Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Radeon R9 280x Club
Zajeb kaže...
doky01akablava kaže...

Meni je ovo fascinantno,vrtio sam furmark cca 20 minuta,nigdje artefakata,gpu skoro 100 % opterecen.

Pokusam uci u Far Cry 3,black screen,zvuk ide ne mogu nista.

Probam Far Cry 4,igram 5 minuta black screen ista stvar kao Far Cry 3.

Probam Crysis 3,ista stvar.

Rekao mi covjek poslati XFX R9 280x pa cu vidjeti,nisam probao dizati voltazu,preko cega tocno da dignem voltazu.
U CCC-u nema opcija za dizanje voltaze,sa kojim program bezbolno da dignem voltazu za 100 mv da vidim da to ne stvara nestabilnost ?

Nemoj vrtit furmark. On nije nikakav pokazatelj stabilnosti. Meni Furmark radi na 1260/1676Mhz. Probas uc u igru s tim postavkama i dobijes bsod.

Vrti Heaven benchmark ili Valley. Oni su dobri pokazatelji.

Oke idem sada probati,jel se tko susretao sa crnim ekranom u igaram ? Vidim nisam jedini,google search pokazuje kako su ljudi imali problema sa time...

@itomic009 Ocigledno sam opet takve srece da imam izgleda zakljucanu fakin voltazu,vidi sam.

Evo Trixx mi nudi dizanje voltaze,na koju vrijednost da postavim ?

trixx trixx
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 17:23 (doky01akablava).
14 godina

Stavi napon 1175 mV.

16 godina
itomic009 kaže...

Stavi napon 1175 mV.

Nece dalje od 1174...

Probam sad u Heaven Benchmark pa javim...

Zasto nece vise od 1174 mv ?

Odvrtio Heaven na AA 4x i ovo sve ostalo stavio na najvise sta moze,rezolucija 1680x1050,temp.ne prelazi 63 stupnja,nigdje znakova flickeringa ili artefakata,furmark eto isto 25 min odvrtio nigdje nicega.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 18:10 (doky01akablava).
16 godina
Radeon R9 280x Club

Sretna Nova 2015. svima i sve najbolje ! :)

Izgleda da je dizanje napona na 1174 mv rijesilo problem,igrao Far Cry 4 cca 3 sata bez artefakata ili flickeringa dok u Far Cry 4 se pojavila dva velika artefakta,ali fiksni na jednom mjestu i prije bi rekao da je do same igre.

Sad pitanje,vratiti originalni BIOS i uruciti prodavaca karticu nazad i uzeti XFX verziju ? Jer ne znam koliko je pametno drzanje na tom naponu,to ne bi smjelo biti otpocetka problem,a ne da korisnik flasha BIOS ili dize napone...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

pa stavi na 1200, sta se stiso :)

i7 power!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Sta da stavi na 1200 ako je mV vidis da neide preko 1174mV
http://valid.canardpc.com/hwx19k
12 godina
Radeon R9 280x Club

Vrati to onom ko ti ju je prodao i uzmi drugu, nemoj se zezat jer sad je pomoglo dizanje voltaze al pitanje je dokud ce to gurat

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

pa ima onaj vbe7 bios editor... tamo stavi 1200 pa nek vidi,

imao sam tu karticu i nije bas nesto, srecom svoju sam reklamirao i dobio novu vapor-x :) ali zbog ventilatora koji je krepao nakon godinu dana rada, teskog rada

i7 power!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
nicky.sl kaže...

Vrati to onom ko ti ju je prodao i uzmi drugu, nemoj se zezat jer sad je pomoglo dizanje voltaze al pitanje je dokud ce to gurat

Tako i planiram jer ja kao krajnji korisnik ne bi trebao flashati bios osim preko official toolsa ili dizati napon da bi kartica normalno radila...

Zato ide nazad vlasniku pa neka reklamira,a meni ce poslati XFX verziju i valjda ta bude sluzila iako ima dosta nize taktove ...

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

mozes se na neki nacin kockat i sam odnjet karticu na reklamaciju, znaci meni su samo zbog jednog propelera koji se slabo okretao i vibrirao dali novu novcati vapor-x tri-x jer te dual-x oc vise nemaju, valjda. govorim o adm-u koji kartice uzima od microlinea, koji je valjda uvoznik.

početkom 11mj 2014 sam ju reklamirao, za cca 7 dana su me zvali da je dosla nova.

ili ce ti rec kartica je ok ili ce ti dat novu, s novom garancijom, sad ne znam gdje je tvoja kupljena, ali...

i7 power!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
koorpa kaže...

mozes se na neki nacin kockat i sam odnjet karticu na reklamaciju, znaci meni su samo zbog jednog propelera koji se slabo okretao i vibrirao dali novu novcati vapor-x tri-x jer te dual-x oc vise nemaju, valjda. govorim o adm-u koji kartice uzima od microlinea, koji je valjda uvoznik.

početkom 11mj 2014 sam ju reklamirao, za cca 7 dana su me zvali da je dosla nova.

ili ce ti rec kartica je ok ili ce ti dat novu, s novom garancijom, sad ne znam gdje je tvoja kupljena, ali...

Jedan forumas mi je dao broj od prodavaca kojeg mi je preporucio,covjek je oke,dao mi Sapphire verziju za 1200 kn sa jos godinom jamstva.
Mogao sam birati izmedu Sapphire ili XFX i odabrao sam Sapphire.

Javio mu se preko emaila,rekao je da ce mi poslati XFX,a ja da njemu vratim ovu pa ce reklamirati...

Mogu i sam reklamirati,ali to bi izgubio dva tjedna,a sad imam vremena pa bi gejmao...

Jedno pitanje,dobivam u Far Cry 4 na Ultra postavkama,1680x1050 cca 40-50 fps,koliko vi imate ? Vjerojatno mi je bottleneck CPU ( Phenom II x4 920 na 3.1 ghz,uskoro cu staviti bolji cooler i dici barem na 3.5 ghz pa cemo vidjeti )...

Crysis 3 kad krene ona divljina i otvoren prostor dobivam 15-30 fps lol,a gpu usage na 90 %...

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

nisam to igrao, nemam ti pojma. al vjerojatno je cpu, otvori task manager u pozadini pa vidi na koliko ti radi cpu za to vrijeme

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
koorpa kaže...

nisam to igrao, nemam ti pojma. al vjerojatno je cpu, otvori task manager u pozadini pa vidi na koliko ti radi cpu za to vrijeme

Da,uskoro cu raditi upgrade na neki i5 ili fx 6xxx/8xxx pa cu vidjeti...

Jer vidim na Full HD ljudi dobivaju skoro 60 frejmova,ali sa OC-anim i5 itd.

Ja sam prezadovoljan karticom samo da nije tih boljki i zivciranja bilo,ali eto jednom ATI uvijek ATI :)) ( enivej glupo je imati GTX-icu i biti miran :P )

14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

lol! :D ja sam isto vjecno na atiju, envidija fuj fuj! 

al ne mogu reci da nisam zadovoljan

i7 power!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...
koorpa kaže...

Ja sam prezadovoljan karticom samo da nije tih boljki i zivciranja bilo,ali eto jednom ATI uvijek ATI :)) ( enivej glupo je imati GTX-icu i biti miran :P )

sa fps-om ti je sve vise manje u redu s obzirom koji cpu imas, c3 je jako zahtjevan za cpu i gpu pa su i rezultati jako losi u njemu iskljucivo radi slabog procesora...LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...
doky01akablava kaže...
koorpa kaže...

sa fps-om ti je sve vise manje u redu s obzirom koji cpu imas, c3 je jako zahtjevan za cpu i gpu pa su i rezultati jako losi u njemu iskljucivo radi slabog procesora...LP

Da,tako sam mislio,di je otvoren prostor,puno vegeatacije i svega,cpu sve 4 jezgre su zakucane 100 %,a gpu usage nerijetko pada na 60 %.

Cim dodem u manje prostore,gpu usage raste do 90-99 % i cpu varira pa fps je blize 40-50 fps.

Ocigledno je procesor veliki bottleneck onda,nisam ocekivao bas toliko,bi li se isplatilo dizati frenkvenciju i muciti se sa overclockom da dignem do 3.5 eventualno 3.6 ghz ?

14 godina
Ja svoga 955 BE držim na 3.6 Ghz,ali sam i northbridge digao na 2.2 Ghz.
I mislim da nemam problema sa bottleneckom,barem u BF4
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...

Jesi probao igrati Far Cry 4 i Crysis 3 ? 

Kakav ti je FPS u igrama sa R9 280x pogotovo npr.otvoreni prostor ?

Mislim da tvoj cpu ima vise keša i to igra ulogu da ne idemo u veliki offtopic ovdje...

13 godina
protjeran
robimarko kaže...

pa provjeri, odvrti neku mapu s 64playera na ultri/fullHD pa javi gpu usage

doky01akablava kaže...
robimarko kaže...

Jesi probao igrati Far Cry 4 i Crysis 3 ? 

Kakav ti je FPS u igrama sa R9 280x pogotovo npr.otvoreni prostor ?

Mislim da tvoj cpu ima vise keša i to igra ulogu da ne idemo u veliki offtopic ovdje...

kes memorija uopce ne utjece na perfomanse u gamingu! obje igre debelo koriste(jako dobra optimizacija) 8 jezgri(HT) zato su i jako cpu zahtjevne sto i sam vidis na svom primjeruLP

14 godina
Ja BF4 igram na HIGH,tj na auto postavkama te sam upalio mantle baš zbog cpu-a.
Ali ću provjeriti fps na recimo golmudu
robimarko@gmail.com
12 godina
Igrama koje podrzavaju mantle cpu usage manji za nekih 30% u korista mantle vs dx to treba iskoristiti kome cpu bottleneck
http://valid.canardpc.com/hwx19k
14 godina
Problem sa mantleom je što nemožeš koristiti niti jedan tool za monitoring osim bf4 konzole jer se svi ostali oslanjaju na directx
robimarko@gmail.com
16 godina
mirzet1976 kaže...
Igrama koje podrzavaju mantle cpu usage manji za nekih 30% u korista mantle vs dx to treba iskoristiti kome cpu bottleneck

Imam najnovije Omega Catalyst drivere,da li jos trebam sta skinuti da Mantle bude aktivan ? Googlao sam i u biti koliko vidim automatski se aktivira Mantle,ne znam igre kao Crysis 3 i FC4 ne podrzavaju vec BF4 i Dragon Age ?

14 godina
Ako ga igra podržava onda ga moraš u postavkama igre aktivirati.
Problem je samo što ga tek 12 igara podržava,ali je super
robimarko@gmail.com
10 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

ja imam sapphire radeon r9 280x tri-x

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Evo ja pustio test jer sam spuštao GPU Clock na 1100/1150 a Memory clock na 1500/1600

Radi se o Sapphire R9 280X 3GB Toxic

Intel Core™ i7
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 15:17 (mserfezi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tko ima volje neka napravi Valley Benchmark sa 280X.

1920x1080, sve max i AA na 8x. Nikakvo natjecanje samo me zanimaju rezultati ja imam 1950 i nesto score vidio sam da neki sa 280X idu i preko 2000. Eto ko ima volje, baš me zanima kako rade s kojim procesorima i slicno.

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
Pa imas temu za to, ja sam odvrtio rekordnih za 280x ovdje na bagu:) prek 2200+, grafa je kucala na 1230mhz!lp
11 godina
neaktivan

Nisam vidio, dobro je to, na kojoj voltaži ?

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Nisam vidio, dobro je to, na kojoj voltaži ?

na cca 1,180mV +-0,020mV @ 1230mhz/1825mhz ali sve na automatski, nisam gledao do kud ide najnize!

2241 2241
inace na stocku je pri 1070mhz @ 1,100mV

lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 18:47 (Stjepanj).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice