Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

pa sta te zanima?, nemas tu kaj usporedivati, perfomanse su im identicne, no komponente na njima su razlika nebo i zemlja u korist asusove naravno zato i košta poprilicno vise! inace rijec je zapravo o identicnoj dc2Top verziji s manjim taktovima!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 12:18 (Stjepanj).
Moj PC  
0 7 hvala 1
11 godina
Radeon R9 280x Club

Aha, dobro hvala. Ali zar je asus toliko jaca firma od msi? 

Ja sam uvijek mislio da su one tu negdje.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Radeon R9 280x Club

Pa to zavisi od modela do modela a Stjepanj veliča Asus ko da je njegova firma ali to je već druga priča. Ima još hrpa drugih kvalitetnih R9 280X od Sapphire-a, Gigabyte i tako dalje. Asus je jedan od najjačih brandova ali imaju i ovi drugi odličnih modela.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa to zavisi od modela do modela a Stjepanj veliča Asus ko da je njegova firma ali to je već druga priča. Ima još hrpa drugih kvalitetnih R9 280X od Sapphire-a, Gigabyte i tako dalje. Asus je jedan od najjačih brandova ali imaju i ovi drugi odličnih modela.

ne velicam ja nikoga nego ti ne shvacas neke stvari, asus ima najveci odabir top modela dok ostali uglavnom samo po jedan, zato se toliko i spominje...asus ne stavlja skart elemente na svoje proizvode kao vecina ostalih proizvodaca (na losijim modelima) no otud i famozna izreka da je asus precijenjen, je ali za to dobijes kvalitetniju karticu, ocigledno nisi u ruci nikad imao ni dc2, dc2top, matrix ili platinum a kamoli ih rastavio jer da jesi nebi pricao ovakve nebuloze...

12 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

S obzirom da se priča o ASUS-u, ima li tko ideju gdje bi se dala nabaviti Matrix Platinum R9 280x? U Hrvatskoj nisam primijetio da ima. Ne znam niti da li je uopće bilo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

taj asus i njegova kvaliteta je po meni neisplativa, jer ako ćemo realno svaka će izdržat garantni rok (ako i ne dobiš novu), a svakako ju prodaješ s barem još 6 mjeseci garancije i uzimaš novu

tak da za tih godinu, godinu i pol ću radije dat malo manje novaca nego da mi na kraju bude žao prodat za mizeriju

i da se razumijemo svi proizvođači su imali gafove pa tako i asus i sve su to posljedice serijske proizvodnje

kupio sam r9 280x od gigabyta i out of the box artefakti, al nepljujem da je gigabyte smeće i znam da nije, al jbg zadesi te, ionak sam odmah dobio novu

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 20:58 (Kamikaza1600vti).
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
Radeon R9 280x Club

Eto i mene sa novom Sapphire TRI-X r9 280X u klub.

No na zalost odmah na pocetku imam problem. Vec u desktopu sam imao artefakte, nesto slicno ko qr kod. U Batman Origin mi "meni" isto ima kockice koje mi 660 Ti nije imala (sva sreca jos je imam u rezervi).

Preko vikenda cu isprobati jos hrpu igara. 

Nakratno sam u 5 minuta pokrenuo i Furmark. Temperatura nije prosla preko 64 celzija, i tamo nije bilo artefakata osim sto je ona "plazma" u sredini imala "blinkanje nekih svjetlijih kvadrata".

Imali neka druga caka koju moram probati osim drajvera prije nego je reklamiram. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Furmark ti nije više relevantan za testiranje ovih grafa kad tamo throtlaju. Vrti Heaven ili Valley neko vrijeme pa vidi kako stoje stvari.

13 godina
protjeran
millo kaže...

Eto i mene sa novom Sapphire TRI-X r9 280X u klub.

No na zalost odmah na pocetku imam problem. Vec u desktopu sam imao artefakte, nesto slicno ko qr kod. U Batman Origin mi "meni" isto ima kockice koje mi 660 Ti nije imala (sva sreca jos je imam u rezervi).

Preko vikenda cu isprobati jos hrpu igara. 

Nakratno sam u 5 minuta pokrenuo i Furmark. Temperatura nije prosla preko 64 celzija, i tamo nije bilo artefakata osim sto je ona "plazma" u sredini imala "blinkanje nekih svjetlijih kvadrata".

Imali neka druga caka koju moram probati osim drajvera prije nego je reklamiram. 

takoder isti problemi na matrix platinum 280x, pravac reklamacija po novu!{#}nema rijesenja do grafe je!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 12:21 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Furmark ti nije više relevantan za testiranje ovih grafa kad tamo throtlaju. Vrti Heaven ili Valley neko vrijeme pa vidi kako stoje stvari.

to nije istina, throtlaju modeli kojima je bios tj termalni grafovi katastrofalno napravljeni, to se moze ispraviti novim biosom(ne vole svi to raditi) ili kupnjom nove/zamjene verzije iste na kojima je to ispravljeno! to vuku odredeni modeli jos od izlaska radeona 7970, zato treba pripaziti koji se model kupuje!LP

edit.potrebno je samo malo truda na googleu sve pise

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 12:34 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
itomic009 kaže...

ne velicam ja nikoga nego ti ne shvacas neke stvari, asus ima najveci odabir top modela dok ostali uglavnom samo po jedan, zato se toliko i spominje...asus ne stavlja skart elemente na svoje proizvode kao vecina ostalih proizvodaca (na losijim modelima) no otud i famozna izreka da je asus precijenjen, je ali za to dobijes kvalitetniju karticu, ocigledno nisi u ruci nikad imao ni dc2, dc2top, matrix ili platinum a kamoli ih rastavio jer da jesi nebi pricao ovakve nebuloze...

ne znam kako je s asusom, no kad sam gledao matične (a princip se vjerojatno odnosi i na grafe), kod msi-a na millitary 4 standard stavljaju jednake dijelove na z, h ili b i još slabiji h81 chipset, dok recimo kod gigabytea ista serija matičnih ploča, navodno isti "ultra durable 4" na z87 i h87 chipset stavljaju kvalitetnije kondiće, no na one b85 i h81 (također ultra durable 4) stavljaju jeftinije i lošije

na fotkama se vidi gigabyte GA-B85M-D3H i GA-H87M-D3H, na izgled potpuno jednake, iste serije, iste klase, samo je chipset drukčiji i h verzija je skuplja, no ima kondiće druge boje - iste kao i na z serijama, a ovi na b85 (isti kao i na h81) drukčije su boje i pretpostavljam lošije kvalitete

EDIT: sad sam provjerio i na fotkama kod asusa su isti kondići kod z87, h87, b87 i h81 u istoj seriji matičnih ploča

dakle gigabyte se malo šlepa, a msi i asus se drže istog standarda kod svih proizvoda (u istoj klasi naravno, jer normalno je da će na high end proizvode poput rog serije stavljati još kvalitetnije komponente)

NAPOMENA: jest da se radi o matičnim pločama, no kad to rade na njima, onda vjerojatno rade isto i na grafičkim karticama

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 13:07 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

ne vjerojatno, nego je tako{#}!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 13:18 (Stjepanj).
Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina
Radeon R9 280x Club

Evo gledam malo po stranim forumima pa me interesira jedna stvar. Zasto recimo kupiti r9 270x ili r9 280x koje su 200-300 kuna skuplje od svojih non x verzija, a u sustini su te non x iste kartice(koje nisu fabricki overclockane) koje sa jednostavnim oc dostavljaju performanse identicne x modelima. 

Hejjjjj
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Evo gledam malo po stranim forumima pa me interesira jedna stvar. Zasto recimo kupiti r9 270x ili r9 280x koje su 200-300 kuna skuplje od svojih non x verzija, a u sustini su te non x iste kartice(koje nisu fabricki overclockane) koje sa jednostavnim oc dostavljaju performanse identicne x modelima. 

270x je naklokana 270 s istim hw specifikacijama (7870/270 - 7870oc ghz ed./270x)

dok kod jaceg modela to nije slucaj:

r9 280 i 280x nisu iste, X model je HW jaca kartica od obicne 280, (7950/280 - 7970ghz.ed./280x)

tako da u slucaju 280-280x treba poprilican overklok da se stigne jaci x model

lp:)

11 godina
neaktivan
Koliko bih fps-a imao na bf4 ultra 1440x900 sa r9 280x i amd x8 3.5 gh?
13 godina
Radeon R9 280x Club

Bolje razmišljaj o kupnji novog monitora, a ne o fps-ima :D

Da sam na tvojem mjestu rađe bi uzeo r9 270/270x + novi fullhd monitor nego kvariti oči na toj tvojoj rezoluciji

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 11:53 (FakeDeath).
Moj PC  
5 1 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...

ne znam kako je s asusom, no kad sam gledao matične (a princip se vjerojatno odnosi i na grafe), kod msi-a na millitary 4 standard stavljaju jednake dijelove na z, h ili b i još slabiji h81 chipset, dok recimo kod gigabytea ista serija matičnih ploča, navodno isti "ultra durable 4" na z87 i h87 chipset stavljaju kvalitetnije kondiće, no na one b85 i h81 (također ultra durable 4) stavljaju jeftinije i lošije

na fotkama se vidi gigabyte GA-B85M-D3H i GA-H87M-D3H, na izgled potpuno jednake, iste serije, iste klase, samo je chipset drukčiji i h verzija je skuplja, no ima kondiće druge boje - iste kao i na z serijama, a ovi na b85 (isti kao i na h81) drukčije su boje i pretpostavljam lošije kvalitete

EDIT: sad sam provjerio i na fotkama kod asusa su isti kondići kod z87, h87, b87 i h81 u istoj seriji matičnih ploča

dakle gigabyte se malo šlepa, a msi i asus se drže istog standarda kod svih proizvoda (u istoj klasi naravno, jer normalno je da će na high end proizvode poput rog serije stavljati još kvalitetnije komponente)

NAPOMENA: jest da se radi o matičnim pločama, no kad to rade na njima, onda vjerojatno rade isto i na grafičkim karticama

Ne mora nužno biti da su ovi crni kondenzatori na Gigabyte-u lošiji od ovih plavih ili ljubičastih (ima ih jedna revizija H87M-D3H) na boljim chipsetima. Kod Asus-a su ti isti crni stavljeni na Z chipset, a ima ih i na Gigabyte G1.Sniper Z5. Ovi plavi su Chemi-Con iz E ili F serije koji su deklarirani na 5000 h, ljubičasti Panasonic/Sanyo SEPC koji su također dekl. na 5000 h, a kod crnih se naravno vidi da su 5k. Znači po tome su svi jednake kvalitete, a ako se pogledaju i ostale specifikacije (ESR, ripple current, leakage current...) tih serija od Chemi-Cona i Panasonica može se vidjeti kako su vrlo usporedive jer među njima gotovo nema razlika. Stoga, kao zaključak možemo reći kako je nebitno koji su kondenzatori stavljeni jer ako su japanski, deklarirani na istu voltažu i kapacitet te imaju jednako vrijeme trajnosti, onda su i vrlo vjerojatno jednakih specifikacija.

12 godina
Radeon R9 280x Club
nako čitajuči ove postove izgleda da najviše problema se ima sa r9 280 nego sa r9 270 i r9 290 ili je to možda da je ovih r9 280 više prodato pa otud i veći broj žalbi
http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a kaj fali tom monitoru apsolutno nista sta ce mi veci monitor 

13 godina
Radeon R9 280x Club

rezolucija je užas, pa pobogu 2014 je :S

ako neces kupovati novi monitor uzmi si 270/270x grafu, bolje su, manje problema a vrtiti ces sve igre isto kao i sa jednom 280x pošto imaš takvu rezoluciju

Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
Radeon R9 280x Club

Slušaj savjet od kolege i uzmi novi fullhd monitor s ips matricom, preporodit ćeš se.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

Razmislam o zamjeni svoje i doplati za giga 280x oc verzija..ima ko iskustva s njom..kakva je? Driveri? Imao sam xfx 7950 dd be i nisam bas bio zadovoljan..imao crte po desktopu..pa me zanima

hvala

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mariolla79 kaže...

Razmislam o zamjeni svoje i doplati za giga 280x oc verzija..ima ko iskustva s njom..kakva je? Driveri? Imao sam xfx 7950 dd be i nisam bas bio zadovoljan..imao crte po desktopu..pa me zanima

hvala

ja nemam iskustva s njom no znam da trebas izbjegavati ver1.0 jer ima problema s bukom tj ventovi se vrte "too much and too loud", zato je izdana verzija 2.0 koja to ispravlja za one kojima je procedura s flashanjem novog biosa prekomplicirana!

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=4845#ov

12 godina
Radeon R9 280x Club

Rev 2.0 je..kak su driveri,itd..jel s xfx mi se lomio slika na desktopu

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

imam gigabyte r9 280x r2.0 i mogu samo reci da je stvarno super,imam je od nove godine,hladna je i tek se u B4 pocne cuti,u drugim igrama tek kuzis da ti nesto radi ispod stola :-)

marroncevic
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Isplati li se dati 1000kn više za 280x toxic ili bolje dati 1500kn za 270x toxic? Vrijedi li 280x tolike novce? 

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Bernard Huky Hux kaže...

Isplati li se dati 1000kn više za 280x toxic ili bolje dati 1500kn za 270x toxic? Vrijedi li 280x tolike novce? 

Ja bih radije dodao jos 500 kuna i uradio 270x crossfire. Imat ces mnogo mocniju kombinaciju.{#}

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 20:04 (Chico12).
13 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

Vrijedi li? 

Naravno da vrijedi svake kune, ja ju imam evo par mjeseci i kartica je odlicna. Ulozeno dobiveno.

Intel Core™ i7
11 godina
neaktivan
Uzet cu 280x ali cu si za nekoliko mjeseci uzeti i monitor pa zato hocu 280x...i daj molim te reci koliko bih imao fps-a na 1440x900 i 1920x1080?
13 godina
Radeon R9 280x Club

bar je youtube pun toga...pogledaj si tamo

Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice