moze li ovaj procesor goniti dvi grafike 8800 gt na sli modu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja mislim da
moze li ovaj procesor goniti dvi grafike 88000 gt na sli modu
Jedva jednu i to ne potpuno. S dvije nema promjene, možda minimalne.
Nekužim zašto nebi mogo.
Kupi novi procesor pa onda grafičke
preporučujem ti .
nemoj mi nista misliti znas ili neznas
Znači da mu treba quad core
jeli uopce ko zna odgovor na ovo pitanje.....?????
nek odgovari onaj ko zna,a ne misliti a ne znati............
Polako, šta odmah 100 upitnika...
Ne isplati se. Možda da je preko 3,5GHz proc... a kakav monitor imaš? Ako nemaš 24" najmanje ne vidim svrhu, osim ako želiš imati 1000 fps-a na 1280x1024 npr.
iman 24" igran na 1920x1200
8800 san kupija za mali novac sad sam prova pa ne ide sa ovim proc.....pa neznam dali je do njega ili nesto drugo.
radija sam 3dmark sa jednom grafom mi ima isto FPS ka sa dvi u sli modu.....tribalo bi biti bar 70-80% veci FPS u SLI modu...
radija sam 3dmark sa jednom grafom mi ima isto FPS ka sa dvi u sli modu.....tribalo bi biti bar 70-80% veci FPS u SLI modu...
To je zato jer ti procesor preslab za jednu 8800, a kamoli za dvije. Za dvije ti preporucam bar e8*00 ili jace.
sto mislis na AMD X2 6400+3.2 bi li on moga kad ga jos clocas na 3.5
sto mislis na AMD X2 6400+3.2 bi li on moga kad ga jos clocas na 3.5
Radije si kupi phenoma II x2 550 ali moraš i novu ploču uzimat...
onda triban i plocu minjati a ploca za sli je skupa ako mislim uzeti sto valja tako da nista od toga....a taj amd x2 6400+3.2 nebi isa
možda 7850+ one je odličan za 450kn
možda 7850+ one je odličan za 450kn
2.8 do koliko se on moze clockati i oce li moci goniti dvi 8800gt u sli?
Nijedan od tih navedenih nece moci 8800 SLI. Ako to bas hoces, moras imat procesor koji kosta preko 700 kn barem i dobro ga klokat.
Kratko rečeno-za 8800 sli ti treba Phenom II x2 550.
ali moja ploca ne podrzaje am3 u tome je problem...
Za 500 kn kupi ma770-ud3 i to je to,i za 800 kn hd 4850
Za 500 kn kupi ma770-ud3 i to je to,i za 800 kn hd 4850
sve je to ok... ali ja ocu sli napravit sa 2x 8800gt
Osobno iskustvo: taj procesor može pokretati dvije 8800GT u Sli-u.
Imao sam indentičnu situaciju na svojem bivšem računalu, čak sam ispočetka imao X2 4000 procesor i svi su govorili nemoguće, popljuvali me na forumu kada sam postavio isto pitanje kao i ti ( ono radim glupost pod hitno u dućan i iskrcaj još 6000Kn za novu matičnu, procesor,
memoriju, dali su mi 11(!) prijedloga za zamjenske konfiguracije
Onda sam probao i ostao ugodno iznenađen i izvukao par zaključaka:
1. Da li će nekog dobitka u FPS u igri biti najviše ovisi o samom kodu igre (COD4 1920x1200 4xAA 8xAF sve max min 60 max 100 FPS, Crysis se držao na konstantnih 35 FPS na istoj rezoluciji ali bez AA i AF detalji sve na high i nije bilo propadnja frameratea, a MOH Airbourne
je bio neigriv čak i u 800x600 jer igra ne podržava SLI?!)
2. Za dobrobit čovječanstva bilo bi bolje da 3d mark nikad nije napravljen ( napravim test sa jednom dobijem 9000, stavim drugu dobijem 11000, izvezem rezultate u excel i usporedim tablice i onda skužim da sa sli imaš 40-80% veći framerate po grafičkom testu, a na rezultat
više utječe onaj test na marsu za procesor mislim čemu to pa rendiranje na glavnom procesoru smo napustili pojavom prvih "pravih" grafičkih kartica (najizdašniji sponzor 3d marka je jedan proizvođač procesora pa zaključite sami zašto je to tako)) jer se bitka za
centimetre iz stvarnog života preselila u ko ima više 3d marka i bjesomučnu želju za dokazivanjem kupovinom novog hardvera od čega strada samo kućni proračun
3. Pojavom izračuna fizike na grafičkom procesoru SLI je postao višestruko korisniji jer igre koje su koristile onaj prvi API koji je pisan isključivo za AGEIA kartice stvarno su znale zagušiti procesor i uzrokovati probleme, otkad je izdan API za grafičke kartice ti problemi su većinom
riješeni
Zato nemoj se opterećivati da li može nego ako možeš prvo isprobaj te komponente pa ako procijeniš da ti to ne odgovara uštedi si nešto novca.
90% sam uvjeren da ćeš biti zadovoljan (zadovoljniji) nego prije, ali onih 10% uvijek visi u zraku jer neznam što stvarno očekuješ od toga.
Stvar je općenito da zbog različitih rješenja različitih proizvođača nitko ti ne može garantirati da će sve raditi kako treba, najskuplje rješenje nije i najbolje rješenje ( osobno sam vidio kod frenda koji ima trgovinu računalnom opremom i sastavljao je 3SLI konfiguraciju
za naručitelja sve od najskupljih komponenti renomiranih proizvođača u tom trenutku, cijena oko 4000€ i na kraju se nije usudio dati čovjeku garanciju na konfiguraciju (samo garancije dobavljača komponenti) i nije mu naplatio svoj posao).
Nadam se da će ti ovo pomaže.