Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Radeon R9 280x Club

Odlicno!Gledam tu grafu vec neko vrijeme,ali nisam bio siguran bi li napajanje izdrzalo,a zamjena napajanja trenutno nije opcija.Sad samo treba izabrati  koju  uzeti i prodati 6870 :)

13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Evo danas sam Sopphire R9 280x Toxic malo istestirao u 3DMark

evo rezultati link

Nije prelazila 62'C {#}

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Radeon R9 280x Club

Evo i R9 280X Vapor X sa slabijim procesorom link .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mserfezi kaže...

Evo danas sam Sopphire R9 280x Toxic malo istestirao u 3DMark

evo rezultati link

Nije prelazila 62'C {#}

Jel normalno da kod ovog testiranja da se cuje zvuk na grafickoj kao tiho cvilenje i to razlicito ovisno

o promjeni scene. Inace taj test sam isto sad radio na Sapphire HD 7870 2GB OC na stock postavkama.

I isto se cuje taj tihi piskutavi zvuk.

13 godina
protjeran
Pa uglavnom ne zuje/zuji:-), no smatra se donekle normalnim sve ovisi o jacini doticnog, obicno sto veci fps to je zujanje intezivnije!
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Pa uglavnom ne zuje/zuji:-), no smatra se donekle normalnim sve ovisi o jacini doticnog, obicno sto veci fps to je zujanje intezivnije!

Da na jednom i drugom kompu kartice su na stock postavkama i rade odlicno (nista ne zuji) 

Sto se oc tice to neradim. Nego se taj zvuk pojavio samo kod testiranja u 3D Marku. (kod max opterecenja)

Inace sve ok radi i Pre-zadovoljan sam :)

14 godina

To je sasvim normalno, moja zuji u Ubisoftovim igrama, tj. u Splinter Cell Blacklist i AC4, a tamo nije previsok framerate. U svim ostalim igrama je okej, u ponekoj zna na meniju zujat jer je framerate tro ili četvero znamenkasti, to sam lako rješio u Rivatuner Statistic Serveru limitiranjem fps-a na 200 maksimum.

12 godina
odjavljen
Radeon R9 280x Club

I zato postoji rješenje...lockaj fps preko OSD (u sklopu sa AB) na onaj koji smatraš dovoljnim (nešto više od 60fpsa ako je riječ od 60hz monitoru) i problem rješen

zašto na 200fps-a? Na 60hz-nom  monitoru 60fps-a max što se može prikazat. Mislim da je najidealnije lockat negdje na 70ak fpsa...kartica je na manjem loadu>manjoj temperaturi...

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 22:22 (eywa33).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

@Stjepanj

Kartica radi od 0-24 na 1100 Mhz, temperatura je na 73 °C

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 22:54 (evincar).
13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Nedavno sam ugradio Sapphire R9 280X Toxic,

e sad napajanje trenutno koje je u kucištu je LC Power Silent Giant LC6650GP3 V2.3, 140mm vent,

Naime ima samo 1x PCI-Express 6 pin; 1x PCI-Express 6+2 pin

To je sve na jednom izlazu iz napajanja, pa sam morao spojiti sa adapterom iz kutije drugih 8-pin preko 2 molexa

Malo sam googlao i pročitao da preko adaptera nemože dobiti onoliki max napon koliki je dovoljan u full loadu,

kao što druga napajanja imaju vec predvideno za napajanje 2x8pin graficku.

Iako vec imam dosta komponenti razmišljam o kupnji tj. zamjeni drugog jaceg napajanja. (Sta preporucate)

Mislio sam 750W XFX Core Edition 80+

Sad izgleda to ovako: 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 20:43 (mserfezi).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
mserfezi kaže...
 To je sve na jednom izlazu iz napajanja, pa sam morao spojiti sa adapterom iz kutije drugih 8-pin preko 1 molexa

Prvo se sam uvjeri na svojoj konfi da tokom koristenja preko adaptera grafa ne dobiva dovoljno struje  , pa onda tek kreni u nabavku drugog napajanja !

A mozda se problem moze rijesiti da kupis adapter 2 x molex na 8-pin !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Da na slikama se vidi da sam koristio taj adapter da bi dobio 8-pin napajanje.

Ono sto sam htjeo pitati i na slikama u prethodnom postu prikazao je:

Dali je moguce da iako sam koristio adapter 2x molex na 8-pin da preko tog spoja ide manje max snage u watt

Nego sto ide vec predvidenim PCI-Express 6+2 pin od napajanja? ( a takav konektor imam samo 1 na ovom trenutno napajanju)

Znaci fali watta ili grijesim! {#} Nebi volio da sutra nesta bude zbog opterecenja ili nedostatka zbog toga sto komp radi video editing skroz.

(Samo radi toga bi sigurnije uzeo jace i predvideno vec napajanje za ove sve komponente)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 21:02 (mserfezi).
14 godina

Ne fali ti struje preko molexa.

13 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Na ovom trenutno napajanju je sve pokopcano, od ventilatora do sveg tj. Nema slobodnog vise nist, a i GPU sam jedva spojio preko molexa na njega.

Vrijeme je za nadogradnju neceg jaceg koji ce imati podrsku za napajanje i dvije GPU kartice u crossfire.

Ovo sam gledao da uzmem po specifikacijama izgleda kao BEST BUY

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 20:33 (mserfezi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne fali ti struje preko molexa.

Znam da i ovako radi ali i sa malim OC CPU i GPU napajanje LC POWER 650W GP3 v2,3 nije moglo držati,

Provjerio sam pa govorim iz vlastitog iskustva, (mozda nisam u pravu ali ja sam isao jednostavnom metodom zamjene pa da izoliram taj problem!{#})

Ono što se dešavalo je da 3D MARK 2013 prolazi svaki put, i to da nije mogao graficku u svim situacijama drzati u max-loadu,

tako i temperature GPU nisu bile preko 65' (HWMonitor, CPU-Z, GPU-Z) pratim jer imam 2-monitora.

Napon se drzao uredno, ali problemi su nastajali kod testiranja sa FurMarkom gdje je od početka CPU radio na 4.3Ghz

i max-Load GPU i nakon min-dvije se komp resetira. Naravno napon pao kod povecavanja temp-GPU gdje je GPU povukao

vise struje za hladenje, tocno onog trenutka kad su se i okretaji povecavali za hlađenje komp se restartiro. (probao par puta)

Danas sjelo novo napajanje XFX 750W XXX Edition i bez ikakvih problema sve uredno radi testovi prolaze i to u par navrata probao.

Grafička izvrsno radi sistem stabilan, problem rješen... {#}

12 godina
Radeon R9 280x Club

nije mi jasno, jel to mserfezi u međuvremenu pod moj pc promijenio napajanje pa sad stoji "XFX 750W XXX Edition 80 PLUS Bronze" ili ste vas dvojica zabrijali nešto s tim lc-om

EDIT: sorry, moj fail...glupo bugovo automatsko prebacivanje me hitilo na dvije stranice ranije, a stisnem moj pc kod mserfezi i stoji ovaj xfx i vaši odgovori dok je imao još onaj lc, pa mi uletilo zbunilo

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 20:30 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

silom prilikama sam morao da uzmem club 3d, royal quenn r9-280x... malo sam bio skeptican, ali sada me ta grafa odusevljava...

na ventovima na 20%, drzi temp oko 30stepeni, i gotovo se i ne cuje, ustvari ne gotovo, nego se ne cuje... stvarno sve preporuke

I see noob people
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

nije mi jasno, jel to mserfezi u međuvremenu pod moj pc promijenio napajanje pa sad stoji "XFX 750W XXX Edition 80 PLUS Bronze" ili ste vas dvojica zabrijali nešto s tim lc-om

EDIT: sorry, moj fail...glupo bugovo automatsko prebacivanje me hitilo na dvije stranice ranije, a stisnem moj pc kod mserfezi i stoji ovaj xfx i vaši odgovori dok je imao još onaj lc, pa mi uletilo zbunilo

Da pa naravno dopunjeno s novim napajanjem (pod moj PC) Bilo je do danas  LC Power 650W.

12 godina
Radeon R9 280x Club

evo da se i ja učlanim u club

Gigabyte R9 280x OC, Rev 2.0

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 13:11 (Kamikaza1600vti).
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

evo napokon sam sinoc isprobao ASUS-ovu Matrix Platinum 280x  u njenom softweru ima pregrst opcija za manualno podesvanje cak i svaki fan posebno{#} kartica rastura svakako u tom pogledu, no u famoznom BF4 MP/1050p/64pl/ultra, grafa je davala GPU-usage od mizernih average od 75%{#}s i7 2600k na 4.8ghz! jedino di je isla na 100% su bili benchevi! cak i u prezahtjevnom metrou je kartici padao gpu usage, zakucan je bio jedino stavljanjem msaa na 8x, cudno zaista, probat cu na drugom setupu s 2700k mozda bude kakva promijena! cisto sumnjam da stara pila na 4.8ghz nemre tjerati nabrijanu 280x!{#} nazalost uvijete za neki masni oc s manualnom voltazom nisam imao pa sam za prvu ruku probao samo s Power T. na 120% i uspio samo do malih cca 1175mhz (default je 1100mhz) iako kartica ide do masnih 1.377V! toliko do sljedeceg pokusaja...lp

Intel Core™ i7-4770S inside
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

evo napokon sam sinoc isprobao ASUS-ovu Matrix Platinum 280x  u njenom softweru ima pregrst opcija za manualno podesvanje cak i svaki fan posebno{#} kartica rastura svakako u tom pogledu, no u famoznom BF4 MP/1050p/64pl/ultra, grafa je davala GPU-usage od mizernih average od 75%{#}s i7 2600k na 4.8ghz! jedino di je isla na 100% su bili benchevi! cak i u prezahtjevnom metrou je kartici padao gpu usage, zakucan je bio jedino stavljanjem msaa na 8x, cudno zaista, probat cu na drugom setupu s 2700k mozda bude kakva promijena! cisto sumnjam da stara pila na 4.8ghz nemre tjerati nabrijanu 280x!{#} nazalost uvijete za neki masni oc s manualnom voltazom nisam imao pa sam za prvu ruku probao samo s Power T. na 120% i uspio samo do malih cca 1175mhz (default je 1100mhz) iako kartica ide do masnih 1.377V! toliko do sljedeceg pokusaja...lp

1175 mhz je slabo za matrix. Moje idu na to bez frke.

13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

da svakako je malo za ovo cudo! koliko je tvoja isla samo s power targetom? govorim za burn in testove cca 1175 sve iznad toga bi mi se prikazala tu i tamo koja crtica(recimo u furmarku)!

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 14:06 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

da svakako je malo za ovo cudo! koliko je tvoja isla samo s power targetom? govorim za burn in testove cca 1175 sve iznad toga bi mi se prikazala tu i tamo koja crtica(recimo u furmarku)!

Ja sam obicno stavlja taj power target na 20.

U furmarku mi je isla na 1260/1676Mhz

Na oko 70% testa bi se pojavili mali artefakti, pa sve jaci. Na 1200 ih nije bilo.

Pogledaj onaj asci kod pa pogledaj kakav je cip.

12 godina
odjavljen
Zajeb kaže...
Stjepanj kaže...

Ja sam obicno stavlja taj power target na 20.

U furmarku mi je isla na 1260/1676Mhz

Na oko 70% testa bi se pojavili mali artefakti, pa sve jaci. Na 1200 ih nije bilo.

Pogledaj onaj asci kod pa pogledaj kakav je cip.

Misliš asic :) ascii je jezični standard xD

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
12 godina
Radeon R9 280x Club

jel ima tko da mu 3dMark11 prepoznaje 280x kao 7970? zbog čega to? zadnji beta driveri instalirani

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kamikaza1600vti kaže...

jel ima tko da mu 3dMark11 prepoznaje 280x kao 7970? zbog čega to? zadnji beta driveri instalirani

Možda zato što to je dobra stara HD7970.

nicky.sl
12 godina
nicky.sl kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

no shit, zaš drugima onda piše 280x?

13 godina
protjeran
Kamikaza1600vti kaže...
nicky.sl kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

jel to zadnji updejt 3dmarka11? tko zna od kud vuce informacije...si probao 2013 verziju?

12 godina
Stjepanj kaže...
Kamikaza1600vti kaže...
nicky.sl kaže...
Kamikaza1600vti kaže...

jel to zadnji updejt 3dmarka11? tko zna od kud vuce informacije...si probao 2013 verziju?

da zadnji je update, orginal 3dMark11 što sam dobio s matičnom

nisam probao 2013 al budem čim uhvatim malo vremena da se poigram s tim još

edit: moja greška to je ipak 3dmark 2013 jer sad sam otišo ga skinuti i kad pokrenem instalaciju nudi mi samo uninstal -.-' my bad

ali i dalje mi ostaje misterij zašto neće napisat kad izbaci rezultat r9 280x nego 7970

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 0:35 (Kamikaza1600vti).
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

pitanje za ms gore iznad, šta ti nije bilo dovoljno napajanje od 650 W? kad bi ja kupovo ovu grafičku, jel bi mi pasalo LC power 560W?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice