Čovjek je samo želio podjeliti sreću i malo se pohvaliti novom kupovinm, ali ne ide to da ga hebeš....
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 3.681
- |
- čitano: 794.018
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ili da ga okrenem da upuhuje, što reče Boris ?
Pa to bi bilo vrtložno strujanje, ne bi znao tko koga j***
Nadopunio sam prošli post. Turbulencije bi pravio ovako kako si sada postavio a cpu ti dobiva mješavinu toplog zraka s gpu i hladnog koji zbog gornjeg ne dopire kako treba do cpu hladnjaka.
Stavi ga radije ovako kao na slici dolje ili bilo kako samo ne najlogičnije i suprotno od onoga kako wizeman i ja kažemo jer ti se ne sviđa ton kojim raspravljam pa sigurno nisam u pravu... Jesu li svi psiholozi ili čime se već baviš tako djetinjasti?
Stavi kako sam ti rekao
, gpu ionako samo s boka izbacuje topli zrak pa je svejedno na te mikro tornade ili ga makni skroz no po meni je bolje da ga stavis da upuhuje hladni zrak jer ce topli s gpu-a ici gore i to sve ide kroz cpu no bit ce kudikamo hladniji! Moj cpu(imamo isti 12700kf) je s 10hdd i poprilicno toplim gpu-em na ispod 40°c u igrama!U najgorem slucaju ga makni kako veli čarobnjak🧞
O jebem li Vam vjetrove Sinjske, eto ovdje sve kažu sunce Vam poljubim
Je li puštanje vjetrova zdravo ili ukazuje na zdravstvene probleme? - N1
Slučajno da nebi netko pomislio da sam offtopic ovaj post se nadovezuje na jednu usko vezanu temu o grafičkim karticama kada je jedan forumaš ustanovio da mu smrdi grafička kartica, pa je bila rasprava na tu temu....možda nije bilo do grafičke ipak
Ako je proizvođač kućišta zamislio dva 140 mm front (ev 3x120mm) , dva 140 mm vrh, jedan 140 mm stražnji dio kućišta u čemu je problem ?
Vjerojatno to nisu imbecili koji bi previdjeli pogrešku stavljanja tog prvog ventilatora gore.
Pusti ti filozofe to jeste otvor za AiO hladnjak ali to jeste mjesto i za dva takva venta, šta god više izvlače toplinu toliko i ulazi zraka, svakako poželjno šta više ventova.
Ako su ulazna vrata od kuće otvorena i velik prozor u hodniku dobar dio ode na taj prozor van i manje dođe svježeg hladnog zraka u boravak gdje je pas prdno da ga izbaci van, nebi se ni sjetio tog opisa da ga nije đubre deknulo maločas, odvratno
Stavi kako sam ti rekao , gpu ionako samo s boka izbacuje topli zrak pa je svejedno na te mikro tornade ili ga makni skroz no po meni je bolje da ga stavis da upuhuje hladni zrak jer ce topli s gpu-a ici gore i to sve ide kroz cpu no bit ce kudikamo hladniji! Moj cpu(imamo isti 12700kf) je s 10hdd i poprilicno toplim gpu-em na ispod 40°c u igrama!
U najgorem slucaju ga makni kako veli čarobnjak🧞
Ček, ti imaš gore intake i outake ? Ne vidim s prednje strane ?
Stavi kako sam ti rekao , gpu ionako samo s boka izbacuje topli zrak pa je svejedno na te mikro tornade ili ga makni skroz no po meni je bolje da ga stavis da upuhuje hladni zrak jer ce topli s gpu-a ici gore i to sve ide kroz cpu no bit ce kudikamo hladniji! Moj cpu(imamo isti 12700kf) je s 10hdd i poprilicno toplim gpu-em na ispod 40°c u igrama!
Da prednji upuhuje iza izbacuje, prednji mesh je prakticki zatvoren zbog hdd-ova kao sto rekoh, i ovo funkcionira odlicno u ovom kucistu s mojim problemom!
Svi smo mi pomalo Enfant terrible, bez obzira na struku, godine života, spol.
No ovdje na forumu se "paćenici" lako sami razotkriju. Potreban im je samo mali poticaj.
Ok
Da su bar filozofi.
Nego, pozitivno ste me iznenadili ti, @forumaš, @Izzy, @DarthMarkus i još dvojica s ove teme uz Borisa, koji ne namećete ultimativno svoje stavove, a i kad nešto objašnjavate ne udara me vaš ego s monitora u facu.
Svaka čast.
Da prednji upuhuje iza izbacuje, prednji mesh je prakticki zatvoren zbog hdd-ova kao sto rekoh, i ovo funkcionira odlicno u ovom kucistu s mojim problemom!
U biti upuh ti piri po HD kavezu (gdje je ajmoreć zblokan da ide dolje) u smjeru!/kroz CPU cooler i onda s 2 outakea van.
Zanimljivo.
Svi smo mi pomalo Enfant terrible, bez obzira na struku, godine života, spol.
No ovdje na forumu se "paćenici" lako sami razotkriju. Potreban im je samo mali poticaj.
Ok
Da su bar filozofi.
Nego, pozitivno ste me iznenadili ti, @forumaš, @Izzy, @DarthMarkus i još dvojica s ove teme uz Borisa, koji ne namećete ultimativno svoje stavove, a i kad nešto objašnjavate ne udara me vaš ego s monitora u facu.
Svaka čast.
Gledaj, ako ne podnosiš za forum normalnu raspravu ispiši se. Ne treba ti niti taj mali poticaj, ponašaš se kao primadona na placi. Dao sam argumente za svoje tvrdnje i branim ih, ukoliko misliš da su neispravni daj druge a ne dizati nos u zrak i glumatati. Moji stavovi nisu ultimativni već oborivi validnim argumentima, pronađi ih i ja to priznajem kao u gomili drugih stvari ovdje na forumu, od vlastitih pogrešaka, previda i pobjeda validnih i ispravnih argumenata nad onim mojima.
Dakle raspravljamo argumentima a ne dizanjem noseva, sakupljanjem zahvala, lajkova i pokušajima dijeljenja u tabore.
U biti upuh ti piri po HD kavezu (gdje je ajmoreć zblokan da ide dolje) u smjeru!/kroz CPU cooler i onda s 2 outakea van.
Zanimljivo.
Zblokani su prednji fanovi zbog hdd ne 100% nesto i prode zraka cisto da ohladi diskove, ovom gore ništa ne smeta taj zrak ide direkt prema procesoru, ostalo je sve standard.
Na donjoj polici imam 140 kaj puse prema gpu tj prema gore, dva su za van. Uglavnom zadovoljan i ta dva zadnja zaista rokaju topli zrak van tak da sve radi max koliko moze.
Nema smisla rasprava sa notlom mene je shadow banirao(nisam jedini) jer mu se nije svidjela jedna argumentirana činjenica koju sam iznio. Ovo mu je novi account več je banan radi neuroze davno.
Ček, rasprava je nastala zbog jednog venta koji bez problema može pomać jedno mjesto prema stražnjem dijelu ?
eto neki dan rasprava oko zvukova iz kompa sad oko venta, nikad dosadno :D
Ako je ovo tocno onda su prestali proizvoditi sve kartice jace od RTX 4060.
Znaci da bi RTX 50x0 serija mogla dosta brzo biti predstavljena.
Ček, rasprava je nastala zbog jednog venta koji bez problema može pomać jedno mjesto prema stražnjem dijelu ?
Kolega, jesi ziv, jel rijesen "whine"? Daj nam info da pijemo kavi
Kolega, jesi ziv, jel rijesen "whine"? Daj nam info da pijemo kavi
*určina pajdo...
Zvoni gpu 99%...Dobro je da nemam tinitus (žena je isto čula), a loše je što sam možda trebao napraviti povrat. GPU je ispravan 100%.
Izdržat ću do prvog mjeseca onda ide mesaru.
Tko, Žena??
Tko, Žena??
:-)
Bolje gpu whine nego žena whine.