Slika sa diskretne grafičke preko integrirane

poruka: 17
|
čitano: 2.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Jedno jako glupo pitanje.

Evo ovak.jedno debilno pitanje al vrijedi pokušat.Znaci ja na svojoj maticnoj imam intergriranu graficku i dva PCI utora za graficku.Ali problem je šta nemam kabel takve vrste za spojit tu grafičku i monitor.pa me sad zanima pošto znam da sam se načital svakavih gluposti,dali je moguće projecirat recimo sliku preko te intergrirane graficke a da igrice koriste Ati 4850(ili tako nešto) za igranje igrica iako nije mi kablom spojena na monitor niti išta.recimo da se nekaj proba u biosu? Hvala,i znam da je pitanje reterdirano.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio, treba ti adapter da bi mogao spojiti grafu sa monitorom jer kabal sa monitora ne paše na ulaz u grafu?  KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 14:37 (Mile 74).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Jedno jako glupo pitanje.
tvoj odgovor na gore pitano je NE, nemozes da ti graficka u pciex utoru daje podatke prek integrirane pa onda ona na monitor:) tako nesto ne postoji!! :)LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
14 godina
neaktivan

a kakvim kabelom je spojena integrirana i monitor?

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Obicnim vga kablom.al dobro,htjel sam sam pitat,ak nemože nemože.Hvala svejedno.

16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
tvoj odgovor na gore pitano je NE, nemozes da ti graficka u pciex utoru daje podatke prek integrirane pa onda ona na monitor:) tako nesto ne postoji!! :)LP

Zapravo postoji - ATI (AMD) Hybrid Graphics, Nvidia Optimus / Synergy i Lucidlogix Virtu daju takvu mogućnost. Naravno, za svaku od tehnologija potrebno je imati odgovarajući hardver.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
hrx kaže...
Stjepanj kaže...

Zapravo postoji - ATI (AMD) Hybrid Graphics, Nvidia Optimus / Synergy i Lucidlogix Virtu daju takvu mogućnost. Naravno, za svaku od tehnologija potrebno je imati odgovarajući hardver.

-da, noviji notebookovi podržavaju lucid.. ali vjerojatno to nije (za sad) za običan PC, osim ako bi sami driveri (soft rješenje, patch..) bili dovoljni.

-@ autor, adapter DVI-Dsub (VGA) se obično dobije uz VGA ako kartica nema Dsub konektor. Jeftinije VGA ugl imaju po jedan Dsub-DVI-HDMI pa problema nema, dok VGA s dva DVIa mogu barem na jednom dati analogni signal. Mora biti označen kao DVI-I (ne DVI-D) u specifikacijama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Na aktualnoj Intelovoj platformi moguće je spojiti monitor na matičnu, i koristitit diskretnu grafiku na taj način.

Evo i objašnjenja kolege iz jedne druge teme:

imaju dvjie opcije IGPU i D-mode

igpu = spajaš monitor na izlaz na matičnoj, i to je to, sve lagane stvari desktop filmovi vrti integruša, kad kresneš gaming onda daje diskretna grafa odnosno tvoja nvidia, nakaradno jedino izgleda iza kučišta imaš grafu a na nju nije nijedan monitor spojen :P

d-mode = spajaš monitor na nvidiu, koristi isključivo diskretnu grafu, međutim igpu tada može biti ON ili OFF, tj igraš igru, nvidia ju tera a u pozadini encodiraš bluray film koji obavlja igpu

igpu mod je za uštedu energije, tiše računalo, i nešto malčice manji fps

d-mod je za max svega, znači gaming max kolko nvidia daje uz mogućnost da još igpu odrađuje hrpu stvari poput konvertiranja videa i sličnog

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 18:07 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jel bi se moglo nekako sa Asrockovom n68-gs3 UCC maticnom igrat preko ati-jeve graficke.Procesor je AMD Athlon II x3 3.20hgz.

16 godina
neaktivan

Nažalost - ne. Hardver ti ne podržava niti jednu od navedenih tehnologija; možeš koristiti ili integriranu ili diskretnu karticu.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 20:40 (hrx).
16 godina
neaktivan
hrx kaže...

Nažalost - ne. Možeš koristiti ili integriranu ili diskretnu karticu.

A nagore je to što zelim igrat Football manager 2013 kaj mi ni ovo smece intergrirano ne dozvoljava.

13 godina
neaktivan
budaletina bez skole kaže...
hrx kaže...

Nažalost - ne. Možeš koristiti ili integriranu ili diskretnu karticu.

A nagore je to što zelim igrat Football manager 2013 kaj mi ni ovo smece intergrirano ne dozvoljava.

Što kompliciraš!!! Kupi j{#}ni adapter, prikopčaj ga na grafu, prikopčaj kabal sa monitora i igraj se.

16 godina
neaktivan

Moram se ispraviti - izašla je nova verzija Virtua koja bi mogla raditi i na tvojem računalu. Zahtjevi su slijedeći:

• CPU: Any Intel/AMD CPU with integrated graphics support
  • Chipset: Any chipset with integrated graphics output
  • Discrete GPU: Any Nvidia/AMD GPU with DX9/DX10/DX11 support
  • Memory size: 2GB
  • Operating system: Windows 7/8,32/64 bit
  • Hard Disk Space: 20Mb

Ovdje možeš skinuti trial verziju softvera. Preporučam da prije instalacije pročitaš uputstva (PDF).

Budući da osnovna verzija softvera trenutno košta 35 dolara (inače je 70 dolara), adapter je puno isplativije rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 20:42 (hrx).
16 godina
neaktivan

Da,ali stavio sam ovu trial verziju 30 dana kaj traje.Još ako bi te mogo zamolit kad mi se instalira da mi napišeš tocno kaj trebam radit.Znam da gnjavim al tak mi se igra trenutno a neznam kaj da delam

16 godina

1) -ako kupiš VGA karticu za igranje, 99% da ćeš je moći spojiti na monitor.

2) -bez kupnjene VGA je beskorisno objašnjavati kako koristiti dvije VGA..

3) -najjednostavnije rješenje je obično najbolje. Spojiš na monitor ili spojiš adapterom na monitor. Nakon tog možeš pokušati izvuči dodatnu snagu spajanjem ingegrirke i diskretne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 20:50 (ihush).
16 godina
neaktivan
budaletina bez skole kaže...

(...) Još ako bi te mogo zamolit kad mi se instalira da mi napišeš tocno kaj trebam radit.Znam da gnjavim al tak mi se igra trenutno a neznam kaj da delam

Nisam koristio program, a tek sam maloprije saznao da radi i za različite kombinacije (ranija verzija je radila samo na Intelovoj platformi ili korištenjem posebnog čipa, a ova je izašla pred mjesec-dva), pa ti samo mogu reći da pogledaš opcije softvera i pročitaš uputstva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 21:00 (hrx).
15 godina
neaktivan
Slika sa diskretne grafičke preko integrirane

I ti bi se sad rađe baktao sa softverom koji ne mora biti 100% kompatibilan nego kupio taj adapter kojeg prodaju valjda i u pekarama?

Avatar sadrži sliku igre koju trenutno prolazim.
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice