Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.206
|
čitano: 1.362.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Boris grozni kaže...
forumaš kaže..je drek jer sa grafom od 2000 eura imaš na 4 k cc 70 fpsa
uz dropove ....za tak malu razliku u grafici i to u akcijskoj igri u kojoj u večini trčiš i mlatiš te je visok fps i mali input lag bitan.
Prodavanje magle.

Tak je bilo i na pocetku s nvidiom kad je ubacila physix, ekipa poput tebe je pljuvala samo zato jer je to vecini štekalo, sad pogledaj gdje su danas a gdje bi bili da su slušali takve poput tebe

Na krilima kriptomanije te sada AI manije oni su tamo gdje žele biti. Kaj to mene briga? Ja sam kupio rtx 3060 Ti novu za 3900kn jer je u tom trenutku nova rtx 2080 super koštala 7xxx kn, i tu sam vidio svoju računicu, radio RT kako treba ili ne, sporedna stvar. Onda je došla prva igra koja je skršila 8gb vrama pa je došla nova serija i nedaju frejm generator. Prodao i sitno nadoplatio za najbolju opciju uloženo dobiveno. Mene drugo ne zanima, boli me pišo gdje su danas ili sutra ili da li će AMD sutra ugasit firmu. Nisam dioničar i ne kupujem maglu, ne kupujem ništa jer mi sve radi....niti ću kupovati više. Ide se na konzolu i mogu bit gdje žele. 

A takvi kao ti nek nastave kupovati igračke po 2000 eura, ja imam bitnije stvari u životu od plaćanja refleksija na vodu ili RT sjena u stvarnom vremenu.

15 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ja sam konzole kupovao dok sam bio mlađi, njih više niti ne uzimam u razmatranje.

Pogotovo od kad je Sony pohlepno počeo trčat za novcima, nisu ništa drugačiji od korporacija o kojima ovdje pričamo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Za buduću microsoft konzolu idu glasine da će biti sa klasičnim windowsima, što bi značilo instalacija bilo kojeg game launchera. Ali i bez toga imam trenutni Pc za dosadašnju kokekciju igara a konzolu uzmem za buduće igre uz game pass. Nikakav sony.

17 godina
zabranjeniples kaže...

Ja sam konzole kupovao dok sam bio mlađi, njih više niti ne uzimam u razmatranje.

Pogotovo od kad je Sony pohlepno počeo trčat za novcima, nisu ništa drugačiji od korporacija o kojima ovdje pričamo.

Konzole su za pičkice 

Da nadopišem, vidim da se situacija dosta pronjenila sa vga, kod nas su sada i povoljnije nego na amzon.de.....primjerice jedna 7900gre je kod nas oko 620e dok je na .de 670e i više

prije 10tak dana je 7900 gre Sapphire pulse bila sa svim do nas oko 580e 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2024 11:25 (Wiz3m4n).
12 godina
Wiz3m4n kaže...
zabranjeniples kaže...

Konzole su za pičkice 

Da nadopišem, vidim da se situacija dosta pronjenila sa vga, kod nas su sada i povoljnije nego na amzon.de.....primjerice jedna 7900gre je kod nas oko 620e dok je na .de 670e i više

Ne znam sto mislis s "vga" ali 7900 GRE ima i dalje nekoliko ispod 600€.

https://geizhals.de/?cat=gra16_512&xf=9809_05+14+-+RX+7900+GRE

16 godina
Wiz3m4n kaže...
zabranjeniples kaže...

Konzole su za pičkice 

chorba69 kaže...
Wiz3m4n kaže...
zabranjeniples kaže...

Konzole su za pičkice 

ma kakva radeonka pokraj ove jače 

https://geizhals.de/?cat=gra16_512&v=e&hloc=at&hloc=de&fcols=9810&sort=t&bl1_id=30&xf=9816_03+05+17+-+RTX+4070+SUPER

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2024 12:04 (dery).
12 godina

I bez RT? Premisljam se 7800 XT Nitro+, 7800 GRE Nitro+ ili 7900 XT Pulse/Hellhound za 500/600/700€ uzeti, RT mi ne treba.

Nekako mi je 7900 GRE best-buy sa overclockom/undervoltom, a nevidija me ne privlaci sa svojim 4070S / 4070Ti S za 600/800€, kad GRE kosta manje a bez RT odlican GPU.

17 godina

Nitko od njih ne šalje direktno za Hr.

RTX 4070 super posebice sa tom Gb verzijom nije neka sreća, loš hladnjak, za razliku od Gaming Oc modela. I sama kartica je vrlo upitno bolja od Rx 7900 gre modela.....jedino u RT, koji 95% korisnika doživljava i pali ko šaku u oko 

Amazon je imao ok cijenu i za reklamacije i eventualni povrat su vrhunski....te direkt šalju bez posrednika

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
chorba69 kaže...

Čovjek govori za amazon.de gdje ti ne treba mailbox i slično već ti dostave direktno kući, VGA - video graphic array, analogni video standard, nekad a dobar dio relativno starijih PCjaša i danas ga koristi kao generalni naziv za sve grafičke kartice jer su gotovo sve bile bazirane na upravo tom standardu.

17 godina

Eno prije pola sata filtrirao za 7900gre.....bile na Hardsoftu i Računala Hr za 620 tak e.....sada niti jedne, ko vruče kifle idu 

3 godine
Wiz3m4n kaže...

RTX 4070 super posebice sa tom Gb verzijom nije neka sreća, loš hladnjak, za razliku od Gaming Oc modela. I sama kartica je vrlo upitno bolja od Rx 7900 gre modela.....jedino u RT, koji 95% korisnika doživljava i pali ko šaku u oko 

Amazon je imao ok cijenu i za reklamacije i eventualni povrat su vrhunski....te direkt šalju bez posrednika

Za ljetne cijene bit će potrebno čekati crni petak, sad će i naši podignuti, kasne u svemu pa i u tome.

12 godina

Wiz3m4n 

aha dobro tu imas pravo s amazonom.

Moja sreca je sto mogu nabavit GPU i po toj cijeni jer imam stalno nekog na relaciji DE <-> HR, ali da, Amazon i reklamacije su top.

Mislim da cu pricekati 7800X3D za 300-320€ i 7900 GRE Nitro+ za nekih 550€ i onda napokon slozit FormD T1 i ne mijenjati nista bar 3-4g.

Prodao sam Ryzen 7600 i 6800 XT jer imam "probleme" u glavi, iako nemam potrebe za X3D ni 7900 GRE ali glava je cudo, a pretpostavljam da nisam jedini ;-)

Nekako me vuce 7900 XT zbog 20GB ali opet 100-150€ vise za par FPSa u usporedbi s OC 7900 GRE mi ne drzi vodu, tak da ce izgleda GRE sa svojih 16GB bit sasvim u redu.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Wiz3m4n kaže...

Radeon 7900gre ima stvarno dobrih modela , merc, hellhound, steel legend... za male pare. Tu je prednost nad ovim jeftikanerskim zujalicama od nevidije sa dva venta.

12 godina
dery kaže...
Wiz3m4n kaže...

Radeon 7900gre ima stvarno dobrih modela , merc, hellhound, steel legend... za male pare. Tu je prednost nad ovim jeftikanerskim zujalicama od nevidije sa dva venta.

Za Steel Legend sam znao nerijetko procitati da imaju coil-whine i da im hladenje nije kao na Nitro+/Hellhound.

Ja nekako uvijek vucem na Nitro+ ali Hellhound je izgleda i sa 7800 XT i sa 7900 GRE napravio odlican posao kad je hladenje u pitanju.

13 mjeseci
protjeran
chorba69 kaže...

Prodao sam Ryzen 7600 i 6800 XT jer imam "probleme" u glavi, iako nemam potrebe za X3D ni 7900 GRE ali glava je cudo, a pretpostavljam da nisam jedini ;-)

Nekako me vuce 7900 XT zbog 20GB ali opet 100-150€ vise za par FPSa u usporedbi s OC 7900 GRE mi ne drzi vodu, tak da ce izgleda GRE sa svojih 16GB bit sasvim u redu.

Prodao si 7600 i 6800xt i sve to samo zato da bi nadogradio na 7800x3d i 7900gre sa cime ces dobiti nekih 12% vise FPS-a, i uz to da od procesora sa tom grafom nebudes vidio nikakvu razliku.

A sva ta tranzicija nakon prodanog starog (7600 160e, ploča 150e, gpu 350e = 660e ) pa dodatka za novo je 500e (360e proc, ploča 180e, 620e gpu = 1160e)... Nema veze s vezom 

Ono sta bi ja napraviosa tih ~1160e i trčao krugove i skakao troskoke preko te tvoje ideje je:

12400f - 100e

B760M Riptide 120e

Rtx 4080 super 980e

= 1200e 

Za i5 odradis OC na 5GHz

Ram si pretpostavljam zadržao inda nisi ne mijenja puno... U svezi dobitak od prodanog pušing od kupljenog novog 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2024 13:31 (Kec na desetku).
16 godina
chorba69 kaže...
dery kaže...
Wiz3m4n kaže...

Za Steel Legend sam znao nerijetko procitati da imaju coil-whine i da im hladenje nije kao na Nitro+/Hellhound.

Ja nekako uvijek vucem na Nitro+ ali Hellhound je izgleda i sa 7800 XT i sa 7900 GRE napravio odlican posao kad je hladenje u pitanju.

Nije to tebi neki napredak sa 6800xt na gre model plus jednaka potrošnja oko 290W dok 7900XT oko 320W u igrama. Obavezan je undervolt ali ipak je strašan power consuption.To me poprilično odbija od ove radeon serije za razliku od nevidije koja je uradila čudo glede toga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2024 13:59 (dery).
17 godina
Kec na desetku kaže...

Ono sta bi ja napraviosa tih ~1160e i trčao krugove i skakao troskoke preko te tvoje ideje je:

12400f - 100e

B760M Riptide 120e

Rtx 4080 super 980e

= 1200e 

Gdje ima takvih cijena kolega, u Americi ili u deu preko mailboxa i sl. pizdarija, daj mi molim te jer su zanimljive

16 godina

Pa gleda mu tamo gdje on misli kupit stavio je link njemačka.

13 mjeseci
protjeran
Wiz3m4n kaže...
Kec na desetku kaže...

12400f - 100e

B760M Riptide 120e

Rtx 4080 super 980e

= 1200e 

Gdje ima takvih cijena kolega, u Americi ili u deu preko mailboxa i sl. pizdarija, daj mi molim te jer su zanimljive

Imas Idealo pa gledaj di ima, druga stvar covjek je napomenuo da ima nekoga na relaciji HR-DE pa mu dostava ni ne treba preko ducana za HR a moze naruciti na tu adresu od tog koji ce mu dovesti pa kad stigne covjek mu doveze u HR. Inace, ne vidim problem mailboxa za sve ostale, šljaka super a support mailboxa fantastičan.

17 godina

Bajo to nisu te cijene da ga jebeš što si ti naveo, hvala na ničemu

12 godina

Kec na desetku 

ma jasno mi je da me je 7600 i 6800 xt mogao sluziti jos neko vrijeme bez problema, pogotovo za moje potrebe ali eto...

S cijenama nisi puno fulao. 7600 165€, plocu nisam prodavao (B650E-I), GPU 380€.

Jedino sto cu 7800X3D sigurno kupiti za 300-320€ i GPU za 550€ odnosno vise od toga necu dati, a vjerujem da ce kroz par tjedana opet biti nekih popusta na mindfactory/amazon/cyberport i ostalim DE shopovima.

Sve u svemu los skok, slazem se, ali nije mi vrag dao mira.

Intel me ne privlaci, pogotovo jer je malo teze prodati mini-itx plocu nego obicnu, pogotovo u Hrvatskoj, tako da cu ostati na Asus B650E-I i kupiti 7800X3D pa sam sigurno miran 5 godina.

RAM (32GB CL30 6000), SN850X, SF750, FormD T1 zadrzao tak da je realno "samo" prijelaz na X3D i noviji GPU, koji nije bas idealan s financijske strane ali sto je tu je.

4080 Super je bio u igri, ali sam odustao jer mi 7900 GRE na 1440p sasvim dovoljno vrti sve sto planiram igrati, a to su uglavnom singleplayer AAA titlovi.

Imam LG 27GR83Q koji ni nije iskoristen maksimalno ali sto je tu je.

dery 

ma slazem se, ali sam kemijao prvo s Meshliciousom i AiO, pa prodao i kupio malo bolje dok se sad nisam skrasio s Formd T1 kucistem.

I sad njega zelim sloziti "idealno" da ne moram nista dirati 5 godina jer ga moram cijelog raskopati da bi zamijenio GPU ili CPU.

Naravno idealno bi bilo staviti 4090 FE il bas 4080 Super u njega, eventualno 7900 XTX ali za to sto meni treba nemam potrebe davati vise od 600€ za GPU jer opet vjerujem da ce i GRE i na AAA titlovima za 3-4 godine vrtit sve na High i 60+ FPS, ako ne i 100+ sa FG.

EDIT:

I da, samo cijene po njemackoj, zato i je link sa geizhals.de

Cak i osobno idem sredinom 9. mj tamo pa do tad ce se nesto naci.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2024 14:11 (chorba69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
17 godina

Evo dajem ti mogučnost da si zaradiš tih 50e, uzmi mi je molim te i dam ti 980e na ruke, nije zajebancija, evo pišem tu pred svekoliki narod...javi kada je spremna za preuzimanje, novci nisu problem 

17 godina

osim ako uzima na firmu, pa bez vat-a

7500f+ 4080 ce bit jaci nego 7800x3d i 4070ti, a imaju istu cijenu. ima tema na HBU o min/maxanju cpu/gpu

gledaj u cemu ces ti koristiti to i ako ces unaprijedivati to ubrzo

ja koji volim cackat, bi radije uzeo b650+7500f, i kasnije uzeo najaci am5 proc (9800x3d ili stagod bude iza njega), i neku jacu grafu. dok netko tko ne voli petljat uzet 7800x3d i slabiju grafu i biti na miru duze vrijeme

ovo nam je hobi pa cemo stalno nes mjenjat i tramakat, i vecinom ces biti u gubitku jer sva ta tehnika gubi vrijednost, osim ako si bolji preprodavas ovih starih komponenti

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2024 14:14 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 mjeseci
protjeran
Wiz3m4n kaže...

Bajo to nisu te cijene da ga jebeš što si ti naveo, hvala na ničemu

U 16 godina forumskog staža jos nisi naucio tražilice koristiti 

rtx 4080 super gratis Wukong igra - 999e (do nedugo je bilo 980e) bomba model

ASRock B760M Riptide

12400f
 od 95e

16 godina

obična 4080 je čak skuplja od super modela ken ju bilivit

12 godina
chorba69 kaže...

4080 Super je bio u igri, ali sam odustao jer mi 7900 GRE na 1440p sasvim dovoljno vrti sve sto planiram igrati, a to su uglavnom singleplayer AAA titlovi.

Imam LG 27GR83Q koji ni nije iskoristen maksimalno ali sto je tu je.

za singleplayer AAA naslove ti uglavnom ne treba prejak procesor, ali ti treba jača grafa i nevidija tu svakako ima prednost

vjerojatno u tim sp igrama gledaš što više eye candy, a rt je skoro pa obavezan u tom scenariju i skoro sve novije aaa igre ga imaju + što je implementacija sve bolja i razlike u izgledu su sve veće

radije gledaj nešto slabiji proc i što jaču nevidiju

na 1440p ja sa dosta slabašnim i5 11400 i rtx 3080 12gb ganjam bez problema iste takve igre

dal bi nekad sa jačim procom dobio više fps, ofkors

ali i ovaj izganja minimum cca 100fps u bilo kojoj igri gdje to grafa može potjerat, pa jel tu i tamo 100 ili 130fps tako me boli patka u igrama tipa gta, rdr i slično

13 mjeseci
protjeran
chorba69 kaže...

Sve u svemu los skok, slazem se, ali nije mi vrag dao mira.

Vidi šteta je samo ako si se sada odlučio javiti kada si i sam vec sve isplanirao i napravio da se nisi javio i prije svega pa da ti se posavjetuje.

Meni je prvestveno krivo jer ispucavaš finu lovu a prakticki za nista, to sta dobiješ nebudes ni skuzio garant bez FPS brojača, i jos kazes ni ne zanima te veliki framerate gledas na oko 60fps za to ti je moglo godinama sluziti i ovo sta si imao, cak i osjetno slabiji sistem.

Još ti je najbolje bilo kupiti neki OLED monitor ako vec nemas pa da barem uživas u boljem prikazu 

18 mjeseci
neaktivan
Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice