Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.967
|
čitano: 1.299.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
23 mjeseca
protjeran
Re: Rasprava o grafičkim karticama
boki707 kaže...

Usporedbe radi, na PC 2 koliko su slova izostrenija , takva je i slika cijela, dok na ovom imaju ovi pikseli neki, dok je prije na oboje bilo jednako. Nikako da mi se net poveze, nesto rade, da u igri slikam, onda bi najbolje docarao koliko to lose izgleda, jer desktop jos izgleda koliko toliko podnosljivo

Kolko ja vidim a fala bogu imam izrazito istreniran vid tebi je slika pikselasta da nema dalje, ovo mi izgleda kao slika sa nekadasnjih 720p lcd monitora. Boje su ti isto isprane. Jesi probao Nvidia graficku možda ako ti se na svakoj Radeonki tako dešava...?

Po meni je taj monitor za otpis, vjerojatno je ekran poceo falširat 

22 mjeseca
Jacked kaže...
boki707 kaže...

Usporedbe radi, na PC 2 koliko su slova izostrenija , takva je i slika cijela, dok na ovom imaju ovi pikseli neki, dok je prije na oboje bilo jednako. Nikako da mi se net poveze, nesto rade, da u igri slikam, onda bi najbolje docarao koliko to lose izgleda, jer desktop jos izgleda koliko toliko podnosljivo

Kolko ja vidim a fala bogu imam izrazito istreniran vid tebi je slika pikselasta da nema dalje, ovo mi izgleda kao slika sa nekadasnjih 720p lcd monitora. Boje su ti isto isprane. Jesi probao Nvidia graficku možda ako ti se na svakoj Radeonki tako dešava...?

Po meni je taj monitor za otpis, vjerojatno je ekran poceo falširat 

Istreniranom vidu je ipak promakla informacija gdje je kolega naveo da je probao i jednu pascal gtxicu bez uspjeha.

10 godina
neaktivan

Evo skrinao sam u igri, jos na slici izgleda donekle ok, ali ni blizu kao sto treba i kao sto je. Sad mi je pocelo i preko monitora povremeno kao da se prelije neka linija, mislim da je definitivno do monitora. Spojio sam komp s ovim drugim monitorom i tu je normalno sve. Usput ova slika je slikana na HIGH detaljima u 2k, automatski se samo postavilo... ako je ovo high i ako ja zabrijavam i trollam kako ovi inteloglodavci pisu onda svaka cast, jer mi se sigurno ne da zaj****** ovdje po forumu, bolje bi pio kavu i gejmao u miru kao i inace

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.10.2023 10:57 (boki707).
22 mjeseca

Meni ovo izgleda kao ultra low grafika. Na mobitelu sam pa ne mogu baš lipo vidit. Ali vidim nema sjena nigdje, sumnjam da bi monitor ne-prikazao sjenu a da je ostalo relativno ok, izuzev činjenice da izgleda ko ultra low settings. 

Monitor prikazuje sliku, teksture... Ali ako nema apsolutno nikakve sjene nigdje,a settings je na high, onda je nema šta monitor bit u kvaru, već grafika. Ali evo iskreno i ja sumnjam nakon ovog na trolanje. Sori boki. Tako mi se čini. Ako nisam u pravu, jebaji ga. Nije da ne želim pomoć. 

11 godina
protjeran
Rasprava o grafičkim karticama

Za usporedbu uzmeš PUBG čija grafika je daleko od neke za divit. Da sam na tvom mjestu taj bi monitor već bio reklamiran. Kako već kažeš na drugom se vidi razlika.

Očita je jedna stvar ili je grafa u pitanju ili monitor po svemu sudeći monitor....

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Slika je kad gledaš preko mobitela pikselizirana više nego da je na 720p low 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Razumijem ali je nemoguće da od 3 graficke nevalja ni jedna, 99%sam siguran da je monitor i reklamirat cu ga. Poslao sam Gigabyte na eSupport, sad da li ce oni uopce odg to je pitanje, iako imam garanciju do 9 mj 2024. Problem je sto sam monitor kupio online preko neke trgovine koja nema poslovnicu, tako da nemam pojmam kako ce to ici...hvala svakako

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.10.2023 18:24 (boki707).
15 godina
Imam ja jedno glupo pitanje ..
Dal bi vi za 60e ustede riskirali s kupovinom polovne grafe,preko neta ?
I
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca
R3nchi kaže...
I

Da prodaje netko koga znam i ako ima garu da, u ostalim situacijama jok. Šta ti je danas 60e? Tolko danas potrošiš čim uđeš u konzum :)

12 godina
R3nchi kaže...
I

Predpostavljam da to kupuješ "naćoravo" sa oglasnika pa bi rekao ovako:

Ako je rijec o grafi koja vrijedi 250-300€ pa na nju mozes ustedjeti 60€ da, ako je pak rijec o nekom vecem iznosu tipa 900€ ja nebi riskirao radi 60€ ako ne mozes otici do njega ili on doci do tebe pa uz piće iztestirat grafu i provjeriti racun i ostalo sto te zanima.

14 godina

Ovisi jel skuplja grafa ili ne. Ako se radi o skupljoj grafi tipa oko 400-500 eura i više onda se ne isplati. Ako se radi o jeftinijim grafama tipa oko 100 do 200 eura, onda se isplati. Ove oko 300 su negdje na prijelomu 😁.

17 godina
boki707 kaže...

Razumijem ali je nemoguće da od 3 graficke nevalja ni jedna, 99%sam siguran da je monitor i reklamirat cu ga. Poslao sam Gigabyte na eSupport, sad da li ce oni uopce odg to je pitanje, iako imam garanciju do 9 mj 2024. Problem je sto sam monitor kupio online preko neke trgovine koja nema poslovnicu, tako da nemam pojmam kako ce to ici...hvala svakako

Morali su ti poslati email nakon kupnje, tako da provjeri poštu. 

Bez računa ne vjerujem da će ti priznati garanciju. No, u krajnjem slučaju možeš se javiti i u tu trgovinu da ti pošalju ponovo račun.

Sretno

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
15 godina
Ma rijec je o 4070 s njemačkog njuskala 560e, lik oce PayPal placanje send money.. A opet gledam ima u mediamarku kfa2 za 619e free shipping .
Mozda pametnije pljunit onda 55e. Pobjegla mi 4070ti bgoods u alternate za 600e.. nemogu to prezalit ..
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
R3nchi kaže...
Ma rijec je o 4070 s njemačkog njuskala 560e, lik oce PayPal placanje send money.. A opet gledam ima u mediamarku kfa2 za 619e free shipping .
Mozda pametnije pljunit onda 55e. Pobjegla mi 4070ti bgoods u alternate za 600e.. nemogu to prezalit ..

Po meni je to nikakva ušteda, nije vrijedno živaca.

14 godina

U tom slučaju ti tih 55eura ne vrijedi rizika i natezanja.

15 godina
Narucena kfa2 4070 3 venta ex gejmer ( Saturn.de /ebay).. Bacim na forum neki osvrt kad dođe.. Hvala ekipi na misljenjima .
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.10.2023 16:12 (R3nchi).
Moj PC  
4 0 hvala 0
2 godine

Odgovor na pitanje zašto dolaze super i/ili neke Ti varijante. Doduše, veća je vjerojatnost da zabrana izvoza kini ostavlja puno prostora za neki refresh sa postojećim čipovima.

Edit: ovaj lik sa "destroying" je presmiješan, al podaci stoje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.10.2023 17:52 (PlayPetepp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PlayPetepp kaže...

Odgovor na pitanje zašto dolaze super i/ili neke Ti varijante. Doduše, veća je vjerojatnost da zabrana izvoza kini ostavlja puno prostora za neki refresh sa postojećim čipovima.

Edit: ovaj lik sa "destroying" je presmiješan, al podaci stoje.

podaci su teško branje trešanja iz jedne trgovine, globalno je amd ispod 20% tržišnog udjela i to je dobro, jer je donedavno bio ispod 10%

nvidia godinama izbacuje ponudu ti/super modela jer su skužili da time održavaju aktualnu seriju svježom, nisu niti u ovoj seriji ništa čudno ili neočekivano najavili

16 godina
Nvidija prodaje ko blesava, najviše ove jeftinije modele početne srednje klase, barem po ovoj velikoj trgovini
https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822 https://www.amazon.com/gp/new-releases/pc/284822/ref=zg_m_bs_tab_bsnr

Ljudima očito nebitno jer većinom igraju online igre za koje i ne treba prejaka grafa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pa vidi kog ne hebe temperatura koju proizvodi grafa i drk s driverima, AmD je no brainer .A i jeftiniji je ..
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine

Opet si se upecao, tko spominje marketshare?  Više modela, veći izbor. Nadam se i odgovor amd-a iako nije za očekivati išta pametno. Nvidija godinama izbacuje super modele? Samo 20xx serija je godinama? Ok. I Ti verzije kasnije u proizvodnji su skoro uvijek reakcija na tržište, ne njihova dobra volja.

Eo ti teško branje trešanja po ostalim velikim trgovinama i tržištima.

12 godina
PlayPetepp kaže...

Opet si se upecao, tko spominje marketshare? 

...I Ti verzije kasnije u proizvodnji su skoro uvijek reakcija na tržište, ne njihova dobra volja.

spominješ udio u prodaji u jednoj trgovini, govoriš o reakciji na tržište, a pitaš - tko spominje marketshare 

marketshare je u prijevodu tržišni udio i ako su obje firme globalne, onda se gleda globalna prodaja

birkanje pojedinih trgovina je upravo to - branje trešanja

još kad taj cherrypicking o nekakvoj imaginarnoj prednosti amd-a predstavljaš kao primjer stanja na tržištu i navodni razlog izbacivanja ti/super modela, debilana je još veća

2 godine

Ti si spomenio marketshare i globalno, ne ja. Spomenio sam prodaju u jednoj trgovini u jednoj državi u kojoj još takvih trgovina ima bar 3 i bacio mamac, a ti se upecao k'o prava riba  To što se ti smatraš potrebnim komentirat na taj način je tvoja stvar. Naravno da ću ti onda i odgovorit jer je zabavno. 

Jel nije još neki dan amd-ov marketshare, kad smo već kod toga, bio ispod 10%? Otkud sad ispod 20%? Jel to zato što se počeo više prodavat u mindfactoryju? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2023 13:26 (PlayPetepp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koga boli kuki tko koliko prodaje, za nas kupce bilo bi bolje da ih ima 10 i da se natječu, daš im novce još da se i zamaraš sa tko ima koliki udio je van svake pameti, nadam se Intelu da im malo pomrsi račune, nisu loše krenuli

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2023 13:38 (Wiz3m4n).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
PlayPetepp kaže...

Ti si spomenio marketshare i globalno, ne ja. Spomenio sam prodaju u jednoj trgovini u jednoj državi u kojoj još takvih trgovina ima bar 3 i bacio mamac, a ti se upecao k'o prava riba  To što se ti smatraš potrebnim komentirat na taj način je tvoja stvar. Naravno da ću ti onda i odgovorit jer je zabavno. 

Jel nije još neki dan amd-ov marketshare, kad smo već kod toga, bio ispod 10%? Otkud sad ispod 20%? Jel to zato što se počeo više prodavat u mindfactoryju? 

samo se ti zabavljaj  

promjena je u kvartalu, izašli su novi podaci i amd je došao na 17% tržišnog udjela, dio je oteo intelu, a još veći dio nevidiji - link

to su podaci za q2, za q1 su bili drukčiji, za q3 će opet biti drukčiji, tržište se mijenja, a podaci izlaze kvartalno

što se tiče super i ti modela nevidije, 2xxx serija nije prva, to su krenuli sa 1xxx serijom, 1070, 1080 i titan su izašli sredinom 2016., godinu i pol dana kasnije izašle su ti verzije

tek tada nije bilo promjene u tržišnim udjelima, amd je bio zacementiran na 30%, ali od tada svaka serija nevidije dobije 'osvježenje' u obliku ti/super modela cca godinu i pol dana nakon izlaska prvih modela

7 godina
R3nchi kaže...
Pa vidi kog ne hebe temperatura koju proizvodi grafa i drk s driverima, AmD je no brainer .A i jeftiniji je ..

tu si u pravu, AMD kupuju no brain kupci 

a oni koji imaju bar malo brainz, i ako ga kupe, nakon par mjeseci prodaju i kupe nvidiju, recimo ti i Kant, a ostali koji nisu u mogucnosti napraviti isto, ili sute i trpe ili se bore s vjetrenjacama uvjeravajuci sve okolo da su napravili pravi potez

kupiti AMD proizvod je jedino razumno ako je 30% ili vise jeftinij od nvidije ili intela, uzmimo za primjer zadnju Mall akciju za 7900X ili koji je vec bio i onog lika sto je piknuo 7900 XT na aliju za 300 EUR, a i mene koji sam kupio AMD racunalo za 700 EUR,  e to su dobre AMD kupnje i samo u takvim slucajevima je AMD odlicna opcija 

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
17 godina

30% jeftinije u odnosu na šta?! AMD grafe ili fundamentalno ne valjaju i onda ih ne treba uzeti ni na poklon, ili su proizvodi k'o proizvodi, i onda igra bang for buck u željenim scenarijima i eventualno neki killer feature, potrošnja i tome slično.

Shvataš da si u isti komentar stavio da "AMD kupuju no brain kupci " (emotikon je deo citata) i to da si ti sam kupio AMD i da ti je to bila "odlična kupnja"? Troluješ li ili imaš nisko mišljenje o sebi?!

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
4 0 hvala 0
7 godina
Ivan(4) kaže...

30% jeftinije u odnosu na šta?! AMD grafe ili fundamentalno ne valjaju i onda ih ne treba uzeti ni na poklon, ili su proizvodi k'o proizvodi, i onda igra bang for buck u željenim scenarijima i eventualno neki killer feature, potrošnja i tome slično.

Shvataš da si u isti komentar stavio da "AMD kupuju no brain kupci " (emotikon je deo citata) i to da si ti sam kupio AMD i da ti je to bila "odlična kupnja"? Troluješ li ili imaš nisko mišljenje o sebi?!

30% ili vise u odnosu na konkurenciju.

nema losih proizvoda samo losih cijena, a cijena nije mjerilo vrijednosti, vec trzisnog pozicioniranja, i u tome kontekstu AMD proizvodi ne valjaju, losi su, smece su i ostali epiteti kojima ih se casti.

ako je AMD proizvod jeftiniji 10% od ekvivalenta nvidije ili intela, onda onaj tko kupi AMD nema mozga

ako je AMD proizvod jeftiniji 30%+ od ekvivalenta nvidije ili intela, onda onaj tko to kupi ima mozga (ovo necete nikad vidjet jer AMD nije briga za vas, kao i sve ostale kompanije, vec za generiranje svoje trzisne vrijednosti)

u svim ostalim slucajevima, u svim ostalim scenarijima, sa svim mogucim obiljezjima proizvoda, performansi, tehnologija itd nvidija i intel su bolja, logicna i razumna kupnja

stisnite like, napravite share i zapratite me za jos savjeta  

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
17 godina

Koja gomila gluposti, uparavo su rx 6650xt i 6700xt kartice kraljevi srednjeg nižeg segmenta po pitanju isplativosti i svakako su bez konkurencije, mišljenje struke ne samo moje.

Kada nakon tvojih konstatacija ispadne da su kupci tih kartica idioti koji ne znaju šta rade dođe mi da ti kažem da si lupiš šamar 

Moj PC  
14 0 hvala 4
17 godina
3dfx kaže...

...

ako je AMD proizvod jeftiniji 10% od ekvivalenta nvidije ili intela, onda onaj tko kupi AMD nema mozga

ako je AMD proizvod jeftiniji 30%+ od ekvivalenta nvidije ili intela, onda onaj tko to kupi ima mozga ...

Objasni. Ako su dva proizvoda ekvivalentna, i jedan je 10% jeftiniji, kupiti taj jeftiniji je glupo jer...

3dfx kaže...

...

(ovo necete nikad vidjet jer AMD nije briga za vas, kao i sve ostale kompanije, vec za generiranje svoje trzisne vrijednosti)

... 

Ovo nećete videti jer bi bilo glupo i dugoročno neodrživo. Manja marža => manji RnD budžet i manji budžet za talente => kompanija uništava svoju sposobnost da razvije sledeću generaciju kompetitivnih proizvoda. Ovo možeš da radiš dok si mlada kompanija koja živi od novca investitora, u suprotnom je jako teško.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice