je pci express 4.0, pci express 3.0, pci express 2.0, i pci express 1.0 među sobom kompatibilan.

Razlike su samo u manjem bandwidth-u (Manja propusnost) Wikipedia PCI express 1.0  ima bandwidth  4 GB/s (40 GT/s), PCIe 2.0 ima 8 GB/s (80 GT/s) PCIe 3.0 ima 15.75 GB/s (128 GT/s) dok PCIe 4.0 ima bandwith 31.51 GB/s (256 GT/s)..

Ali ako nećeš koristiti neke visoke rezolucije (1920x1080 ili više) sa visokim detaljima sa uključenim anti-aliasing-om vjerojatno nećeš primijetiti neke razlike u brzini..

Mada ta nova Grafička HD 7770 i nije za neke visoke resolucije i visoke detalje..

A i 2GB Rama ti je premalo, jer danas je već i 4Gb Rama malo za malo zahtjevnije igre..

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 12:12 (tajo2).
11 godina
neaktivan

http://www.kupijeftino.ba/images/stories/virtuemart/product/optiplex755-500x500.jpg

takvo mi je kućište,ali grafa je nekim čudom stala,za koji dan idem opet probati pa eto hvala na savjetima,nadam se da cu nekako namjestit :/

a za ove slotove opet kazem,na ovakav komp su vec kazu ugradjivali i radilo je pa sigurno to ne smeta,a i slot nije u kvaru jer 620 radi bez problema..

a koristio bih na malim rezolucijama,i imam 6 giga rama,ne 2...ako slučajno još neko ima neki način nek napiše,i nije mi baš blizu ici probavati..LP

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tajo2 kaže...

Što se tiče pci express 3.0 i pci express 1.0 slota koji ima ova matična, zbog toga nebi smjelo biti problema jer je pci express 4.0, pci express 3.0, pci express 2.0, i pci express 1.0 među sobom kompatibilan.

Razlike su samo u manjem bandwidth-u (Manja propusnost) WikipediaPCI express 1.0  ima bandwidth 2.5 gigatransfers per second (GT/s) PCIe 3.0 ima bandwith 8  gigatransfers per second (GT/s)..

Ali ako nećeš koristiti neke visoke rezolucije (1920x1080 ili više) sa visokim...

PCI-express 16x V3.0 (16 MB/s) vs V1.0 (4 MB/s)?, samo 4x veca propusnost sucelja?

Sto ce autu cetiri brzine kad ide i prvom?, mislim da je upravo PCI-express V1.0 bootleneck sustava, vrati natrag Geforce 620 ili probaj ubaciti ATI 6670 to je vjerojatno over za tvoju konfu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 1:50 (Hardwhelper!!!).
11 godina
neaktivan

u redu hvala,kolko vidim uzecu nesto slabije i et,ak imate nešt preporučt od grafičkih koje bi mogle pišite dok još mogu zamjent :)

EDIT:A da li bi mozda pomoglo instaliranje orginalnog windowsa,mozda i piratski zeza oko drajvera?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 9:38 (Limpo).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice