Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.681
|
čitano: 794.018
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Čovjek je samo želio podjeliti sreću i malo se pohvaliti novom kupovinm, ali ne ide to da ga hebeš....

Moj PC  
3 1 hvala 1
3 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
notloB kaže...
 Naravno da nije, ukoliko želiš tako onda skini prednji na vrhu jer on spriječava da topli s grafičke ispuhuje gornji, prvi do prednje stranice.

Ili da ga okrenem da upuhuje, što reče Boris ? 

Pa to bi bilo vrtložno strujanje, ne bi znao tko koga j*** 

合氣道
2 godine
Zaporožac kaže...

Nadopunio sam prošli post. Turbulencije bi pravio ovako kako si sada postavio a cpu ti dobiva mješavinu toplog zraka s gpu i hladnog koji zbog gornjeg ne dopire kako treba do cpu hladnjaka.

Zaporožac kaže...

Stavi ga radije ovako kao na slici dolje ili bilo kako samo ne najlogičnije i suprotno od onoga kako wizeman i ja kažemo jer ti se ne sviđa ton kojim raspravljam pa sigurno nisam u pravu... Jesu li svi psiholozi ili čime se već baviš tako djetinjasti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 13:57 (notloB).
3 godine
Zaporožac kaže...
notloB kaže...
 Naravno da nije, ukoliko želiš tako onda skini prednji na vrhu jer on spriječava da topli s grafičke ispuhuje gornji, prvi do prednje stranice.

Stavi kako sam ti rekao

, gpu ionako samo s boka izbacuje topli zrak pa je svejedno na te mikro tornade ili ga makni skroz no po meni je bolje da ga stavis da upuhuje hladni zrak jer ce topli s gpu-a ici gore i to sve ide kroz cpu no bit ce kudikamo hladniji! Moj cpu(imamo isti 12700kf) je s 10hdd i poprilicno toplim gpu-em na ispod 40°c u igrama!

U najgorem slucaju ga makni kako veli čarobnjak🧞

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 14:33 (Boris grozni).
16 godina

O jebem li Vam vjetrove Sinjske, eto ovdje sve kažu sunce Vam poljubim

Je li puštanje vjetrova zdravo ili ukazuje na zdravstvene probleme? - N1

Slučajno da nebi netko pomislio da sam offtopic ovaj post se nadovezuje na jednu usko vezanu temu o grafičkim karticama kada je jedan forumaš ustanovio da mu smrdi grafička kartica, pa je bila rasprava na tu temu....možda nije bilo do grafičke ipak

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 14:38 (Wiz3m4n).
15 godina
Zaporožac kaže...
notloB kaže...
Pod sredinu misliš tu gdje sada stoji? Topli zrak ima tendenciju ići prema gore, fizika, treba mu pomoći na mjestu gdje se stvara, vrm i cpu grijači. Tu gdje sada stoji ispuhuje hladni zrak koji prednji vent upuhuje, dakle skroz krivo mjesto, imo.

Ako je proizvođač kućišta zamislio dva 140 mm front (ev 3x120mm) , dva 140 mm vrh, jedan 140 mm stražnji dio kućišta u čemu je problem ?

Vjerojatno to nisu imbecili koji bi previdjeli pogrešku stavljanja tog prvog ventilatora gore.

Pusti ti filozofe to jeste otvor za AiO hladnjak ali to jeste mjesto i za dva takva venta, šta god više izvlače toplinu toliko i ulazi zraka, svakako poželjno šta više ventova.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
16 godina

Ako su ulazna vrata od kuće otvorena i velik prozor u hodniku dobar dio ode na taj prozor van i manje dođe svježeg hladnog zraka u boravak gdje je pas prdno da ga izbaci van, nebi se ni sjetio tog opisa da ga nije đubre deknulo maločas, odvratno

13 godina
Boris grozni kaže...
Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Stavi kako sam ti rekao , gpu ionako samo s boka izbacuje topli zrak pa je svejedno na te mikro tornade ili ga makni skroz no po meni je bolje da ga stavis da upuhuje hladni zrak jer ce topli s gpu-a ici gore i to sve ide kroz cpu no bit ce kudikamo hladniji! Moj cpu(imamo isti 12700kf) je s 10hdd i poprilicno toplim gpu-em na ispod 40°c u igrama!

Ček, ti imaš  gore intake i outake ? Ne vidim s prednje strane ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
3 godine
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...
Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Stavi kako sam ti rekao , gpu ionako samo s boka izbacuje topli zrak pa je svejedno na te mikro tornade ili ga makni skroz no po meni je bolje da ga stavis da upuhuje hladni zrak jer ce topli s gpu-a ici gore i to sve ide kroz cpu no bit ce kudikamo hladniji! Moj cpu(imamo isti 12700kf) je s 10hdd i poprilicno toplim gpu-em na ispod 40°c u igrama!

Da prednji upuhuje iza izbacuje, prednji mesh je prakticki zatvoren zbog hdd-ova kao sto rekoh, i ovo funkcionira odlicno u ovom kucistu s mojim problemom!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 0:02 (Boris grozni).
3 godine
notloB kaže...
 Stavi ga radije ovako kao na slici dolje ili bilo kako samo ne najlogičnije i suprotno od onoga kako wizeman i ja kažemo jer ti se ne sviđa ton kojim raspravljam pa sigurno nisam u pravu... Jesu li svi psiholozi ili čime se već baviš tako djetinjasti?

Svi smo mi pomalo Enfant terrible, bez obzira na struku, godine života, spol.

No ovdje na forumu se "paćenici" lako sami razotkriju. Potreban im je samo mali poticaj.

Boris grozni kaže...

Ok

dery kaže...
 Pusti ti filozofe to jeste otvor za AiO hladnjak ali to jeste mjesto i za dva takva venta, šta god više izvlače toplinu toliko i ulazi zraka, svakako poželjno šta više ventova.

Da su bar filozofi.

Nego, pozitivno ste me iznenadili ti, @forumaš, @Izzy, @DarthMarkus i još dvojica s ove teme uz Borisa, koji ne namećete ultimativno svoje stavove, a i kad nešto objašnjavate ne udara me vaš ego s monitora u facu.

Svaka čast.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 11:45 (Zaporožac).
13 godina
Boris grozni kaže...
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...
Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Da prednji upuhuje iza izbacuje, prednji mesh je prakticki zatvoren zbog hdd-ova kao sto rekoh, i ovo funkcionira odlicno u ovom kucistu s mojim problemom!

U biti upuh ti piri po HD kavezu (gdje je ajmoreć zblokan da ide dolje) u smjeru!/kroz  CPU cooler i onda s 2 outakea van.

Zanimljivo.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
2 godine
Zaporožac kaže...
notloB kaže...

Svi smo mi pomalo Enfant terrible, bez obzira na struku, godine života, spol.

No ovdje na forumu se "paćenici" lako sami razotkriju. Potreban im je samo mali poticaj.

Boris grozni kaže...

Ok

dery kaže...

Da su bar filozofi.

Nego, pozitivno ste me iznenadili ti, @forumaš, @Izzy, @DarthMarkus i još dvojica s ove teme uz Borisa, koji ne namećete ultimativno svoje stavove, a i kad nešto objašnjavate ne udara me vaš ego s monitora u facu.

Svaka čast.

Gledaj, ako ne podnosiš za forum normalnu raspravu ispiši se. Ne treba ti niti taj mali poticaj, ponašaš se kao primadona na placi. Dao sam argumente za svoje tvrdnje i branim ih, ukoliko misliš da su neispravni daj druge a ne dizati nos u zrak i glumatati. Moji stavovi nisu ultimativni već oborivi validnim argumentima, pronađi ih i ja to priznajem kao u gomili drugih stvari ovdje na forumu, od vlastitih pogrešaka, previda i pobjeda validnih i ispravnih argumenata nad onim mojima.

Dakle raspravljamo argumentima a ne dizanjem noseva, sakupljanjem zahvala, lajkova i pokušajima dijeljenja u tabore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 12:34 (notloB).
3 godine
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...
DarthMarkus kaže...
Boris grozni kaže...
Zaporožac kaže...
notloB kaže...

U biti upuh ti piri po HD kavezu (gdje je ajmoreć zblokan da ide dolje) u smjeru!/kroz  CPU cooler i onda s 2 outakea van.

Zanimljivo.

Zblokani su prednji fanovi zbog hdd ne 100% nesto i prode zraka cisto da ohladi diskove, ovom gore ništa ne smeta taj zrak ide direkt prema procesoru, ostalo je sve standard.

Na donjoj polici imam 140 kaj puse prema gpu tj prema gore, dva su za van. Uglavnom zadovoljan i ta dva zadnja zaista rokaju topli zrak van tak da sve radi max koliko moze.

15 godina

Nema smisla rasprava sa notlom mene je shadow banirao(nisam jedini) jer mu se nije svidjela jedna argumentirana činjenica koju sam iznio. Ovo mu je novi account več je banan radi neuroze davno.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 14:45 (dery).
13 godina

Ček, rasprava je nastala zbog jednog venta koji bez problema može pomać jedno mjesto prema stražnjem dijelu ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 18:52 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

eto neki dan rasprava oko zvukova iz kompa sad oko venta, nikad dosadno :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

https://videocardz.com/newz/nvidia-shifts-production-to-geforce-rtx-50-series-only-one-ada-gpu-reportedly-still-in-production

Ako je ovo tocno onda su prestali proizvoditi sve kartice jace od RTX 4060.

Znaci da bi RTX 50x0 serija mogla dosta brzo biti predstavljena.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DarthMarkus kaže...

Ček, rasprava je nastala zbog jednog venta koji bez problema može pomać jedno mjesto prema stražnjem dijelu ?

Kolega, jesi ziv, jel rijesen "whine"? Daj nam info da pijemo kavi

maximum effort
13 godina
metallic kaže...
DarthMarkus kaže...

Kolega, jesi ziv, jel rijesen "whine"? Daj nam info da pijemo kavi

*určina pajdo...

Zvoni gpu 99%...Dobro je da nemam tinitus (žena je isto čula), a loše je što sam možda trebao napraviti povrat. GPU je ispravan 100%.

Izdržat ću do prvog mjeseca onda ide mesaru.

16 godina

Tko, Žena??

13 godina
Wiz3m4n kaže...

Tko, Žena??

:-)

Bolje gpu whine nego žena whine.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice