Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Radeon R9 280x Club

Da i maxwell će izaći sa HBM memorijom, i highend graf je highend bilo AMD ili nVidia.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Radeon R9 280x Club

Nema niti govora o prelasku sa grafe pod Moj PC, pa tek sam ju nedavno kupio.

Kod mene komponente ostaju sve dok me dobro služe a kako sam potpuno nezahtjevan

što se igara tiče, ova će me još dugo dobro služit....samo nek poživi ;)

Do nedavno sam imao Zotac GTS 512 MB DDR3 na kojoj sam odigrao čudo igara na nekim mid/high

postavkama, ali kako mi je cijelo računalo bilo staro 7 godina bilo je vrijeme za promjenu.

Nema se baš novaca za pratit modu u IT industriji, ima čudo drugih stvari koje su bitnije.

To da sam IT porofesionalac, da živim od računala.... još i nekako bih pratio trendove.

Ovako, i više nego zadovoljan sam cijelim setup-om.

LP svima 

Tigar Krezumica
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

Malo ste otisli offtopic, no kakao nvidia treba sad izbaciti gtx 960 seriju vidim ova 280X ce jos rulati min 1godinu!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 18:29 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

Pozdrav, dali se nekome desava da mu se graficka pocne dosta opterecivati kada je na fejsu, meni temperatura skoci na 48 stupnjeva a ventovi na 41%, a cim ugasim fejs sve se normalizira

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 280x Club
Xboxn00b kaže...

Pozdrav, dali se nekome desava da mu se graficka pocne dosta opterecivati kada je na fejsu, meni temperatura skoci na 48 stupnjeva a ventovi na 41%, a cim ugasim fejs sve se normalizira

Mislim da je to normalno, meni je sad otvoren face, youtube i bug, i ravno je 40c i core radi na 501mhz... Normalno je to, pogotovo sad kad na faceu svi videi uploadani na face se sami pokrecu

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

evo moje travian konfe :D

baza, ovo mi je priprema za gta 5 ;)

i7 power!
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

http://www.instar-informatika.hr/graficka-sapphire-r9-280x-dual-x-oc-3gb-gddr5-best-buy/sap-r9-280x-dxf-oc-b

Pozdrav, zanima me vaše mišljenje o navedenoj grafi. Treba mi dosta hitno nova, a ova dosta odskače cijenom od ostalih r9 280x modela.

Znam da se radi o najslabijoj verziji r9 280x modela od Sapphirea, ali je 300-400 kn jeftinija od ostalih r9 280x pa mi zato djeluje dosta primamljivo.

Proc je inače i5 3470@3.4 ghz, 8gb ram-a, XFX napajanje od 550W.

I da, kartica je bulk, ali vjerujem da to ne mijenja puno na stvari. Isplati li se uzet?

0 0 hvala 0
14 godina
bukowski kaže...

http://www.instar-informatika.hr/graficka-sapphire-r9-280x-dual-x-oc-3gb-gddr5-best-buy/sap-r9-280x-dxf-oc-b

Pozdrav, zanima me vaše mišljenje o navedenoj grafi. Treba mi dosta hitno nova, a ova dosta odskače cijenom od ostalih r9 280x modela.

Znam da se radi o najslabijoj verziji r9 280x modela od Sapphirea, ali je 300-400 kn jeftinija od ostalih r9 280x pa mi zato djeluje dosta primamljivo.

Proc je inače i5 3470@3.4 ghz, 8gb ram-a, XFX napajanje od 550W.

I da, kartica je bulk, ali vjerujem da to ne mijenja puno na stvari. Isplati li se uzet?

a zašto ne uštediš 700 kn i kupis 280x prek njuške sa godinom, godinom i pol garancije? Pričamo o 700 kuna. Aj da je 200-300 kn razlike pa si uzmeš ipak novu, al ovo je ipak 700 kn uštede, a možda i više ak ti netko spusti za 100 chuna.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-r9-280x-tdfd-garancija-prodajem-mijenjam-oglas-14034703

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-dual-x-r9-280x-oglas-13892074

A vidim da ih sve manje i manje ima jeftinih, ekipa pokupovala jeftine, ja sam isto tako uzeo xfx 280x dd za 1150 kn sa godinom i pol gare prije 2 mjeseca i sjećam se da ih je bilo tonu po 1200-1300. Neću ni pričat kolko je ova kartica tiha za razliku od saphirke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 22:09 (Cryogenic).
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

evo i mene u klubu ;) 
Kupio preko njuskala za 1300kn 
GIGABYTE :)
i ima garanciju :) 
tak da ak sam nekaj naucil ak nemas bas love najbolje se isplati kupit polovno sa garancijom ;) danas je recesija i ak se oglasi prate nekome treba i hitno i odmah ti i spuste cijenu ;)

Danilo
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9 280x Club

Evo i moja (isto tako kupljena preko njuškala) konačno u punom pogonu otkako sam sastavio komp.

Prezadovoljan sam uglavnom, tiha je i dobro se nosi s igrama.

8 0 hvala 1
13 godina
Radeon R9 280x Club

Odlučio sam poslušat savjete kolega sa foruma i kupiti polovnu r9 280x, Safirku, Vapor x konkretnije. Ali radost je bila kratkog vijeka, komp jednostavno ne reagira na paljenje nakon što stavim grafu.

Znam da grafa puno troši, ali zar je moguće da xfx od 550 w nije dovoljan da pokrene sistem??? Inače, nemam nekih velikih potrošača u kučištu, i5 3470, 8 giga rama i 2 diska...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

vjerojatno nisi nesto dobro prikopcao, 8pin i 6pin oba? 

Danilo
13 godina

2x8pin... neznam di sam mogao fulat...

14 godina
neaktivan

preporuceno je 600w, al xfx 500w bi trebalo biti dovoljno jer je napajanje kvalitetno, probaj kod nekog drugog dal grafa radi . eto nezz ti vise pomoc, vjerojatno ce nego drugi vise znat.

Danilo
12 godina
bukowski kaže...

koju ploču imaš, i šta se desi kad upališ kom imal kakav signal vrtel se ventovi

13 godina
mirzet1976 kaže...
bukowski kaže...

koju ploču imaš, i šta se desi kad upališ kom imal kakav signal vrtel se ventovi

Ploča je Msi B75a-g41, a kad upalim komp, apsolutno ništa se ne dešava, uopće komp ne reagira...

12 godina
Radeon R9 280x Club

Nevalja grafa, probaj je kod nekog drugog.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Provjeri konektore i probaj reinstalirati i grafu fizički i drivere. Nije do napajanja.

12 godina
itomic009 kaže...

Provjeri konektore i probaj reinstalirati i grafu fizički i drivere. Nije do napajanja.

Moguće da graf ima neki kratki spoj pa PSU nepali, inače bi se vrtili makar vetilatori od grafe i CPU

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 22:14 (mirzet1976).
13 godina
bukowski kaže...

Odlučio sam poslušat savjete kolega sa foruma i kupiti polovnu r9 280x, Safirku, Vapor x konkretnije. Ali radost je bila kratkog vijeka, komp jednostavno ne reagira na paljenje nakon što stavim grafu.

Znam da grafa puno troši, ali zar je moguće da xfx od 550 w nije dovoljan da pokrene sistem??? Inače, nemam nekih velikih potrošača u kučištu, i5 3470, 8 giga rama i 2 diska...

Probaj staviti zadnju verziju biosa

13 godina
Radeon R9 280x Club

Grafa nije proradila, pa sam je danas vratio prodavaču... Hvala svima na savjetima...

5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav ljudi, eto i mene u ovom klubu.  Kupio ju prije 2 tjedna preko njuskala za 1400 kn, mislim da sam dobro prosao jer se radi o Asusovoj verziji koja se prodaje u ducanima za oko 2500. K tome ima jos 2 godine garancije.

Uglavnom nazalost nemogu reci da sam prezadovoljan perfomansama. Naime u Far cry 4 radi lose kao moja stara 6870, s malim razlikama izmedu ultra, low ili high, fpsi ok ali igra trza...No taj far cry ionako nije optimiziran za Amd kartice... No dns probao Battlefield Hardline i dosta lose opet ide, fpse nisam mjerio, ali trza, prisutan je iritantan screen tearing itd, isto probao sve moguce postavke... Sad dali je to do bete ili moje grafe neznam.

Dali netko ima slicnih problema. Eto u Metro 2033 redux mi radi cisto solidno, no u ove dvije igre gore navedene bas lose... Ocekivao sam neki ogromni napredak poslje 6870 a dobio gotovo iste performanse...

Dali je do procesora kojeg mozda treba oveclockat do 4,5? Ili mozda Windowsa sedmice?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 19:32 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Svakako ti neće škoditi OC CPU-a i trebaš to napraviti ali bez obzira na to moraš osjetiti ogroman napredak s HD 6870.  Ako ti imaš isti FPS kao sa HD 6870 onda sigurno nešto ne valja. Moja preporuka ako reinstalacija drivera ne upali je da probaš još driver sweeper pa novi driveri ili naposljetku clean reinstalacija Windowsa 8.1 pa vidi. CPU clockaj obavezno. Jesi probao u još par igara ?? Jesi mjerio točno koliko FPS-a imaš sa HD 6870 pa sad sa R9 280X ili to ovako od oka misliš ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 19:53 (itomic009).
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

netreba nista overklokati, nesto ti ne stima s grafom ili setupom, upali gpu-z i prati zauzece graficke i postaj tu screenshot!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Svakako ti neće škoditi OC CPU-a i trebaš to napraviti ali bez obzira na to moraš osjetiti ogroman napredak s HD 6870.  Ako ti imaš isti FPS kao sa HD 6870 onda sigurno nešto ne valja. Moja preporuka ako reinstalacija drivera ne upali je da probaš još driver sweeper pa novi driveri ili naposljetku clean reinstalacioja Windowsa 8.1 pa vidi. CPU clockaj obavezno. Jesi probao u još par igara ?? Jesi mjerio točno koliko FPS-a imaš sa HD 6870 pa sad sa R9 280X ili to ovako od oka misliš ?

Dakle na sedmici sam. Mozda je to problem? Mjerio nisam tocno, vise mi od oka takav filing. Npr u insurgencyu je ipak dojam da je bolja grafa, kakti vise fpsa, koji idu od 120 do 80 fpsa sto bi za tu igru trebalo biti dobar rezultat.

Ali eto brine me ova Hardline beta sto je tako losa perfomanse (fraps nije radio u njoj da mjerim) Brine me bas taj screen tearing cak i u insurgencyu, nije fluidno jednostavno...

Takoder sam promjenio monitor, nabavio asusov 22 inchni, prije je bio odlican samsungov monitor od 20 incha. Dali je moguce da screen tearing je posljedica novog a losijeg monitora i nove rezolucije?

14 godina
Radeon R9 280x Club

hardline je beta i lijepo su napisali da igra nije još optimizirana, hardline nisam probao jer je beta, ali far cry 4 sa zadnjim patchem ide fluidno, dying light sa zadnjim patchem sve na max, v-sync off i view distance 50% ne pada ispod 50-60 fps'a, screen tearing'a ima ali skoro da je neprimjetan.

xfx 280x

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 19:51 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Eto screenshota dok sam igrao betlfild betu. Kolko se ja kuzim mi djeluje normalno?

Far cry.. Jel to ovaj 1,7 patch? Skidam ga sad, pa cu probati!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 20:03 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haremzg kaže...
itomic009 kaže...

Svakako ti neće škoditi OC CPU-a i trebaš to napraviti ali bez obzira na to moraš osjetiti ogroman napredak s HD 6870.  Ako ti imaš isti FPS kao sa HD 6870 onda sigurno nešto ne valja. Moja preporuka ako reinstalacija drivera ne upali je da probaš još driver sweeper pa novi driveri ili naposljetku clean reinstalacioja Windowsa 8.1 pa vidi. CPU clockaj obavezno. Jesi probao u još par igara ?? Jesi mjerio točno koliko FPS-a imaš sa HD 6870 pa sad sa R9 280X ili to ovako od oka misliš ?

Dakle na sedmici sam. Mozda je to problem? Mjerio nisam tocno, vise mi od oka takav filing. Npr u insurgencyu je ipak dojam da je bolja grafa, kakti vise fpsa, koji idu od 120 do 80 fpsa sto bi za tu igru trebalo biti dobar rezultat.

Ali eto brine me ova Hardline beta sto je tako losa perfomanse (fraps nije radio u njoj da mjerim) Brine me bas taj screen tearing cak i u insurgencyu, nije fluidno jednostavno...

Takoder sam promjenio monitor, nabavio asusov 22 inchni, prije je bio odlican samsungov monitor od 20 incha. Dali je moguce da screen tearing je posljedica novog a losijeg monitora i nove rezolucije?

1. Jel ti znas sta je screen tearing ? Ako ga ima znaci da ima i puno slicica na ekranu, tj da su bolje performanse graficke.

http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing

2. To sta si na sedmici neznaci apsolutno nista.

3. Kako mozes rec da nesto nevalja, a nicim nisi mjerio performanse?

4.To sta si promjenio monitor neznaci nista. Ako si mjenja razoluciju onda navedi s koje si preša, te na koju si preša.

12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Prešao sam sa samsunga 20 inchaa 1680 rezolucije na asusu 22 inchni - 1920 reza.

Ok skojim programima da testiram grafu? Dns testirao na furmarku dobio 5300 ocjenu, i grafa je dosla do 85 celziusa po punim opterecenjem. Heaven benchmark 60 fpsa kroz cijelu probu, bez aa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 20:29 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Haremzg kaže...

Prešao sam sa samsunga 20 inchaa 1680 rezolucije na asusu 22 inchni - 1920 reza.

Ok skojim programima da testiram grafu? Dns testirao na furmarku dobio 5300 ocjenu, i grafa je dosla do 85 celziusa po punim opterecenjem. Heaven benchmark 60 fpsa kroz cijelu probu, bez aa.

Imas ovdje na forumu benchmark teme pa odvrti prema pravilima pojedinih bencheva pa usporedi rezultaze il ode objavi pa da vidimo jel sve ok

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice